TOP 1 SOLO CzikaCzikaBomba vs. TheEnd ~ 60499.9%

• TOP 1 SOLO CzikaCzikaBomba vs. TheEnd ~ 60499.9%

Nie wiem w jaki sposób udało się obrońcy postawić tak dużą flotę w zaledwie dwa dni, może on sam nam to powie.
    W każdym bądź razie zagrożenie wyeliminowane, mam nadzieję że nasi GA zrobią jak najszybciej porządek z nową wersją gry i nie będzie takich anomalii na starych serwerach.
    Bo jak widzimy, ludzie którzy grają miesiącami mogą w krótkiej chwili stracić wszystko.
    Trzeci raz w reckach, brak recków, po wlocie przeklikanie i dosłanie brakujących 70k z 1 na 2 gale.
    Szkoda że już nie latają za 1 jednostkę deuteru ale i tak tanio.

Serwer umarł, tak jak Ogame wraz z nową aktualizacją.

Trzymajcie się.

:foch:

Wesołych Świąt bez względu na to co o mnie myślicie

:mikolaj: :mikolaj: :mikolaj: :mikolaj:

:lm: :ow:

Dnia 21-12-2019 23:34:47 następujące floty spotkały się w walce:

Agresor CzikaCzikaBomba

Krążownik 99.089
    Okręt wojenny 100.589
    Pancernik 71.733

Obrońca TheEnd

Mały transporter 11.421
    Duży transporter 19.739
    Lekki myśliwiec 188.134
    Ciężki myśliwiec 24
    Krążownik 4.549
    Okręt wojenny 8.509
    Recykler 64.475
    Sonda szpiegowska 133
    Gwiazda Śmierci 3
    Pancernik 66.608
    Pathfinder 1.353

Po bitwie...

Agresor CzikaCzikaBomba

Krążownik 61.399 ( -37.690 )
    Okręt wojenny 97.599 ( -2.990 )
    Pancernik 71.380 ( -353 )

Obrońca TheEnd

Zniszczony!

agresor wygrał bitwę!

Agresor przejął:
    81.639.814 Metalu, 3.686.985 Kryształu i 338.062.791 Deuteru
    20.409.954 Metalu, 921.747 Kryształu i 197.495.580 Deuteru
    3.401.659 Metalu, 153.624 Kryształu i 32.915.930 Deuteru
    1.700.829 Metalu, 76.812 Kryształu i 16.457.965 Deuteru

Agresor stracił łącznie 1.302.415.000 jednostek.
    Obrońca stracił łącznie 8.572.095.000 jednostek.
    Na polu zniszczeń unosi się 3.323.222.700 metalu i 2.726.767.400 kryształu.
    Agresor przejął łącznie 696.923.690 jednostek.

Szansa na powstanie księżyca 20%.
    Złom zebrany przez atakującego/atakujących.

Podsumowanie zysków/strat:

Podsumowanie agresor

Metal: 2.531.434.956
    Kryształ: 2.408.806.568
    Deuter: 504.257.266
    agresor zyskał łącznie 5.444.498.790 jednostek.

Podsumowanie obrońca

Metal: -3.955.673.256
    Kryształ: -3.577.421.168
    Deuter: -1.735.924.266
    obrońca stracił łącznie 9.269.018.690 jednostek.

Powered by Konwerter RW OGotcha 4.3.1
    Quantum x5 - Top 2/2 END (BOSS, newLK, DobrySen)
    Eridanus x5 - Top 5/2 END (Klinika, ZŁY SEN)
    Himalia x5 Top 1/1 END (REC,EVIL)
  • DrZgon napisał(a):

Nie wiem w jaki sposób udało się obrońcy postawić tak dużą flotę w zaledwie dwa dni, może on sam nam to powie.
    No co Ty Zgon, serio? :) Przecież sami to ukartowaliście. I dla czego swojego serdecznego przyjaciela Wintera aka John Snow przedstawiasz jako obrońca? Zagrożenie wyeliminowane? Dla kogo? No tak - zapomniałem - obrońca miał najpierw wyeliminować Twoich sojuszników ale że uciekli na urlop to od razu przeszedłeś do punku drugiego.
    GA to powinno zrobić porządek z tobą bo to właśnie ty ZGON psujesz tą grę. Zepsułeś całe uniwersum. Sprzedałeś sojuszników i ustawiłeś po raz z resztą trzeci jak sam to napisałeś to starcie.

Brakowało ci top1 solo? To se ustawiłeś - ktoś to łyknie? wątpie no chyba że ma klapki na oczach. Na Quantum odkąd pamiętam robisz identyczne cyrki wszystkie lamerskie zagania kręciły się i kręcą wokół Zgona.
    Chciałeś zostać legendą i to ci się udało zostaniesz legendą puszu :D Nie wszystko można kupić.

Pozostałym graczom współczuję. W niniejszym starciu życzę perm BANA obu panom.
  • Ehh zgon ty znowu sojusznikow pozlomowales czy o co teraz chodzi?

Jestescie IDIOCI wszyscy ktorzy sa i byli ze zgonem w sojuszu, ile razy on juz zlomowal swoich? A wy wciaz myslac ze uchowacie aie pod jego plaszczykiem ochoczo wpadacie w jego sidla, zgon jest jak modliszka- zamoczysz ale pozniej cie zje. Obroncy szo

Gz stary kretaczu, ze ci sie jeszcze chce to podziwiam
  • To co zrobiłem na tym koncie było tylko chęcią pokazania jak ogame zostało zniszczone wersją 7.1 , robiąc to zmieniłem nick godząc się na to że konto zostanie skasowane, pokasowałem nawet wszystkie kolonie. Puszczenie lotek do układu podgłaznika było zupełnie nie przemyślane mogłem to zrobić dla wodzireja on obsrał by się dużo bardziej , lotki do podgłaznika poszły tylko dla tego że wyskanował surowce a ja napisałem mu że teraz się pobawimy i przez chęć pokazania sił poszły kolonizatory.
    Nie w moim interesie było by zezłomowanie go gdyż jako jeden z niewielu Evilów gra/ł uczciwie (Podgłaznik) .

Nie w moim interesie było złomowanie kogokolwiek gdyż tak jak napisałem na górze robiąc flotę 6kk pkt w 16h (tylko dla tego że stocznia robiła to tak długo) kasując wszystkie planety wiedziałem na co się godzę.

Ze Zgonem nigdy nie byliśmy w negatywnych stosunkach i nie jednokrotnie pisałem mu że jak stoję to ma obowiązek mnie zezłomować jak każdego gracza bo na tym polega ta gra .
    W starciu nie ma finezji poprostu bo przetopieniu floty miałem zapiąć urlop i tak czekać na rozwinięcie sytuacji i decyzje GA na temat tego jak zwykła operacja na rynku potrafiła w 3h postawić konto z top 2 flotą - dodam ze mogłem postawić flotę top 1 bawiąc się jeszcze przez godzinę ale nie starczyło mi ani sił ani chęci.

Co do zgona jest jaki jest ale przez to że się znaliśmy wiedziałem że aktywni gracze sojuszu Evil są nie do ruszenia bo oprócz farmy wodzireja wszyscy się pilnowali a nie jednokrotnie podkreślał że będzie bronił.
    To że Zgon mnie zezłomował to było jego prawo i nie było tam żadnej ustawki między nami , wszystkie kwestie finansowe jakie nas łączyły nigdy nie dotyczyły tego co było tu zarzucane. Prawdą jest że raz dostałem od niego antymaterie za czas który poświęciłem pomocy w postawieniu konta na innym uniwersum . A kwoty które tu widziałem były nierealne. Osobiście nie widzę też sensu dla którego zgon cokolwiek miałby ze mną ustawiać mając tak potężną przewagę , przecież on od kilku miesięcy nie robił fsa. Nie zrobił tej przewagi na tym starciu tylko na swoim kontrowersyjnym stylu gry , złomując Defjuta, złomując kobre , złomując tomeego wszystkie te starcia mimo to ze nie do końca honorowe to w 100% czyste wg regulaminu . Piszecie o nim jak o jakimś murgrabi karty kredytowej który wszystko kupił a w swojej świadomości macie fakt że wystarczy zostawić flotę na godzinę żeby on ją wyskanował i zezłomował .

Najbardziej szkoda mi reszty graczy bo przez moją nieudolność zgon dostał jeszcze więcej , przez to co zrobiłem było mi na tyle wstyd że nawet usunąłem discorda Uni Himalai gdyż nie potrafił bym wam spojrzeć w ''oczy''
    Przeprosił bym was wszystkich z osobna lecz wiem że nic to nie da .

Dla mnie to koniec historii . Od wielu miesięcy moja gra nie była taka jak być powinna .
    Smród który za sobą pozostawiam nie jest w moim stylu ale czasu nie cofnę. Uważam że gdybym nie zapomniał i zapiął Urlop wszyscy inaczej byśmy mogli na to patrzeć.

Pozdrawiam i przepraszam całe Himalaje oprócz parówy wodzireja

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Winter ().

• Byłeś taka sama jak i ja. Każdego można nazwać farma, bo w nocy śpi i można mu ściągnąć satki i wydobycie. Nazywasz mnie parówą, bo coś wyszło na jaw? Ile budowałeś flotę na mnie by mnie ściągnąć? Zacząłeś skakać na pw, po zbudowaniu floty z buga. Nie musiałem się pilnować gdy ma się takich sąsiadów. Przestań o tym legalnym rw, bo nie da się tego czytać. Zgon nie musiał kupować surki od miesięcy, a jednak to robił. Jeśli go znasz to wiesz jakie miał parcie na cyferki.
    TOP2 SOLO Nusukan - 61.245%
    TOP 2 ACS Eridanus - 186.928%
  • Wodzirej napisał(a):

Byłeś taka sama jak i ja. Każdego można nazwać farma, bo w nocy śpi i można mu ściągnąć satki i wydobycie. Nazywasz mnie parówą, bo coś wyszło na jaw? Ile budowałeś flotę na mnie by mnie ściągnąć? Zacząłeś skakać na pw, po zbudowaniu floty z buga. Nie musiałem się pilnować gdy ma się takich sąsiadów. Przestań o tym legalnym rw, bo nie da się tego czytać. Zgon nie musiał kupować surki od miesięcy, a jednak to robił. Jeśli go znasz to wiesz jakie miał parcie na cyferki.

Farmiłem cie dużo wcześniej przed bugiem do tego stopnia ze musiałeś odpalić bota więc sie nie pogrążaj. U mnie mogły stać saty i 5kk zysku z ciebie robiłem po 40kk bo zrobiłeś se dupochron ze zgona i nikt nie latał
    Co do starcia tak jak pisałem ja w nim nic nie ustawiałem
  • JestemLegendaPuszu napisał(a):

Przepiękny Winter poemat ale nie dopracowałeś szczegółów:

1) Diskord Himalia został usunięty dobrych kilka godzin przez starciem a nie po.
    2) Padłeś 5 US od Zgona - bliżej się nie dało ustawić? No nie dało.
    3) 1/4 wszystkich punktów jakie posiada Zgon pochodzi wyłącznie z twojej floty. 3 Wtopy na łącznie gigantyczną sumę.

Bajeczki to w innym dziale.

Ad1 Discord himalaje został usunięty wtedy jak wiedziałem że moje konto będzie skasowane a ja wbijam urlop . To ja go zrobiłem to ja miałem prawo go usunąć kiedy mi się podobało, decyzji później żałowałem ale cofnąć jej się nie dało
    Ad2 padłem obok zgona bo miałem tylko 2 moony z TP skoro musiałem podnieść flotę to miałem zrobić to jak wodzirej na kolonizuj ?
    ad3 to musi mi podziękować
    ad4 czemu założyłeś konto specjalnie pod to starcie ?
  • Winter napisał(a):

JestemLegendaPuszu napisał(a):

Przepiękny Winter poemat ale nie dopracowałeś szczegółów:

1) Diskord Himalia został usunięty dobrych kilka godzin przez starciem a nie po.
    2) Padłeś 5 US od Zgona - bliżej się nie dało ustawić? No nie dało.
    3) 1/4 wszystkich punktów jakie posiada Zgon pochodzi wyłącznie z twojej floty. 3 Wtopy na łącznie gigantyczną sumę.

Bajeczki to w innym dziale.
    Ad1 Discord himalaje został usunięty wtedy jak wiedziałem że moje konto będzie skasowane a ja wbijam urlop . To ja go zrobiłem to ja miałem prawo go usunąć kiedy mi się podobało, decyzji później żałowałem ale cofnąć jej się nie dało

Widzialem twoje konto w statach widzialem ze spadles 100 pozycji dalej wiec szpiegowalem. Nie wbiles urlopu. Rozbilem resztki twoich flot i sfarmilem jakies 15kk dexu z moona jakis czas po starciu. Jeszcze moge sobie przypomniec ktory to byl moon. Bo prawdopodobnie na nim byla flota wczesniej. Byles nieaktywny i potem kasowales planety. Wiec nie mogles miec urlopu po starciu.
    Na reszte faktow sie nie wypowiem bo mnie nie bylo podczas starcia.

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez LordOfLights ().

• ktos tu napisal ze dziwi sie mi czemu gram ze zgonem. Trzeba zadać sobie pytanie kogo wystawil: na poczatku defjota ktory byl naszym naturalnym wrogiem, po drugie kobre ktory polasil sie na flote naszego sojusznika. W jedym i drugim przypadku nie bylo relecji tylko jednorazowa zagrywka. Zagrali i przegrali. Jest jeszcze sprawa tomee, ktorego zgon walnal zeby srubki nie trafily do opozycji. Nigdy mi sie to nie podobalo dlatego czasem mialem z tylu glowy ze to moze byc moment w ktorym Zgon mnie wystawi. Np akcja na Michasiu czy na Duchu, ale nigdy mnie nie wystawil. Teraz ta sytuacja z Johnem Snow. Fakt faktem smierdzi na kilometr, wiele wskazuje na to ze zgon chcial nas wystawic i wchlonac floty ALE faktem jest ze oposcil Evil bo winter sie na niego wkurzyl o zbyt dlugi jezyk, czy dalej by chcial zgona spushowac? Faktem jest ze wiele razy Zgonowi zaufalem i nigdy mnie nie wystawil, dlaczego akurat teraz? W kazdym wyjaśnieniu sprawy sa pewne luki i nieścisłości, a jaka jest prawda wie tylko Winter czy Zgon. Co do mnie to Zgonowi wierze, zadał sobie trud zeby cala sytuacje opisac z jego perspektywy, czy slusznie - czas pokaze. Na grze mi nie zalezy wcale a jak bede dalej "wegetowal" to prawda predzej czy pozniej wyjdzie na jaw.