Hejka, lepiej latać małymi, dużymi czy pionierami?
Czym farmić idlaków?
- Rozwiązane
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
-
Jak masz szybkie uni to Mt, jak wolne to bez znaczenia, bo i tak ludzie latają na pałę botami i za dużo w dłuższym czasie nie uzbierasz.
-
MBT napisał(a):
-
x1 moje uni, gram na angielskim
-
Niezaleznie od tego gdzie grasz i w jakim stopniu rozwoju masz obecnie konto, na idlaki latajac liczy sie czas czyli predkosc statku. Dlatego z reguly najlepiej wybierac najszybszy statek. Ale tym samym wiadomo, im szybciej polecisz to rownie tak samo szybko wrocisz wiec trzeba pilnowac konta.
-
Truck, nie grałeś na wszystkich uni, więc nie mierz wszystkich swoją miarą. Jeśli latam na czyste skany, bez aktywności i rzutem wpada mi połowa slotów na połowę ładowności, to znaczy, że ktoś lata na pałę.
No ale ok, mamy inne zdanie na ten temat i nie ma sensu się nad tym rozwodzić. -
MBT napisał(a):
PozdroPASIPHAEParagwajski TOP 10 OFF
Emerytura -
Ciekawe, ale nie gram na uni z sondami. Podobno mają je wycofywać przy łączeniu uni, że nie będzie w ogóle takich uni z ładownością sond. Może to tylko na angielskim. A są jakieś plusy grania na serwerze bez ACS dla odkrywcy-górnika?
-
A, właśnie. Ogólnie to oczywista oczywistość, ale dobrze jest to dopowiedzieć, że gdy wchodzi się na uni, które ma już trochę idlaków, to nawet jeśli chce się docelowo grać klasą Zbieracza lub Generała, na początku smyramy faremki Odkrywcą. Badania szybsze i faremki ciut winksze.
-
No tak odkrywca najciekawszy, bo jest zawsze ekscytacja co się dostanie tym razem
Co do latania na pałe to sam to zacząłem robić. Po co mam 10x skanować te same planety. Puszczam po 50 pionierów mniej więcej i jest git. Nie chce mi się czekać 2min aż sondy wrócą -
MBT napisał(a):
Ciekawe, ale nie gram na uni z sondami. Podobno mają je wycofywać przy łączeniu uni, że nie będzie w ogóle takich uni z ładownością sond. Może to tylko na angielskim. A są jakieś plusy grania na serwerze bez ACS dla odkrywcy-górnika?
ps. Na PL niestety jest wszędzie ACSPASIPHAEParagwajski TOP 10 OFF
Emerytura -
Damaon napisał(a):
Truck, nie grałeś na wszystkich uni, więc nie mierz wszystkich swoją miarą. Jeśli latam na czyste skany, bez aktywności i rzutem wpada mi połowa slotów na połowę ładowności, to znaczy, że ktoś lata na pałę.
MBT napisał(a):
Puszczam po 50 pionierów
-
Zacząłem grać na angielskim Sombrero, bo jest tam x1 flota, x8 eko, x16 badania, bez acsa. Wydało mi się najlepsze na spokójny rozwój. 50 pionierów to i tak górką, pewnie 30 by starczyło na większość
-
MBT napisał(a):
Zacząłem grać na angielskim Sombrero
Zaczynalem na rozwinietym juz Draco ale to bylo kilka lat do tylu. Eko x2 flota x2 wtedy. Jak przytulilo sie z idlaka 800k to czlowiek byl szczesliwy a tak najmarniej to na 500k sury sie latalo -
Kojarzę Electrę i Fenriry były po x5. Jeszcze uni 39 było pierwsze z debrisem z obrony, a potem uni50 na Nowy Rok w 2007. Stare czasy. Teraz to szybko punkty lecą dzięki ekspedycjom i wszystkim buffom co dodali
-
I am back napisał(a):
Nie lata na pale tylko lata z daleka, czesto przez jedna gale lub wiecej. Moze farmisz z planet wiec tego nie widzisz. Polecam farmingii z moona a wtedy bedziesz mial wszystko na tacy i niejednokrotnie wpadniesz na sekundy przed kims.
-
Damaon napisał(a):
Abstrachując, zazdroszczę chęci rypania 500k dziennie z samych farm.
-
Ale farmienie sondami wycofają przy następnym łączeniu uni, bo na angielskim czytałem że takich nie będzie więcej i to ktoś z administracji pisał. Teraz robią łączenie i w docelowych serwerach nie ma farmienia sondami
-
MBT napisał(a):
Sprzedam metal na Quantum.
Nick w grze: Muniekk -
Muniek napisał(a):
MBT napisał(a):
-
Uwazasz że bedziesz farmił 24h ?
tak, najwiecej, najtaniej i ewentualny złom najtanszy do odbudowySprzedam metal na Quantum.
Muniek napisał(a):
tak, najwiecej, najtaniej i ewentualny złom najtanszy do odbudowy
-
I am back napisał(a):
Muniek napisał(a):
tak, najwiecej, najtaniej i ewentualny złom najtanszy do odbudowy
szybko, taniej, ewentualny złom z nieprzypilnowania 15-20k mt nie boli.
pozdrawiamSprzedam metal na Quantum.
Nie do końca masz rację. Na idlaka z delikatną obrona same mt nie wpadną bez strat. Potrzebujesz floty bojowej by się przebić. Ewentualnie odpuszczasz i tracisz zysk. Za to pionki poradzą sobie same w niektórych przypadkach.
-
Mówie o tym ze nam zezłomują mini flotke farmingową.
strata mt nie boli
pionków bardziej
mtki mozna zostawic za swoją obrona i ruszyc na farming kiedy sie chce
na pionki trzeba czekac az wroca z fs
mt ma duzo plusowSprzedam metal na Quantum.
pionki też możesz zostawić za obrona na noc ale w sumie co ja tam wiem
-
Porównaj możliwy złom z mt i złom z pionków to sie dowieszSprzedam metal na Quantum.
za solidnym bunkrem pionki są bezpieczne a do mt potrzebujesz floty farmingowej a tej zostawionej za bunkrem zwiększasz ryzyko wlotu i ewentualne straty mt i floty farmingowej. No ale jak się ma niecałe 100kk pkt na koncie to masz prawo o tym nie wiedzieć
imgur.com/eYS5Qmr
imgur.com/HOF7oLe
Na noc zgarniam wydobycie i poki co jeszcze nie mialem ataku. Tutaj juz widze, ze mi zdublowalo znowu wydobycie po nocyPost był edytowany 1 raz, ostatnio przez I am back ().
-
Spoko kolego graj jak chcesz nie chce mi sie tłumazyc ci roznic miedzy uniami.
Dawaj do mnie na Uni to ci te pionki w 1 noc znikną.
Co do autora:
polecam mt bo są szybkie, pionki pala duzo wiecej i ich strata duuuzo bardziej boli.
pozdrawiam teoretyków
za solidnym bunkrem pionki są bezpieczne
I am back napisał(a):
za solidnym bunkrem pionki są bezpieczne
Sprzedam metal na Quantum.
Moja odpowiedź jest prosta... w ogóle nie farmić. Więcej wówczas dla mnieWystarczy wejść do piekarnika, by twoje życie zmieniło się o 180°
-
Udostępnij
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0
-