TOP Największych Przyrostów / Punktów Ogame.pl
- Rekordy:
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
-
12/08/2012 » Servers: 29 | Universes: 347 | Alliances: 106.592 | Players: 758.651
infuza.com/en
zapomniałem .. sorki za opóźnienie niestety 24-godzinne -
-
-
Coś Ci się chyba przycięło ziomuś, cały dzień trwa aktualizacja?
-
Z e p t o s o nas zapomniał
Dziękuję zeptosowi za pomoc!
Mrum! -
Trzeba wykorzystać ostatnie chwile lata
-
Długo nie było mnie na ogame. Tak z ciekawosci- co sie stalo z universami od 2 do (mniejwiecej) 49 ?
-
Okta napisał(a):
Długo nie było mnie na ogame. Tak z ciekawosci- co sie stalo z universami od 2 do (mniejwiecej) 49 ?
Zostały połączone. Powstały 3 nowe uni - 67, 68, 69, reszta graczy została dołączona do innych uni.Maraton - Top1 uni43/Top6 uni68/ilość zabudowanych pól na planecie-380/342/najbardziej wartościowa planeta-20.745.310/20.316.859
Maraton - Ikariam-Top1 Kappa/Top7 Beta/poziom budynków w jednym mieście-678/najbardziej wartościowe miasto-3.876.627Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Maraton ().
-
09/09/2012 » Servers: 29 | Universes: 347 | Alliances: 105.397 | Players: 731.951
infuza.com/en
czas danych aktualizacji z ostatniego tygodnia i tego dnia są poprawne - z przyczyn wyjazdowych opóźnione zaktualizowanie samej stronki
nic się nie zmieniło dalej aktualizuje co tydzień i pierwszego dnia każdego miesiąca -
Miesięczne - Przyrosty 2012-08-01 - 2012-09-01
Wg mnie powinny być pokazywane punkty z początku miesiąca i poprzedniego okresu, a nie aktualne po tygodniowym update. Kilka miesięcy się to utrzymuje, ale myślałem, że bez zgłoszenia ujdzie.
PS.: Mówię o szczegółowym widoku gracza na samym dole."The circus is gone, all that's left is the clowns..."
Robbie Williams "Ego a go go " -
Keyra napisał(a):
Miesięczne - Przyrosty 2012-08-01 - 2012-09-01
Wg mnie powinny być pokazywane punkty z początku miesiąca i poprzedniego okresu, a nie aktualne po tygodniowym update. Kilka miesięcy się to utrzymuje, ale myślałem, że bez zgłoszenia ujdzie.
PS.: Mówię o szczegółowym widoku gracza na samym dole.
Zgłaszałam tu - 26.03.2012:
Przypominałam tu - 2.07.2012:
Wyjaśniłam czemu to złe tu:
Odpowiedź zeptosa:
Zeptos to bardzo miły człek! -
Witam, co się stało z infuzą?
Przy próbie połączenia ze stroną pokazuje się
Przekroczono limit czasu połączenia -
U mnie podobnie, zapewne problem z serwerem:(
Lwica jest boska :) -
A mi ciągle działa
Pewnie nie z serwerem a u Was -
Złego diabli nie biorą.
-
Nie wiem może coś źle robię ,ale u mnie też działa poprawnie
Pozdrawiam ja:) -
A sorry, update FF do 15 pomógł:)
Lwica jest boska :) -
cosik link z przyrostami rocznymi za 2011r nie chce działaćUni65/66 - Top1
Górnicy OGame - Top10 -
GF tak fajnie mnie zdeptało ostatnio z moim projektem. Kazało skasować i już!
Kiedy w miesięcznych będą pokazywane punkty z początku miesiąca a nie z tygodniowych?
Będzie można oglądać miesięczne dla większego top?
19 lutego napisałeś mi PW że rocznie przywrócisz. 1 kwietnia że pracujesz nad tym (żart?).
Może zamiast robić nam nadzieję wprost napisz: Nie zrobię tego bo mi się nie chce. Będzie to lepsze niż trzymanie przez 9 miesięcy w niepewności.
(Po co roczne 2011 w listopadzie? Roczne znikły po miesiącu. Fajnie byłoby je zobaczyć znowu.)
Żeby nie było że marudzę to bardzo dziękuję Zeptosowi za to że kilka razy prywatnie mi pomógł choć mógł napisać "spadaj babo na drzewo".
edit;
jednak to przez treeView bo jest kijowyPost był edytowany 9 razy, ostatnio przez powyginany drucik ().
-
Zeptos może zadaje sobie pytanie PO CO MI TO :D Widać zresztą, że od dłuższego czasu jest zdecydowanie mniej aktywny :)offline
-
-
@ Zeptos : Wykonujesz świetną robotę mam nadzieje, ze coś Ci chociaż za to wpada
Przejrzałem temat pobieżnie, ale nie znalazłem tych pytania ( nie bijcie proszę, jeżeli temat był już wałkowany) :
1. Czy pojawią się na Infuzie statystki zniszczonych pkt militarnych / ph ?. To drugie w sumie mniej mnie obchodzi, ale zniszczone pkt militarne, to dla wielu flociarzy ważny wyznaczik, i informacja o aktywności rywala.
2. Rozumiem, że przechowujesz bazę danych all time ? Fajna byłaby możliwość obejrzenia statystyk z danego dnia, lub z danego zakresu.
3. W momencie najeżdżania na wykresie pokazuje się ilość pkt danego dnia. Czy miejsce również mogłoby się pojawić ? Czy tej informacji nie zachowujesz dla potomności ?
4. Czy dałoby radę zobaczyć przyrost za rok 2011 ? Chociaż w formie ciekawostki/archiwum ?
z góry dzięki za RE.
Ps. Pozdrowienia od paru graczy z Dominion
|| Rzeczywistość to iluzja wywołana brakiem alkoholu ||
>80RW, >120 000% - już nie liczę...Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Z4K4T4K ().
-
Ja mam jeszcze inne spostrzeżenia, otóż:
1. Mam jako wartość końcową w przyroście miesięcznym punkty z ostatniego przeliczenia tygodniowego, a straciłem 7k pkt, więc powinno to zostać uwzględnione (nie wiem czy jestem tutaj jedynym przypadkiem).
2. Nie da się porównać graczy pod względem przyrostów miesięcznych sortując ich wg punktów - taka możliwość jest tylko dla przyrostów tygodniowych, a biorąc pod uwagę czas budowy niektórych budynków, to jest to coraz mniej miarodajny system. Dodam, że w starej "niebieskiej" wersji Infuzy taki problem nie występował.
3. Propozycja - dodanie kolorem zielonym punktów za badania na wykresie historii gracza.
4. Nie da się sprawdzić trzech pozycji ilości punktów/floty itd. na wykresie historii, bo legenda jest półprzeźroczysta wizualnie, ale nie pod względem kodu :). To już taka zmiana kosmetyczna, ale można by przesunąć legendę nieco w dół, bo i tak wykres jest skalowany bardziej od góry, niż od dołu.
PS.: Widać koncert życzeń rośnie ."The circus is gone, all that's left is the clowns..."
Robbie Williams "Ego a go go " -
"PS.: Widać koncert życzeń rośnie ."
Moje życzenia są najważniejsze. ;D
Chyba najbardziej przeszkadza:
+ brak rocznych za 2011 - kiedyś była rozmowa z zeptosem i obiecał że nie będzie kasować rocznych. Za 2010 są na stronie...
+ przyrosty miesięczne - punkty tygodniowe - nie wiem gdzie tu problem jest... w bazie danych i tak musi mieć punkty z początku miesiąca żeby policzyć przyrosty więc wystarczy zmienić źródło danych w kontrolce wyświetlającej dane.Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez powyginany drucik ().
-
Dzisiaj trochę posiedziałem i poanalizowałem.
Twoje dany i wykresy, przynajmniej w moim przypadku się nie trzymają kupy Zeptos
+1.136.799 - przyrost miesieczny daty w tabeli 2012-10-01 - 2012-11-01
infuza.com/pl/ogame.pl/Universe68/Players/1567048
30.09 miałem 27 545 299
04.11 miałęm 30.251.466 ( tyle według Ciebie miałem w miesięcznym - taka liczba jest wyświetlana)
różnica + 2,706,167
Tymczasem przy moim nicku widnieje przyrost : + 1.136.799
Ja wiem, to jest tylko drobne 1,4 mln pkt różnicy, no ale jednak
Albo pokazują się złe dane w tabeli, albo jest problem z obliczeniem przyrostu... tak czy siak
w dużej ilości przypadków dane będą bardzo bardzo mocno nieprawidłowe.
To się nie trzyma kupy.
Tak naprawdę poprawnie jedynie jest pokazywany przyrost tygodniowy,
a przyrost miesięczny o kant pupy.
W tym czasie zrobiłem sporo RW i zmiany były dynamiczne. Mimo wszystko, pkt zniknęły.
>80RW, >120 000% - już nie liczę... -
ZAK, ale przyrosty miesięczne są aktualizowane zawsze pierwszego dnia danego miesiąca, a tygodniowe w niedzielę, czyli w inne dni(chyba, że wypadnie 1 w niedzielę).
W ciągu jedengo tygodnia możesz stracić 3kk pkt i je odbudować i na tygodniowych będzie pozioma linia, ale jeśli aktualizacjamiesięcznych wypadnie w środku tego tygodnia zanim przetopisz to będziesz miał tam spadek.
Akurat pod koniec października zrobiłeś to ST
Stąd mały przyrost w miesięcznych
4.11 miałeś o wiele więcej pkt niż 3 dni wcześniej tuż po ST.
Wszystko się zgadza z infuzą, jeśli chodzi o przyrosty miesięczne -
Tak, faktycznie, masz racje
No ale to nie rozumiem dlaczego liczy dobrze, i pokazuje przyrost za miesiąc, ale wyświetla pkt z tygodnia ? Skoro i tak musi wiedzieć jakie pkt były pod koniec miesiąca ?
( na upartego warto dodać ... )
Wiedziałem ,że jakoś te ST mogę namieszać... No ale to nie zmienia faktu, że Infuza działa źle ? I jest to poważny błąd?
Bo w moim konkretnym przypadku, mój przyrost nigdy nie będzie wyświetlony prawidłowo. Kupa pkt zniknęła, i pokażą się w starach ale nie są uwzględnione.
>80RW, >120 000% - już nie liczę... -
Stary rok się skończył a czy będzie jakieś punktowe podsumowanie ubiegłego roku, a może podsumowanie od fuzji?
btw podbijam temat bo dawno tu posta nie było -
Zeptos od wrzesnia chyba nie zagląda na forumUni65/66 - Top1
Górnicy OGame - Top10
-
Udostępnij
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0
-
Użytkownicy online 5
5 gości