Manchester United

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• spotkali się z Romą w tym roku już w fazie grupowej i było 1:0 i 1:1

rok temu też było Roma wygrała 2:1 w Rzymie to w Manchesterze powinno jej się udać a ile było ??

7:1 :D

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez santacruz ().

• MAN UTD 1:0 DERBY

Manchester miał kilkanaście bardzo dobrych okazji do zdobycia bramki. Jednak do 76 minuty utrzymywał się wynik bez bramkowy... ale od czego mamy Ronaldo :) Portugalczyk mimo kilku zmarnowanych okazji w końcu "obudził się" i strzelił bramkę na wagę zwycięstwa.

RONALDO 76' (link do bramki)

------------------------------------------------------------------

Przy okazji...
      Arsenal zremisował 1:1 z Middlesbrough. Jest to tym samym 4 remis tego zespołu z rzędu. Bramka dająca remis Kanonierom padła w 85 minucie... Jak widać przechodzą kryzys...

Ale najważniejsze - MANCHESTER ODZYSKAŁ FOTEL LIDERA, mając w dodatku jedną spotkanie do rozegrania więcej niż Arsenal.

Następne spotkanie:

MANCHESTER UNITED : BOLTON WANDERERS

19 marca 2008 (21:00)
      Old Trafford
    • wolę, żeby MU znowu zdobył tytuł niż Arsenal, a tym bardziej Chelsea :)

walka o tytuł króla strzelców odbędzie się między Torres'em a Ronaldo :)

trzeba przyznać, że Torres ładnie się zadomowił w Premiership :):D

graTTy MU zwyciestwa- szcześliwego, ale tak jak kolega wyżej napisał- liczą się 3 punkty i fotel lidera :D
    • PrzemeK^^ napisał(a)
      wolę, żeby MU znowu zdobył tytuł niż Arsenal, a tym bardziej Chelsea

jeszcze nic nie wiadomo.....

walka o tytuł króla strzelców odbędzie się między Torres'em a Ronaldo

Nie zapominaj o Adebayor'ze

graTTy MU zwyciestwa- szcześliwego, ale tak jak kolega wyżej napisał- liczą się 3 punkty i fotel lidera :D

zobaczymy na jak długo ^^

a tak wogóle jestem fanem Arsenalu ale musze przyznać ,że ManU
      wie co to gra w piłke...
      jesli ManU bedzie pierwsze w tabeli a Arsenal 2
      to nie bedzie zaden wstyd... :]
      UNI 58 - TOP 3 [OFF]
      UNI 64 - TOP 6 [OFF]

Koniec z Ogame 08.2009 razem z Ideą :)
      ... Zagrałbym ...
      |25.07.2013|
    • MANCHESTER UNITED 2 : 0 BOLTON WANDERERS

Strzelcy bramek:

Cristiano Ronaldo 9', 19'

LINK DO PIERWSZEJ BRAMKI(KLIK)
      LINK DO DRUGIEJ BRAMKI(KLIK)

Mecz był dość dobry w wykonaniu obu drużyn. W pierwszej połowie Bolton praktycznie nie istniał, co potwierdzały również statystyki. Jednak w pojedynczych akcjach graczy z Reebok Stadium Tomasz Kuszczak musiał się trochę nagimnastykować :) W drugiej połowie zawodnicy Boltonu nieco "przycisnęli" United, ale nic z tego nie wynikło. Mecz zakończył się pewnym zwycięstwem Czerwonych Diabłów.
    • Jak zwykle 2 przepiękne bramki Ronaldo.A szczegulnie ta z wolnego.Adebayor nie ma szans z Roanldo o króla strzelców.Brawa także dla Kuszczaka

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez -Edek88 ().

• Grigor napisał(a)
      to ManU jest stracony

Kpisz czy o droge pytasz?
      Gdyby nie bylo Ronaldo to SAF musialby jakos kombinowac, napewno nie bylibysmy straceni.

Na szczescie mamy Ronaldo, wczesniej mielismy Nistelrooya, choc sadze ze nie powinnismy grac w ataku duetem Tevez-Rooney, Saha jest troche podatny na kontuzje ale trzeba oddac sprawiedliwosc, w formie strzela wiecej bramek niz Roo i Tevez razem wzieci, gdybysmy mieli dobrego egzekutora to by dopiero byla masakra, np Berbatova, ewentualnie Huntelaara :)
    • zbanowany26

Saha marnuje okazje że aż miło. Rooney to samo, Tevez też nie jest lepszy. Ale gdy Tevez gra z Rooneyem to ta gra jakoś wygląda. Mimo że bardzo lubię Sahe, to ten piłkarz po kontuzji nie gra już tak dobrze...

Nie ma co ukrywać, United potrzebny jest klasowy napastnik. Ale nie chcę żeby to był Huntelaar, jakoś nie jestem do niego przekonany. Berbatov już prędzej, ale myślę że warto jest się zastanowić również nad Benzemą. Poza tym, może od przyszłego sezonu w barwach United występować będzie Manucho, więc może być ciekawie.

Jestem jednak zdania że przede wszystkim należy ściągnąć jakiegoś prawego obrońcę, bo nie ma się co oszukiwać, Brown nie gra tam najlepiej. Nie wiadomo zresztą czy przedłuży kontrakt, więc ta pozycja nie jest dobrze obsadzona i należy to zmienić.

btw. Kuszczak dostał bardzo wysoka notę(8) od MEN. Po ocenie Crisa(9) była to druga najwyższa nota. Od SS nie było źle, ale cudownie też nie :) dostał 7.
    • Godlike Cieslak napisał(a)
      Ogladalem dzis na sporcie bramki wczorajszego meczu z Boltonem i wniosek:
      wkurza mnie ten Ronaldo, strzelil dwie bramki w okno i mysli ze jest dobry xD..

on jest dobry :D nawet bardzo ... jego jedynego lubię z MU gra ładnie dla oka :) jeden z moich ulubionych piłkarzy :) chciałbym go w Realu :D

u53 top 7 flota top 1 off
    • John Sheppard napisał(a)
      Saha marnuje okazje że aż miło. Rooney to samo, Tevez też nie jest lepszy. Ale gdy Tevez gra z Rooneyem to ta gra jakoś wygląda. Mimo że bardzo lubię Sahe, to ten piłkarz po kontuzji nie gra już tak dobrze...

Racja ale nie zapomina sie jak sie strzela bramki, RvN tez mial swego czasu dosc dluga blokade po kontuzji

John Sheppard napisał(a)
      Nie ma co ukrywać, United potrzebny jest klasowy napastnik. Ale nie chcę żeby to był Huntelaar, jakoś nie jestem do niego przekonany. Berbatov już prędzej, ale myślę że warto jest się zastanowić również nad Benzemą. Poza tym, może od przyszłego sezonu w barwach United występować będzie Manucho, więc może być ciekawie.

Po czesci sie z Toba zgadzam ale trzeba wziac pod uwage jedna rzecz, Huntelaar ze wszystkich nich bedzie najtanszy, mysle ze Ajax wypusci go za okolo 20 mln euro, za Berbatova Tottenham pewnie zazyczy sobie okolo 30
      A transfer Beznemy to bedzie powtorka z rozrywki. Czyli jak sprzedaje sie pilkarza we Francji:
      Lyon wyjdzie z kwoty 20-25 mln euro, zglosi sie kilku chetnych, wtedy Lyon zaczna podbijac cene o 4-5 mln, przy 40 wszyscy juz pukaja sie w glowe i daja sobie spokoj, a wtedy jak Filip z konopi wyskakuje wujek Romek, lub Ramon Calderon i wyklada 45 baniek :D

John Sheppard napisał(a)
      Jestem jednak zdania że przede wszystkim należy ściągnąć jakiegoś prawego obrońcę, bo nie ma się co oszukiwać, Brown nie gra tam najlepiej. Nie wiadomo zresztą czy przedłuży kontrakt, więc ta pozycja nie jest dobrze obsadzona i należy to zmienić.

Przesadzasz, Brown radzi sobie na prawej obronie bardzo dobrze, a wiedzac ze Neville nie mlodnieje che wynegocjowac sobie godziwe warunki nowego kontraktu, jesli go podpisze nie widze problemu na prawej obronie, gdzie oprocz wymienionej dwojki od biedy moze zagrac tez O'Shea

John Sheppard napisał(a)
      btw. Kuszczak dostał bardzo wysoka notę(8) od MEN. Po ocenie Crisa(9) była to druga najwyższa nota. Od SS nie było źle, ale cudownie też nie :) dostał 7.

Tylko dlaczego cos mi mowi ze gdyby taki wystep zanotowal Foster to wszystkie brytyjskie media dalyby mu 9 :D
    • zbanowany26 napisał(a)
      Racja ale nie zapomina sie jak sie strzela bramki, RvN tez mial swego czasu dosc dluga blokade po kontuzji

Tyle że Saha przy takie konkurencji nie może sobie pozwolić na marnowanie tylu okazji. Tevez i Rooney są typowo technicznymi zawodnikami. Czasem mogą zaskoczyć jakimś nietypowym rajdem, lub strzałem z 20-25m. Saha ma umiejętności typowego napastnika, jest szybki, potrafi się znaleźć w polu karnym, zachowuje zimną krew... więc musi strzelać bramki, gdy tego nie robi jego atuty nie są w pełni wykorzystywane... i w efekcie staję się bezproduktywny. W tym sezonie Manchester nie ma lepszego napastnika, więc Saha się do składu łapie, ale gdy pojawi się kolejny napastnik, na dodatek bramkostrzelny... Saha będzie co najwyżej grzał ławę.

zbanowany26 napisał(a)
      Po czesci sie z Toba zgadzam ale trzeba wziac pod uwage jedna rzecz, Huntelaar ze wszystkich nich bedzie najtanszy, mysle ze Ajax wypusci go za okolo 20 mln euro, za Berbatova Tottenham pewnie zazyczy sobie okolo 30
      A transfer Beznemy to bedzie powtorka z rozrywki. Czyli jak sprzedaje sie pilkarza we Francji:
      Lyon wyjdzie z kwoty 20-25 mln euro, zglosi sie kilku chetnych, wtedy Lyon zaczna podbijac cene o 4-5 mln, przy 40 wszyscy juz pukaja sie w glowe i daja sobie spokoj, a wtedy jak Filip z konopi wyskakuje wujek Romek, lub Ramon Calderon i wyklada 45 baniek :D

Jeżeli cena Benzemy będzie wyższa niż jego umiejętności to przecież nie musimy go brać... zostanie nam wtedy Huntelaar i Berbatov. Jeżeli ściągniemy tego pierwszego to musimy liczyć się z wielkim ryzykiem. Jak będzie grał zawodnik nie przyzwyczajony do ligi angielskiej? Jeżeli zadomowi się tak, jak chociażby Tevez, to nic tylko pogratulować i ruszamy po The Treble:D Znacznie gorzej będzie, jeżeli nie przyzwyczai się do tutejszej piłki i będzie tylko cieniem samego siebie. Przy Berbatovie ryzykujemy znacznie mniej. Jest on przyzwyczajony do twardej gry. Potrafi strzelać bramki w Premiership. I jedynym jego problemem będzie poznanie drużyny.
      Osobiście nie mam nic do Huntelaara, ale boje się że nie zadomowi się u nas tak szybko, jak byśmy tego chcieli...

zbanowany26 napisał(a)
      Przesadzasz, Brown radzi sobie na prawej obronie bardzo dobrze, a wiedzac ze Neville nie mlodnieje che wynegocjowac sobie godziwe warunki nowego kontraktu, jesli go podpisze nie widze problemu na prawej obronie, gdzie oprocz wymienionej dwojki od biedy moze zagrac tez O'Shea

Dobrze to sobie radzi Evra;) W obronie czyści to co musi... i na dodatek włącza się do akcji ofensywnych. Jest świetny technicznie i potrafi dobrze dośrodkować. Obrońca kompletny.
      Brown jeszcze jakoś w tej obronie gra, jak ma dobry dzień to wiele akcji zatrzyma. Tyle że na tym się kończy jego popis. W przodzie go w ogóle nie widać. No ale jeszcze mógłbym się z tym pogodzić. Tyle że on chce jeszcze dostać podwyżkę i zarabiać prawie tyle co Ferdinand. Więc, warto zastanowić się czy nie lepiej kupić jakiegoś klasowego prawego obrońce i dać mu podobne zarobki. A wtedy o tę stronę boiska nie będziemy się musieli martwić...
    • Brown jak ma dobry dzień jest solidnym obrońcą, ale w porównaniu z tym co wyprawia Evra na lewej flance Wes wypada co najmniej blado. Jest słaby technicznie, brak mu polotu, czasami widać go pod polem karnym rywala ale te rajdy zazwyczaj kończą się niedokładnym dośrodkowaniem. Ja go widzę w ManU jako bardzo solidnego, ale jednak rezerwowego obrońcę. A rozwiązanie problemu prawej defensywy po odejściu Gary'ego nazywa się Bosingwa. Od jakiegoś czasu jestem fanem talentu tego chłopaka. Porto sobie nieźle za niego liczy, 25 milionów funciaków drogą nie chodzi, ale to na pewno nie byłyby pieniądze wyrzucone w błoto. Technicznie chyba nawet lepszy od Evry, w obronie pięknie czyści wszystko co się da, często zapuszcza się pod pole karne przeciwnika, gra z niesamowitą finezją i polotem. Takiego prawego obrońcy nam trzeba. Z nim i Evrą na flankach, Rio i Vidą w środku mielibyśmy najlepszą defensywę na świecie. Dokupić jeszcze Huntelaara lub Berbatova, ewentualnie wprowadzić Manucho i potrójna korona nasza.
    • Wiele wskazuje na to, że być może ujrzymy Edwina van der Sara w bramce Manchesteru United już podczas niedzielnego pojedynku z ekipą The Reds. Sir Alex Ferguson określił bowiem szanse na jego grę jako całkiem wysokie.

Ah szkoda wolałbym jakby Kuszczak bronił :( :(
    • John Sheppard napisał(a)
      W tym sezonie Manchester nie ma lepszego napastnika, więc Saha się do składu łapie, ale gdy pojawi się kolejny napastnik, na dodatek bramkostrzelny... Saha będzie co najwyżej grzał ławę.

Jesli nie odzyska formy to tak, ale jesli odzyska to zdecydowanie nie ;)

John Sheppard napisał(a)
      Jeżeli ściągniemy tego pierwszego to musimy liczyć się z wielkim ryzykiem. Jak będzie grał zawodnik nie przyzwyczajony do ligi angielskiej? Jeżeli zadomowi się tak, jak chociażby Tevez, to nic tylko pogratulować i ruszamy po The Treble:D Znacznie gorzej będzie, jeżeli nie przyzwyczai się do tutejszej piłki i będzie tylko cieniem samego siebie. Przy Berbatovie ryzykujemy znacznie mniej. Jest on przyzwyczajony do twardej gry. Potrafi strzelać bramki w Premiership. I jedynym jego problemem będzie poznanie drużyny.
      Osobiście nie mam nic do Huntelaara, ale boje się że nie zadomowi się u nas tak szybko, jak byśmy tego chcieli...

W sumie nie dziwie sie Twoim obawom, superstrzelcy sprowadzani z Holandii pozostawiali w Premiership baaaaaaaardzo rozne wrazenie, od wspanialych transferow (RvN) poprzez srednio dobre (Kuyt) po klapy (Kezman) wiec i z Huntelaarem moze byc roznie, choc w sumie masz racje jesli nie pozbedziemy sie Ronaldo (co byloby najwieksza glupota, wieksza nawet niz sprzedanie RvN czy Staama) a Manucho bedzie mogl grac w MU juz od przyszlego sezonu i Saha nie zlapie po drodze zadnej kontuzji, to mozemy zaryzykowac i nie sprowadzac dodatkowego napastnika

John Sheppard napisał(a)
      Dobrze to sobie radzi Evra;) W obronie czyści to co musi... i na dodatek włącza się do akcji ofensywnych. Jest świetny technicznie i potrafi dobrze dośrodkować. Obrońca kompletny.
      Brown jeszcze jakoś w tej obronie gra, jak ma dobry dzień to wiele akcji zatrzyma. Tyle że na tym się kończy jego popis. W przodzie go w ogóle nie widać. No ale jeszcze mógłbym się z tym pogodzić. Tyle że on chce jeszcze dostać podwyżkę i zarabiać prawie tyle co Ferdinand. Więc, warto zastanowić się czy nie lepiej kupić jakiegoś klasowego prawego obrońce i dać mu podobne zarobki. A wtedy o tę stronę boiska nie będziemy się musieli martwić...

Tyle co Ferdinand? Nie czytalem o tym ale jesli to prawda to juz lekka przeginka, wspomniec nalezy ze Ferdinand i tak zarabia 2 razy za duzo jak na niego, moze i masz racje z tym prawym obronca ale 25 mln funtow za Bosingwe (jak wspomnial drugi kolega) to wieksza przeginka niz przeplacanie Browna, Ferreira do Chelsea tez przechodzil za grube miliony a do dzis nie zachwyca.

Co do sytuacji z bramkarzami, to wydaje mi sie ze Edwin sie sypie, nie wytrzymuje, coraz czesciej lapie urazy, drobne bo drobne ale to nie jest dobre dla druzyny gdy 30% meczow broni jeden bramkarz a reszte pozostaly, ciekaw jestem ja zniesie trudy ostatniego sezonu na OT, Schmieichel w jego wieku powiedzial jasno i wyraznie ze nie da rady grac meczu co 3 dni :)

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez zbanowany26 ().

• zbanowany26 napisał(a)
      Tyle co Ferdinand? Nie czytalem o tym ale jesli to prawda to juz lekka przeginka, wspomniec nalezy ze Ferdinand i tak zarabia 2 razy za duzo jak na niego, moze i masz racje z tym prawym obronca ale 25 mln funtow za Bosingwe (jak wspomnial drugi kolega) to wieksza przeginka niz przeplacanie Browna, Ferreira do Chelsea tez przechodzil za grube miliony a do dzis nie zachwyca.

Czytałem że chciał zarabiać ok. 80tys funtów tygodniowo! Jak na jego umiejętności to o 35tys za dużo.
      A co do Bosingwy... jest za drogi jak na obrońce. Co prawda jest świetny technicznie, ale 25mln funtów to kosztuje dobry pomocnik czy napastnik.
      Mam nadzieję że Queiroz albo SAF znajdą jakiegoś utalentowanego zawodnika, który będzie mógł godnie zastąpić Neville'a. A na dodatek będzie kosztował dużo mniej.

zbanowany26 napisał(a)
      Co do sytuacji z bramkarzami, to wydaje mi sie ze Edwin sie sypie, nie wytrzymuje, coraz czesciej lapie urazy, drobne bo drobne ale to nie jest dobre dla druzyny gdy 30% meczow broni jeden bramkarz a reszte pozostaly, ciekaw jestem ja zniesie trudy ostatniego sezonu na OT, Schmieichel w jego wieku powiedzial jasno i wyraznie ze nie da rady grac meczu co 3 dni :)

VDS już długo nie pociągnie. Coraz częściej łapie jakieś kontuzje :-/ Nie będę zdziwiony jak w lecie dołączy do nas nowy bramkarz. Kuszczak mimo wielkiego talentu ma bardzo małe doświadczanie, Foster podobnie...

A co do meczu z The Reds... jeżeli VDS jest już w 100% zdrowy to niech wraca do bramki, ale jeżeli tak nie jest, to lepiej nie ryzykować. Będzie on bardzo potrzebny w następnych meczach(chociażby z Romą).
    • Dzisiaj o godzinie 14.30 Manchester United podejmie na Old Trafford Liverpool. Mecz ten elektryzuje całą piłkarską Europę. Przez BBC został wybrany jako Match of the day mimo iż tego samego dnia odbywają się derby Londynu pomiędzy Chelsea, a Arsenalem.
    • MANCHESTER UNITED 3 : 0 FC LIVERPOOL

Strzelcy bramek:

Wes Brown 34' (1:0)
      Cristiano Ronaldo 79' (2:0)
      Luis Nani 81' (3:0)

LINK DO WSZYSTKICH TRZECH BRAMEK(klik)

Według mnie mecz był naprawdę dobrym widowiskiem. Do 81 minuty, gdy piłkarze Liverpoolu mieli jeszcze jakieś szansę na korzystny rezultat, akcję toczyły się w błyskawicznym tępię. W pierwszej połowie Manchester próbował kontrolować grę i przez długi okres czasu się to udawało. W drugich 45 minutach piłkarze Rafy Beniteza za wszelką cenę chcieli wyrównać i w pewnym momencie można było odnieść wrażenie że United ogranicza się tylko do wybijania piłek(na całe szczęście trwało to nie więcej niż kilka minut). Co niestety nie wpłynęło zbyt dobrze na jakość widowiska. Jednak Manchester szybko wziął się do roboty i w odstępie kilkudziesięciu sekund zdołał strzelić dwie bramki, które ostatecznie uspokoiły ten mecz.

Przy okazji przypominam że Manchester niezależnie od wyniku meczu Chelsea - Arsenal zostanie samodzielnym liderem Premiership - przynajmniej do następnej kolejki :)

Post był edytowany 5 razy, ostatnio przez Shepp^^ ().