Manchester United

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Valencią nie byłem zachwycony. Nie wiem co Ci się podobało w jego grze, bo przez pryzmat tego co oglądałem w grze Aston Villi tej jego szybkości nie widać (obejrzyj sobie A.Younga albo Agbonlahora (?)). Parę dobrych centr i ta klepka z bramką. Mocne 7 jak dla mnie.

Berbatov z meczu na mecz co raz bardziej mnie zaskakuje. Przewrotki, kreatywne zagrania itd. Ten strzał zza pola karnego leciał obok słupka, gdyby nie Owen i jego plecy :fgrin: Przewrotka wybroniona przez bramkarza, eh pecha ma niestety.
    • CSKA 0 - 1 UNITED

Bramka zwycięska dla ManU 5 minut przed koncem meczu strzelona przez Valencię po zgraniu piłki głową przez berbatova.
      Cieszy kolejne zwycięstwo w LM :D
      Teraz czeka nas kolejny cięzki mecz w premiership ale wierzę ze damy radę :)

Glory ...
    • :) Pragnę dodać tu jeszcze cos waznego .
      Co z obertanem ? Kiedy zadebiutuje w barwach MU ? Widziałem filmiki w necie i powiem szczerze, że chłopak z przyszłością :)
      Co do ronaldo ... Pfff, niech sie wypcha tym realem :) Zobaczymy za pare lat czy dalej bedzie tam szczesliwy ... :)
    • SzOK napisał(a):

:) Pragnę dodać tu jeszcze cos waznego .
      Co z obertanem ? Kiedy zadebiutuje w barwach MU ? Widziałem filmiki w necie i powiem szczerze, że chłopak z przyszłością :)
      Co do ronaldo ... Pfff, niech sie wypcha tym realem :) Zobaczymy za pare lat czy dalej bedzie tam szczesliwy ... :)
      Ostatnio czytałem, że miał zadebiutować, ale niestety się nie doczekałem. Zobaczymy :)
      Póki co dobrze spisuje się w meczach rezerw, tak samo jak młody Tosić ;)
      Ronaldo jak dla mnie skończy jak Ronaldinho :P

Uni 16: TOP 200 OFF
      Uni 34: TOP 30 OFF
      Uni Cosmos: TOP 600 ON
    • Już za niespełna 4h wielkie widowisko na Anfield Road. Liverpool będzie podejmował swojego największego rywala - Manchester United. 15 lat temu fani Liverpoolu wywiesili znany już wszystkim transparent z napisem: "Au revoir, Cantona and Man United. Come back when you've won 18." Dokładnie dzisiaj, 25 października 2009r. Manchester wraca, co prawda bez Cantony, ale z 18 tytułami Mistrzowskimi. Jednak aby uczcić "Króla Old Trafford" kibice United zamierzają wejść na Anfield w maskach z podobizną Erica. Ten mecz na pewno zostanie zapamiętany na długo...

Do oglądania nikogo chyba zachęcać nie trzeba. Takich spotkań po prostu nie można przegapić...

Glory Glory Man United!
    • /ciach
      2-0 dla lfc

1 bramka Torres po małym błędzie Ferdinanda

potem czerwona kartka dla Vidica , a ten śmieć Carragher za to samo dostał wcześniej zółtą, potem czerwona dla Mascherano

no i 2 gol N'goga czy jak mu tam ;/

R.I.P Carragher.

/wulgaryzmy są zabronione na forum
      *sisko
    • Smutno mówić, ale MU zagrało siano. Nie atakowali i poprzestając na 30 minucie (główka Rooneya) nie było już dogodnej sytuacji. No może strzał Naniego, ale to zaskoczyć bramkarza nie mogło. Niestety 1:0 do tyłu.
      Trudny wyjazd, MU musiało się liczyć ze stratą punktów nawet jeśli L'vpool jest osłabiony brakiem Gerrarda. Po cichu liczyłem, że Torres również się nie pojawi, no ale się przeliczyłem.

Zasłużona wygrana L'vpoolu.
    • Yamato Damashi napisał(a):

Smutno mówić, ale MU zagrało siano. Nie atakowali i poprzestając na 30 minucie (główka Rooneya) nie było już dogodnej sytuacji. No może strzał Naniego, ale to zaskoczyć bramkarza nie mogło. Niestety 1:0 do tyłu.
      Trudny wyjazd, MU musiało się liczyć ze stratą punktów nawet jeśli L'vpool jest osłabiony brakiem Gerrarda. Po cichu liczyłem, że Torres również się nie pojawi, no ale się przeliczyłem.

Zasłużona wygrana L'vpoolu.

pod koniec atakowali np. akcja Owen -> Valencia (poprzeczka) ;/
      albo Carrick -> Owen (faul Carraghera ) ;//
    • Faul w polu karnym na carricku kwalifikował sie według mnie na podyktowanie jedenastki.
      Zauważyłem równiez ogladajac mecz na C+ pomyłki sędziego, mogły byc bardzo kosztowne... mowa to o spalonych, ktore były a ich nie było albo ich nie było a były. jednak sędzie tez człowiek, ma prawo do pomyłki. No trudno, przegrana i zyje sie dalej.
    • Fakt faktem, sędziowanie to słaba 4/10. 1 połowa sędziowanie na niekorzyść L'vpoolu, w drugiej mieszanie ze wskazaniem na korzyść dla United. Niezbyt udany występ arbitra.

Karnego nie było, absolutnie na piłkę czysto. Bardzo za to mi sie nie podobał faul na Berbatovie (2m od pola karnego) oraz na Owenie (Carragher- powinna być czerwona).
    • od poczatku sezonu czerwone diably graja jakby im sie nie chcialo (az do fergie time)
      niby wygrywaja mecze ale nie cisna przeciwnikow bramek malo zdobywaja
      tak zastanawialem sie czy specjalnie sie oszczedzaja by miec wiecej sil na powazniejszych przeciwnikow (a tych w tym sezonie przybylo)?
      ten mecz pokazal ze cos nie gra

liverpool byl bezapelacyjnie lepszy przez wiekszosc meczu
      w pierwszej polowie mu stworzylo zaledwie sytuacje i mialo sporo szczescia ze nie stracilo bramki
      w drugiej polowie ciut lepiej ale i tak zaslabo na takiego przeciwnika
      jedynie w koncowce cos sie naprawde zmienilo
      sedzia dziwnie sedziowal ale koniec koncow uczciwie :P
    • Devilpage.pl
      "" Gabriel Obertan już jutro będzie miał szansę zadebiutować na boiskach Premiership. Francuz powinien znaleźć się na ławce rezerwowych Manchesteru United w sobotnim meczu z Blackburn. ""
      No nareszcie młodzian zadebituje w barwach MU . Oglądałem mecz pucharowy z barnsley i powiem szczerze, że zawodnik szybki, dynamiczny + troche dryblingu ... Jak dla mnie <ok>
      Zobaczymy jak sie spisze ... Mam nadzieję, że wejdzie na boisko choćby z ławki rezerwowych . Mecz z Blackburn w niedziele, no cóż, trzeba wygrac i tyle !
      LEt's GO UNITED
    • Man U 2 - 0 Blackburn

Chce sie powiedziec tylko 2-0 ... SPokojnie mogłoby być 5-0
      Obertan - Debiut, niezbyt udany ... Okazja 100% na strzelenie bramki lecz piłka po jego uderzeniu przeszła koło słupka dobe 40cm :/
      Ale 3 pkt, są co najwazniejsze.
      Bramka berby - profesor :D
    • e tam Obertan . Mam nadzieje ze wypali transfer chociaz jednego z dwójki Aguero - Villa . Wtedy Manchester odzyska to co utracil wraz z transferem Ronaldo do Manchesteru - szczypte finezji w grze . Pozdrawiam :]
    • Aguero lub Silva. Villa to egzekutor, a takich mamy już 3 doświadczonych + 2 w kolejce. Jeśli mam być szczery to Ashley Young byłby najlepszym wyborem i najtańszym, wiemy na 100% jak spisuje się w PL i nie będzie niespodzianki z jego gry.
      Kto da nam gwaracje że cukierkowy Aguero albo Silva dadzą rade w twardej lidze angielskiej? Nie wszystkie transfery wypalają jak Torres.
    • nie jestem taki pewien czy wzmocnienia sa potrzebne
      raczej powinno sie zmienic nastawienie pilkarzy
      potrafia ladnie przycisnac przeciwikow ale tylko w doliczonym czasie gry
      a tak to dominacja w srodku pola z przodu bez zaangazowania
      ps dostajemy po tylku ale chyba wlasnie zaczelo sie fergie time

ps2 przycisneliby chociaz 10 minut wczesniej a by wygrali a tak uratowali jedynie remis 3:3
      zamiast nowych pilarzy w szatni MU powinny znowu zaczac latac korki

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Mjazz ().

• Wzmocnienia ?? Jak na razie to skupmy się na grze ! ;P
      Mecz z cska, 3-3 :) Dobrze ze chociaz 1 pkt uratowany.
      Widzę, że Ferguson nieco lekcewazaco podszedł do tego spotkania ( Macheda ) .
      Choc uwazam, ze powinno sie dawac szanse pilkarzom mniej doswiadczonym

NEXT ... Cfc - ManU
      Trzeba sie postarac i wygrac zeby Cfc nam nie daj Boże odskoczyli na 5 pkt lub na 3 ...
      Czas zmotywowac drużynę i wygrac to dobre 0-2 :P i powracamy na fotel lidera. Licze tez na podkniecie arsenalu

Pzdr. UUUUUNNNNNNIIIIITTTTTEEEDDDDD
    • Viruss lekceważąco? Zrozumiałe chyba, mecz z Chealse nie będzie należał do łatwych. Będzie raczej należał do tych arcytrudnych w tym sezonie, ale wymienienie Machedy to zły przykład w moim mniemaniu. Młodziak miał sytuacji sporo, skuteczność trochę zawodzi, ale skoro już jako młodzian umie znajdować się, a co najważniejsze sam sobie wykreować sytuacje dobrym przyjęciem piłki czy odwróceniem się z nią to już jest naprawdę spora szansa że wyrośnie z niego klasowy snajper. Choć przyznam się, że należę do tych sceptycznie nastawionych do niego, bo te bramki w poprzednim sezonie gwiazdy i zbawcy z niego nie robią.
    • Manchester gra jak gra , bo Ronaldo ktory zawsze podrywal reszte ekipy jakims rajdem czy kontrą - gra teraz w Realu o_O

Mowie - przyda sie jeden glosniejszy transfer . Najlepiej ktos szybki jak Henry czy Aguero :P

I maszyna Manchesteru bedzie funkcjonowala jak nalezy
    • Nie ma co liczyć jak na razie na Obertana, Tosica, Naniego , bo są mało ograni, może za 2-3 lata jak będą częściej grywać to będą również występować lepiej. Przydałby się wg. mnie Silva, który by napędzał United, tak jak kiedyś to robił Ronaldo. Myślę, że mądrym zakupem też były transfer jakiegoś doświadczonego obrońcy, który potrafiłby dobrze zmienić kontuzjowanego czy też słabo grającego gracza podstawowego składu. Cóż, trzeba czekać i liczyć, że Fergie wie co zrobić ;) a przed nami mecz z Chelsea, a potem Everton ;>

Glory!

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez ^Zaborca63^ ().

• GoToSleep napisał(a):

No szczerzę to sobie tak "marzę" by Silva doszedł do ManU ;)
      Myślę, że bardzo by się przydałten transfer.
      Jedynie jedno mnie zastanawia...
      Co będzie jak Fergi odejdzie na emeryturkę...
      Przyjdzie Mourinho , którego sir Ferguson widzialby jako swego nastepce - dokładniej to tylko jego :D . Tylko wielki trener Pokroju Mourinho , Wegner - może zastąpić Najlepszego trenera na swiecie jakim jest oczywiscie Alex Ferguson :]
    • SAF nigdy nie powiedział ani słowa o swoim zastępcy. Mourinho sam wypalił z propozycją objęcia MU. Obawiam się że się nie doczeka. Czytałem parę artykułów które sugerowały bardziej skromnych trenerów, którzy nie szastają pieniędzmi i odnoszą sukcesy bez drużyny marzeń. Tak jak kiedyś SAF! Mówiło się w poprzednim sezonie o Moysie z Evertonu, ale w tym już nie spisuje się rewelacyjnie.

Szczerze to ja nie widzę nikogo na jego miejsce. Co tam Ronaldy, Tevezy, Cantony, Beckhamy. Bez SAF'a będzie katastrofa...
    • Yamato Damashi napisał(a):

SAF nigdy nie powiedział ani słowa o swoim zastępcy. Mourinho sam wypalił z propozycją objęcia MU. Obawiam się że się nie doczeka. Czytałem parę artykułów które sugerowały bardziej skromnych trenerów, którzy nie szastają pieniędzmi i odnoszą sukcesy bez drużyny marzeń. Tak jak kiedyś SAF! Mówiło się w poprzednim sezonie o Moysie z Evertonu, ale w tym już nie spisuje się rewelacyjnie.

Szczerze to ja nie widzę nikogo na jego miejsce. Co tam Ronaldy, Tevezy, Cantony, Beckhamy. Bez SAF'a będzie katastrofa...

No niestety muszę się zgodzić, nie wiem co będzie, ale to będzie straszne hehe
      Miejmy nadzieję, że nastepny trener będzie równie wyrozumiały co SAF.

Uni 16: TOP 200 OFF
      Uni 34: TOP 30 OFF
      Uni Cosmos: TOP 600 ON