Lekka zmiana haha
Pozdro dla tych wszytkich co zmienili na odkrywce

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Das140 ().
tereth2 napisał(a):
zamieniłem na odkrywce z zbieracza efekt ?roermond napisał(a):
Nie wiem czy tak nadrabia.Zbieracz ma dwa dodatkowe sloty, większa pojemność i szybsze transportery. Przy rannych lotach na idlaki, gdzie liczy się kto pierwszy ten lepszy jest to duży bonus.U odkrywcy zysk jest losowy, może nic nie znalesc, zablokować sobie sloty przez opóźnienia w expach. No i co godzinę musi się logować, żeby wysłać kolejnego expa.
trzymałem sie top 50-55 przez 5 dni cały czas tracąc do czolowki
mam odkrywce 3-ci dzien
top 36 ... i gdybym skracał teraz za anty cokolwiek top 20 bez problemu bo z sura nie mam co robic ... wszystko zapchane
nie ma wgl porownania
zbieracz vs odkrywca
edes napisał(a):
Po takiej aktualizacji to uni dla mnie jest skończone wracam na stare śmieci
Das140 napisał(a):
Wzrosły, ale dla każdego.
Odkrywcy dostają tylko 50% więcej, niż Ci którzy nie są odkrywcami. (tak z tego rozumiem)
Muniek napisał(a):
Nie grałem na 7.0 i nowszych wiec dopytam:
kermit napisał(a):
miałeś najwięcej do powiedzenia odnośnie pełzaczy a nawet nie grasz?Muniek napisał(a):
Nie grałem na 7.0 i nowszych wiec dopytam:
---Webber--- napisał(a):
Ekspedycje straciły swój największy atut, gratulacje dla tych co zapłacili 500k anty kilka dni temu aby zmienić klasę na Odkrywcę
Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez bastard ().
dexPL napisał(a):
Podstawowa zaleta zbieracza - bonus jest pasywny. Możesz (przy odpowiednio przygotowanym koncie) logować się raz dziennie na 5 min - i zgarniasz cały przewidziany bonus. Aby odkrywcą coś dostać musisz logować się co chwila, pilnować, sprawdzać - a zbieracz w tym czasie śpi najebany![]()
bastard napisał(a):
-10% produkcji energii ??? - WOW
bastard napisał(a):
pełzacze - nieruchliwe małe bestie co żrą 50 energii
bastard napisał(a):
Nie wiem, może ktoś zna jeszcze jakieś plusy dla zbieracza?
bastard napisał(a):
-Usunięto bonus klasy Odkrywcy na ekspedycjach za Antymaterię.
Ciekawe dlaczego?, ja na zbieraczu na evencie dałem rade uzbierać 15k anty(najwięcej dostałem 3600), nie mówcie że Odkrywcy otrzymali za friko po 100k anty w evencie, no nie mówcie...
Może dla zbieracza też jakiś event wymyślą, bo też chciałbym komandora na 3 miechy...
O ile nie będzie jakiegoś prawdziwego balansu, to śmiem twierdzić, że przy kolejnym uni 90% ludzi wybierze odkrywce. Sam bym wybrał, gdybym wiedział że to takie OP.
OP Odkrywca PLUSY:
-Pionier - 40k kryształu na rynku, 20 sztuk za ponad 1kk kryształu - znajdziesz na ekspedycjach setki.
-OP ekspedycje (spoglądając na ekspedycje kolegów z sojuszu, to tak jakbym dostawał za swoje 1/10 ich zysku)
-mało? łup z nieaktywnych 75%
-mało? 25% szybszy czas badań
-miała być antymateria, ale pacza dali (50k anty vs 3.6k za jedną ekspedycję, odkrywca vs zbieracz)
Plusy zbieracz
-25% produkcji kopalń
-10% produkcji energii ??? - WOW
-25% przestrzeni ładunkowej - niby spoko, ale na odkrywcy znajdziesz tych MT oraz DT tyle, że będziesz z nich próby moonowe robić.
-pełzacze - nieruchliwe małe bestie co żrą 50 energii i g dają, aby coś dawały musisz mieć bunkier oraz mały legion pełzaczy plus satelit DWA RAZY tyle.
Nie wiem, może ktoś zna jeszcze jakieś plusy dla zbieracza?
Parodia z tego GF, chcieli dodać nowy content, a niechcący zbalansowali sobie giere.
Może coś pominąłem, nie chce mi się już grać, bo to trochę takie niesmaczne.
Post był edytowany 3 razy, ostatnio przez bastard ().
Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez bastard ().
2 gości