Manchester United

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Świetna gra ManU i fatalna gra w obronie Wigan daje nam wyniki taki jaki jest.
      Mimo że kibicuje The Blues to Manchester bardzo lubię.
      Diabły bez żadnych problemów podawały sobie w polu karnym przeciwnika.
      Świetna gra Valencii, Roo i Rafaela.
      Można się przyczepić jedynie do Welbecka, który jakoś świetnie się nie zaprezentował.
      Kuszczak jakoś strasznie trudnego zadania nie miał, ale miał 2-3 ładne interwencje.
    • Ostatnio Diabełki grają w kratke, oby forma z meczu z Wigan utrzymała sie jak najdłużej, to będzie dobrze. Aż chce sie, żeby sędzia zarządził dogrywke oglądając takie mecze ;)
    • no to był genialny mecz ;d 5 bramek cieszy, jednakże to nie był zbyt wymagający rywal ;) tak oglądając mecz pod koniec pomyślałem, że mogłoby być nawet z 10-0 ;p gdyby Rooney zamiast raz w poprzeczkę i raz w słupek trafił do bramki to już by było 7 + wykorzystana akcja sam na sam Berby to 8 no i ten 'karny' którego sędzia nie gwizdnął, no, ale nie ma co gdybać 5-0 jest ;]

oceny wg. mnie ;
      Kuszczak - 7,5 - mało pracy, ale pokazał 2-3 interwencje godne uwagi ;]
      Rafael - 8,5 - wspaniała gra , żeby jego brat tak jeszcze grał ;p
      Vidic - 6,5 - nic szczególnego, czasami widziałem go w akcjach ofensywnych, za co +
      Evra - 6,5 - no jego stać na więcej, ale i tak dobrze grał dzisiaj, ale bez zachwytu ;)
      Brown - 8 - no on mnie zdziwił w tym meczu, bardzo solidna gra w obronie ;]
      Valencia - 10 - może za wysoka ocena, ale zdecydowanie zawodnik meczu, jednak United mu służy, niech się rozwija i dalej strzela, asystuje itp. staje się moim ulubieńcem ;p
      Fletcher - 7
      Carrick - 7,5 - gdyby nie bramka to bym dał 6,5 , bo ogólnie średni występ, ale bramka jednak strzelona ;]
      Park - 6 - chyba najsłabsze ogniwo Manchesteru, ale też nie najgorzej ;)
      Berbatow - 8 - bardzo dobry mecz w wykonaniu Bułgara + bramka i liczne próby ataków
      Rooney - 9 - zaraz za Valencia najlepszy zawodnik meczu ;) asysta, bramka, gdyby nie ten słupek i poprzeczka, oj szkoda ;d

zmiennicy ;
      Welbeck - 6 - nic szczególnego nie pokazał, miał szanse na gola nawet
      Fabio - 6 - jw. nic szczególnego ;)
      Anderson - 6 - po wejściu aktywny, ale praktycznie mało pokazał ;p
    • Strategia transferowa United w obecnym sezonie -> Sprzedaż człowieka który stanowił 50% siły ofensywnej diabłów CR7 i zakup drewna Berbatova i drewna Valenci - Panie Ferguson, Pan się też starzeje! ]:-D Pomijając pozbycie się diabełka Teveza...

Te 2 niewypały transferowe pozbawią United mistrzostwa w tym sezonie, chyba że zimowe okno transefowe przyniesie poważne wzmocnienia. Nie chciałbym żeby moja przepowiednia się sprawdziła, ale jakoś po obecnej grze nie widze sukcesu na końcu dorogi... niestety.

Odrazu zastrzegam, przed tą masą, która na mnie zapewne zaraz spłynie, że jest to moja prywatna ocena tego co widzę w przeciągu całego sezonu - nie 1 czy 2 meczów. Rozumiem tym samym, że ktoś inny może mieć swoje zdanie, aczkolwiek zweryfikujemy to na końcu sezonu :)

Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez Red-Devil ().

• Czyli Ty uważasz, że grają nazwiska a nie piłkarze? United ma 1 punkt mniej niż w ubiegłym sezonie, bramki strzeliło 14 (!) różnych zawodników. Rooney gra tak jak powinien i nie musi bawić się w skrzydłowego. Fakt, że Ronaldo jest jednym z lepszych piłkarzy w historii, ale United nie załamało się po jego odejściu. Gra zespół a nie jeden zawodnik. Taktyka jest kluczem do wszystkiego. Przekonamy się jak koniec sezonu będzie wyglądał :)

Zaborca: Tam nie było karnego. Czysta interwencja , tyle że od tyłu. Piłkę dotknął niezaprzeczalnie. Kwestia interpretacji sędziego. Na dobrą sprawę ta bramka Carricka mogła nie wpaść, fart nie z tej ziemi. Wynik satysfakcjonuje, futbol to nie gra w której ZAWSZE wszystko wpada do siatki.
    • Red-Devil napisał(a):

Strategia transferowa United w obecnym sezonie -> Sprzedaż człowieka który stanowił 50% siły ofensywnej diabłów CR7 i zakup drewna Berbatova i drewna Valenci - Panie Ferguson, Pan się też starzeje! ]:-D Pomijając pozbycie się diabełka Teveza...

Te 2 niewypały transferowe pozbawią United mistrzostwa w tym sezonie, chyba że zimowe okno transefowe przyniesie poważne wzmocnienia. Nie chciałbym żeby moja przepowiednia się sprawdziła, ale jakoś po obecnej grze nie widze sukcesu na końcu dorogi... niestety.

Odrazu zastrzegam, przed tą masą, która na mnie zapewne zaraz spłynie, że jest to moja prywatna ocena tego co widzę w przeciągu całego sezonu - nie 1 czy 2 meczów. Rozumiem tym samym, że ktoś inny może mieć swoje zdanie, aczkolwiek zweryfikujemy to na końcu sezonu :)

a mam pytanie. Oglądałeś chociaż jeden mecz Manchesteru w tym sezonie? zanim odpowiesz upewnij się czy masz dobry wzrok ;) jeśli Valencia to drewno to ja Ci gratuluję , bo coś z Tobą nie tak ;)

Yamato Damashi : też mi się wydawało , że nie było, ale w końcu wejście od tyłu, no nie wiem, kwestia interpretacji sędziego - jak napisałeś.

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez ^Zaborca63^ ().

• Czyli Ty uważasz, że grają nazwiska a nie piłkarze?
      Uważam, że każdy piłkarz ma nazwisko, nazwisko które firmuje jego umiejętności. Odejście Ronaldo było pewne, sam je wybrał, a Ferguson zapewne podobnie jak Beckham'owi mu w tym pomógł... ale chodzi o to, że nie zauważyłem by to osłabienie zostało choćby w części zrekompensowane...

^Zaborca63^ napisał(a):

a mam pytanie. Oglądałeś chociaż jeden mecz Manchesteru w tym sezonie? zanim odpowiesz upewnij się czy masz dobry wzrok ;) jeśli Valencia to drewno to ja Ci gratuluję , bo coś z Tobą nie tak ;)
      Pewnie, że nie oglądałem, nie mam telewizora w ogóle, komputer obsługuje po omacku bo jestem niewidomy :E ]:-D
      Valencia najlepszy był szczególnie w meczu z Fulham :D Brilliant jak mawiają Angole ;) Piłkarz pokroju Nani'ego, nic więcej.

Kiedyś United to była firma skupiająca piłkarzy z charakterem (głównie wychowanków) i dzięki temu przede wszystkim zdobyło tylu fanów... teraz powoli się robi kolejna komercyjna papka dla pustych mas bez żadnych zasad. Ale czego można wymagać od ojców komercji zza Oceanu :D Ten trend nie jest czymś charakterystycznym tylko dla United - śmiem twierdzić że 50% klubów z tych najsilniejszych lig stosuje taktykę biznesu za wszelką cenę.

Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez Red-Devil ().

• Ronaldo odszedłby i tak, to cud że Fergie utrzymał go w klubie sezon dłużej w ogóle ;) Cud podwójny, bo nie dość, że CR7 bardzo pomógł w zwycięstwie, to jeszcze jego wartość wzrosła o pare ładych milionów ;) Co do Valencii uważam podobnie, graczem najwyższych lotów to on nie jest (choć ostatnio gra coraz lepiej, jakby sie budził z letargu). Ale w stosunku do Berby nie zgodze sie, to dobry transfer. W drużynie potrzebni są różni gracze, z różnymi stylami gry, a Berba to taki troche RvN ( w pewnym sensie ;)), potrafi wykończyć akcje, no i że jest drewnem też nie można powiedzieć. Prędzej, że jest leniem ;) Ale właśnie, w drużynie potrzebna jest różnorodność, uważam więc osobiście, że lepiej było zostawić Berbe niż Teveza. Lepiej mieć zawodnika, który może uzupełniać Roo, niż takiego, który jest jego kopią, do tego jakby nie było troche słabszą
    • Red-Devil napisał(a):

Pewnie, że nie oglądałem, nie mam telewizora w ogóle, komputer obsługuje po omacku bo jestem niewidomy :E ]:-D
      Valencia najlepszy był szczególnie w meczu z Fulham :D Brilliant jak mawiają Angole ;) Piłkarz pokroju Nani'ego, nic więcej.

1. przykro mi słyszeć, że jesteś niewidomy ;dd
      2. Widać jednak oglądałeś tylko jeden mecz - z Fulham ;)
    • Mimo iż meczu nie oglądałem wypowiem się bo zobaczyłem na necie bramki.
      Wysoka wygrana z Wigan (5-0) . Cieszy występ Tomka w pierwszej jedenastce, według mnie w przyszłym czasie nr 1 za słupkami ManU.
      Zauważyłem iż wspolpraca rooney + berbatov układa się super i wnioskuje to po kilkunastu obejrzanych meczach.
      Oby tak dalej, trzeba gonic Chelsea i wygrac bezposredni mecz z londynczykami .
      Pozdrawiam

UNITED !
    • Red-Devil napisał(a):

Uważam, że każdy piłkarz ma nazwisko, nazwisko które firmuje jego umiejętności.

He? Nie rozumiem meritum tej wypowiedzi. Czyli uogólniając twierdzisz, że skoro Ronaldo ma nazwisko to poradzi sobie w każdym meczu i jest gwarantem sukcesu? Twierdzisz, że jego osoba jest OBOWIĄZKOWA do zwyciężania?
      Statystyki mówią, że nie jest tak źle. 1 pozycja wyżej niż rok temu, 1 punkt mniej.

Nie zgodzę się, z tym że MU zmieniło politykę transferową. To ceny stały się absurdalnie wysokie. Valencie 3 lata temu dostalibyśmy za 5 milionów funtów. Berbatova nie więcej niż 15. Choć w jego przypadku bodajże wykorzystano klauzule odejścia bo Tottenham nie chciał go oddawać. Nie uważam go za zmarnowane pieniądze. W ostatnich paru meczach ich współpraca wygląda na wzajemnym dogrywaniu piłek. Ponad to Berba dogrywa je całej drużynie i to z naprawdę niesamowitych pozycji.
      A Tevez nadal gra siano w City...
    • To jest przyklad ze w Anglii nie graja pieniadze jak w innych ligach
      MU klub z zapleczem budzetowym na ponad 200mln funtow
      Leeds byla Potega Ligi Angielskiej obecnie graja w DIVISON ONE z dlugami na 150mln funtow zespol ktory ma graczy jakich ma ale ogral czempiona
      to jest piekno tego sportu na wyspach w innych krajach tego nie ma.
    • Stefanos napisał(a):

To jest przyklad ze w Anglii nie graja pieniadze jak w innych ligach
      MU klub z zapleczem budzetowym na ponad 200mln funtow
      Leeds byla Potega Ligi Angielskiej obecnie graja w DIVISON ONE z dlugami na 150mln funtow zespol ktory ma graczy jakich ma ale ogral czempiona
      to jest piekno tego sportu na wyspach w innych krajach tego nie ma.

porażka Realu z 3 ligową drużyną w pucharze... no rzeczywiście nie ma :D radzę zainteresować się innymi ligami niż gadać głupoty ;)
    • Z tym że w Anglii takie sytuacje zdarzają sie najczęściej ;) Bo rzeczywiście na wyspach poziom jest najbardziej wyrównany. Co do samego meczu Leeds miała farta, raz obrońca wybił piłkę z linii bramkowej, raz (pod koniec meczu) poprzeczka.. Cóż, zdarza sie
    • dzisiaj oglądałem powtórkę w tv...
      duża nieskuteczność ze strony Manchesteru, rozumiem, że młodzi, niedoświadczeni gracze grali, ale bez przesady..

Kuszczak - 6
      Brown - 5,5
      Evans - 6
      Neville - 5
      Fabio - 5
      Gibson - 6
      Obertan - 6
      Anderson - 7
      Welbeck - 5
      Berbatov - 5
      Rooney - 6

zmiennicy :
      Valencia - 6,5
      Owen - 4
      Giggs - 5

ps - teraz 6 stycznia derby z Manchesterem City, będzie ciekawie ;> 2:1 dla MU :P

• PimP 1987 napisał(a):

Darth_Sidius napisał(a):

Po derbach miasto musi być czerwone, nie ma innej opcji :D
      2:1 dla Manchesteru City ]:-D
      jestem dobrej mysli ;)
      i tak ogolnie to slyszalem od kumpla mieszkajacego w Manchesterze, ze tam wiekszosc jest za City :)

ale jak na razie do United im dużo brakuje ;)

a tak apropo..

Zaplanowany na jutro pojedynek pomiędzy Manchesterem United a Manchesterem City w ramach Pucharu Ligi Angielskiej został przełożony na 19 stycznia z powodu obfitych opadów śniegu, które przechodzą nad Anglią.

devilpage.pl/index/news/koment…_manchesteru_przelozone_/
    • PimP 1987 napisał(a):

Darth_Sidius napisał(a):

jestem dobrej mysli ;)
      i tak ogolnie to slyszalem od kumpla mieszkajacego w Manchesterze, ze tam wiekszosc jest za City :)

Chyba jednak muszę się zgodzić. Manici nie popuści, puści najlepszy skład jaki ma do dyspozycji. A Obertan, Gibson czy bracia Da Silva nie mają szans z nimi (z całym szacunkiem, bo kiedyś mają dużą szansę być gwiazdami sporego kalibru).
      A jeśli mówimy o Manchesterze i jego mieszkańcach to wydaje mi się, że mieszkańcy traktują City jako klub miejski, a United bardziej jako coś odległego, nie identyfikują się z nimi jako miejscowi. Mam nadzieje, że wiecie o co chodzi.
      Oczywiście okolice Old Trafford są pewnie w 100% za United i pewna część miasta na pewno sympatyzuje z nami.

EDIT: Nie ma czegoś takiego jak większa połowa :P

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Yamato Damashi ().

• Manchester United jest jednym z najbardziej znanych zespolow w Anglii zaraz po Liverpool'u
      Polowa Manchesteru kibicuje Utd. nawet wieksza polowa;]
      nie zapominajmy ze w United jest duze zroznicowanie na tle rasowym. wiec kazdy prawie nie "anglik" kibicuje United;]

Takie sa dane
    • PimP 1987 napisał(a):

Darth_Sidius napisał(a):

jestem dobrej mysli ;)
      W takim razie ktorys z nas ma złe informacje bo ja słyszałem zupełnie inaczej . Będąc na wakcjach w egipcie miałem przyjemnosc zamienic słowo z mieszkancem manchesteru i kibicem city. Z tego co pamietam jesli chodzi o kibiców w tym miescie wychodzi to mniej wiecej 50/50 bądz z lekką przewagą united. Anglik był zafascynowany transferami jakie zrobiło city i gdy usłyszał ze jestem za united spadł z krzesła i powiedział ze wszystkie pieniądze stawia na zwyciestwo w lidze city. jak widac narazie o ile postawił wszystko w plecy lecz jeszcze duzo spotkan do rozegrania , zobaczymy . wedlug mnie w zimowym okienku transferowym saf powinien ruszyc głową i kupic lewego skrzydłowego. czas naniego sie skonczył, idz chłopie szukaj szczescia dalej ! Mecz derbowy z city przełozony na 19 stycznia 2010 roku. szkoda bo juz byłem przygotowany na jutrzejsze emocje :P

UNITED
    • Yamato Damashi napisał(a):

Red-Devil napisał(a):

Uważam, że każdy piłkarz ma nazwisko, nazwisko które firmuje jego umiejętności.
      He? Nie rozumiem meritum tej wypowiedzi. Czyli uogólniając twierdzisz, że skoro Ronaldo ma nazwisko to poradzi sobie w każdym meczu i jest gwarantem sukcesu? Twierdzisz, że jego osoba jest OBOWIĄZKOWA do zwyciężania?
      Statystyki mówią, że nie jest tak źle. 1 pozycja wyżej niż rok temu, 1 punkt mniej.
      Jeżeli nie rozumiesz to mówi się trudno. Nigdzie nie napisałem, że Ronaldo poradzi sobie w każdym meczu tylko dlatego że nazywa się Ronaldo :] a było widać wręcz odwrotnie w kilku ważnych meczach LM za czasów jego gry w ManU - między innymi w finale z Chelsea. Ale chyba logiczne jest że jeżeli nazywa się Cristiano Ronaldo to logika podpowiada, że będzie sobie radził lepiej niż np. Wojciech Grzyb lub Zenon Beznogi? A wniosek ten wypływa nie z fusów ale z jego gry i osiagnięć podczas tych sezonów w United. Czy to też naciągana wg. Ciebie teoria? :E
      Sam wyskoczyłeś do mnie z tematem o jakieś nazwiska podczas gdy ja oceniłem transfery przeprowadzone po odejściu Ronaldo i Teveza. I tyle.

zmiennicy :

Valencia - 6,5
      :E

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Red-Devil ().

• zmiennicy :

Valencia - 6,5
      :E[/quote]

buahahah, może byś zacytował cały post, w którym widać, że Valencia był jednym z najlepszych zawodników Manchesteru w tym meczu? ;>
      mówię Ci , obejrzyj jakikolwiek mecz United, który wygrali to w każdym Valencia ma jakiś wkład ^^
    • Zabawne są te ocenty, ja np. znalazłem takie ze stronki mufc.pl:

Oceny - "MEN": Kuszczak 6 - Neville 5, Evans 6, Brown 7, Fabio 5 - Obertan 5 (Giggs 4), Gibson 5, Anderson 6 (Owen 4), Welbeck 5 (Valencia 6) - Berbatow 5, Rooney 5.

W tych ocenach "najlepszym" - jeżeli w ogóle można o czymś takim mówić podczas kompromitacji - był Brown - podczas gdy w twoich ocenach dostał zaledwie 5,5 :E

Valencia był równie słaby jak pozostali, o "snajperze" Berbatovie i wiecznie niespełnionej nadziei anglików Owenie nie wspominając - swoją drogą Owen to kolejny udany strzał wzmacniający ofensywę, zapomniałem o nim wczesniej... ale daje ku temu powody :]
    • Red-Devil napisał(a):

Zabawne są te ocenty, ja np. znalazłem takie ze stronki mufc.pl:

Oceny - "MEN": Kuszczak 6 - Neville 5, Evans 6, Brown 7, Fabio 5 - Obertan 5 (Giggs 4), Gibson 5, Anderson 6 (Owen 4), Welbeck 5 (Valencia 6) - Berbatow 5, Rooney 5.

W tych ocenach "najlepszym" - jeżeli w ogóle można o czymś takim mówić podczas kompromitacji - był Brown - podczas gdy w twoich ocenach dostał zaledwie 5,5 :E

Valencia był równie słaby jak pozostali, o "snajperze" Berbatovie i wiecznie niespełnionej nadziei anglików Owenie nie wspominając - swoją drogą Owen to kolejny udany strzał wzmacniający ofensywę, zapomniałem o nim wczesniej... ale daje ku temu powody :]

a oglądałeś chociaż mecz? :> sądzę, że nie, więc proszę wypowiadaj się w sprawie ocen tylko wtedy jeśli oglądałeś..

ps - Brown najlepszy, bo przez niego i przez jego słabe krycie straciliśmy gola? gratuluję ;)

• ^Zaborca63^ napisał(a):

a oglądałeś chociaż mecz? :> sądzę, że nie, więc proszę wypowiadaj się w sprawie ocen tylko wtedy jeśli oglądałeś..

ps - Brown najlepszy, bo przez niego i przez jego słabe krycie straciliśmy gola? gratuluję ;)
      Tato drogi, dziękuje bardzo, że wiesz za mnie czy oglądałem mecz czy też go nie oglądałem, takich wróżek nam potrzeba - żyj w swoim przekonaniu, że nie oglądałem, będziesz zapewne szczęśliwszy :]

Jeżeli wysiliłbyś swoje zwoje mózgowe na przeczytanie mojego posta uważnie to dostrzegłbyś że napisałem cytuje: "ja np. znalazłem takie ze stronki mufc.pl" - przeczytaj 2-3 razy a może zrozumiesz. Zapytaj się wtedy tych co mu tą ocenę wystawili... :E

Pokazałem tym samym że tego typu oceny to sobie możesz w buty wsadzić, jedne lepsze od drugich, ale twoje i tak najlepsze ]:-D

Tyle. Co do dzisiejszego meczu to wg. ciebie Valencia też był najlepszym playerem? Nawet komentator go wyśmiał, że oprócz jednego dobrego podania nie istniał... no ale uznajmy że to wypadek przy pracy ;]

Edit:
      Przy tak dziurawej defensywie United - przede wszystkim ze względu na kontuzje... które w poprzednich sezonach nie były tak długotrwałe i dotkliwe, na postać numer jeden ma szansę wybić się Kuszczak - wczoraj kolejny dobry występ. Obok niego dobry mecz zagrał tylko Evra, który ostatnio nie schodzi poniżej pewnego poziomu oraz tradycyjnie RooneY - choć jednej sety nie wcisnął. Reszta no comment.

No i jeszcze na potwierdzenie tego co pisałem, ale tutaj są lepsi fachowcy :E :
      sport.wp.pl/kat,1744,title,Tru…d,11842462,wiadomosc.html

Żeby była jasność, ten artykuł przytoczyłem tylko by pokazać recenzję, jaką wystawiają Berbatovovi ludzie związani bezpośrednio z United. Wątek Benzemy pozostawię bez komentarza bo jaka z niego przereklamowana "gwiazda" to pokazują występy w Realu.

Post był edytowany 5 razy, ostatnio przez Red-Devil ().