LSD napisał(a):
Ale punkty to nie wszystko, chyba to rozumiesz?
Rynek - dyskusje
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
-
ciap napisał(a):
Czy Ty uważasz że to że gram eko znaczy że się loguję na 5 min by zrobić zwózkę? Otóż nie moja gra zajmuje mi dziennie ok 1,5h. W okresie świątecznym było to więcej czasu. Często od innych graczy, również od topowych flociarzy, słyszę że jestem jednym z najaktywniejszych graczy. Jestem bo styl gry który mam wymaga aktywności a podsumowałeś mnie "wejdzie, zrobi zwózkę, wyloguje po 2h zaloguje kliknie kopalnie".
a u flociarzy powstałe floty zezłomowane floty napady mega sura na minus czyli dla nas zmiana na minus przez jakiś błędy mamy mieć mniej sury a eko będzie miało to samo no nie uczciwe Nie zgadzamy się na to
nie mówię już o poświęconym czasie godziny dziennie kilkanaście czasem stracone badania floty zbudowane zezłmowane na mld sury kto nam to odda
jakąś kpina jestPost był edytowany 2 razy, ostatnio przez Apofis ().
-
żadne backi mi tu nie dawać ogarną rynek powoli i tyle bany dadzą tym co klonowali sosiki i tyle i zadnego cofania nie dawac i nawet 10 mln anty za to cofnięcie , nie po to zawalałem nocki i żeby kogoś trafiać żeby ten ktoś teraz mial flote spowrotem i się lepiej teraz będzie pilnować nie nie i jeszcze raz nie
-
ciap napisał(a):
LSD napisał(a):
Ale punkty to nie wszystko, chyba to rozumiesz?
Wyobraź sobie, że celem pewnego gracza było postawienie w ciągu ostatnich 2 tygodni zarąbistego bunkra/floty, udało mu się i to samo w sobie było CELEM, nie patrząc na punkty bo te zawsze mają względną wartość zależnie od Uni i jego warunków w zestawieniu z innymi.
Teraz nagle okazuje sie, że stażysta w GF zwalił pisany na kolanie kod i na forum wpada ciap mówiąc, że 2 tygodniowy progress zostanie cofnięty i że to w sumie nic złego. Bo.. dalej można siedzieć na sojuszowym discu?
Na litość. -
Zgadzam się z Ciap. Prosta sprawa. Przez bug ktoś narobi sobie milardy lewych surowców. Teraz ktoś kto gra uczciwie jest stratny i to dużo więcej niż jakby był backup i wyrównanie szans pod warunkiem, że załatają błędy. Chciałbym tylko, żeby gracze dostali w zamian rekompensatę w postaci dużej ilości antymaterii, bo nie są winni temu stanowi rzeczy, a jednak ponoszą nie ze swojej winy stratę.
-
Majs napisał(a):
żadne backi mi tu nie dawać ogarną rynek powoli i tyle bany dadzą tym co klonowali sosiki i tyle i zadnego cofania nie dawac i nawet 10 mln anty za to cofnięcie , nie po to zawalałem nocki i żeby kogoś trafiać żeby ten ktoś teraz mial flote spowrotem i się lepiej teraz będzie pilnować nie nie i jeszcze raz nie
No w twoim przypadku zarywanie nocek, żeby kogoś trafić faktycznie jest problematyczne bo jak pamiętam kupowałeś "zapomnienie o fs" więc teraz się pewnie obawiasz, że znów by trza było kupić, a płacić dwa razy za to samo mhm to takie nieekonomicznePamiętaj.
Jeśli spotkasz samotnego wilka uciekaj.
Za nim stoi stado.
Jeśli zaś ugodzisz tego wilka,
do końca życia będziesz oglądał sie przez ramię.
A pewnego dnia ~ za tobą stanie stado.
I rozszarpie Cię na strzępy.
Uni 29 [Jackass] {macierz} top 90
Uni 41 [MCNE] {pawelos} top 20, top 1 floty
Uni Quantum [LioN] {pawelos} top 4, top 1 floty (przed UF z Electra) -
_Pawelos_ napisał(a):
Majs napisał(a):
No w twoim przypadku zarywanie nocek, żeby kogoś trafić faktycznie jest problematyczne bo jak pamiętam kupowałeś "zapomnienie o fs" więc teraz się pewnie obawiasz, że znów by trza było kupić, a płacić dwa razy za to samo mhm to takie nieekonomiczne
skończyłem na Q na innych też ale daje taki przykład tylko ;D co by inni napisali -
LSD napisał(a):
Wyobraź sobie, że celem pewnego gracza było postawienie w ciągu ostatnich 2 tygodni zarąbistego bunkra/floty, udało mu się i to samo w sobie było CELEM, nie patrząc na punkty bo te zawsze mają względną wartość zależnie od Uni i jego warunków w zestawieniu z innymi.
@Majs
Ty nie grasz! Nie liczysz się! -
Mari napisał(a):
zamian rekompensatę w postaci dużej ilości antymaterii,
kto nam odda stracone surowce? na co mi antymateria ? kpina
Majs napisał(a):
10 mln anty za to cofnięcie , nie po to zawalałem nocki i żeby kogoś trafiać żeby ten ktoś teraz mial flote spowrotem i się lepiej teraz będzie pilnować nie nie i jeszcze raz nie
kto nam to zwróci pytam się ? -
ciap napisał(a):
tak no nie gram ale napisałem tak żeby mieć prawo głosu hehe jako gracz no a pawelos juz swoje 5 groszy sateliciarz musiał napisać
tak wiec gramy dalej bez cofania i dawania 20kkkk anty nawet bany sie juz sypią z tego co czytam wiec ogarną -
Oj ludzie, ludzie... Sam się rzucałem jeszcze 2 dni temu, że nie łyknę żadnego backupa itd. A teraz powiem tak: liczę na backup. Ciul, że się nasiedziałem i straciłem ten czas. To już nie ma znaczenia. Było minęło. Bug jest tak ogromny, że bez backupa chyba nie będzie sensu dalej grać. To tak jakbyście startowali w sprincie. Jesteś Usainem Boltem w najlepszej życiowej formie. I co z tego, twoja trasa to 100m, a twoich przeciwników 5 metrów. Masz szanse? Tutaj bez backupa może być coś podobnego...To obok to moje zdjęcie, serio... Z tym, że przed złomowaniem...
WRÓCIŁEM
Kynyky
Ps. Ludzie nie pushujcie się. Psujecie grę, a te punkty tak na prawdę nie cieszą. To tak jak medal na dopingu - żałosne... -
@ciap
Czyli jeśli ktoś zrobił ST na którym zarobił 50kkk sury, to chcesz mu teraz powiedzieć - trudno, cofamy Ci to wszystko?
Jeśli ktoś od xxx czasu polował na kogoś i wreszcie się mu to udało, to teraz chcesz mu powiedzieć - trudno, cofamy to starcie, kombinuj od początku?
W jaki sposób znajdujesz się na obecnej pozycji w statystykach? Nie wykorzystałaś do tego możliwości jakie dawał handel?
Emerytowany lotnik - 856.607,43%
" I'd rather be hated for who I am, than loved for who I'm not... " -
W samym regulaminie nie ma nic o backupie gry przez to, że są bugi, ale ten punkt:
12. Wyjątki
Community Management gry zastrzega sobie w każdej chwili możliwość odstępstwa od niniejszych zasad. Zasady gry mogą być zmienione lub zniesione np. podczas trwania eventu. O zmianach zostaną poinformowane grupy graczy, których te zmiany dotyczą.
pozwala twórcom na backup w każdej chwili, także jak będą chcieli to i tak zrobią. -
ciap napisał(a):
LSD napisał(a):
Piszesz, że cele mogą być różne w odniesieniu do mojego, przedstawionego wyżej po czym stwierdzasz, że się nie zgodzisz, więc pytam z czym konkretnie? Są cele lepsze i gorsze? Ktoś dał Ci prawo stanowienia o tym jakie są cele tysięcy graczy i co jest ich priorytetem? Odbywają się w zakresie gry jakieś socjo-badania przez które weryfikujecie motywacje ludzi spędzających w niej czas? Jakaś oficjalna ankieta mnie ominęła?
Poza tym, jaki błąd? Znowu coś przeoczyłem? Nie widziałem żadnej oficjalnej wiadomości. Jedynie jakieś bajdurzenia na forum a w grze promocja na przenosiny planet za anty. Z tego wnoszę, że żadnego błędu nie ma. -
Crion napisał(a):
@ciap
Czyli jeśli ktoś zrobił ST na którym zarobił 50kkk sury, to chcesz mu teraz powiedzieć - trudno, cofamy Ci to wszystko?
Jeśli ktoś od xxx czasu polował na kogoś i wreszcie się mu to udało, to teraz chcesz mu powiedzieć - trudno, cofamy to starcie, kombinuj od początku?
Crion napisał(a):
W jaki sposób znajdujesz się na obecnej pozycji w statystykach? Nie wykorzystałaś do tego możliwości jakie dawał handel?
Dlatego porównywanie handlu przez rynek a zwykłej wymiany między graczami jest śmieszne dla mnie.
edit:
LSD napisał(a):
Poza tym, jaki błąd? Znowu coś przeoczyłem? Nie widziałem żadnej oficjalnej wiadomości. Jedynie jakieś bajdurzenia na forum a w grze promocja na przenosiny planet za anty. Z tego wnoszę, że żadnego błędu nie ma.
-
LSD napisał(a):
ciap napisał(a):
LSD napisał(a):
Piszesz, że cele mogą być różne w odniesieniu do mojego, przedstawionego wyżej po czym stwierdzasz, że się nie zgodzisz, więc pytam z czym konkretnie? Są cele lepsze i gorsze? Ktoś dał Ci prawo stanowienia o tym jakie są cele tysięcy graczy i co jest ich priorytetem? Odbywają się w zakresie gry jakieś socjo-badania przez które weryfikujecie motywacje ludfzi spędzających w niej czas? Jakaś oficjalna ankieta mnie ominęła?
Poza tym, jaki błąd? Znowu coś przeoczyłem? Nie widziałem żadnej oficjalnej wiadomości. Jedynie jakieś bajdurzenia na forum a w grze promocja na przenosiny planet za anty. Z tego wnoszę, że żadnego błędu nie ma.
-
Jestem za usunięciem nie tylko rynku, ale w ogóle całego OGame! Przez ten ranking nie mogę spać, wyjść z domu po godzinach i w ogóle myśleć o czymkolwiek innym! Błagam, zabierzcie to!!!
-
Bearded napisał(a):
Jestem za usunięciem nie tylko rynku, ale w ogóle całego OGame! Przez ten ranking nie mogę spać, wyjść z domu po godzinach i w ogóle myśleć o czymkolwiek innym! Błagam, zabierzcie to!!!
-
ciap napisał(a):
Dlatego porównywanie handlu przez rynek a zwykłej wymiany między graczami jest śmieszne dla mnie.
Powiedz swojemu guru, którego tak bronicie o tym, że bawi Cię to:
Art napisał(a):
Pozostaje teraz odnaleźć się w nowej rzeczywistości
ciap napisał(a):
Jak pisałam sytuacja ta nie ma dobrego wyjścia a jest jedynie wybór między mniejszym złem.
Crion napisał(a):
A kto będzie decydował o tym co jest mniejszym złem - załóżmy, że nie chcę backupa, a Ty tak - czyje zdanie jest ważniejsze?
-
Jak ma być juz backup to jest prosta sprawa. Skoro można odpisać komuś surowce za przewinienie to po backup'ie dodacie nam te surowce które zdobylismy do tej pory oraz oddacie z % antymaterie wydana.
Ale oczywiście tak się nie stanie bo przecież ten interes działa w jedną stronę. -
Czy jest to ta sama osoba która uznała, że rynek jest fajnym rozwiązaniem i uznał, że należy go nam zaserwować?
Crion napisał(a):
Czy jest to ta sama osoba która uznała, że rynek jest fajnym rozwiązaniem i uznał, że należy go nam zaserwować?
-
@ciap
Nie odpowiedziałaś na moje pierwsze pytanie więc pozwolę sobie zacytować sam siebie:
"Piszesz, że cele mogą być różne w odniesieniu do mojego, przedstawionego wyżej po czym stwierdzasz, że się nie zgodzisz, więc pytam z czym konkretnie? Są cele lepsze i gorsze?"
I błagam, nie pisz o czymś takim jak "mniejsze zło" bo wchodzisz na cieńki lód posługując się takimi stwierdzeniami, takie bajdy można bardzo łatwo zrelatywizować i obrócić do góry nogami tak aby za chwile najmniejszym złem była kasacja całej gry.
ciap napisał(a):
Jeżeli gracz zgłasza błąd, ktoś go przyjmuje i przekazuje do programistów to rozumiem że błąd jest > Klonowanie Surowców Rynek
Nigdzie w regulaminie nie widziałem zapisu o tym, że gracz ma obowiązek wchodzić na forum i na własną rękę takich informacji szukać aby coś zostało mu zakomunikowane. Od tego jest newsfeed w grze. Potencjalny backup dotknie setki jak nie i tysiące graczy, którzy nawet nie będą wiedzieć co się dzieje. Bo o domniemanym bugu nie mają pojęcia do tej pory. Powiedz mi jeszcze kiedy i jak mają się o tym dowiedzieć? Godzinę przed przywróceniem snapshot'a? WCHODZĄC NA FORUM? Do tego czasu mają sobie radośnie klikać i tracić czas? To jest Twoje mniejsze zło? -
To nie masz wrażenia, że osąd co będzie lepszym rozwiązaniem również może być tak cudowny?
Nie mam zamiaru się z Tobą kłócić, bo nie w tym rzecz - gra została spieprzona i cokolwiek zostanie zrobione będzie to z krzywdą dla graczy, tak jak wprowadzenie tej cholernej aktualizacji. Żal i niechęć mam do @Arta który każe nam przywyknąć do tego co jest i zmył się nie wiadomo gdzie.
Crion napisał(a):
To nie masz wrażenia, że osąd co będzie lepszym rozwiązaniem również może być tak cudowny?
Nie mam zamiaru się z Tobą kłócić, bo nie w tym rzecz - gra została spieprzona i cokolwiek zostanie zrobione będzie to z krzywdą dla graczy, tak jak wprowadzenie tej cholernej aktualizacji. Żal i niechęć mam do @Arta który każe nam przywyknąć do tego co jest i zmył się nie wiadomo gdzie.
-
-
Ale przyjaciele - gracze, przecież jasne jest, że GF zrobiło i utrzymuje ogame nie dla nas tylko dla pieniędzy. Musimy być realistami. O tym czy będzie backup czy też nie, a także o tym co jest najlepsze dla gry zdecydujemy nie my gracze, nie biegły do spraw gier, który wskaże co będzie najsprawiedliwsze itp. Zdecyduje o tym jakaś analiza rynku, czy inne opracowanie ekonomiczne, dzięki któremu GF obliczy co mu się najbardziej opłaca. To czy zadowolą w ten sposób graczy czy tez ich jeszcze bardziej wkurzą, też będzie jednym z kryterium takiej analizy. Jednym ale nie jedynym. Kasa rządzi. Kapitalizm mamy.To obok to moje zdjęcie, serio... Z tym, że przed złomowaniem...
WRÓCIŁEM
Kynyky
Ps. Ludzie nie pushujcie się. Psujecie grę, a te punkty tak na prawdę nie cieszą. To tak jak medal na dopingu - żałosne... -
Duch Szerszenia napisał(a):
To tak jakbyście startowali w sprincie. Jesteś Usainem Boltem w najlepszej życiowej formie. I co z tego, twoja trasa to 100m, a twoich przeciwników 5 metrów. Masz szanse? Tutaj bez backupa może być coś
-
Apofis napisał(a):
Duch Szerszenia napisał(a):
To tak jakbyście startowali w sprincie. Jesteś Usainem Boltem w najlepszej życiowej formie. I co z tego, twoja trasa to 100m, a twoich przeciwników 5 metrów. Masz szanse? Tutaj bez backupa może być coś
To obok to moje zdjęcie, serio... Z tym, że przed złomowaniem...
WRÓCIŁEM
Kynyky
Ps. Ludzie nie pushujcie się. Psujecie grę, a te punkty tak na prawdę nie cieszą. To tak jak medal na dopingu - żałosne...
-
Udostępnij
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0
-
Użytkownicy online 3
3 gości
-