TOP Największych Przyrostów / Punktów Ogame.pl
- Rekordy:
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
-
Chyba ktoś dziś zapomniał o aktualizacji pierwszej strony . Wpisana została sama data a tabelki zeszłotygodniowe.
I Twoim najlepszym Eco będą sąsiedziKsięga Mroku roz.XII
Od:Vekk - tak szczerze to wole lucyfera w układzie niż ciebie w jednej gali...tak jakoś spokojniej śpię -
aktualizacja Tygodniowych Przyrostów 8.08 - 15.08.2010r
www.ogame.zeptos.pl
MrocznyZew napisał(a):
Chyba ktoś dziś zapomniał o aktualizacji pierwszej strony . Wpisana została sama data a tabelki zeszłotygodniowe.
CTRL+F5 -> aby pobrało na nowo obrazki, bo przetrzymuje je nadal w cache i twoja przeglądarka stwierdziła, że nic nie zmieniło się na stronie -
-
aktualizacja Tygodniowych Przyrostów 22.08 - 29.08.2010r
www.ogame.zeptos.pl
aktualizacja Miesięcznych Przyrostów za Sierpień: 1.08.2010r - 1.09.2010r
www.ogame.zeptos.pl
-
Zapomniałeś dodać aktualizacji przyrostów miesięcznych na uni 37:)
-
aktualizacja Tygodniowych Przyrostów 29.08 - 5.09.2010r
www.ogame.zeptos.pl
Vilebert napisał(a):
Zapomniałeś dodać aktualizacji przyrostów miesięcznych na uni 37:)
sprawdzałem jest OK, CTRL+F5 powinno pomóc jeśli nadal widzisz stare statystyki -
-
-
-
aktualizacja Miesięcznych Przyrostów za Wrzesień: 1.09.2010r - 1.10.2010r
www.ogame.zeptos.pl
aktualizacja Tygodniowych Przyrostów 26.09 - 3.10.2010r
www.ogame.zeptos.pl
* Uni Io dodanePost był edytowany 1 raz, ostatnio przez Z e p t o s ().
-
-
-
-
aktualizacja Tygodniowych Przyrostów 24.10 - 31.10.2010r
www.ogame.zeptos.pl
aktualizacja Miesięcznych Przyrostów za Październik: 1.10.2010r - 1.11.2010r
www.ogame.zeptos.pl
Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Z e p t o s ().
-
-
Nowa wersja strony ze statystykami graczy: Infuza.com
Wersja Beta, zawiera:
- przyrosty i punkty graczy: surowców, flot, badań
- przyrosty i punkty sojuszy: surowców, flot, badań
- top30 graczy ogame.pl: surowców, flot, badań
- top30 sojuszy ogame.pl: surowców, flot, badań
- top wszystkich graczy i sojuszy dla poszczególnych Uni
- statystyki i szczegóły każdego Universum
- szczegóły wybranego gracza
- szczegóły wybranego sojuszu
Oczywiście to od was zależy czy warto prowadzić taką stronę w takiej formie, zachęcam do komentowania funkcjonalności w profilu Facebooka:
Infuza - Facebook profile
w dziale "Dyskusje"
Nie zawiera w tej wersji:
- statystyki pozostałych Państw i zestawienia Światowego
- opcji "Szukaj"
- przeglądanie TOP 101+ dla wybranego Universum (na razie tylko TOP 1-100)
- polskiej wersji językowejPost był edytowany 1 raz, ostatnio przez Z e p t o s ().
-
aktualizacja Tygodniowych Przyrostów 7.11 - 14.11.2010r
www.ogame.zeptos.pl
Nowa wersja strony ze statystykami jeszcze w wersji BETA: Infuza.com
Zmiany:
- pełne statystyki wszystkich graczy i sojuszy
- poprawiona nawigacja
- poprawki w kodzie -
Klikając na stronie infuza.com "kontakt" nie wyświetla się żadna opcja.
Wielki plus za poszerzenie statystyk, jednak kolorystyka jest trochę gorsza, niż na starej stronie.
Chyba wszystko w ciemnych barwach jest bardziej przejrzyste i milsze dla oka.offline -
Kolorystyka jest mało ogamowa ale czy zaraz zła?
Pytanie do autora:
Można dodać spacje w zestawieniach sojuszu?
Szkoda że zamieniłeś kropki - z starych statystyk na spacje
Jest szansa że zamiast spacji oddzielisz kropkami? Toć przyzwyczaiłeś nas do tego przez 3 lata robienia statystyk + kropki są też w ogame. -
Rzeźnik drzew napisał(a):
Klikając na stronie infuza.com "kontakt" nie wyświetla się żadna opcja.
Wielki plus za poszerzenie statystyk, jednak kolorystyka jest trochę gorsza, niż na starej stronie.
Chyba wszystko w ciemnych barwach jest bardziej przejrzyste i milsze dla oka.
dzięki za sugestie do strony
- kontakt/faq uzupełnię w tygodniu
- kolorystyka - masz rację jeśli chodzi o przejrzystość, poprawiłem kontrast koloru liczb i tekstu - moim zdaniem teraz jest bardziej czytelne
ciap napisał(a):
Kolorystyka jest mało ogamowa ale czy zaraz zła?
Pytanie do autora:
Można dodać spacje w zestawieniach sojuszu?
Szkoda że zamieniłeś kropki - z starych statystyk na spacje
Jest szansa że zamiast spacji oddzielisz kropkami? Toć przyzwyczaiłeś nas do tego przez 3 lata robienia statystyk + kropki są też w ogame.
dzięki za sugestie
- jak pisałem wyżej poprawiłem kolorystykę, mam nadzieję że teraz nie stała się 'zła'
- przywróciłem kropki - dodam tylko, że w Polsce duże liczby tysięczne oddziela się spacją, w Niemczech kropką
- jeśli dobrze rozumiem ze statystykami dla wybranego sojuszu to brakuje spacji(teraz kropek) w liczbach - to prawda, na razie tak musi zostać - poprawię to w tygodniu, bo dzięki temu działa dynamiczne sortowanie dla wszystkich kolumn + zaznaczony wybrany gracz (żółty wiersz) np. infuza.com/en/Poland/Universe10/Players/460
mam prośbę do moderatora o nie usuwanie postów dotyczących sugestii do nowej wersji strony - dla mnie są bardzo pomocnePost był edytowany 1 raz, ostatnio przez Z e p t o s ().
-
taka mała propozycja, jeżeli nie sprawi większego problemu
spróbować zrobić statystykę jako rywalizację np top100 poszczególnych uniwersów.
tzn. sumujemy pkt top 100 u1, u2 ... itd. i wrzucamy do jednej tabeli, top100 którego uniwerka ma najwięcej pkt i jakie robi tygodniowe/miesięczne przyrosty -
taka mała uwaga.
osobiście mi to nie przeszkadza ale znajdzie się jakiś cudak komu się to nie spodoba, zacznie uważać że to nie fair itp.
chyba że tak musi być
na uniach - speedach.
w statystykach poszczególnego gracza jego punkty wliczają się do rankingu krajowego.
np fz750 jest top 1 z u 50, a takeiteasy z uElectra top 2. a patriota z u 10 dopiero top 3
ale już na głównej stronie TOP graczy ogame, żaden nick ze speeda się nie pokazuje. to chyba żaden błąd
gratulację udanego projektu.
wszystko ładnie wygląda
pozdrawiam -
gluttony napisał(a):
taka mała propozycja, jeżeli nie sprawi większego problemu
spróbować zrobić statystykę jako rywalizację np top100 poszczególnych uniwersów.
tzn. sumujemy pkt top 100 u1, u2 ... itd. i wrzucamy do jednej tabeli, top100 którego uniwerka ma najwięcej pkt i jakie robi tygodniowe/miesięczne przyrosty
ciekawy pomysł, ale trudniej z wykonaniem pod względem -> jak to przedstawić dla 75 universów (wykres? zwykła tabela?)
średnie top dla punkty, flota, badania dla graczy i sojuszy według każdego universum? sporo tego , masz pomysł jak to przedstawić?
Memento Pento, masz rację - w top30 dla Polski pomijane są specjalne universa, ale w kolumnie Top Country wliczane są specjalne universa
chyba mam na to rozwiązanie -> wyliczana oddzielna pozycja(miejsce) dla specjalnych i normalnych universów w kolumnie Top Country
dodane do kolejki To Do -
tak naprawde można by skrócić top przyrostów do 200 osób na uni
i tak na niektórych w dolnej granicy zera sie pokażą
które uni ma 500 aktywnie grających kont/graczy ? -
Z e p t o s napisał(a):
ciekawy pomysł, ale trudniej z wykonaniem pod względem -> jak to przedstawić dla 75 universów (wykres? zwykła tabela?)
średnie top dla punkty, flota, badania dla graczy i sojuszy według każdego universum? sporo tego , masz pomysł jak to przedstawić?
hmm...
pomijamy uniwersa specjalne,
tabela tak jak teraz prowadzisz przyrosty (uni, suma pkt top 100, przyrost (tygodniowy/miesięczny))
wyłącznie punkty ogólne sumy top100 graczy -
guras napisał(a):
które uni ma 500 aktywnie grających kont/graczy ?
(Ja tam lubię oglądać minusy o! infuza.com/en/Poland/Universe8/Players/Resources/Increase/5 )Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez powyginany drucik ().
-
aktualizacja Tygodniowych Przyrostów 14.11 - 21.11.2010r
www.ogame.zeptos.pl
Nowa strona jeszcze w wersji testowej: www.Infuza.com
Wstrzymałem się z poprawkami do szczegółów sojuszy, top średnie wszystkich uni i poprawieniem pozycji gracza speed/normalnych uni, ponieważ skupiłem się na wprowadzeniu polskiej wersji językowej strony:
- wybór języka między angielski / polski
- zapisywanie wybranego języka w cookie (po następnym wejściu bezpośrednio na infuza.com powinno wybrać zapisany język w cookie)
- język automatycznie zmienia się jeśli klikamy w linki zawierające "/en/" lub "/pl"
np.
infuza.com/pl/Poland/Universe15
infuza.com/en/Poland/Universe15
mam nadzieję że działa wam zmiana języka, jeśli znajdziecie jakieś błędy/elementy do poprawy napiszcie w tym temacie
Jest jeszcze jeden ważny element do poprawy -> po każdej aktualizacji zmieniają się linki do Szczegółów wybranego gracza lub sojuszu -> jest już na liście ToDo, żeby linki były takie same po każdej aktualizacji
guras napisał(a):
które uni ma 500 aktywnie grających kont/graczy ?
domyślam się że piszesz o stronie ogame.zeptos.pl, poprzednie posty dotyczą nowej wersji strony Infuza.comPost był edytowany 1 raz, ostatnio przez Z e p t o s ().
-
Chyba kilka uwag co do estetyczności
Najpierw screen
- przy punkty, przyrost, punkty floty, przyrost floty itd. ikonka strzałki trochę nachodzi na wyrazy
- w statystykach pkt, przyrostów itp. proponował bym podawać liczby w formie 1000000 na 1.000.000 jest to bardziej czytelne
Co do reszty -
LukaszTczew18, wykonane
przykład: infuza.com/pl/Poland/Universe1/Alliances/10
Zmiany:
- poprawiona widoczność strzałek do sortowania
- liczby widoczne z kropkami np. 1.000.000
-
Udostępnij
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0