Ogłoszenie OKA - Dyskusje
-
-
zefir napisał(a):
I co teraz będzie - dwie osoby podały ten sam wynik - 200 - Zdzislaw i Latający Holender
Trzeci jest Shur Tugal - 342
Dogrywka o pierwsze miejsce?
uni [64] - Off [LaMki]
uni [66] - Off [LaMki]
uni [Jupiter] - Off [E-X-P]
uni [Taurus] - ON [SKY] -
Zwaliłem, miałem dać 300 ale stwierdziłem że nie podoba mi się okrągła liczba to doklepałem 42 xDStart 2005 r.
1) uni7 [Dragon Squad] (off)
2) uni39 [AVALON] --> Nekkar (U/off)
3) Andromeda [GORNICY] (off)
4) Libra [KGH] (U/off)
5) Quasar [MUMINKI] (on) -
A ja chciałbym dodać od siebie, że w mikołajki 6 grudnia nie było żadnego eventu, zniżki, czegokolwiek! Jak tak można kochani!
PS.
Dobrze wiemy, że każdy oGEJmowicz to grzeczny ułożony człowiek (czyt. ludź)."Sztuka To Ludzkość"
W 2020 roku, po 10 letniej przerwie od Ogame wróciłem do gry, wcześniej grałem około 5 bitych lat... -
Zobaczyłem co napisałem w odpowiedzi....
Więc...
Gdybyście chcieli się dowiedzieć czegokolwiek o tym jak to jest żyć będąc upośledzonym umysłowo - zapraszam do kontaktuStare Dobre konto na forum poszło się paść..... -
WITCH KING -.- napisał(a):
Więc...
Gdybyście chcieli się dowiedzieć czegokolwiek o tym jak to jest żyć będąc upośledzonym umysłowo - zapraszam do kontaktu
Wystarczy wejść do piekarnika, by twoje życie zmieniło się o 180° -
no to mnie kalkulator w konia zrobił
Sensor phalanx system 50 Sensor phalanx level 9 Sensor phalanx range 115 systems, from 434 to 165 -
WITCH KING -.- napisał(a):
Więc...
Gdybyście chcieli się dowiedzieć czegokolwiek o tym jak to jest żyć będąc upośledzonym umysłowo - zapraszam do kontaktu
-
magneto_one napisał(a):
Dzień dobry
Z=poziom2−1
(Z – Zasięg falangi w układach)
9^9-1 = 81-1 = 80 * 20% = 96 US
2:50:6 START
LEWA: 2:146
PRAWA: 1:453
Pozdrawiam
Magneto
nie ma to jak pieknie wszystko rozpisać a i tak.....wyszło jak zwykleSprzedam metal na Quantum.
Nick w grze: Muniekk -
Dajcie jakieś pytanie, które nie można wynalesc ani się dowiedzieć Np. Ile jest puschrow na ogame. Zwycięzca dostaje 10pkt.
-
Konkurs jest spoko tylko padło jedno pytanie którego nie można znalezc, nie sprawdza wiedzy tajemnej o łogejmie i część uznało to za bezsens...tak jakby to conajmniej olimpiada była.Sprzedam metal na Quantum.
Muniek napisał(a):
Konkurs jest spoko tylko padło jedno pytanie którego nie można znalezc, nie sprawdza wiedzy tajemnej o łogejmie i część uznało to za bezsens...tak jakby to conajmniej olimpiada była.
Ja dałem sobie spokój widząc napinkę na maxa - przy każdym pytaniu będą spory aby je podważyć. A ponieważ wiele pytan było i będzie układanych niejednoznacznie - a podejście organizatorek jest jakie jest - to cóż, bawcie się beze mnie.
A inni? Pewnie standard przy tego typu "konkursach" - czyli jak widzisz, że masz kilka pomyłek i nie masz szansy na topkę - to odpuszczasz i nie grasz dalej. I po sprawie. -
Pytania są jednoznaczne wystarczy vzytac ze zrozumieniem.
Wiem że ty masz jak zawsze swoje zdanie ale to kazdy tutaj juz wie.
Nie rozumiem tylko po co jezeli ktos nie bierze udziału to dalej przy 12 juz pytaniu tutaj siedzi i narzeka.
Polaku idz stad.Sprzedam metal na Quantum.
No i przepadło mi ostatnie pytanie na własne życzenie. Przedwczoraj o 20 sobie mówię, a poczekam na poskojnie, policzę, żeby sie nie walną na tym przeskoku z 1 na 499 i co...? I miałem wyjazd, potem trochę zajęć i jak wróciłem do domu to było 19:55, a mój komputer uruchamia się... tak jakiś 10 minut. Leciwy sześciolatek. Ciągnie wszytkie gry bez problemu, ale uruchomienie to jest katastrofa. A tablet... Cóż... na tablecie nie jestem zalogowany na forum, a przypomnienie/odnowienie hasła trwa wieki. I tak oto straciłem pytanko. Ale cóż. Wracam do zabawy.Zibal PL S&D 2 Edycja Postrach Księżyców
-
cokolwiek napisał(a):
A inni? Pewnie standard przy tego typu "konkursach" - czyli jak widzisz, że masz kilka pomyłek i nie masz szansy na topkę - to odpuszczasz i nie grasz dalej. I po sprawie
W milionerach czy jeden z dziesięciu też byś zrezygnował na starcie po pierwszej pomyłce ?
Nie ważne jest że wygrasz , ważne że grasz ale to moje zdanie. -
zefir napisał(a):
I co teraz będzie - dwie osoby podały ten sam wynik - 200 - Zdzislaw i Latający Holender
Miejsce:
1 gracz a
1 gracz b
3 gracz cJestem i mnie nie ma ^^ -
Chyba nie doszukam sie odpowiedzi na nowe pytanie z atakowania / latania znam tylko "skan idlaka, lot, bum, 3kk zysku"Sprzedam metal na Quantum.
Z ciekawości spojrzałem na nowe pytanie - i już widzę niezłą gównoburzę - o ile ktoś naprawdę weźmie się za testy
A na pewno większość umieszczonych odpowiedzi będzie niepełna. Aż ciekawi mnie jak Ruda i Kasai to rozwiążą ... skoro pytanie dot. liczby obrońców było niejednoznaczne - to liczę że tutaj zostaną uznane tylko i wyłącznie prawidłowe (czyli pełne) odpowiedzi. -
cokolwiek napisał(a):
Z ciekawości spojrzałem na nowe pytanie - i już widzę niezłą gównoburzę - o ile ktoś naprawdę weźmie się za testy
A na pewno większość umieszczonych odpowiedzi będzie niepełna. Aż ciekawi mnie jak Ruda i Kasai to rozwiążą ... skoro pytanie dot. liczby obrońców było niejednoznaczne - to liczę że tutaj zostaną uznane tylko i wyłącznie prawidłowe (czyli pełne) odpowiedzi.
Jestem i mnie nie ma ^^ -
kasai napisał(a):
zefir napisał(a):
1 gracz a
1 gracz b
3 gracz c
-
Prawidłowa odpowiedź na pytanie 13, dotyczące warunków powstania pola wrakowego jest inna niż ta proponowana przez organizatorki. Ruda podała zaledwie dwa warunki konieczne, aby takie pole powstało. Nie są to jednak warunki wystarczające. Łatwo to pokazać. Wysyłam dwa bombowce, które tracę w ataku. Ewidentnie tracę ponad 150 tys. surowca i 100% floty, ale pole wrakowe nie powstanie. Cokolwiek miałeś rację.
-
Jest jeszcze trzeci warunek. A mianowicie musi się mieć co odbudować, a odbudowuje się 10% liczby straconych statków.
Attacker:
- Class: General
- Weapons: 100%
- Shields: 80%
- Armour: 90%
Battleships
- Light Fighter146-110
- Heavy Fighter5-1
- Cruiser155-4
- Battleship18-
Civil ships
- Small Cargo11-8
- Large Cargo4
Zibal PL S&D 2 Edycja Postrach Księżyców - Class: General
-
Jest jeszcze czwarty warunek. Mianowicie transport z wrakami statków musi dotrzeć na planetę generała. Co jeśli generał porzuci tę planetę w trakcie tego transportu? Wówczas pole wrakowe nie powstanie.
-
10% sie odbudowywuje ale jezeli flota jest tak mała ze nie da sie wydzielić tych 10%.....ok ale troche szukaniu dziury w całym na siłe.Sprzedam metal na Quantum.
Nikt tu nie szuka dziury w całym. Merytorycznie dyskutujemy pytanie 13. Ten dział do tego służy.
-
Tak wiec merytorycznie odpowiadam:
DEJZE SPOKÓJ BO MI PUNKTA WEZMĄSprzedam metal na Quantum.
-
ackra napisał(a):
drugi wybudowanie stoczni itd. ...
-
powyginany drucik napisał(a):
Nie trzeba było bo mogłeś dostać w event lub kupić na rynku jak jeszcze się dało.
-
-
Udostępnij
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0
-
Użytkownicy online 1
1 gość
-