jibrill napisał(a):
Pytanie może i głupie, ale na pewno masz wystarczająco dużo anty?
BTW, 10 pionierów zakupionych na rynku przyleciało do mnie w 62 statkach, z kolei 2k MT zdołali wcisnąć w 1600 statków. Pracownicy floty handlowej mają Średnie Transportery czy jak?
Klasa Odkrywcy - dyskusja
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
-
zefir napisał(a):
KissOfTheDragoon napisał(a):
pokaz mi zysk... te kilka k? zapewne byl to jeszcze maly event. przy srednim i duzym flo w drzazgi i gruby minus
Obcy: images91.fotosik.pl/293/faa20ae3f8732c67.png
-
-
Nie wiem czy to tylko mnie sie tak wydaje, ale od popołudnia wyniki ekspedycji znacznie spadły... Czyżby już zaczęło się psucie?
-
maximus1234 napisał(a):
Nie wiem czy to tylko mnie sie tak wydaje, ale od popołudnia wyniki ekspedycji znacznie spadły... Czyżby już zaczęło się psucie?
Zwykły pech pewnie. -
Wybrałem odkrywce i po tych dwóch dniach oceniam Ze jest słabo.
-opóźnienia ekspedycji niszczą ci plan, w konsekwencji musisz siedzieć i pilnować jak wracają co 15-20 min
-20% pz szkoda gadać nie warto nawet tego zbierać
-zbieracze swoimi szybkim transporterami czyszczą równo idlk, także ten bonus też nie jest efektywny( jest duża szansa że cię wyprzedzi w po drodze)
Dziś ostro przysiadłem od rana do wieczora(nie polecam ) 65 ekspedycji /8330 anty/144m/62k/3,4/
ps top 1 mniej niż 100kk pkt -
Nie wiem na jakim uni grasz, ja na odkrywcy wyslalem okolo 70 ekspedycji, z tego zgarnalem okolo 200kk mety, 50kk krychy 15kk dexu, sporo boosterow, anty 5k i flota 2k lm, 2k mt, 900 cm, 250 krk 60 ow 20 pc 400 pionierow 2k sond.
-
Czyli podobnie do mnie. uni x 6 .chodzi mi o to że aby osiągać takie wyniki, na takiej intensywności trzeba siedzieć na koncie cały czas zamiast zalogować się co 2h wysłać ponownie ekspy i off. A tu niestety jedna wróci za 10min inna za 34min i tak dalej... Klasa dla prawdziwego no-lifa lub bota
-
Troche się zgadzam z tym no life przy odkrywcy...
własnie wtopiłem 800k dexu przez nowy pasek, super, już w ogóle trzeba go omijać jak się wybierze prędkość, bo się sam przesuwa za kursorem -
Elo płaczki
Nie mam klasy odkrywcy lecz latam cały czas na expy xd. Wyniki są super. Dziś na przykład trafiłem 5mln krychy na jednej exp. Bywa także, że zbieram wielki g...o. Jednak biorąc średnią to jest super. Jak tak dalej bedzie zmieniam klasę na drugą "B" xd
-
Tym co narzekają na przesadzonego odkrywcę, to powiem, że jak w piatek i sobotę ładnie wpadało, tak połowe niedzieli i puszczone expy na noc nie dały nic oprócz 3kk dexu, czyli jeden dobry strzał na ostatnie 18 exp.
-
Revenine napisał(a):
Tym co narzekają na przesadzonego odkrywcę, to powiem, że jak w piatek i sobotę ładnie wpadało, tak połowe niedzieli i puszczone expy na noc nie dały nic oprócz 3kk dexu, czyli jeden dobry strzał na ostatnie 18 exp.
-
Wow, dodali Formacje do wysyłania floty. To co było na Bermudzie. Ułatwi to o wiele bardziej wysyłanie expów
-
@Art @Antharas
jak podejdziecie teraz do tematu, w niedziele wydałem 425.000 na zmiane klasy ze zbieracza na odkrywce.
W niedziele popołudniu znerfiliście i to mocno ekspedycje - zaraz okaze sie ze nie oplacalne jest latać na ten shit, i co mialbym teraz znowu wydac 500.000 anty na zmiane klasy ?
czy wy nie możecie raz a porządnie wprowadzić aktualizacji, a o istotnych zmianach informować ? [ciach] komunikacja z waszej strony.
Super Moderator Ruda:
wulgaryzmPost był edytowany 1 raz, ostatnio przez memento-mori ().
-
memento-mori napisał(a):
Zgadza się, znerfili ekspedycje. Az szkoda gadać, teraz kto da 500k anty na zmiane klasy na zbieracza ?
memento-mori napisał(a):
@Art @Antharas
jak podejdziecie teraz do tematu, w niedziele wydałem 425.000 na zmiane klasy ze zbieracza na odkrywce.
W niedziele popołudniu znerfiliście i to mocno ekspedycje - zaraz okaze sie ze nie oplacalne jest latać na ten shit, i co mialbym teraz znowu wydac 500.000 anty na zmiane klasy ?
czy wy nie możecie raz a porządnie wprowadzić aktualizacji, a o istotnych zmianach informować ? [ciach] komunikacja z waszej strony.
To nie Art wprowadza aktualizacje.
To ta sama osoba zabrała ekspy która je na początku dała.
Nazywa się Von Yungingen Schrodibger II.Sprzedam metal na Quantum.
Nick w grze: Muniekk -
Może Adminów nie będę pytał, bo oni faktycznie tylko tłumaczą nie zawsze dobrze z angielskiego na polski.
Pytanie do graczy. Jak jest z tymi expami ? Ja nie widzę żadnych spadków zdobywanej ilości, jest tak jak było, a widzę, że jakaś lekka panika się tu wkrada. Jak gracie na zagranicznych uni to coś mocno spadło?
W tej chwili około 20 ekspedycji rekompensuje różnicę pomiędzy zbieraczem a odkrywcą i jest to fair. -
W sojuszach odkrywcy nadal wrzucają raporty z dziesiątkami milionów znalezionych surowców.
-
No właśnie mi się też wydaje, że ktoś chyba emocjonalnie podchodzi, bo mu 4 expy nie wyszły.
Ja zrzucam wszystko do excela. Standardowo 50% lotów wraca puste, to nie jest nic nadzwyczajnego. W tym jacyś piraci etc. Tylko połowa z zyskiem i bez zmian ten zysk jak na razie.
Jeżeli ktoś z Was prowadzi rzetelny spis i zauważa spadki, to piszcie. -
Ja nie prowadze zadnych statystyk, ale uwazam zyski na poziomie bardzo dobrym, skoro na samych ekspach jednego dnia jestem w stanie uzbierać surki na np 38 lvl mety czy dwa 34 lvl dexu to nie jest zle dodatkowo wpada sporo roznych statkow, detroidy, newtrony, dopalacze, antymateria. Przed chwila dolecialo 6 ekspedycji z czego 3 zgarnely krysztal łącznie ponad 20kk, jedna trafila na statki i dwie nic nie przyniosły.
-
Powiem tak jesli ktos mysli ze odkrywca jest slaby to niech dalej tak mysli obecnie na malej i sredniej ilosci pkt odkrywca jest op jesli chodzi o klasy . Pozniej to moze sie wyrownac top1 do 25kk nie oplaca sie nic innego niz odkrywca.We Will Fight Till The End
Without Fear Without Pain
We Will Destroy Everything
Without Paing For The Thing
Fearless Fighters Till The End
Be With Us Or Die With Them -
Juz chyba nerf poszedl, raz 13kk metalu znalazlem a tak to drobiazgi leca od 25+ exp, chyba że nagle super niefart
-
poszedl nerf nie ma co. juz nie ma tak czesto statkow w takich ilosciach co byly, za to z surka troche lepiej.
panowie jakiej stronki uzywacie do liczenia expa bo top rider stary i nie widzi nowych statkowNo Sacrifice, No Victory...
Punish and Enslave
przed zlomem nie ucieknie nikt, nawet Hitler xDDD ---> youtube.com/watch?v=B1v_YTE5dOg -
Czy poza emocjonalnymi przeżyciami i indywidualnymi doświadczeniami graczy, ktoś z adminów mógłby napisać:
a) Tak, wgrano aktualizację expów (polega ona na XXX)
b) Nie, wszystko działa bez zmian
Z góry dzięki za konkrety (choć wiem, że nie ma na co liczyć) -
Tak czy inaczej nie uwierzę, że skrypt do ekspedycji nie został zmieniony, przecież to widać gołym okiem, po drugim dniu z rzędu. W sobote i niedziele do południa ekipy dawały przynajmniej 2 x tyle niż obecnie i mogę to powiedzieć po ok 100-120 ekspach
-
ciap napisał(a):
maximus1234 napisał(a):
Wystarczy wejść do piekarnika, by twoje życie zmieniło się o 180° -
Ja tam nie wiem czy coś zmienili. Faktem jest iż takie ekspy dzisiaj idą:)
Wynik ekspedycji [xxxx17.12.2019 15:59:39
Od: dowódca floty
Pierścienie minerałów wokół nieznanej planety zawierają niezliczone ilości surowców. Statki wracają z pełnymi ładowniami.
Zrabowano: 74.550.000 Metal.
Wynik ekspedycji [xxxxx]17.12.2019 06:16:41
Nasza flota znalazła cenny artefakt.
Do ekwipunku dodano DETROID srebro.
Więcej detali
Wynik ekspedycji [xxxx]17.12.2019 06:07:04
Ekspedycja donosi o znalezieniu ogromnego wraku obcego statku kosmicznego. Nie udało się poznać ich technologii ale zdołano podzielić statek na podstawowe elementy i odzyskać z nich surowce.
Zrabowano: 91.350.000 Metal.
w sumie dziś 700 mln z ekspedycji -
-
nekkar
-
Ja na Galatei dzis sporo pustych a teraz rzut ze sporo statkow trafiam. Ale takiej ilosci surki nie trafialem max co zgarnialem to 25kk metalu i 22kk krysztalu z jednej ekspy
-
-
Udostępnij
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0
-
Użytkownicy online 1
1 gość