Speed x5 chcesz porównywać z x2? Mercy...
TOP Największych Przyrostów / Punktów Ogame.pl
- Rekordy:
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
-
Takie porównanie i tak ma miejsce, w tej tabelce:
"Pozycja w kraju" dotyczy albo tylko graczy z uni normalnych albo tylko z uni specjalnych,
nie ma tylko rankingu wszystkich graczy z uni specjalnych, a taką tabelę mam na myśli.
Poczekam na odpowiedź autora, zobaczymy co powie. -
13.02.2011r » Państw: 31 | Univers: 686 | Sojusze: 130.216 | Gracze: 849.329
aktualizacja Tygodniowych Przyrostów 6.02 - 13.02.2011r
www.infuza.com/pl/Poland
chemikos, dobrze Fenrir zauważył z porównaniem specjalnych uni 5x vs 2x - jednak nie pierwszy raz pojawia się to pytanie, więc dodam zestawienie TOP 30 w danym kraju tylko specjalnych uni - przycisk do zmiany normalne universa/specjalne universa dodam na stronie z TOP 30 danego kraju (infuza.com/pl/Poland) -
z calym szacunkiem zeptos, ale bawisz sie w przyrosty tygodniowe, ktore sa w ogole niemiarodajne, zamiast rozwijac projekt przyrostow miesiecznych.. 4x mniej pracy przy aktualizowaniu. Pomysl nad tym. pozdro
Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Czarna Gizarma ().
-
Z e p t o s
Kiedy będą miesięczne na infuza? -
Wszystkie uni zaaktualizowane na Infuzie, ale uni 9 nie zostało zaaktualizowane.
Zeptos czy to jakaś pomyłka czy już nam uni wymarło
No i zgadzam się z Czarną Gizermą, miesięczne są dla mnie bardziej wiarygodne..Once more into the fray,
Into the last good fight I'll ever know,
Live and die on this day...
Live and die on this day..Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Cici ().
-
Witam
Nie chciałem marudzić bo gościu robi kawał dobrej roboty,ale zgodzę się z przedmówcami że podsumowania tygodniowe są mało miarodajne.Stare statystyki miesięczne wszystkich unii z zaznaczeniem przyrostów punktowych, pozycji gracza to jest to czego mi tu brakuje , już nie wspomnę o fakcie że tam było 1000 pozycji i nie tylko czołówka mogła obserwować swoje postępy.
Pozdrawiam ja:) -
Mirmir napisał(a):
nie tylko czołówka mogła obserwować swoje postępy.
infuza.com/pl/Poland/Universe49
klikamy w:
Przyrosty » TOP 20
i ukazuje się nam:
infuza.com/en/Poland/Universe49/Players/Resources/Increase
Tygodniowe też są fajne...
... widać przynajmniej wyraźniej tutaj wtopy osób. -
Witam
Małe sprostowanie
Chodziło mi o podsumowanie miesięczne wszystkich unii do kupy (zwłaszcza zestawienia TOP1000 wszystkich unii ) ,że tak powiem oględnie a nie poszczególnych unii osobno.To co tu pokazałaś jest mi znane i czasami korzystam z tej wiedzy,ale mimo wszystko dzięki za chęć pomocy.
Pozdrawiam ja i owszem ze sławetnej UNII 49 -
Matko jak Wy pytacie...
To pisz że chodzi Ci o całe ogame bo widząc "swoje postępy." przyszło mi namyśl unijne.... (Po co miałbyś się czepiać o brak swoich postępów dla ogame.pl jak są w unijnym?)
Pisałam o tym już w poście: TOP Największych Przyrostów / Punktów Ogame.pl
Minusy:
+ Tylko top30 ogame.pl (?).
Zeptosa odpowiedź: TOP Największych Przyrostów / Punktów Ogame.pl
- ciap, do minusów zaliczyłaś:
+ "Tylko top30 ogame.pl (?)." - a ile ma być ? i dlaczego aż tyle , w szczegółach gracza podaję pozycję gracza w całym kraju (Country Rank)
Znowu ja: TOP Największych Przyrostów / Punktów Ogame.pl
To że mi tam pisze top 244 to widziałam
Na starym było pokazane całe top 1.000 i mogłam tam zobaczyć jak konkurencja nad i pod mi rośnie a tu nie mogę dlatego dałam to do minusów.
Mój 2 post został bez odpowiedzi. Może teraz?
Pytanie:
Czemu uni są różnie sortowane?
np: infuza.com/en/Poland/Universe3 - malejąco
infuza.com/en/Poland/Universe3/Players/3731 - rosnąco
Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez powyginany drucik ().
-
takie pytanie, bo już 2 razy zrobiłeś przyrosty tygodniowe, a kiedy wrzucisz przyrosty miesięczne?
-
pracuję nad przyrostami miesięcznymi - macie racje że są one ważniejsze od tygodniowych, teoretycznie do piątku (tj. 18.02.2011r) powinny się pojawić
Mirmir, ciap, TOP 30 Ogame.pl mogę rozszerzyć do TOP [wszystkich graczy] tylko:
- mam dać tabelkę TOP 100 Ogame.pl z przechodzeniem na poszczególne strony?
- jak się w tym wyszukasz?
Na razie przychodzi mi jedno rozwiązanie -> na stronie o szczegółach danego gracza dorobić link który kieruje na TOP 100 Ogame.pl z daną podstroną, przykład:
gracz Player1 ma Country Rank = 232, więc przeniesie go na TOP 200-299 Ogame.pl (z możliwością przechodzenia na dalsze/wcześniejsze strony)
Jakieś inne poomysły?
ciap, dzięki że zwróciłaś uwagę na różne sortowanie univers - poprawię to, otrzymałem pomysł aby zmienić nazwy univers, aby liczba była przed nazwą Universum np. 12.Universe. Z uwagi na szybsze wybieranie klawiaturą wpisując początkowy numerPost był edytowany 1 raz, ostatnio przez Z e p t o s ().
-
Z e p t o s napisał(a):
- mam dać tabelkę TOP 100 Ogame.pl z przechodzeniem na poszczególne strony?
Z e p t o s napisał(a):
- jak się w tym wyszukasz?
Z e p t o s napisał(a):
Na razie przychodzi mi jedno rozwiązanie -> na stronie o szczegółach danego gracza dorobić link który kieruje na TOP 100 Ogame.pl z daną podstroną, przykład:
gracz Player1 ma Country Rank = 232, więc przeniesie go na TOP 200-299 Ogame.pl (z możliwością przechodzenia na dalsze/wcześniejsze strony) -
Z e p t o s napisał(a):
gracz Player1 ma Country Rank = 232, więc przeniesie go na TOP 200-299 Ogame.pl (z możliwością przechodzenia na dalsze/wcześniejsze strony)
Jakieś inne poomysły?
I tu mamy wszystko jasno przedstawione,nie może być lepiej. Chyba ,że po staremu będą dodane do takiego zestawienia przyrosty (ewentualnie spadki) oraz lokaty graczy na poszczególnych uniach wtedy mamy idealną całość w jednej tabeli.
Pozdrawiam ja:) -
kiedyś dałem propozycję, stwierdziłeś, że ok, tylko się nie dogadaliśmy
proponowałem aby zrobić kolejną rywalizację na zasadzie top 100 danego uniwersum.
tzn, robimy sumę top100 każdego uni, i te pkt będziemy mogli porównać z innym u -
dodałem Statystyki Miesięczne Ogame 1.01.2011r - 1.02.2011r - infuza.com/pl/monthly
jak można zauważyć przełączanie pomiędzy statystykami tygodniowymi / miesięcznymi polega na kliknięciu w czerwony "latający" box na górnym środku strony
przetestowałem większość podstron i linków, jeśli pojawią się błędne przekierowania to proszę o taką informację (np. link i w co kliknąć)
gluttony, zgadza się - odpuściłem tą podstronę, bo jeszcze nie wiem:
- co ma być dokładnie na niej przedstawione (punkty, przyrosty, surowce, flota, badania)
- jaka forma prezentacji: tabela czy wykres
- top100 i/lub topALL
- co z uni specjalne
- jak podzielić prawie 80 uni żeby to było czytelne (przejrzyste)Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez Z e p t o s ().
-
Z e p t o s napisał(a):
przetestowałem większość podstron i linków, jeśli pojawią się błędne przekierowania to proszę o taką informację (np. link i w co kliknąć)
Jestem na stronie : infuza.com/pl/monthly/Poland/Universe8
Klikam w "Przyrosty » TOP 20"
Trafiam w infuza.com/pl/weekly/Poland/Un…layers/Resources/Increase
Każdy napis robi klik w tygodniowe. -
ciap, dzięki - poprawione
2011-02-20 » Państw: 31 | Univers: 686 | Sojusze: 130.105 | Gracze: 848.892
aktualizacja Tygodniowych Przyrostów 13.02 - 20.02.2011r
www.infuza.com/pl/weekly/Poland
Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Z e p t o s ().
-
2011-02-27 » Państw: 31 | Univers: 686 | Sojusze: 129.146 | Gracze: 832.467
aktualizacja Tygodniowych Przyrostów 20.02 - 27.02.2011r
-
-
2011-03-01 » Państw: 31 | Univers: 689 | Sojusze: 123.144 | Gracze: 740.703
aktualizacja Miesięcznych Przyrostów 1.02 - 1.03.2011r
www.infuza.com/pl/monthly/Poland
neo418, dzięki -
Wielkie gratulacje dla Ciebie Zeptos za prace którą wkładasz w prowadzenie tych statystyk
Ps.
Co do statystyk tygodniowych za 27.02 - 6.03 , tak mi się wydaje że dane wiozłeś za 1 marca i obliczyłeś przyrost tygodniowy od 1 marca do 6 marca ....A kiedyś niech powstanie mściciel z naszych kości...
>>>>X-COM<<<<
3 września 2012 - koniec z OGame -
Młody wilk napisał(a):
Wielkie gratulacje dla Ciebie Zeptos za prace którą wkładasz w prowadzenie tych statystyk
Ps.
Co do statystyk tygodniowych za 27.02 - 6.03 , tak mi się wydaje że dane wiozłeś za 1 marca i obliczyłeś przyrost tygodniowy od 1 marca do 6 marca ....
Zgadza się... dane są policzone od 1.03 do 6.03... a nie jak poprzednio z odstępem 7dni
Greed is for amateurs. Disorder, chaos, anarchy: now that's fun!
-
sprawdzę to, dzięki
-
Chyba już wszystko poprawione tj moje uni wygląda już ok
Greed is for amateurs. Disorder, chaos, anarchy: now that's fun!
-
infuza.com/pl/monthly/Poland/Universe1/Alliances/74
Sortujemy za pomocą przyrostu
Mam nick np TommyGun (tinamou wykorzystałabym Ciebie ale jesteś za wysoko ) i jak chcę wiedzieć jaką mam pozycję w sojuszu muszę liczyć...
Dałoby się coś z tym zrobić?
(np "Pozycja w sojuszu" się nie zmienia przy zmianie sortowania?)Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez powyginany drucik ().
-
Witam
Ja miałbym zastrzeżenie do sposobu liczenia przyrostu procentowego gracza.
Teraz to wygląda tak:
przyrost = ((punkty_A - punkty_B)/punkty_A)*100%
punkty_A - aktualny stan punktów
punkty_B - stan punktów sprzed tygodnia (miesiąca)
Uważam, że wzór powinien być taki:
przyrost = ((punkty_A - punkty_B)/punkty_B)*100%
W ten sposób mierzymy przyrost w stosunku do punktów, które mieliśmy, a nie do punktów, które mamy.
A teraz mały przykład.
punkty_A = 400000
punkty_B = 1000000
czyli spadek
Licząc Twoim sposobem wychodzi:
przyrost = ((400000 - 1000000)/400000)*100% = -150%
W drugim przypadku:
przyrost = ((400000 - 1000000)/1000000)*100% = - 60%
Przyrost nie może wynosić ponad -100%, bo to oznaczałoby, że mamy ujemną ilość punktów. -
no i pierwsze dwa miejsca przyrostów rocznych (należące do speed unii) okazały się zdobyte poprzez oszustwa - nielegalne oprogramowanie (Wiosna) i push (Mistrz Rzeźnik)
I Twoim najlepszym Eco będą sąsiedziKsięga Mroku roz.XII
Od:Vekk - tak szczerze to wole lucyfera w układzie niż ciebie w jednej gali...tak jakoś spokojniej śpię -
Zeptos, odwalasz z Infuza kawal swietnej roboty, gratuluje
Mam propozycje; mamy juz tam pozycje na uni i pozycje w kraju a co bys powiedzial na dodanie pozycji gracza/sojuszu na swiecie?
Daloby rade czy za duzo zabawy z tym by bylo? -
2011-03-13 » Państw: 31 | Univers: 689 | Sojusze: 128.986 | Gracze: 824.841
aktualizacja Tygodniowych Przyrostów 6.03 - 13.03.2011r
ciap, w szczegółach sojuszu gracze posortowani są według punktów - słusznie zauważasz, że przyda się aby Alliance Rank był stały (nie do posortowania) i wtedy nie trzeba liczyć na której jesteś pozycji w poszczególnych sortowaniach - dobry pomysł i poprawię to, dzięki
chemikos, sprawdzę "procentowy przyrost" i skoryguję jeśli będzie trzeba, dzięki
MrocznyZew, okazały się oszustwem po 1.01.2011r ? jeśli byliby zbanowani przed, na pewno nie pojawiliby się w przyrostach rocznych, niech zostanie i będzie przestrogą dla innych
l3s3r, miałem taki zamiar - dodać pozycję na Świecie w szczegółach gracza, nie wiem tylko czy jest sens widzieć że jesteś np. na miejscu 321.654
-
Udostępnij
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0
-
Użytkownicy online 6
6 gości