Manchester United

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Wczoraj w Lidze+ Ekstra jeden pan mówił, że ponoć SAF pytał o Robercika Lewandowskiego.. To by było coś, gdyby zainteresował sie nim do tego stopnia, żeby złożyć oficjalną ofertę :D Jak myślicie, Robercik byłby wzmocnieniem Diabłów? :E
    • Darth_Sidius napisał(a):

Wczoraj w Lidze+ Ekstra jeden pan mówił, że ponoć SAF pytał o Robercika Lewandowskiego.. To by było coś, gdyby zainteresował sie nim do tego stopnia, żeby złożyć oficjalną ofertę :D Jak myślicie, Robercik byłby wzmocnieniem Diabłów? :E

oby to była tylko plotka...
      jedynym polskim graczem, który zasługuje na pobyt w Manchesterze jest Kuszczak i niech tak zostanie.
      Lewandowskiemu do widzenia ;)

ps - ewentualnie Jeleń ;p

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez ^Zaborca63^ ().

• Yamato Damashi napisał(a):

Trenerzy mogą Ci powiedzieć co masz wykonać i co najlepiej wykonać. Napastnik powie Ci w jakiej sytuacji i jak :)
      Niestety jeśli miałbym odpowiedzieć na pytanie czy poradziłby sobie jako młodzik, no cóż... Za mało dynamiczny, za malutki (nie mówię o wzroście) no i nie stały w formie.

nie wiem jak to jest tak do końca bo nigdy nie trenowałem w klubie i nie będę się przekomarzał kto ma teraz rację ale jednak wydaje mi się że nie ;)

^Zaborca63^ napisał(a):

oby to była tylko plotka...
      jedynym polskim graczem, który zasługuje na pobyt w Manchesterze jest Kuszczak i niech tak zostanie.
      Lewandowskiemu do widzenia

ps - ewentualnie Jeleń ;p

czy on tak na prawdę zasługuje na ten pobyt tam to bym wątpił :) a jeszcze bardziej czy jako jedyny... są lepsi, młodsi bramkarze ( i nie tylko bramkarze ) od niego ;)
    • To co Kuszczak przeszedł to jedno wielkie piekło. Poprzez straconą bramkę w meczu z Kolumbią, nagonkę własnych rodaków, ślepe stawianie na Fostera wreszcie przez 5 meczów jest bezbłędny i pewny siebie.
      Nie wiem czy pod względem PSYCHICZNYM któryś z młodych talentów dałby radę. Pod względem umiejętności się nie wypowiem, nie widziałem milionów młodych bramkarzy czekających na swoją szansę.
      W Ekstraklasie z podstawowych bramkarzy nie widzę nikogo nawet blisko jego poziomu.

EDIT: Jak widać, od Boruca psychike ma o niebo lepszą. Tomek od zera do bohatera, a Boruc w drugą stronę. Tylko Fabiański jest porównywalny do Tomka.

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Yamato Damashi ().

• Porównywalny, ale myśle że jednak słabszy. Pod względem umiejętności, co do psychiki Fabiański nie był jeszcze testowany że tak powiem. I ciesze sie, że Kuszczak wreszcie ma swoje 5 minut. Od początku mu kibicowałem, lubiłem go i lubie. Teraz tylko Nani musi sie wziąć do roboty i będzie pełnia szczęścia ;)
    • Yamato Damashi napisał(a):

...z młodych talentów...

27 lat i młody talent... wychodzi polska rzeczywistość, że mamy bardzo mało MŁODYCH talentów i trzeba dobierać na siłę ;) to samo jest z Załuską, mówią "młody talent" a tak samo ma 27 lat :) Fabiański też jest niewiele młodszy od nich :) niby bramkarz może grać długo ale jak dla mnie to tylko i wyłącznie młody Szczęsny się liczy, ma dopiero 19 lat i to jest prawdziwy młody polski talent. I to jemu najbardziej należy się miejsce w klubie tak dużym jak na przykład ManU ;)

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Grant- ().

• Jak dla mnie Szczęsny jest troszke przereklamowany. Niby siedzi w Arsenalu, ale jak narazie niczego szczególnego nie pokazał. Może dlatego, że go w ogóle nie widać podczas meczów? :E Cóż, mam nadzieje że jego umiejętności wzrosną do tego stopnia, że wygryzie Casillasa z Realu albo Kuszczaka (:D) z MU ;)

Jak dla mnie Szczęsny jest troszke przereklamowany. Niby siedzi w Arsenalu, ale jak narazie niczego szczególnego nie pokazał. Może dlatego, że go w ogóle nie widać podczas meczów? :E Cóż, mam nadzieje że jego umiejętności wzrosną do tego stopnia, że wygryzie Casillasa z Realu albo Kuszczaka (:D) z MU ;)

nie widac go w Arsenalu, bo jest na wypozyczeniu w Brentford City. A podobno swoja postawa wzbudzil zainteresowanie w klubach wloskich - ale mowi, ze to przejsciowe, bo chce byc nr. 1 w Arsenalu. Dobrze, ze ma takie ambitne cele - napewno jest bardziej utalentowany od swojego ojca :lol:
    • Kto by dochodził powodów, ważne że go nie widać :P
      Co do ojca jak tylko go gdzieś widze czy ktoś o nim wspomina to zawsze przypomina mi sie fragment książki "Kowal - prawdziwa historia". Kowalczyk wspomina tam któryś mecz Legii bodaj (choć może to reprezentacja była, nie pamiętam dokładnie), jak to mogli wygrać, ale dwa rzuty rożne rywali załatwiły sprawe. Pierwszy, Maciek krzyczy jeden do słupka, wrzutka, pyk brameczka, potem drugi rożny, Maciek krzyczy jeden do słupka, wrzutka, pyk brameczka, no i było po meczu :E
    • ^Zaborca63^ napisał(a):

31-37 to jest optymalny wiek bramkarski ;]

co do wieku 31 lat się zgodzę bo światowa czołówka bramkarzy jest w tym wieku albo bardzo blisko :) ale że aż do 37 to się na pewno z tym nie zgodzę że to optymalny wiek... dwa przypadki Edwina van der Sar i Oliver Kahn którzy w tym wieku, grają ( albo grali w przypadku Kahn'a ) na średnim poziomie ( bo taka jest prawda ), nie są w stanie tego potwierdzić. ;]

a co do Szczęsnego, to on ma przecież dopiero 19 lat. Trzeba poczekać jeszcze z 2/3 sezony i będzie go widać i to bardzo ( przynajmniej mam takie nadzieje ) :)

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Grant- ().

• Raczej 30-35. I Kuszczaka nie miałem na myśli jako "młodego talentu", bo on jest już trochę ograny i w WBA i nawet w MU w poprzednim sezonie zaliczył ładną serie. Szczęsny przegrywa nawet z Vito Mannone który jest beznadziejny, ale dostaje świetne noty nie wiedzieć czemu.

Teraz tylko Naniego sprzedajmy do Fiorentiny lub Milanu za 10 milionów funtów bądź więcej, kupmy za niego Coste i zobaczmy który lepiej wypadnie. Nani nie wykorzystał swojej szansy, ani razu. Szkoda.
    • "Krzysztof Dowhań" napisał(a):

1. Artur Boruc (Celtic Glasgow)
      - mocny psychicznie

Wielki szacunek dla pana Dowhania mam, ale w tym wypadku coś mu sie chyba pomyliło^^ Na dzień dzisiejszy wcale nie powiedziałbym, że Boruc jest najlepszy. Boruc jest bo jest, a Kuszczak gra ostatnio regularnie w MU, no i wykorzystuje swoje szanse. Co do ich ogólnego obrazu to możnaby podyskutować, bo nie da sie ukryć że Boruc jest świetny, ale w tym akurat momencie..

"Krzysztof Dowhań" napisał(a):

- mocny psychicznie

Wielki szacunek dla pana Dowhania mam, ale w tym wypadku coś mu sie chyba pomyliło^^ Na dzień dzisiejszy wcale nie powiedziałbym, że Boruc jest najlepszy. Boruc jest bo jest, a Kuszczak gra ostatnio regularnie w MU, no i wykorzystuje swoje szanse. Co do ich ogólnego obrazu to możnaby podyskutować, bo nie da sie ukryć że Boruc jest świetny, ale w tym akurat momencie..

w chwili obecnej to jest :
      1. Kuszczak
      2. Fabian
      3. Boruc

Boruc 2 lata temu zasługiwał na 1 miejsce, a teraz..? no właśnie..
    • ^Zaborca63^ napisał(a):

w chwili obecnej to jest :
      1. Kuszczak
      2. Fabian
      3. Boruc

Boruc 2 lata temu zasługiwał na 1 miejsce, a teraz..? no właśnie..

a czym sobie zasluzyl na 3 miejsce?
      slaba gra Celtiku w LM, LE, kontuzja - nie mowiac o wystepach w reprezentacji gdzie zawalil kilka goli

1. Kuszczak
      2. Fabianski
      3. Szczesny
      4. byc moze tutaj znalazl by sie Artur...

"Krzysztof Dowhań" napisał(a):

- mocny psychicznie

Wielki szacunek dla pana Dowhania mam, ale w tym wypadku coś mu sie chyba pomyliło^^ Na dzień dzisiejszy wcale nie powiedziałbym, że Boruc jest najlepszy. Boruc jest bo jest, a Kuszczak gra ostatnio regularnie w MU, no i wykorzystuje swoje szanse. Co do ich ogólnego obrazu to można by podyskutować, bo nie da się ukryć że Boruc jest świetny, ale w tym akurat momencie..

Akurat psychikę moim zdaniem to Boruc ma. Wielu by już zrezygnował po tym co przechodził swojego czasu. Tak samo jak i Kuszczak, Boruc ma (miał) problemy tylko że jeszcze w życiu prywatnym, bo o ile dobrze pamiętam to Kuszczak takowych nie miał. I Artur dopiero teraz znów zaczyna wychodzić na prostą. =)
    • Bramkarze bramkarzami, ale MU jak pewnie wiecie wygrało we wtorek 3:0. Słuszny karny? Ja mam wątpliwości, ta ręka to taka nijaka, niby daleko od ciała, ale korzyści też za bardzo nie uzyskał. No może malutką.
      Słaby występ Obertana, już za dużo zaczął dryblować by później oddać piłkę do tyłu. Jedna dobra sytuacja, wybrał gorszą opcje według mnie, ale prowadzenie było duże więc mógł się pokusić o strzał zamiast odgrywać.
      Roo nie wykorzystał 2 setek (których nie widziałem, dopiero po nich przed TV siadłem), ale karny pewnie wykorzystany. Aktywny, ale wymaga się od niego więcej. Nadal chyba brak formy 100%.
      Berba 1 przebłysk (asysta najwyższej klasy), na moje powinien grać na szpicy zamiast Rooneya i W OGÓLE się nie cofać. Tak grał w Spurs i się to sprawdzało.
      Valencie przeciętnie, niby bramka ale oprócz tego nie zachwycił.

Ogólnie wszyscy bez błysku, a wynik wysoki ?(
    • tylko jak wróciłem do domu to wszedłem na devilpage.pl , żeby zobaczyć z kim będzie grał MU ;] ku mojemu zdziwieniu rywalem okazał się Milan , na którego obstawiałem, że będzie z MU rywalizował w 1/8 ;] i dzięki temu wygrałem z kolegą zakład, który obstawiał Porto ;p

MU 2:1 Milan
      Milan 0:1 MU

dziękuję ;d

ps - mogę się założyć, że Beckham będzie wygwizdywany, na pewno też pojawią się transparenty na jego temat.
      szkoda, bo go lubię, ale co poradzić ;p

jak na razie czeka nas dość trudny mecz z Fulham na wyjeździe, w poprzednim sezonie wynik padł 2-0 dla Fulham, zobaczymy... ja tam obstawiam 2-0 dla MU, a strzeli Rooney i Fletcher ;)

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez ^Zaborca63^ ().

• Jeżeli Milan zagra tak jak ostatnio często grał to Manu będzie miał trudną przeprawę :)

Osobiście obstawiam:
      MU 2:1 Milan
      Milan 3:0 MU

No, ale zobaczymy jak to będzie.
      u15 - top 200? (off)
      u56 - top 20 (off)
      uTarazed - top 7 (off)
      uWezn - top 2 (off)
      uAquarius - top 1 (off)
      uEuropa top 2 (off)
    • A mnie się wydaje, że Beckham zostanie dobrze przywitany w Manchesterze bo zrobił naprawde dużo dla tej drużyny. Dziwne byłoby wygwizdywanie niegdyś wielkiej gwiazdy.
      A co do wyniku to myślę że MU sobie poradzi choć niedużą różnicą bramek, ale pewnie.
    • Beckham to czas przeszły. Skoro odszedł to nie będzie dobrze przyjęty, tak to już w tym sporcie jest. Mi sie rywal nie podoba, będzie ciężko. Nie wiem czemu, ale Milan nawet będący w najgłębszej (wiadomo czym) budzi respekt przede mną. Teraz co prawda Kaki już tam nie ma, no ale nadal jest R10, będzie też Becks. Może być naprawde trudno pokonać ich na San Siro, ale na Old Trafford powinniśmy dać rade.
    • a tymczasem... Fulham 1:0 Manchester utd. - po 1 połowie
      wygląda to jak mecz Fulham vs Arka Gdynia czy inne polskie gówno :quasi:
      0 dobrych podań, 0 celności, 0 zgrania, mnóstwo niedokładności i błędów, dużo strat

po 1 połowie jedynymi zawodnikami, którzy coś grali to oczywiście Evra, Anderson i w miare Rooney. reszta poniżej krytyki

nie ma co , fatalny, najgorszy ze wszystkich w tym sezonie meczy MU...

Fulham 3-0 Manchester Utd.

Kuszczak - 5,5 - gdyby nie on byłoby 5 lub 6 do 0
      De Laet - 2 - nie rozumiem czemu go Fergie wystawił? sam zawodnik myślał, że jest jakimś super , hiper Ronaldo i okiwa wszystkich, cały czas tracił piłki
      Carrick - 5 - w obronie dobrze sobie radzi, dobre odbiory, ale jednak to nie to co kiedyś
      Evra - 5,5 - jeden z najlepszych zawodników MU dzisiaj grających
      Fletcher - 4 - słaba gra jak na takiego zawodnika...
      Gibson - 2 - kolejny słaby występ.. w 1 połowie chyba chciał się bawić w Beckhama strzelając z 45m :quasi: jednak do Becksa brakuje mu bardzo dużo i NIGDY nie będzie taki jak on ;)
      Anderson - 5,5 - starał się jakoś , ciągnął tą grę, ale pare podań słabych
      Scholes - 1 - zawodnik meczu ^^ nie będę wymieniał, bo aż szkoda gadać...
      Valencia - 5 - dzisiaj mało widoczny w 1 połowie, dopiero w 2 zaczął trochę grać..
      Rooney - 5- słaba gra, pare strzałów, nic więcej, biegał dużo jak to on, ale co z tego..
      Owen - 3 - niewidoczny, w ogóle bezbarwny dzisiaj, nic nie zrobił..

zmiennicy :
      Berbatov - 4,5 - po jego wejściu gra się ożywiła, powinien go Ferguson wystawić zamiast Owena...
      Fabio - 6 - dzięki niemu akcje MU nie były kompletną klapą, dużo biegał, widać jego motywacje do gry, czuł gre i za to tak wysoka ocena..
      Welbeck - 3,5 - nic nie pokazał po wejściu, słaba gra

Post był edytowany 4 razy, ostatnio przez ^Zaborca63^ ().