Manchester United

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Mówi się o Akinfiejewie , Llorisie a nawet ostatnio o tym bambusku Mandandzie z Marsylii. Osobiście jestem za sprowadzeniem tego pierwszego. Tyle setek co on potrafi wybronić w jednym meczu jest wielką sztuką. Talentem bramkarskim może nawet przerastać Casillasa ^^
    • Firo napisał(a):

Mówi się o Akinfiejewie , Llorisie a nawet ostatnio o tym bambusku Mandandzie z Marsylii. Osobiście jestem za sprowadzeniem tego pierwszego. Tyle setek co on potrafi wybronić w jednym meczu jest wielką sztuką. Talentem bramkarskim może nawet przerastać Casillasa ^^
      No bez przesady.. Casillas jest najlepszy w tym co robi.. Oczywiście możesz mieć inne poglądy. Jednak o tym całym Akinfiejewie pierwszy raz słyszę :lol:
      Może nie znam każdego transferu, które ostatnio miały miejsce, mnie to po prostu nie fascynuje 8-/
      Jak dla mnie jest dobrze tak jak jest ;) I nie należy zmieniać za dużo 8-)
    • ksmks napisał(a):

Firo napisał(a):

Mówi się o Akinfiejewie , Llorisie a nawet ostatnio o tym bambusku Mandandzie z Marsylii. Osobiście jestem za sprowadzeniem tego pierwszego. Tyle setek co on potrafi wybronić w jednym meczu jest wielką sztuką. Talentem bramkarskim może nawet przerastać Casillasa ^^
      No bez przesady.. Casillas jest najlepszy w tym co robi.. Oczywiście możesz mieć inne poglądy. Jednak o tym całym Akinfiejewie pierwszy raz słyszę :lol:
      Może nie znam każdego transferu, które ostatnio miały miejsce, mnie to po prostu nie fascynuje 8-/
      Jak dla mnie jest dobrze tak jak jest ;) I nie należy zmieniać za dużo 8-)

Nie wiem czy Casillas jest najlepszy, a już z całą pewnością na pewno nie w tym sezonie :) co do Akinfiejewa to chyba trochę wstyd, że o nim nie słyszałeś :P
    • ksmks napisał(a):

Grant- napisał(a):

Nie wiem czy Casillas jest najlepszy, a już z całą pewnością na pewno nie w tym sezonie :) co do Akinfiejewa to chyba trochę wstyd, że o nim nie słyszałeś :P
      To prawda w tym sezonie gra lipnie ;)
      Może i wstyd, ale przynajmniej tego nie ukrywam.. inni piszą, że jest świetny, a nawet nie wiedzą kto to..
      Byle dobić posta :E
      To może ja poczytam o tym Akinfiejewie ^^

aż mi się nie chce wierzyć, że nie słyszałeś :P Euro 2008 oglądałeś i mecz Rosja-Holandia ? tam bronił właśnie Akinfiejew ;)
    • Firo napisał(a):

ksmks puki co, to tylko ty piszesz po to aby pisac :) , jeśli nie jesteś zorientowany w tym co dzieje się w MU to po co się tutaj udzielasz ? Bezsensu maaaan... Pomyśl troche ...
      Wiem co się dzieje w MU.. Tylko nie znam się na transferach :roll:
      Jestem fanem tej drużyny i staram się być na bieżąco, wiadomo, że umyka mi kilka spotkań czy uzgodnień 8-/
      Dlatego czytam ten dział. Oglądam co wy na jakiś temat sądzicie, wypowiadam się i staram dopasować do dyskusji :quasi:
    • Yamato Damashi napisał(a):

Napastnika? Może cofniętego, czyli taki ŚP odpowiedzialny głównie za ataki. Takiego w MU brakuje nawiasem mówiąc. Widywałem go grającego typowo na środku, grał mniej więcej jak Mata. Moim zdaniem on jest zawodnikiem który potrzebuje dużej swobody taktycznej, tak jak Nani więc mogliby jeden drugiego zabezpieczać. No, ale o tym tutaj dyskutować nie będziemy. Nie chcę zaśmiecać waszego tematu. :)

Przenosimy się więc w odpowiednie miejsce ;) Grał tam pewnie z konieczności, nie jest on typowym ŚP. Gdyby Silva miał grać w MU na tej pozycji drugi pomocnik musiałby być typowym defensorem. Ja Silvę widzę tylko na którymś skrzydle lub podwieszonego pod Rooneyem w napadzie.

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Grant- ().

• Z wielką przyjemnością :)

W Manchesterze nie brakuje typowych czyścicieli. Fletcher, Carrick, Hargreaves potrafią odebrać piłkę. (Scholesa nie uwzględniam on jest rewelacyjny w ofensywie i defensywie, ale niektórzy pewnie mu wróżą koniec kariery pod koniec następnego sezonu)
      Typowym ŚP Silva może nie jest, ale tak jak mówiłem wcześniej, z dużą swobodą taktyczną, wymiennością pozycji (z Nanim, Giggsem bądź Valencią, wszyscy potrafią się zachować w różnych sektorach boiska. Giggs grywał na środku, Valencia nawet na napastniku) grałby takiego fałszywego napastnika.
      Jeśli Silva miałby być obarczony jedynie zadaniami ofensywnymi (oczywiście musiałby się angażować w pressing, ale bez większych obowiązków) spokojnie dałby radę na ŚP. Taka wymienność pozycji mogłaby być kluczowa w gubieniu krycia.
      Zresztą młody jest, utalentowany. Nowe otoczenie i tak musiałby zaczynać od nowa. Nowa pozycja nie byłaby dla niego największym problemem :P

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Yamato Damashi ().

• Fletcher, Carrick, hmm... to są chyba bardziej typowi śp niż typowi defensorzy (tak mi się wydaje) taki Makalele przydałby się przy Silvie na środku... Swoboda, swobodą ale jednak podstawową pozycją byłby środek pomocy. A uczenie się nowej pozycji w nowym otoczeniu nie jest chyba najlepszym pomysłem. Wielu utalentowanych nie może się dobrze wkomponować w nowy zespół na swojej pozycji ;) Ale jak dla mnie to nie ma problemu :E Valencia siada na ławkę bo jest najgorszy z trójki on, Nani i Silva (zresztą jakos specjalnie świetny Valencia jak dla mnie nie jest) albo Silva gra podwieszonego pod Rooneya ;)
    • Taki defensor jak Makelele to się już nigdy nie trafi. Chyba, że jakiś włoch, ale to też trzeba by wybierać w tej starej gwardii Cambiasso, Gatusso.
      Na tyle, na ile oglądam mecze United to Fletcher gra bardziej z przodu gdy nie gra Scholes, bo nikt nie rozegra piłki prócz nich dwóch. Gdy jest duet Fletch-Scholes to Fletcher pięknie czyści tyły. Carrick? Może faktycznie przegiąłem.
      No, ale zawsze jest powracający Hargreaves. Grywał na obronie, o jego zdolności destrukcyjne jestem spokojny. No, ale opcja z podwieszonym napastnikiem też nie jest zła. Może wyrósłby drugi Torres? Tylko co z Berbatovem? Odstawienie go teraz byłoby najgorszym co mogliby zrobić. 2 sezony przegrane na średnim poziomie, jeśli w trzecim nie eksploduje to pora się pożegnać, ew. przetrzymać go na ławce przez 4 sezon i liczyć na cud.

Valencia ma to co jest niesamowicie potrzebne. Dokładnie dogrywa na głowę, umie zachować się przy kontrze. Te 2 umiejętności dały Rooneyowi przynajmniej parę goli!
      Nani jest rewelacyjny, ale bardzo niestały. 3 mecze dobre, potem 2 złe. To nie jest akceptowalne w takim klubie jak United.
    • Silva również potrafi dobrze dośrodkować, gdyby tego nie umiał nie byłby tyle wart ;) nie wiem jak jest dokładnie z Nanin ale chyba w tym sezonie takim 100 % pewniakiem do składu nie był, a można by mu dać taką szansę. To taki tym który potrzebuje dużo zaufania a będzie grał świetnie. Berbatov mógłby zostać gdyby Ferguson grał dwójką napastników inaczej Berbatov się nie sprawdza. Valencia byłby jego super rezerwowym i byłoby elegancko ;)
    • Grant- napisał(a):

Silva również potrafi dobrze dośrodkować, gdyby tego nie umiał nie byłby tyle wart ;)

Nie wypowiem się, bo nie widziałem, ale skłaniałbym się jednak, że ten element u niego kuleje ze względu na to, że w La Liga dośrodkowania stosuje się wyłącznie jeśli nie ma się pomysłu na akcje.
      Przynajmniej obydwoje się zgadzamy, że jest miejsce dla Silvy w United na podwieszonym napastniku. :)
    • A się okaże że do transferu nie dojdzie i tyle będzie z tego naszego rozmyślanie gdzie mógłby grać :E

PS

Dymitar Berbatow niespodziewanie ogłosił zakończenie reprezentacyjnej kariery. Piłkarz Manchesteru United grał w bułgarskiej kadrze od 11 lat. W tym czasie wystąpił w 74 spotkaniach.

Media spekulują, że powodem decyzji kapitana reprezentacji Bułgarii była nieustająca od eliminacji mistrzostw świata 2010 krytyka. Sam piłkarz nie zdradza konkretnych powodów.

- To była dla mnie trudna decyzja, ale zdecydowałem, że ze skutkiem natychmiastowym kończę reprezentacyjną karierę. Niekiedy trzeba umieć podjąć trudne decyzje. Wszystko ma swój początek i koniec. Ten następuje dzisiaj - powiedział Berbatow.

Ostatnim meczem w reprezentacyjnej karierze snajpera Manchesteru United było więc spotkanie Polska - Bułgaria w marcu tego roku.

uuu.. nie wytrzymuje presji ewidentnie... przyda mu się ten odpoczynek który teraz będzie

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Grant- ().

• kurde nawet nie mialem okazji obejrzec ostatniej kolejki
      ale po skladzie widze ze sir Alex znowu postawi na "staruszkow" a mlodych wpuszczal dopiero na koncowki
      ehh takie cos to mogl srodku sezonu robic

a co do Silvy
      hmm uwielbiam tego pilkarza ale po przemysleniu jakos nie widze go w MU
      jako srodkowy pomocnik jest za slaby fizycznie na angielska lige (chociaz Arteta sobie daje rade a na poczatku tez fizycznie odstawal)
      jako boczy pomocnik? Nani z jednej strony z drugiej Valencia a chyba wraca Tosic(ktory w Koln udowodnil ze moze grac w pierwszym skladzie)
      jako drugi napastnik? dwoch niskich napadziorow? przy takich bocznych pomocnikach?!
      niee
      wolabym zeby jakigos typowego SP kupili
    • co do transferów o których teraz się wiele mówi m.in Akinfeev , Suarez, Benzema, Rodwell , Milner , Di Maria, Buffon, nawet o Riberym mowa :quasi: ...

1. Akinfeev - dobrze by było kupić tego bramkarza już w tym okienku transferowym gdyż : a) jego cena po następnym sezonie może wzrosnąć b) póki jest okazja należy brać c) jest on młody i utalentowany d) VdS pogra pewno jeszcze ostatni rok, a zastępca musi być i zacząć się ogrywać , np. w meczach pucharowych

2. Suarez - napastnik jest potrzebny od zaraz, ale czy Suarez się sprawdzi? jak wiadomo jest on bramkostrzelny, strzela mnóstwo bramek w lidze holenderskiej, ale czy poradzi sobie w angielskiej Premier League? gorzej by było gdyby stało się tak jak z Huntelaarem , który w Holandii strzelał i strzelał, poszedł do Realu - tam słabo, teraz Milan - też nie najlepiej

3. Benzema - kolejny napastnik co do którego mam wątpliwości.. w Lyonie strzelał dużo bramek, wielki talent, sprzedany do Realu gdzie jakby trochę przygasł, może przyćmił go lepszy w tym sezonie Higuain , przez co Karim miał mniejsze szanse na wykazanie się, boję się, że mógłby sobie nie poradzić w United.. z drugiej strony 20 mln, które chce za niego klub z Madrytu to dość niska cena przy obecnym wygórowanym cenniku.. na dodatek ciągle mam w pamięci transfery Sneijdera i Robbena kolejno do Interu i Bayernu , którzy teraz zmierzą się w finale LM, co lepsze na stadionie Santiago Bernabeu :D:D

4. Rodwell - drugi Scholes jak dla mnie ;> utalentowany, świetny w obronie i w ataku, tylko czy się nie wypali? ale wydaje mi się, że jego zakup to dobry pomysł , mam nadzieje, że dojdzie on do skutku

5. Milner - jak najbardziej tak, ze wszystkich plotek transferowych , ta jest chyba najlepsza :D z chęcią bym go zobaczył w barwach United , tylko wg. pewnych doniesień ma zostać on wymieniony na Carricka, rozumiem, że słabo grał w poprzednim sezonie, ostatnio nawet dużo siedział na ławce, ale może potrzebował takiego odpoczynku by grać lepiej? nie zapominajmy co zrobił dla Manchesteru wcześniej.. Milner jak najbardziej TAK - ale nie kosztem Carricka

6. Di Maria - z tego co wiem to on chyba gra na lewym skrzydle? po co nam kolejny gracz na skrzydło? Nani, Giggs, Obertan.. na prawej Valencia, czyżby Di Maria miał być zmiennikiem? za tak duże pieniądze? jestem na NIE

7. Buffon - lepiej kupić klasowego bramkarza na 4 -5 lat czy młodego utalentowanego bramkarza na 10-12 ? tylko Fergie zna odpowiedź.. :>

8. Ribery - szczerze? nie lubię go i nie chcę tego zawodnika w United. Mamy Naniego, może jest słabszy od Francuza , ale za to 3 lata młodszy, więcej przed nim ;]

Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez ^Zaborca63^ ().

• Buffon przedłużył kontrakt z Juve , zaś Di Maria najprawdopodobniej trafi do Realu. Co do napastników to najlepszym wyborem byłby oczywiście Benzema :>
      Myślę że z tych wszystkich spekulacji wyjdą góra 2 transfery. 1 napastnik i 1 bramkarz. Reszta raczej nie dojdzie do skutku, bo jak stwierdził Fergie - woli on stawiać na piłkarzy ze szkółki Manchesteru, tak wiec 2 transfery to max ^^ zaś napadzior i bramkarz jest w tym momencie najbardziej potrzebny...
    • Mimo, że Real będzie kolejnym krótkoterminowym projektem Mourinho, powiedział on podobno przyjaciołom, że jeśli otrzymałby ofertę pracy od Manchesteru United, chciałby zagościć tam na długo. Portugalczyk początkowo obawiał się, że nie będzie odpowiednim kandydatem w oczach działaczy United, jednak został zapewniony, że nie jest to problemem.

Mimo że prowadzenie hiszpańskiego giganta jest wielkim wyzwaniem dla portugalskiego szkoleniowca, to wciąż jego marzeniem pozostaje prowadzenie Manchesteru United. Fakt ten spowodował, iż Mourinho wymógł na włodarzach madryckiego klubu wpisanie do kontraktu klauzuli, która pozwala mu odejście na Old Trafford w każdym momencie.

robi się ciekawie :D

na dodatek Chelsea raczej już nie zaproponuje wymaganych 100tyś. , których oczekuje J.Cole i może to właśnie on przejdzie do nas na zasadzie wolnego transferu :>