Manchester United

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• PFFFFFFFFFFFFFF

CO za mecz ....

United 4 - 3 City

Piekne derby za sprawą obu zespołów.

3-3 ...

96 minuta, rzut wolny dla United, rooney wykonuje lecz city wybijają. I kolejna proba wbicia piłki w pole karne przez rooneya. Piłka spada pod nogi giggsa ktory podaje do owena na czystą pozycje i GOOOOL. OWEN - zrobiłes co do ciebie nalezało :) Znalazł się tam gdzie trzeba :D
      Co do meczu to nerwówka straszna do konca.
      BRAMKARZ !!! Foster, co to było z tym kiwaniem w polu karnym ? - strata bramki ( co raz bardziej przekonuje cie do kuszczaka )
      Rio Ferdinand - Co to miało byc to podbicie piłki do gracza city ? - strata bramki

Jak widac, bez ronaldo rade sobie damy :D

Ale 3 pkt są i teraz liczymy na podknięcie Chelsea :D :)

Glory Glory MAN UNITED !!
    • Niesamowity mecz!
      Wyrównana walka, choć ManU był znacznie dłużej przy piłce

Ach.... Pięknie :D

W ostatnich minutach meczu strzelony gol, czego chcieć więcej!

Glory Glory Man United! :E
      "Ja to Cie przygarnąlem tak jak Shrek tego osła. Szkoda tak zostawić samego w lesie mimo tego, że cie wkurza :D " ~ panwpolo

Ursa - Top 34 THE END
      16.07.2013 - 29.12.2014
      Bez urlopu
    • Były to najlepsze derby Manchesteru ostatnich lat, kapitalne widowisko !

Foster- bramkarz takiego zespołu jak United nie może sobie pozwalać na tak katastrofalne błędy ! Przy 3 bramce dla City także mógł się zachować lepiej, a tak, odsłonił krótki słupek i padł gol dla przeciwnika

Ferdinand- to było jak palnięcie przez profesora od historii że Polska była chrzczona w 1410r. Straszna gafa, ale poza tym dobry mecz i na Ferdinandzie zbyt wielu psów nie wieszajmy bo to i tak nasza ostoja

Park- lipa straszna, lepiej jednak stawiać na Valencie

Fletcher- niegdyś uważałem go za słabiaka i chciałem aby odszedł z tego zespołu. No ale forma jaką prezentował w zeszłym sezonie i prezentuje w obecnym sprawia że zdanie zmieniłem. Najbardziej waleczny gracz United zaraz po Rooney'u !

Evra- w prawdzie bez jakiegoś błysku ale sądzę że Patrice zalicza się do najlepszych bocznych obrońców świata

Berba- straszny pechowiec, bardzo chciał strzelić jednak na drodze stawał mu kapitalny Given. Kilka świetnych zagrań, ale też i strat co bardzo denerwuje

Rooney- jak zawsze, waleczny i efektywny, choć bez błysku

Giggs- nie ma innego gracza w jego wieku z taką formą, grającego po profesorsku jak Ryan. Brawo !

Owen- mamy drugiego Solskjaer'a :)

Powiem tylko jeszcze jedno. Po tym meczu nie mógłbym się nie zgodzić ze stwierdzeniem wielu ludzi o tym, jakoby sędziowie dają "fory" naszemu zespołowi. Jeżeli sędzia techniczy dolicza 3min do regulaminowego czasu, a bramka pada w 95min to coś tu się jednak nie zgadza...

Całkowicie rozumiem frustracje trenera City. W tej chwili radujemy się z tego, póki co nie znalazłem żadnego posta fana United który wspomniałby o tym zdarzeniu. Pomyślcie sobie jednak co by było gdyby to United było na miejscu City

Wygrana jednak straszliwie cieszy, 3pkt na koncie, dobra gra, wielki charakter, choć bez błędów się nie obyło, no i wielkie szczęście :) Super meczyk ! Glory Man United !

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez DarthButter ().

• Miałem napisać post jako pierwszy, ale nie pozwolił mi na to post zamieszczony po północy. City ciągle goniło wynik, bramka MU = 10 minut i odpowiedź City. Gdyby City próbowało ciągle atakować to wynik prawdopodobnie byłby inny. Niezła taktyka Hughsa w sumie, tylko zabrakło im czasu na odpowiedź. Piękne widowisko, nerwówka i dramaturgia. Jako że większość mecz oglądała to nie będę opisywał spotkania, za dużo się i tak działo.

Co do tej 96 minuty. Ostatnia akcja MU trwała jakieś 3 minuty. Głupio by było gwizdnąć koniec meczu podczas gdy drużyna rozmontowuje obronę przeciwnika. Choć przyznać trzeba rację, że można mieć pretensję. Ale czy takie duże? Piłka nie została wybita przez żadnego gracza City, co najwyżej trafiona i odbita. MU ciągle miało piłkę więc chyba aż tak straszny błąd arbitra to nie był.

Szkoda mi Berby, bo 1 bramkę powinien strzelić (druga próba głową). Zabrakło szczęścia.

EDIT: No i zapomniałem o najważniejszym.

Foster - ALE O CO CHODZI? Beznadzieja...

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Yamato Damashi ().

• Nie będe tu oryginalny jeśli powiem, że to chyba jedne z najlepszych derbów Manchesteru. Sama esencja futbolu, dużo bramek i niesamowite zwroty akcji.

Ciekawe czy Owen złapie taką formę i bramkostrzelność jak z początku swej błyskotliwej kariery? Oby...

Glory, Glory Man United ]:-D
    • Berba miał pecha zgadzam się ;) świetne interwencję Givena ale nie można zapomnieć też o tym, że Tevez przed końcem pierwszej połowy trafił w słupek ;) To mogłoby kompletnie inaczej ustawić mecz ;) Ogólnie widowisko było przednie nie mogło się nie podobać ;) Super się oglądało ale... co do ostatniej bramki wątpliwości mam ... Wg. mnie mecz powinien zostać zakończony wcześniej, a nie sędzia czekał i czekał aż ManU strzeli tą bramkę ;) a przed samymi tymi ostatnimi 2 podaniami gdy piłka wróciła w obręb środka boiska spokojnie można było gwizdnąć ;) nie raz inni sędziowie już gwiżdżą w sytuacji gdy ktoś montuje kolejną akcję ;) ale cóż się tu rozwodzić :) Owen strzela ważną bramkę dla ManU ;) Odnalazł się w świetnym miejscu o właściwej porze... Pozostaje pogratulować zwycięstwa w derbach ;)
    • Czy zmieniłoby to sytuacje na boisku? Tego nie wie nikt. Po obejrzanym meczu sądzę, że jednak nie. City ciągle grało na remis, nie ryzykowało chyba, że gonili wynik. Po strzelonym golu na prowadzenie pewnie jeszcze bardziej by murowali bramkę. Przy takim naporze United to nie miało prawa się skończyć inaczej. Gdyby nie szczęście Givena i nieudolność Fostera mecz wyglądałby zupełnie inaczej. Cieszmy się że obejrzeliśmy tak znakomite widowisko. Mecz Liverpool vs. Arsenal z poprzedniego sezonu to przy tym pikuś :D
    • Jestem pełen podziwu dla Fergusona, że w tak krótkim okresie zdołał kompletnie przebudować zespół... to jest naprawdę niesamowite... United znowu gra jak za dawnych lat... znowu każdy zawodnik jest w stanie oddać "życie" za zwycięstwo. Muszę przyznać, że początek sezonu nie był najlepszy. Manchester co prawda zanotował tylko jedną wpadkę, ale drużyna była kompletnie niepoukładana, jakby pozbawiona stylu. Teraz ów styl wrócił i nazywa się United...

By the way
      Tysiąc słów o meczu Manchester United - Manchester City:
    • Zgadzam się . " Starzy wyjadacze " tacy jak giggs się obudzili :D widzieliscie te wejscia w pole karne ? niczm ronaldo
      Nastepny mecz z beniaminkiem wolves. Trzeba wygrac, puchar sie przyda ;P
      Oj biedny tevez, hahaha,,,, trzebabyło zostac :D teraz masz kolego potwierdzenie ze United to najlepszy zespół :P
      Licze na finał lm real - man u. - to jeszcze ronaldo sie pokaze ze nie był zawodnikiem bez ktorego ani rusz:D wrecz przeciwnie
    • Martwi mnie postawa Carricka, który w każdym meczu udowadnia, że jest w katastrofalnej formie... jeszcze niedawno był najlepszym pomocnikiem Manchesteru, a teraz w meczu "rezerw" nie daje sobie rady... Cieszy natomiast występ Kuszczaka, który zanotował jedną świetną interwencję, a przez cały mecz był chyba najpewniejszym punktem defensywy United. Szkoda tylko, że Ferguson tak ślepo wierzy w Fostera... moim zdaniem Ben zupełnie na to nie zasługuje.
    • Ferguson wierzy w fostera. Dla szkoleniowca ManU jest to 2 bramkarz zespołu, ja nie do konca się z tym zgadzam.
      Ben Foster nie jest pewnym bramkarzem, przy kazdym jego kontakcie z piłką mam "Dreszcze". To co zrobił w derbowym meczu to porazka ... A co najlepsze po tej wpadce dalej robił to samo, zamiast wybic piłkę to kiwa się w kolu karnym ... Kuszczak jak narazie jest 3 bramkarzem ale wiele mu nie brakuje do 2 :D i na to liczę, a w przyszłosci nawet 1 bramkarz manU...

P.S. 38'min meczu ze stoke. Wynik 0-0 jak narazie. LET'S GO UNITED LET'S GO !!!
      Tak z 2-0 wygramy i bedzie ok :)

EDIT

No i tak jak miało być :D 2-0 dla ManU w wyjazdowym meczu ze Stoke :D
      Bramki: Berbatov, Oshea .
      Wigan 3 - 1 Chelsea - No i fotel lidera jest nasz :D jeszcze Cech wypada z gry wiec miejmy nadzieje ze za tyddzien z liverpoolem cfc tez straci pkt a my zrobimy sobie przewagę

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez MufCfAn7 ().

• Foster, Foster...a tu Kuszczak przez 90 minut w meczu z Vfl Wolfsburg!

Co prawda Manchester atakował cały czas ale to Wolfsburg strzelił gola jako pierwszy.

Póżniej chłopaki wzięli się do roboty - wyrównał Giggs (po rykoszecie) z wolnego a na 2:1 pięknie zawinął Carrick.

Trudny przeciwnik, ciekawe jak Diabły zagrają rewanż w niemczech?

ManU - Vfl Wolfsburg 2:1
    • Manchester United - Sunderland godz. 18:30

Przewidywane składy
      Man Utd - Foster, O'Shea, Ferdinand, Vidić, Evra, Giggs, Scholes, Fletcher, Nani, Berbatow, Rooney.

[b]Sunderland - Gordon, Da Silva, Turner, Ferdinand, Richardson, Malbranque, Cana, Cattermole, Reid, Bent, Jones.
      [/b][b]

Mysle ze skład jest dobry, wygramy z 3-4 : 0. I jutro liczymy na podknięcie cfc z liverpoolem :D Tym bardziej ze Cech jest zawieszony :P

Glory .

EDIT :

Do przerwy przegrywamy 0 - 1. Nie jest ciekawie, sundernald gra dobrą i rozsądną piłkę.
      Farguson w szatni musi zmotywowac druzyne i dokanac kilku zmian, po przerwie powinno byc dobrze

EDIT2[/b][b]

Beznadzieja ... Tylko 2-2 u siebie z sunderlandem. Ferguson zbyt lekceważąco podszedł do tego spotkania nie biorąc do składu chocby giggsa.
      Myslał ze pojdzie gładko, ale jest nauczka ze zadnego przeciwnika nie mozna lekcewazyc ...
      Koncówka meczu w wykonaniu united imponująca, gol w 92 min i 3 rzuty rozne w samej koncówce, jednak nie znalezlismy drogi do siatki
      1 pkt trafia na nasze konto i pozostajemy na fotelu lidera. Jutro liczymy na liverpool ! Jak wygra pozostajemy dalej na fotelu lidera
      [/b]

Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez MufCfAn7 ().

• Głupio wyszło, ale przynajmniej ten 1 punkt uratowany. Fatalna 1 połowa w wykonaniu MU, w 2 było lepiej ale to nadal nie było to co powinni grać. Świetny mecz w wykonaniu bułgara i to chyba tyle pozytywów bo reszta miała tylko epizody wplecione w złe zagrania. Zawiódł mnie Roo który uderzył na wiwat w 2 połowie zamiast z zimną krwią spróbować ominąć obrońce. Welbeck, hmm skrzydło to nie twoje miejsce. Nani też za dużo straconych piłek, mało efektywne (efektowne raczej też nie) dryblingi. O'Shea był całkiem w porządku, dobre wrzutki (4 się naliczyłem po których mogły paść bramki)

Szkoda.
    • Nie ma sensu opisywać przebiegu spotkania, bo każdy zainteresowany, zdążył już się zorientować...

Od siebie dodam tylko, że Foster kolejny raz udowodnił, że zasługuje na miano pierwszego bramkarza, najwyżej w lidze madagaskarskiej. Fatalny błąd, który kosztował nas utratę dwóch punktów. Ciekawa co tym razem wymyśli Ferguson, by usprawiedliwić jego dyspozycję... a najśmieszniejsze jest to, że Ben zarówno od Sky Sports jak i MEN dostał 5... dla porównania Kuszczak po meczu z Wolfsburgiem otrzymał 6... Jeżeli Anglik w następnym spotkaniu wyjdzie w podstawowym składzie, to niestety meczu nie oglądnę...

Z pozostałych zawodników, jedynie Barba nie powinien mieć pretensji za swój występ... próbował rozgrywać, kiwać, dośrodkowywać, strzelać, grać na skrzypcach... mówiąc krótko - był wszędzie... w przeciwieństwie do reszty drużyny, której nie było nigdzie.

Mimo wszystko brawa za walkę do samego końca...

P.S. Swoją drogą sędzia też był troszeczkę wczorajszy... i nie chodzi mi tu o sposób sędziowania, a o kondycję ;p

Z serii "Tysiąc słów o meczu":

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Evil ().

• Evil świetne zdjęcie ;dd

Teraz trzeba się skupić na meczu z Boltonem, potem CSKA w LM i najważniejszy mecz w lidze chyba, z Liverpoolem na wyjeździe.

A tak po za tym , sprawa sprowadzenia bramkarza CSKA Moskwa Igora Akinfiejewa stała się bardziej realna.

Manchester United dostanie zielone światło od działaczy CSKA Moskwa w sprawie rozmów na temat transferu Igora Akinfiejewa.
      \

myślę, że ten 23-latek zastąpiłby VdS , który jak wiemy najprawdopodobniej po tym sezonie odejdzie... Mam nadzieje, że Foster nie będzie 1 bramkarzem i niech go wreszcie sprzedadzą...
    • Cieszy to iz na mecz z boltonem wyjdzie w pierwszym składzie Edwin VDS . ( Nareszcie bez Fostera )
      Ja jestem zdania iz VdS zostanie jeszcze przyszły sezon ( przez ten czas Akinfiejew będzie siedział na ławce rezerwowych ) ...
      Tylko co stanie się wtedy z kuszczakiem ?? Odleci daleeeeko i bedzie 3-4 bramkarzem ? Koniec jego kariery w MU ?
      Bo mając 4 bramkarzy kuszczak nie pobroni sobie ... Proponuje po odejsciu VDS kupic nowego bramkarza. tyle ;P
    • Yamato Damashi napisał(a):

Pozostaje sprawa czy Ferguson nadal chce stawiać na Fostera? Przed kupnem Akinfiejewa chciałbym Tomka zobaczyć w paru spotkaniach ligowych, bo de facto te 3 spotkania to żaden sprawdzian co najwyżej kartkówka z przygotowania fizycznego. Może warto byłoby mu dać szansę?

Kuszczak pewno dostanie szanse w najbliższym meczu LM z CSKA, mam taką nadzieje ;d
    • Co mu po jednym spotkaniu? Rozegrał w tym sezonie 4 spotkania, we wszystkich spisał się nienagannie w przeciwieństwie do Tostera. I co mu z tego przyszło? Jedno wielkie NIC. Wyjdzie w CSKA, a może już nawet nie bo VdS jest zdrowy. Znów zaprezentuje się bezbłędnie, może nie klasowo, ale bez błędów. Koniec końców i tak kupią Akinfiejewa.

Mówię tylko, że warto dać Tomkowi szanse np. na 10 spotkań zanim kupią ruska.
    • Yamato Damashi napisał(a):

Koniec końców i tak kupią Akinfiejewa.

Kupić kupią ... Tylko co dalej... Tomek zaginie na szarym koncu bramkarzy ManU. Co mu pozostanie ? Gra w rezerwach ? Zmiana klubu ?

Mówię tylko, że warto dać Tomkowi szanse np. na 10 spotkań zanim kupią ruska.
      Uwazam ze nawet jesli dostanie szanse i spisze sie bezbłędnie to i tak rusek wyląduje jako 2 bramkarz MU ... Akinfiejew zostaje kupiony z myslą następcy po VdS

Bardzo mnie to cieszy, tymbardziej ze mecz jest na C+ . Obejrzymy sobie jak sie spisuje ten młodzian :DMiejmy nadzieje ze za 2-3 lata bedzie godnym zastępcą ronaldo.
    • Jeżeli Manchester kupi Igora, to IMO najlepszym rozwiązaniem dla Tomka będzie zmiana barw klubowych.
      Chociaż z drugiej strony chciałbym, żeby Kuszczak dostał szansę od Fergusona. Wszystkie mecze z jego udziałem były w tym sezonie co najmniej dobre. Nie popełnił żadnego błędu, zaliczył kilka świetnych interwencji. Widać było, że jest niezwykle skoncentrowany. Może w końcu dorósł do bycia pierwszym bramkarzem Manchesteru...

A odnośnie Obertana...
      W meczu rezerw z Oldham Athletic spisał się całkiem nieźle. Widać było, że jest szybki, dobry technicznie, na dodatek sporo widzi. Mogą być z niego ludzie.
      Zresztą zobaczcie sami:
      youtube.com/watch?v=GmSyjC2Fxvg&feature=player_embedded
    • Evil napisał(a):

Obejrzałem filmik i po nim wnioskuje, że Gabriel swoją grą chce upodabnia się do ronaldo.
      Sztuczki techniczne - jak narazie widziałem jedną i to udaną
      + szybkie dryblingi
      Zecydowanie jego atutem jest szybkosc. Mysle ze w meczu z boltonem sie sprawdzi i moje zdanie o nim bedzie na wyssoki plus

Co do naszego najgrozniejszego rywala jak narazie : Chelsea ma teraz mecz z Aston Villa. Jest to ciężki przeciwnik... Miejmy nadzieję ze aston villa sprawi niespodzianke i wrocimy na fotel lidera :)

Pozdr
    • ManU 2 - 1 Bolton

Przez wiekszosc meczu przewaga i kontrola gry przez MU. Pierwsza bramka samobójcza choc zdobyda dzieki strąceniu piłki głową z rogu przez owena .
      2 bramka po ładnej klepce nevila z valencią
      Gol kontaktowy dla boltonu po wrzutce w pole karne, piłkę dłową do siatki skierował Taylor

-------------------------

Berbatov - Super mecz, co raz bardziej sie do niego przekonuje, dobre i dokładne podania, kilka wspaniałych strzałów
      Valencia - Bramka + szybkosc i drybling. W tym meczu te atuty były widoczne.
      Giggs - kolejny dobry mecz w jego wykonaniu. 10 lat mniej i mamy drugiego ronaldo ;P
      VdS - powrót po kontuzji, pewny mecz. Przy bramcie na 2-1 nie miał szans

To na tyle, Wracamy na fotel lidera :D Glory Glory Man UNITED :P do następnego