Manchester United

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• JereManU napisał(a)
      Lord Sidious-Naboo napisał(a)
      .:Baron Samedi:. napisał(a)
      O Ruud'zie można już zapomnieć. Dla ManU zrobił dużo, ale pewnie już nie wróci.

van nistelrooya nie da sie zastapic bo wedlu mnie jest to najlepszy wysuniety napastnik na świecie...

Też tak uważam, ale jest co najmniej dwóch zawodników o podobnym stylu gry co RvN. Podobno zresztą Cerwone Diabły się nimi interesują. Chodzi mi o Klaasa Jana Huntelaara oraz Afonso Alvesa.

o Huntelaarze slyszalem, o alvesie nie.... jednak sprowadzenie teveza rozwialo by wszelkie watpliwosci co do nastepcy ruuda...

teoretycznie tak...

No nie wiem. Tevez to zupełnie inny typ zawodnika. Jest zbyt podobny do Ronney'a. Nie mogliby się dobrze uzupełniać. Lepszy byłby Alves. To taki typowy snajper i na dodatek nie uważa się za gwiazdę jak Tevez.
    • JereManU napisał(a)
      O Ruud'zie można już zapomnieć. Dla ManU zrobił dużo, ale pewnie już nie wróci.

van nistelrooya nie da sie zastapic bo wedlu mnie jest to najlepszy wysuniety napastnik na świecie...

Też tak uważam, ale jest co najmniej dwóch zawodników o podobnym stylu gry co RvN. Podobno zresztą Cerwone Diabły się nimi interesują. Chodzi mi o Klaasa Jana Huntelaara oraz Afonso Alvesa.

o Huntelaarze slyszalem, o alvesie nie.... jednak sprowadzenie teveza rozwialo by wszelkie watpliwosci co do nastepcy ruuda...

teoretycznie tak...

wlasnie.. teoretycznie... Manchester najogolniej bardzo dobre wzmocnienia ma w tym roku...

mielismy bardzo dobrą pomoc i bardzo lipny atak

mamy jeszcze lepsza pomoc i narazie nadal lipny atak... rooney sam nic nie zrobi... SAF wysuwał jeszcze do ataku ronadlo jak nie bylo kogo wystawic ale ja osobiscie uwazam ze powinien grac na skrzydle w pomocy... w koncu to slynna 7 jest... z tym samym numerem i na tej samej pozycji gral kiedys cantona :D moj ulubieniec

pozaostaje jednak wątpliwosc czy Nani bedzie gral tak samo w MU jak grał w Sportingu a Anderson czy bedzie grał tak samo w Mu jak w Porto... jesli tak to Manchester bedzie miało pomoc najlepsza w europie a kto wie czy nie na swiecie...jesli sie zaklimatyzuja tak jak ronaldo to looz.. jesli pujda w slady klebersona.. to nie dobrze.

Jesli chodzi jeszcze o pomoc to takie jedno słówko... szkoda bedzie mi scholsa.. zapewne pojdzie na lawe gdyz jest z deka stary i SAF zastapi go mlodszymi... bo wedlug mnie pomoc ManU 2008 bedzie wygladac tak :
      giggs,carick,nani,ronadlo ( na zmiane hergreaves i anderson )

jesli chodzi o atak to rzecz jasna... rooney + nowy transfer.. oby tevez :D

a slyszeliscie o nowym zakladzie ronadlo z alexem??? falt ze Ferguson go jeszcze nie przyjal ale fajnie by bylo zoabczyc Alexa Fergusona łysego :P:P:P

• Jesli chodzi jeszcze o pomoc to takie jedno słówko... szkoda bedzie mi scholsa.. zapewne pojdzie na lawe gdyz jest z deka stary i SAF zastapi go mlodszymi... bo wedlug mnie pomoc ManU 2008 bedzie wygladac tak :

Nie sądzę żeby sie Alex sporowadzał Hargreaves'a za tak grubą kasę po to by zrobić z niego rezerwowego. Typuje, że prędzej stanie się nim Carrick, choć niezasłużenie.
      Mój typ pomocy MU(od lewej): Giggs(Nani), Scholes(Anderson), Hargreaves(Carrick), Ronaldo(Fletcher lub Richardson)
    • no nani i anderson tez za darmo nie przyszli... scholes raczej napewno bedzie na lawie... pewne jest to ze nani i ronaldo beda w pomocy w pierwszym skaldzie... nani z giggsem musza sie jakos pogodzic na jednaj pozycji... a jesli chodzi o hergreavse to byla jedna wielka pomylka jak dla mnie... on w MU - Tak, za taka kase - Nie... nie ejst tyle wart moim zdaniem... jadnak kupujac nowych SAF musi sie liczyc z tym ze musi zdjac starych.. tymi starymi beda scoles i prawdopodobnie giggs choc on bedzie czesciej gral...
    • .:Baron Samedi:. napisał(a)

Jesli chodzi jeszcze o pomoc to takie jedno słówko... szkoda bedzie mi scholsa.. zapewne pojdzie na lawe gdyz jest z deka stary i SAF zastapi go mlodszymi... bo wedlug mnie pomoc ManU 2008 bedzie wygladac tak :

Nie sądzę żeby sie Alex sporowadzał Hargreaves'a za tak grubą kasę po to by zrobić z niego rezerwowego. Typuje, że prędzej stanie się nim Carrick, choć niezasłużenie.
      Mój typ pomocy MU(od lewej): Giggs(Nani), Scholes(Anderson), Hargreaves(Carrick), Ronaldo(Fletcher lub Richardson)

zgadzam się z .:Baron Samedi:. Ferguson na pewno nie zostawi Scholesa na ławce rezerwowych..to zbyt wartościowy zawodnik...moim zdaniem jeden z najlepszych pomocników świata :)
    • JereManU napisał(a)

zgadzam się z .:Baron Samedi:. Ferguson na pewno nie zostawi Scholesa na ławce rezerwowych..to zbyt wartościowy zawodnik...moim zdaniem jeden z najlepszych pomocników świata :)

ale jednoczesnie nie moze zostawiac na odstawce giggsa, ronaldo, hargreavesa i caricka... nani i anderson sa mlodzi to sie jeszcze nagraja... ale scholes ma juz najpiekniejsze lata za soba i ma juz ich 33 a giggs 34... wiec trzeba sie juz przyzwyczajac ze nie beda grac czesto...
    • Lord Sidious-Naboo napisał(a)
      JereManU napisał(a)

ale jednoczesnie nie moze zostawiac na odstawce giggsa, ronaldo, hargreavesa i caricka... nani i anderson sa mlodzi to sie jeszcze nagraja... ale scholes ma juz najpiekniejsze lata za soba i ma juz ich 33 a giggs 34... wiec trzeba sie juz przyzwyczajac ze nie beda grac czesto...

tak...trzeba się przyzwyczajać...jednak ja mam nadzieję, że obaj (Giggs i Scholes) pograją wspólnie jeszcze z 3 lata...

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez JereManU ().

• JereManU napisał(a)
      JereManU napisał(a)

tak...trzeba się przyzwyczajać...jednak ja mam nadzieję, że obaj (Giggs i Scholes) pograją wspólnie jeszcze z 3 lata...

no 3 lata to moze beda razem w MU ale wydaje mi sie ze juz w tym zblizajacym sie sezonie 2007-2008 nie beda mieli wiecej niz 20 występów ( nie mowie w lidze tylko ogolnie )
      JereManU napisał(a)
      JereManU napisał(a)

no 3 lata to moze beda razem w MU ale wydaje mi sie ze juz w tym zblizajacym sie sezonie 2007-2008 nie beda mieli wiecej niz 20 występów ( nie mowie w lidze tylko ogolnie )

ja myślę, że Ferguson tak szybko ich na ławie ich nie posadzi...jest za bardzo do nich przywiązany...to On zdobył z Nimi Młodzieżowy Puchar Anglii w 1992 roku i nie pozostawi ich tak szybko na rzecz nowych nabytków...
    • JereManU napisał(a)
      JereManU napisał(a)
      JereManU napisał(a)

ja myślę, że Ferguson tak szybko ich na ławie ich nie posadzi...jest za bardzo do nich przywiązany...to On zdobył z Nimi Młodzieżowy Puchar Anglii w 1992 roku i nie pozostawi ich tak szybko na rzecz nowych nabytków...

Zgadzam się. Scholes i Giggs, zresztą jak i Neville, to autorskie wynalazki Fergusona. Nie sądzę żeby chciał się z niemi tak szybko zostawać. Inną kwestią jest, że żaden ze starszych zawodników nie odda łatwo nowym miejsca w składzie. Pewnie będzie ostra rywalizacja i doża rotacja w składzie.

Bardziej niz pomoc martwi mnie obrona. Gary Neville młody już nie jest i nie wyrabia kondycyjnie całych spotkań. Gabrial Heinze podobno może odejść do Realu i Milanu. Przydalo by się dwóch nowych bocznych obrońców. Nie można też wykluczyć, sir Alexowi spodoba się ktoś podczas trwających MŚ U20. Np: Adu sobie ładnie poczyna, ale to kolejny pomocnik..
    • a co do obrońców to ja bym sie nie martwił... jedynie co to sie martwie o heinze. Dla mnie to jest jeden z najtwardszych obrońców na wyspach i dodatkowo moze grac na wszystkich pozycjach w obronie... bo gral juz i na prawej i lewej i na srodkowej obronie.. dlatego sprzedawanie go byloby wielkim bledem United.
      Jesli chodzi o Freddiego Adu... jak dla mnie on jest niesamowity... juz w wieku 12 lat zaostal uwazany za drugiego ronaldinho... jednak co za duzo to niezdrowo... Pomocnikow juz stanowczo starczy.. obrona tez jest wystarczajaco dobra... jedynie kogos na prawo by sie przydalo... i jeszcze jedno... na trabsferze teveza do MU ferguson powinien zakonczyc swoje tegoroczne zakupy.. Poszlo 70 mln i to w blyskawicznym tempie... United ktore zawsze wydawalo najmniej kasy teraz wydalo rekorowa sume na transfery..
      a co do obrońców to ja bym sie nie martwił... jedynie co to sie martwie o heinze. Dla mnie to jest jeden z najtwardszych obrońców na wyspach i dodatkowo moze grac na wszystkich pozycjach w obronie... bo gral juz i na prawej i lewej i na srodkowej obronie.. dlatego sprzedawanie go byloby wielkim bledem United.
      Jesli chodzi o Freddiego Adu... jak dla mnie on jest niesamowity... juz w wieku 12 lat zaostal uwazany za drugiego ronaldinho... jednak co za duzo to niezdrowo... Pomocnikow juz stanowczo starczy.. obrona tez jest wystarczajaco dobra... jedynie kogos na prawo by sie przydalo... i jeszcze jedno... na trabsferze teveza do MU ferguson powinien zakonczyc swoje tegoroczne zakupy.. Poszlo 70 mln i to w blyskawicznym tempie... United ktore zawsze wydawalo najmniej kasy teraz wydalo rekorowa sume na transfery..

ja myślę , że jak odejdzie Heinze (i to za bezcen...5mln funtów...) to przydałby się jakiś uniwersalny boczny obrońca...najlepiej dwunożny...aby mógł grać zarówno na prawej jak i na lewej obronie...
    • No tez wlasnie mowie ze przydalby sie sie prwy obronca.. Jesli Hainze odejdzie to MU na tym bardzo straci.. jak juz wczesniej pisalem on moze grac na wszystkich pozycjach... a skrzydlowych obroncow w MU brak :?
      No tez wlasnie mowie ze przydalby sie sie prwy obronca.. Jesli Hainze odejdzie to MU na tym bardzo straci.. jak juz wczesniej pisalem on moze grac na wszystkich pozycjach... a skrzydlowych obroncow w MU brak :?

mam nadzieję, że Ferguson jeszcze o tym pomyśli... :)
    • JereManU napisał(a)
      No tez wlasnie mowie ze przydalby sie sie prwy obronca.. Jesli Hainze odejdzie to MU na tym bardzo straci.. jak juz wczesniej pisalem on moze grac na wszystkich pozycjach... a skrzydlowych obroncow w MU brak :?

mam nadzieję, że Ferguson jeszcze o tym pomyśli... :)

Moża napiszemy do niego ze wskazaniem naszych uwag :P

a oto wiadmosci z ostatniej chwili:

Tevez w MU!!!

Według największego angielskiego portalu sportowego SkySports.com piłkarz reprezentacji Argentyny i angielskiego West Ham United, Carlos Tevez zgodził się podpisać umowę z zespołem United i od przyszłego sezonu będzie występował na Old Trafford.

PS. Argentyńczyk trafi do zespiłu Sir Alexa Fergusona na zasadzie dwuletniego wypożyczenia z opcją wykupienia i przedłużenia kontraktu na kolejne trzy lata.
    • DZIKI napisał(a)
      o ile oczywiscie go kupia bo innych chętnych klubów jest duzo

co z tego ze chetnych klubow jest duzo jak zadnej konkretnej oferty.. w koncu wyjdzie ze zostanie tam gdzie jest :?
      DZIKI napisał(a)
      o ile oczywiscie go kupia bo innych chętnych klubów jest duzo

co z tego ze chetnych klubow jest duzo jak zadnej konkretnej oferty.. w koncu wyjdzie ze zostanie tam gdzie jest :?

może się tak zdarzyć...w końcu wiele było takich przypadków...
    • JereManU napisał(a)
      DZIKI napisał(a)
      a może sie uda i Real wyłoży na niego kase przydałby się taki jak on w Madrycie

mam nadzieję , że nie :P :D :P

ach ty przebiegły

Tevez i tak wybrał ManU
    • JereManU napisał(a)
      ja myślę , że jak odejdzie Heinze (i to za bezcen...5mln funtów...) to przydałby się jakiś uniwersalny boczny obrońca...najlepiej dwunożny...aby mógł grać zarówno na prawej jak i na lewej obronie...

ojj tak...ja też jestem za dwunożnym obrońcom :P ciężko byłoby znaleźć bez jednej nogi :) a tak na poważnie, to Manchesterowi nikogo już nie brakuje :P z tego co widziałem, jak oglądałem czasem mecze Sportingu Lizbona, to Nani czasami grał na lewej obronie :D
    • PeKa napisał(a)
      JereManU napisał(a)

ojj tak...ja też jestem za dwunożnym obrońcom :P ciężko byłoby znaleźć bez jednej nogi :) a tak na poważnie, to Manchesterowi nikogo już nie brakuje :P z tego co widziałem, jak oglądałem czasem mecze Sportingu Lizbona, to Nani czasami grał na lewej obronie :D

serio ???
      muszę go tam zobaczyć :P
    • Jak dla mnie Tevez siwetnie by pasowal w barwach MU:D Bardzo silny napastnik takiego wlasnie potzrebuje Manchester przeciez w Angli panuje styl silowy a taki wlasnie preferuje Carlos Tevez:)
    • El Condor_Powraca napisał(a)
      Jak dla mnie Tevez siwetnie by pasowal w barwach MU:D Bardzo silny napastnik takiego wlasnie potzrebuje Manchester przeciez w Angli panuje styl silowy a taki wlasnie preferuje Carlos Tevez:)

teoretycznie tak...ale w MU gra już Rooney , który gra podobnie do Teveza...
      myślę, że przydałby się łowca bramek...taki jak Alves...

Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez JereManU ().