S&D Universum 68 Edycja 2 [20.10.2019-20.11.2019]

• Dyskusje
  • Elmo[Wieiworak] napisał(a):

Ciap skoro lubisz tabelki to zrob prowannie aktywnych graczy powiedzmy powyzej 15 Rw albo powyzej 10k% i porownaj wartosci tych flot uwzgledniajac GSy oraz flote mobilna powiedz ile % ze wszystkich Rw zrobily GSy a ile flota moblina porownaj te rozbieznosc do rozbieznosci wartosci tych flot bardzo mnie ciekawi czy bedzie wartosc w % podobna do wartosci z wartosci floty w sensie floty mobline maja wartosc 1.5kkk Gsy 300kk wiec waertosc Rw powinna byc w stosunku 5:1 jesli wartosc ta bedzie duzo mniejsza powiedzmy 10:1 to wedlug mnie przy zglaszaniu nasteopnym razem przy podziale grup GSy powinny byc liczone jako polowa swojej wartosci jesli stosunek % z Rw bedzie powiedzmy 20;1 to wartosc punktowa gsow powinna byc zmniejszona czterokrotnie i niwech czesc osob co ma bol czterech liter sie nie pluje i nie piusze ze mam cos do gsowcow bo nie mam to czy ktos lata gsami czy nie mnie nie interesuje jesli lata nimi i robi rw to dobrze :)
    A potem porównaj floty gdzie jest więcej LM do tych gdzie ciężkiego sprzętu, a potem te gdzie jest więcej ow a mniej kr, a potem jeszcze odwrotnie, a potem z pancami to wtedy policzymy im 17%... Nie ma to chyba większego sensu.

Możliwość wykręcenia konkretnej ilości procentów w S&D nie wynika z tego jaką masz flotę tylko ile czasu jesteś w stanie przesiedzieć na dupie. Największy procent (w pojedynczym starciu) skręciła wcale nie punktowo największa flota. Możesz mieć top szybką flotę, ale jak masz zapięty urlop to wykręcisz 0% . To o czym ty mówisz, porównywanie wartości flot i wyprowadzenie na tej podstawie jakichś generalnych wniosków co do wyników S&D to teoretyzowanie, eksperymenty w próżni.

Demon udowodnił, że nie miałeś racji więc niepotrzebnie brniesz.
  • Demon udowodnil to ze gsami za 200kk zrobil mniej niz gracze z flotami mobilnymi co z zgloszeniach mieli wartosc flota mniejsza kilka razy oczywisice nie krytykuje Demona ale czesc osob chyba ma zbyt male IQ zeby wychwycic o co chodzi smiem Twierdzic ze Demon sam sie ze mna zgodzi ze wartosc bojowa a punktowa gsow a flot mobilnych jest inna zreszta nie mam pojecia dlaczego czesc graczy chce zrobic tu drame jak lubi ktos dramy to niech zrobi sobie baranka w sciane zawsze co do SD daje sensowne pomysly zreszta nie bede z jakimis amebami sie spieral przyklad walecznego lowcy sprzed paru lat i mojego przypadku byl podobny gdzie wiekszosc nawet nie byla w stanie zrozumiec co bylo na temacie tylko kilka osob potrafilo wyczaic o co kaman i na cale szczescie troche to [porpawiono mam nadzieje ze wartosci Gs tez zostana poprawione(zmniejszone) jesli chodzi i zglaszanie flot do podzialu druzyn
    cala prawda "rynku" pozdrawiam

Johnkopytko z klanu Kopytkow
    Najwiekszy fan Jennifer Aniston <3
  • @Elmo[Wieiworak] ogółem proponuję napisać do właścicieli gry żeby usunęli GSy jak wejdzie nowa aktualizacja, z resztą wprowadzą 3 nowe jednostki więc co tam jedną mniej :)

Masz rację, flota o jednakowej ilości pkt zrobi więcej % niż GSy bo:
    #1 Kto zostawia flotę za kilkadziesiąt mld pkt w bunkrze żeby można było w to wlecieć?
    #2 Czy ktokolwiek kto buduje bunkry ma duże floty? Są małe wyjątki (jeden z moich sojuszników co trzymał 100k pancy w bunkrze)
    #3 Lecąc GSami ja ich zwyczajnie nie złomuje... a taka szybka flota w sporej części ląduje na pz gdzie u mnie kilka, kilkanaście GS tylko spada...
    #4 Żeby wykręcić dużo % GSami musisz mieć spore wsparcie żeby zabezpieczać powroty lub latać na pałę i może się uda...
    #5 Większość lotów szybką flotą na duże % to szukanie może się uda, może ktoś nie odebrał floty bo zapił... a GSami musisz szukać, planować obserwować lub j/w na pałę i może wejdzie :E

Ogółem jak na mój poświęcony czas na S&D to myślę że nie jest zły wynik i swoje dorzuciłem do drużyny a i wykręciłem więcej niż nie jeden z graczy...

Ogółem jestem za tym żeby liczyć do S&D jakoś proporcjonalnie GSy to może walecznego łowcę bym zdobył xD albo jakaś osobna kategoria dla GS poza niszczeniem moonów dla idlerów :quasi:

Wyjdą na słońce ludzie cienia, powstrzymaj nas... nie mamy nic do stracenia...

:fa: :fa: :fa: free <: <: <:

Best Solo 5941,13% Top 6 Solo Uni28
    Best ACS 9834,6% Top 5 ACS Uni28

1 410 177.05% Top 4 ACS u68
  • Ehh Elmo no ale też nie uwzględniasz czynnika ludzkiego. S&D to zabawa. Mam w drużynie 3 osoby które nie wstawiły żadnego RW. A po drugiej stronie jest Koloc ktory mając flotę popierdółke 2kk pkt zrobił tyle % co ja, kilgor i tyskie a razem mamy 300kk pkt. Nie ma się co obrażać na świat że się trafi na GSowca w drużynie, można trafić na wieczne urlopy, totalnych nielotów albo osoby co zgłaszają się żeby zwiększyć szansę swoich sojuszników trafiając do przeciwnych drużyn :E co ma powiedzieć drużyna w której grał krzychu jak po paru dniach i dostał strzała? Jaki współczynnik obniżający wartość floty powinien mieć Gruby jeżeli to że wyląduje na banie było pewne jak poniedziałek po niedzieli ? Jaki współczynnik obniżający wartość floty dla mnie jak 90% czasu w ciągu minionego roku konto się świeciło na niebiesko i to czy nie będzie dalej się świecić podczas trwania S&D stoi zawsze pod znakiem zapytania ? :E Jaki współczynnik obniżający wartość floty dla Ciebie skoro nigdy nie wiadomo kiedy się wypiszesz ? :E na te i inne pytania nie ma odpowiedzi, loteria przy dobieraniu drużyn ma tu największy wpływ, po czym jednostki prowadzą drużynę do zwycięstwa.

@69DemoN69 loty na pałę powinny być wytłuszczone jako podstawa lotów osoby posiadającej gsy :E

PB Solo | PB ACS | Top 1 ACS Uni28
    :top1: Top1 Złomiarzy Uni28 :top1:

• 69DemoN69 napisał(a):

@Elmo[Wieiworak] ogółem proponuję napisać do właścicieli gry żeby usunęli GSy jak wejdzie nowa aktualizacja, z resztą wprowadzą 3 nowe jednostki więc co tam jedną mniej :)

Ogółem jak na mój poświęcony czas na S&D to myślę że nie jest zły wynik i swoje dorzuciłem do drużyny a i wykręciłem więcej niż nie jeden z graczy...

Ogółem jestem za tym żeby liczyć do S&D jakoś proporcjonalnie GSy

1: :E
    2: nigdzie nie obnizalem wartosci Twoich RW to raczej inni probuja znalezc jakis problem na sile chyba lubia dramy ale mnie starewgo zadymiarza nikt nie sprowokuje za duze doswiadczenie :D
    3. +1

• Witajcie,
    Podsumowanie jest już gotowe do wglądu > S&D Universum 68 Edycja 2 [20.10.2019-20.11.2019].
    Ze względu na próbę oszustwa i celowe zawyżanie % ze starć, które nie łapały się w progu Gruby zostaje zdyskwalifikowany z tej edycji S&D i tym samym traci on prawo do nagrody aktywisty.

Dodatkowo ze względu na wyżej wymienione oszustwo oraz bany, które regularnie wyłapywał podczas rozgrywek S&D na tym uniwersum, co utrudniało rozgrywkę i działało na szkodę drużyn których był członkiem, decyzja Rady S&D zostaje wykluczony z udziału w przyszłych rozgrywkach S&D.
    Przepraszam Was, że tyle musieliście czekać na podsumowanie, jednak sytuacja zmusiła mnie do sprawdzenia każdego rw.

Gratuluję zwycięzcom i do zobaczenia w następnej edycji ;)

[13:51] <+Mati> Wladza dla moderatorow, precz z GO!

:xfa: Rekrutacja MOD :xfa:
  • Ruda po pierwsze gdzie w regulaminie pisze o błędnym wstawieniu i dyskwalifikacji .? za błędy nie uznaje się stać a jakbyś robiła na bieżąco sprawdzanie nie musiała byś na koniec szukać ile starć pomyliłem dwa trzy <>? na trzysta >? a co do bana trwał tydzien i nie osłabiłem w niczym drożyny zrobiłem w niej 80% z calości
  • KKS napisał(a):

Ruda po pierwsze gdzie w regulaminie pisze o błędnym wstawieniu i dyskwalifikacji .? za błędy nie uznaje się stać a jakbyś robiła na bieżąco sprawdzanie nie musiała byś na koniec szukać ile starć pomyliłem dwa trzy <>? na trzysta >? a co do bana trwał tydzien i nie osłabiłem w niczym drożyny zrobiłem w niej 80% z calości
    biedny gruby wszyscy zli tylko on niewinny i pokrzywdzony :quasi:

• zrób tyle starć i za kilka błędów wylecisz tez bd w szoku proszę o uzasadnienie decyzji w ilości starć złych do dobrych i przedstawcie gdzie w regulaminie S&D jest napisane ze za błędy jest się zdyskwalifikowanym jeżeli rada sobie nowe zasady dodaje to prawo nie działa wstecz
  • KKS przecież wiesz, że oni i tak zawsze robią co chcą... a regulamin jest interpretowany tak jak jest im na rękę. Po prostu nie miałeś dostać nagrody, grałeś często nieuczciwie, za co byłeś na banie, teraz rzetelnie i uczciwie natłukłeś tyle raportów bo zmieniłeś podejście do gry to ich oczy bolą no i naszego aktywiste wieloletniego tez boli przegrana...

A co do celowego zawyżania %% ze starć to już jest kpina i totalna żenada z twojej strony ruda... gdzie w latach poprzednich przed każdym SD mówiliśmy o %% o zmianie systemu mając na uwadze naszego pro lota Filu który robił starcia o zysku 1-5kk gdzie na lot wydawal po 20-30kk dexu. Ale wtedy przecież było wszystko w porządku :dno:
    Play For Fun! Not For Top!

Walczymy dla złota nie dla idei. Piraci uni12-->67
  • Dziękuję @Ruda za podliczenie ;) Dziękuję drużynie za grę :) Szkoda, że nie udało mi się nieco więcej polatać :(
    Co do Grubego to według mnie trochę za ostre potraktowanie. Faktycznie przy takie ilości RW można się pomylić. Zobaczcie też godziny wstawiania tych starć - niektóre o 5 rano po nocce złomowania. Może powinniście rozważyć wykasowanie nieuznanych RW i dorzucenie jakiejś kary - np wykreślenie podwójnej ilości z naciąganych starć? (nieregulamionowe 15 starć, z czego ostatnie 4 nie wiem dlaczego, to daje kolejnych 30 do wykreślenia)
    Poza tym co do aktualnego aktywisty @FILU to regulamin jasno i wyraźnie pisze, że wymagana jest średnia wynosząca dwukrotność progu. Zatem jego marne 356% nie tylko pokazują jak żałosnym jest lotnikiem, ale dyskwalifikują go z tej nagrody. Kolejny jest Danek, ale On też nie spełnia kryterium :)

Jeszcze raz dziękuję za grę wszystkim uczestnikom. Proponuję przemyślenie sprawy Grubego, który ma swoje za uszami w to nikt nie wątpi, ale pozostałe 250 starć jest jak najbardziej regulaminowe.

Pozdrawiam
    Wisior
  • Toadie napisał(a):

Zasady Publikacji RW
    • Raporty wojenne należy zamieścić w specjalnie do tego przygotowanym temacie.
    • Zamieszczanie RW jest dozwolone tylko z konta na forum, z którego zostało dokonane zgłoszenie do projektu. W przypadku zamiany kont w grze, RW może zamieścić nowy właściciel konta zgłoszonego do projektu ze swojego konta na forum (zamianę taką trzeba uzgodnić z opiekunem).
    • RW należy zamieścić najpóźniej 96 godzin po bitwie. Raporty starsze niż 4 doby nie będą uwzględniane przez skrypt zliczający.
    • Dozwolone jest zamieszczanie RW na minimum 5% chyba, że na danym uniwersum zostanie wyznaczony wyższy próg
    • Tytuł postu z RW powinien mieć odpowiedni format, jak widać poniżej

rrrr-mm-dd godzina:minuty:sekundy - nick [drużyna] - procent

czyli np.

2008-11-07 10:24:34 - zlyarchiwista [mroczniarchiwiści] - 9,60 %
    • Wewnątrz postu powinien się znaleźć odpowiednio sformatowany RW (Rekomendowane Konwertery).
    • W przypadku zamieszczania RW z ataku łączonego, każdy z graczy biorących udział w ataku publikuje swój raport wojenny, wpisując w temacie odpowiednią ilość % w zależności od wartości swojej floty, biorącej udział w starciu. Gracz z najsilniejszą flotą przyznaje sobie 100%, a następni w kolejności 80, 60, 40, 20 % z ogółu zdobytych zgodnie z zapisami z Zasad Projektu punkt III.1.
    • Dodatkowy procent dla swojej drużyny można uzyskać za zniszczenie księżyca. Obliczamy go w/g wzoru:

% za zniszczenie moona =((średnica/100)^2)/17

Tytuł postu powinien zawierać te same dane jak w przypadku RW oraz zawierać frazę [NM] na początku oddzieloną spacją od reszty nagłówka!.

[NM] 2015-10-09 15:38:24 - zlyOgr [zleZielonki] - 400%

Warunkiem koniecznym do zaliczenia procentu jest wcześniejsze zgłoszenie przez agresora, zamiaru zniszczenia księżyca do opiekuna. Post w temacie z RW powinien zawierać tylko wiadomość z gry po zniszczeniu księżyca oraz nick właściciela zniszczonego księżyca, zgodny z tym ze zgłoszenia. Screeny nie są wymagane.
      (patrz Zasady Projektu pkt III.2)
    UWAGA!

Raporty nieodpowiednio skonwertowane, bez tytułu lub z tytułem nieprawidłowym, nie będą brane pod uwagę przy zliczaniu rw.

Zastrzegamy sobie prawo niezaliczenia dowolnych RW, a zwłaszcza takich, które stały się bezpośrednią przyczyną bana w grze.
    //aktualizacja 02.12.2018 by Toadie

• UWAGA!

• Raporty nieodpowiednio skonwertowane, bez tytułu lub z tytułem nieprawidłowym, nie będą brane pod uwagę przy zliczaniu rw
    @Ruda jeżeli złe skonwertowałem raport i % się nie zgadza to go się nie uznaje a nie dyskwalifikuje 350 starć a 8 złe

bany i osłabienie drożyny >?? sam zrobiłem 363354.32% na 439896.84% gdzie ty tu widzisz osłabienie >?

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez KKS ().

• KKS napisał(a):

za błędy nie uznaje się stać a jakbyś robiła na bieżąco sprawdzanie nie musiała byś na koniec szukać ile starć pomyliłem dwa trzy <>? na trzysta >? a co do bana trwał tydzien i nie osłabiłem w niczym drożyny zrobiłem w niej 80% z calości
    Błędem można nazwać sytuację, gdy przypadkiem się zapomni dodać znaku % na końcu raportu. Jednak nie wiem jak można przypadkiem wpisać wyższy % niż przysługuje, w dodatku zrobić to 10 razy i to zawsze w przypadku gdy starcie jest poniżej progu. To jest oszustwo robione celowo i z premedytacją, żaden przypadek, i właśnie dlatego jednogłośnie podjęliśmy taką a nie inną decyzję. Co do banów, to nie jest pierwsza edycja w trakcie której je wyłapałeś. Głównym powodem wykluczenia jest oszukiwanie, ale te bany nie zadziałały na korzyść.

Odnośnie aktywisty, to oczywiście FILU nagrody nie dostanie.

OGame.pl
    Z Życia Uniwersów
    Starcia Tytanów, Seek&Destroy, Nauka, Sport

Ścisłe trzymanie się reguł bywa o wiele lepsze od oszukiwania.