Manchester United

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Jakas cisza po dzisiejszym meczu z Liverpoolem. Powiem tyle - praktycznie przez caly mecz United nie istnialo. Tak jak wczesniej pisalem - Liverpool na sprzedazy Torresa nie stracil nic, bo zyskal wspanialego Suareza, ktorego widzialem w klubie o wiekszym potencjale niz Liverpool. ;)
    • Bardzo mi się podobyały komentarze na forum United ;)
      Oczywiście sędzia wygrał ten mecz dla Liverpoolu, bo przecież powinna być czerwona dla Carraghera. Zgodzę się, że powinna byc czerwona no ale
      I tak do cholery. Jeśli kiedyś za identyczne zagranie nie ukarali Gerrarda, Ballacka (wyczytałem gdzieś) po meczu nie mają wręcz prawa ukarać Rooney'a. Bądźmy konsekwentni.

Bądźmy konsekwentni ;) Zreszta potem powinna być czerwona dla Rafaela.

Mecz był fajny, w szybkim tempie. Akcja Suareza na 1-0 po prostu boska, można oglądać tysiąc razy. Ogólnie bohaterem spotkania jest niewątpliwie Suarez, który robił z obrońcami United co chciał. Kuyt niby ma tego hat-tricka ale te bramki to strzelone z metra od bramki, no ale bramka to bramka. United nie istaniało, prócz strzału w słupek Berbatova w pierwszej połowie nie pokazali nic.
      Szkoda, że Arsenal tak frajersko oddał wczoraj punkty, bo tak byłoby się punkt za United z jednym zaległym meczem.
      Hyperion ON

Nick: NotoriousTT
    • dragonartur napisał(a):

Bądźmy konsekwentni ;) Zreszta potem powinna być czerwona dla Rafaela.

Powinna być czerwona dla obydwu. Bądźmy konsekwentni.
      Liverpool grał lepiej. Dominował. Miał więcej sytuacji. Wygrali zasłużenie. United na szczęście ma nadal 3 punktową przewage. Muszą teraz wejść na odpowiednią ścieżke, nie stracić siły rażenia. Jestem dobrej myśli mimo dzisiejszej tragedii.

Tak naprawdę MU nie ma rywala w tym sezonie PL.

To czemu mają tylko 3 pkt przewagi nad Arsenalem, którzy mają mecz zaległy? Rywal jest i ma się dobrze....

Patrzac na to, ze ktorys raz z kolei nie potrafi wykorzystac okazji odrobic straty to smiem watpic, ze ma sie dobrze... MU bedzie Mistrzem Anglii, nie z racji, ze jest taki mocny, a po prostu rywale sa tak slabi i nie potrafia wykorzystac nadarzajacych sie sytuacji.
    • No ale United mogło już mieć więcej punktów przewagi nad Arsenalem. Newcastle 4-4Arsenal, w później przegrana United bodajże z Wigan, więc też nie potrafili odskoczyć.
      Głównym problemem Arsenalu jest słaba skuteczność. Np jak w meczu z City, lub tracenie koncentracji jak np z Spursami, czy Newcastle. Szkoda, ale wpadki zdarzają się najlepszym.

Bez Rvp i Cesca nie ma Arsenalu zbyt wąska ławka. Zaś MU ma bardziej równorzędną kadrę. Dlatego będą mistrzem.

Oglądałeś wczoraj mecz? Szczególnie drugą połowę. Z takimi drewniakami jak Denilson, czy Bendtner graliśmy na prawde fajny football.
      Niby fajne to jest, że Arsenal walczył we wszystkich rozgrywkach (CC, FA Cup, LM, PL) ale przez to zawodnicy strasznie się męczą i grają co 4 dni od grudnia.

Mam nadzeję, że tym razem mistrzostwo wróci do północnego Londynu. Jeszcze 3 ciężkie mecze przed Arsenalem Spurs, Liverpool i United u siebie. Najlepszym rozwiązaniem byłoby wygranie tych dwóch pierwszej i przynajmniej remis z United.
      United dużo meczy grało bardzo słabo, a jednak je potrafili wygrać. Teraz trafili na lepszych rywali i już widać, że sobie nie radzą.
      Hyperion ON

• Przegrali zasłużenie, Liverpool był dużo lepszy od samego początku do końca. Ale czego można było się spodziewać bez podstawowych filarów obrony tj. Vidicia i Ferdinanda. Co do kartek to podzielam zdanie Yamato Damashi, czerwoną kartkę powinni dostać i Carragher, i Rafael ;) Cieszy jedynie bramka Groszka, który się nam rozstrzelał w PL :D
      12 marca 2:0 z Arsenalem i jedziemy dalej, co tu dużo gadać :D
    • Niedawno przegrana z Chelsea, teraz przegrana z Liverpoolem, jak tak dalej pójdzie to tytuł nie będzie wcale taki pewny i do walki włączy się jeszcze Manchester City i Chelsea.
      Co do stylu gry zespołów w meczu z Liveproolem to chyba wszystko zostało już tutaj napisane, osobiście szkoda mi tylko że Suarez nie zdobył gola. Ciekaw jestem równeiż ile będzie płazować Nani bo dziurę w nodze ma niezłą. Może tym razem federacja wyciągnie konsekwencję no chyba że sędzia znów jak osioł będzie się upierał przy swoim że nie popełnił błędu.
    • Ogólnie federacja Angielska daje dupy na całej lini. Jeszcze te błędy podczas meczu można zrozumieć, bo sędzie nie może wszystkiego zobaczyć ale brak konsekwencji po meczu? Np mecz kary albo więcej w zależności od brutalności czynu lub w zależności od tego jak dużo i jak widoczny był ten błąd.
      Hyperion ON

• ^Zaborca63^ napisał(a):

12 marca 2:0 z Arsenalem i jedziemy dalej, co tu dużo gadać :D

następnym razem idę gdzieś obstawiać.. :D

Glory Glory Manchester United! Z takimi rotacjami wygrać 2:0 to wielki sukces! :)
      Trzy rzeczy które mnie niezmiernie ucieszyły:
      - Powrót Valencii !!
      - Świetna forma VdS, obrony godne najlepszego bramkarza na świecie, świetne parady
      - Gol Rooneya i młodego Fabio

Jedna która mnie dołuje :
      - Van der Saar kończący karierę po sezonie.. nie będzie już tak wyśmienitych parad..

PS Teraz tylko pokazać w lidze równą formę, z Arsenalem w lidze 1-2 wygrać ( pójdę obstawić tym razem :D ) i mamy sukces :)

No cóż nie zawsze lepszy zespól musi wygrać, jednak liczą sie zdobyte bramki, a w tym meczu więcej ich zdobył Manchester..... Gratulacje, bo mecz w wykonaniu Arsenalu na prawdę dobry.

Wszystko na to wskazuje, że to Manchester jest tym lepszym zespołem, na co wskazuje tabela oraz dwa bezpośrednie starcia z Arsenalem ;)
    • Pierwszy mecz był dość wyrównany i ta bramka..... Jednak ten mecz United wygrało zasłużenie, bo przecież Rooney nie strzelił karnego :lol:
      Ten mecz był zdecydowanie dla Arsenalu lecz nie strzały i posiadanie piłki mają tu znaczenie.
      Jest jeszcze mecz na ES, więc może się wszystko zdarzyć. Jak United będzie tak grało to się niedługo szczęście odwróci to mecze będą się tak kończyć jak z Wigan.
      Jednak mam nadzieję, że o mistrzostwei zadecyduje bezprośrednie starcie na ES :)
      Hyperion ON

• Mówisz, że mecz zdecydowanie dla Arsenalu, ale skuteczni to oni nie byli, VdS wyjmował wszystko, obrona też dobrze sobie radziła, a bramki strzelali tylko gracze z United ;) statystyki się nie liczą, tylko gole. Prawda jest taka , że Arsenal zawodzi w najważniejszych momentach, najpierw finał Pucharu Ligi, potem LM, teraz puchar Anglii. Liczę , że w PL też tak samo sobie 'poradzą' :D

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez ^Zaborca63^ ().

• Wynik był do przewidzenia. Niestety z Manchesterem trzeba grać rozważnie i skutecznie czego Arsenal zazwyczaj nie potrafi. Co do tego że Arsenal górował w statystykach-można wygrać mecz oddając jeden celny strzał na bramkę.
      Co do PL to raczej Arsenal tutaj za wile nie zwojuje bo nawet jeśli wygrają z Manchesterem na ES to i tak pewnie zgubią punkty z jakimś słabszym zespołem.
      Zapraszamy do quizów w dziale HydePark Forum Ogame.pl:

Naukowych, Rozrywkowych lub Quizu sportowego
    • Co do PL to raczej Arsenal tutaj za wile nie zwojuje bo nawet jeśli wygrają z Manchesterem na ES to i tak pewnie zgubią punkty z jakimś słabszym zespołem.

No tego bym ni był taki pewny. Arsenal bodajże od 13 spotkań w Pl nie przegrał spotkania, więc idzie im bardzo dobrze. Niestety słaby początek sezonu i te wpadki jak z Newcastle, WBA, czy z Tottenhamem przesądzili o tym, że teraz Arsenal musiał odrabiać punkty do United.
      Hyperion ON

• Dzięki Bogu że Valencia wyleczył kontuzje.
      W koncu mamy porządnie funkcjonujące skrzydła :P
      Ogólnie, to po meczu rozegranym tak przesianą kontuzjami obroną, wynik jest zadowalający :P
      Byle do finału
      Glory United ~!!

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Firo ().

• Szkoleniowiec Manchesteru United - Sir Alex Ferguson - został ukarany przez angielską federację piłkarską karą w wysokości 30 tys. funtów oraz pięciomeczowym zawieszeniem.

Szkocki trener skrytykował sędziego Martina Atkinsona po przegranym przez Czerwone Diabły 1-2 pojedynku z Chelsea na Stamford Bridge. Fergie oskarżył arbitra o sprzyjanie Niebieskim i sędziowanie przeciwko United. Takie słowa nie spotkały się z uznaniem FA, która postanowiła ukarać menadżera aktualnego lidera Premier League.

Sir Alex Ferguson opuści półfinał FA Cup z Manchesterem City na Wembley, a także ligowe potyczki z WHU, Fulham, Newcastle i Evertonem.

To już chyba przesada. Żeby tak karać trenera, który tylko wypowiedział się na temat błędów arbitra? Dla mnie to kompromitacja FA....
      Nie raz już dali popis, że lubią nakładac kary na kogo chcą i to za bzdury.
      Hyperion ON

• Nerwówka do końca, ale są trzy cenne punkty. O tyle bardziej cenne, że Arsenal zremisował z WBA 2:2 i powiększyliśmy przewagę do 5 pkt :) Teraz czeka nas mecz wyjazdowy z WHU, z którymi z pozoru powinno pójść bez problemu, ale dobrze wiemy jak United gra na wyjazdach :D Co więcej, dzisiaj Tottenham zremisował właśnie z WHU 0:0 na dodatek u siebie, więc trzeba uważać.

PS - Evans od kilku sezonów pokazuje, że nie zasługuje na grę w Manchesterze, nigdy go nie lubiłem i chyba nie polubię..

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez ^Zaborca63^ ().

• A już się witałem z gąską (strata punktów przez United) ale jak zwykle musieli w końcówce coś fartownie strzelić :>. Arsenal znowu umoczył w meczu w którym umoczyć nie powinien więc zagrożeniem to on dla was nie jest a Chelsea stratę ma za dużą.

A i jeszcze piękne zdjęcie z tego meczu jakby ktoś nie widział; :D

Już mogli mu jakiś nowocześniejszy mniej rzucający się w oczy ten telefon dać ;P .
      Zapraszamy do quizów w dziale HydePark Forum Ogame.pl:

Naukowych, Rozrywkowych lub Quizu sportowego
    • Cezarcfc napisał(a):

A już się witałem z gąską (strata punktów przez United) ale jak zwykle musieli w końcówce coś fartownie strzelić :>.

Gdyby to była jedyna okazja dla United to mógłbym się nawet zgodzić, ale wcześniej mieli kilka dogodnych sytuacji w których 'coś' nie wypaliło. Ewidentnie nie mogli się wstrzelić, dlatego cieszę się, że udało się strzelić w końcówce nie dzięki szczęściu, a dzięki oblężeniu które trwało dobre 20 minut. No tak, przyzwyczaiłem się już, że jak ktoś inny strzela to 'gra do końca', a United ma oczywiście tylko szczęście i pomoc sędziów.

Mecz mało porywający jak na moje, United musi zdecydowanie bardziej poprawić styl w którym gra przed wyjazdem do Londynu oraz dwumeczem z Chelsea. Jeszcze co do decyzji sędziego. Karnego nie powinno być, była ewidentna ręka, ale nie sądzę żeby miał na to wpływ poza tym i tak leciała w stronę kolejnego obrońcy. Nie gwizdnąłbym. Za to czerwona dla Evans'a dla mnie jest dość dziwna. Przecież oboje sunęli wślizgiem od tego samego momentu, tak samo jechali, tak samo trafili w piłkę (Evans pierwszy, ale to bez różnicy) z tym, że ten drugi oberwał. To chyba obydwoje powinni wylecieć, nie?

Cezarcfc: Jak mniemam to są słuchawki z ich linii wewnętrznej. Oszczędność. :fgrin:

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Yamato Damashi ().

• Ile bym dał, żeby ta petycja coś dała. Nie chodzi tu o sama transmisję, bo co za sztuka znaleźć dobrą transmisje na necie ale chodzi o fakt, iż Barcelona jest najbardziej rozchwytywanym klubem i choćby grali z z Odra Wodzisław to i tak by pokazali ten mecz. Na pewno nie będe oglądał studia, bo jak widzę pseudo-eksperta W. Kowalczyka to mi się robi nie dobrze, a jeszcze gorzej jak słyszę, co mówi.
      Mecze Barcy nie są tak emocjonujące jak wielu uważa. Stoi taki Xavi i Iniesta na środku boiska wymienią 10 podań i komentator dostaje orgazmu.... Nie żebym tylko krytykował Barcę i mi także wiele aspektow ich gry się podoba, lecz robienie z nich Bogów współczesnego futoblu jest zwykłą głupotą.
      Ja z pewnością będe oglądał mecz Chelsea - Utd, i na pewno nie na N-ce, bo ich komentatorów nie trawię :E
      Fajnie, jakby mecz komentowali np Rafał Nahorny, Andrzej Twarowski, czy Marcin Rosloń, którzy są najlepszymi komentatorami piłki nożnej w Polsce.
      Hyperion ON

• Ja bym wolał w telewizji obejrzeć mecz rewanżowy z udziałem United, bo będą grali na OT :) Niech sobie puszczają tą swoją Barcelone jako pierwszy mecz, jeśli wymyślą coś idiotycznego na rewanże to wtedy trzeba pisać petycję :D