powyginany drucik napisał(a):
"Na Xanthus zaczynałem ten rok ze 118 kk punktów,
(...)
Na Bellatrix zaczynałem rok z 16 kk punktów"
Lwica jest boska :)
(...)
buleon napisał(a):
Dlatego nie porównywałem punktów końcowych, a same przyrosty. 16 kk dawało mi możliwość wysyłania ekspów cywilnych w ciągu, czyli czerpania 100 % mocy odkrywcy cywilnego, a wydaje mi się, że grałem dość aktywnie, choć nie twierdzę, że grałem równie sumiennie, co zefir.powyginany drucik napisał(a):
(...)
edes napisał(a):
Niech ktoś taki polata raz w tygodniu i już mi ucieka
edes napisał(a):
Niby piraci się skończyli a ostatnio widziałem 15 mld sury w gali to wychodzi moje 2 tyg grania. Niech ktoś taki polata raz w tygodniu i już mi ucieka
Kuciapski8 napisał(a):
Gram od niedawna odkrywcą i nie ma poruwnania z zbieraczem. Na expach trafia się jak nie statki to sure i jeszcze PZ z piratów. A Zbieracz zrzera energię, jak nas ta gra
W 10 miesięcy to już 65kk różnicy.
Rozumiem że do aktywności mocniejszego konta doliczyłeś czas który poświęciłeś na prowadzenie sieci na innych serwerach.
Zysk dla zbieracza to dodatkowy bonus do pełzaczy i 150%. Podkreślę że chodzi o dodatkowy bo inne klasy też mogą mieć pełzacze więc zyskiem jest tylko to co mamy więcej.
Wtedy będziemy mieć +/- ile trzeba wysłać ekspedycji dziennie żeby wyrobić zysk zbieracza. Każdy powinien wtedy sobie SAM zadać pytanie czy jest w stanie tyle wysłać.
PacSzaman napisał(a):
my mamy 3 rodzaje surowca stałego bo na nic go nie mielimy
Kuciapski8 napisał(a):
A my możemy kraść PZty z 16 pozycjiPacSzaman napisał(a):
my mamy 3 rodzaje surowca stałego bo na nic go nie mielimy
PacSzaman napisał(a):
ja dziennie mam 700kk sury
Muniek napisał(a):
1kkk za aktywny farming
Muniek napisał(a):
Bedzie nadal to proporcjonalnie przewaga odkrywcy.
Muniek napisał(a):
z czego na odkrywcy mialbys 600kk z tego samego zródła (zwózki) + 1kkk za aktywny farming Ludzie chyba myslą ze oodkrywca ma kopalnie zablokowanePacSzaman napisał(a):
ja dziennie mam 700kk sury
I am back napisał(a):
Mozliwe aczkolwiek niekoniecznie. Zalezy to od kilku czynnikow. Mianowicie, stopien rozwoju ekonomicznego konta na klasie zbieraczaMuniek napisał(a):
Bedzie nadal to proporcjonalnie przewaga odkrywcy.
Muniek napisał(a):
To marginalne znaczenie
I am back napisał(a):
I wlasnie o ten margines sie rozchodzi. Aktywny odkrywca i tylko aktywny bedzie na plus. Zas bierny zawsze straci do zbieracza, niezaleznie od stadium rozwoju konta.Muniek napisał(a):
To marginalne znaczenie
I am back napisał(a):
Odkrywca musi byc aktywnym, by wykorzystac profity dzieki swojej klasie i miec lepsze wyniki niz nieaktywny, logujacy sie tylko na zwozki surowca zbieracz.
Apofis napisał(a):
Ale aktywny odkrywca dalej ma przewagę jak widać.
I am back napisał(a):
Aktywny nad nieaktywnym zawsze bedzie mial przewage. LogiczneApofis napisał(a):
Ale aktywny odkrywca dalej ma przewagę jak widać.
PacSzaman napisał(a):
to ty musisz non stop ekspy wysylać,siedzieć i pzty zbierać i tracisz na tym sporo czasu
Taki audi który ma blisko miliard pkt w eko to na pewno ma lepsze zyski na zbieraczu niz nie jeden pros na odkrywcy
Kuciapski8 napisał(a):
Od niedawna gram na nowym uni. I tam właśnie za czołem grać odkrywcą. Po 3 dniach wysłałem może z 20 exp tylko wtedy gdy czas miałem i na jednej dostałem ponad 30kk mety, na drugiej 20kk krisu i mnustwo statków np. 120DT, 30KR, 300MT a na zbieraczu miał bym może z 20 % tegoPacSzaman napisał(a):
to ty musisz non stop ekspy wysylać,siedzieć i pzty zbierać i tracisz na tym sporo czasu
Taki audi który ma blisko miliard pkt w eko to na pewno ma lepsze zyski na zbieraczu niz nie jeden pros na odkrywcy
1 gość