cokolwiek napisał(a):
bo metalu każdy ma miliardy i jest on niewymienialny
Wersja 7.x - dyskusja
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
-
Damaon napisał(a):
cokolwiek napisał(a):
bo metalu każdy ma miliardy i jest on niewymienialny
Więc bez handlarza każdy miał miliardy metalu, z którym nie ma co robić. Opancerzenie blokuje sensowniejsze badania. Wr - blokuje stocznię. A handlować nikt nie chce. Takie to było usprawnienie uni przez wyłączenie handlarza
Mając handlarza równowaga zasobów zostaje przywrócona - każdy jest przydatny. -
Ej, Gameforge, taka jedna mała sugesta.
ZRÓBCIE COŚ Z TYM GŁUPIM WYLOGOWYWANIEM BO JUŻ MNIE KREW ZALEWA, W TO SIĘ W OGÓLE NIE DA GRAĆ!!!! -
Void napisał(a):
ZRÓBCIE COŚ Z TYM GŁUPIM WYLOGOWYWANIEM BO JUŻ MNIE KREW ZALEWA, W TO SIĘ W OGÓLE NIE DA GRAĆ!!!!
"Gameforge Ty.... (Sami wiecie co ) skończ mi grę wylogowywać "
Pozdrawiam
Wisior -
Void napisał(a):
ZRÓBCIE COŚ Z TYM GŁUPIM WYLOGOWYWANIEM BO JUŻ MNIE KREW ZALEWA, W TO SIĘ W OGÓLE NIE DA GRAĆ!!!!
Powinni zwiększyć czas utrzymywania w przeglądarce ciasteczek:
Ogólnie do tych zmian, to klasa ZBIERACZ to ma mały plus i tak, ale moim zdaniem za mały, mogliby dorzucić jak ktoś już wyżej pisał +1 plazmowej, czy +2. Pełzacze zawsze są do zniszczenia, a sam nie wiem - nie chce mi się liczyć, ile tam jeden pełzacz wypracowuje siebie - przez jaki czas. Lepszy rydz niż nic poza tym. Na niektórych UNI, tak jak na Aquariusie którym gram, jest olbrzymia różnica między np. top 1-2, a resztą stawki, praktycznie dwie osoby mogą zgasić każdego."Sztuka To Ludzkość"
W 2020 roku, po 10 letniej przerwie od Ogame wróciłem do gry, wcześniej grałem około 5 bitych lat... -
Generalnie nie w temacie teraz nowych zmian, ale przeglądając staty szkoda, ze nie wprowadzili nowej zakładki związanej ze zniszczonymi piratami o obcymi. Teraz byle lamus ma nawalone pkt w zniszczonych
-
Teraz obok Starć Tytanów będą Starcia Piratów
-
Void napisał(a):
Teraz obok Starć Tytanów będą Starcia Piratów
-
cokolwiek napisał(a):
Przecież już sa. N
-
Ardnas napisał(a):
Void napisał(a):
Powinni zwiększyć czas utrzymywania w przeglądarce ciasteczek:
Ogólnie do tych zmian, to klasa ZBIERACZ to ma mały plus i tak, ale moim zdaniem za mały, mogliby dorzucić jak ktoś już wyżej pisał +1 plazmowej, czy +2. Pełzacze zawsze są do zniszczenia, a sam nie wiem - nie chce mi się liczyć, ile tam jeden pełzacz wypracowuje siebie - przez jaki czas. Lepszy rydz niż nic poza tym. Na niektórych UNI, tak jak na Aquariusie którym gram, jest olbrzymia różnica między np. top 1-2, a resztą stawki, praktycznie dwie osoby mogą zgasić każdego.
To nie jest problem z czasem trzymania ciasteczek. Ta gra wywala nawet w trakcie klikania. Przeglądam sobie galaktykę, nagle nie idzie dalej, klikam coś innego i ekran logowania. Przeglądam raporty, przewijam dalej, i wywala do ekranu logowania. -
Raporty Wojenne z Ekspedycji uXanthus
Raporty Wojenne z Ekspedycji u68
Pierwsze z brzegu. Każde uni taki temat ma. -
Odnośnie wywalania z gry mam takie ciekawe spostrzeżenia, że im większa aktywność na koncie tym częściej chyba wywala bez różnicy czy z kompa czy z telefonu, a skąd moje spostrzeżenia? Jeżeli faktycznie ostro skanuje wysyłam floty transporty itp. potrafi wywalać nawet 2 razy podczas wysyłania 7 ekspów. Natomiast jeżeli na koncie nie jesteś aktywny nie wywala wogóle to też z obserwacji własnych wywnioskowałem. prawie codziennie wieczorem aktywność miałem praktycznie żadną ostatnie ekspy wysłane kolo 19.30-20 potem odświeżenie 1-2razy do powrotu ekspów zwózka surki na moony i wysłanie fsów i teraz jak schodziłem z konta godzina 21-22 codziennie zostawiam zalogowane oGame na telefonie w nocy pobudka między 2.30 a 3 ( w celu sprawdzenia czy nie leci jakieś niszcz + ewentualnie zawrotka stacji) i co najlepsze od pół roku jak tak robie to wystarczy tylko odświeżyć przeglądarkę i ani razu mnie jeszcze nie wywaliło do ekranu logowania mimo że te 3-3.5h bez aktywności było
-
abraaa napisał(a):
Raporty Wojenne z Ekspedycji uXanthus
Raporty Wojenne z Ekspedycji u68
Pierwsze z brzegu. Każde uni taki temat ma.
Prawidłowo. Po wejściu 7.X w tematach rekordów, w których niektórzy gracze naprawdę wykazywali się smaczkami eko i flot, nagle zaczęły się sypać prozaiczne pościki, że ktoś wyłapał pół kilo panców. Jestem za, ale nie za spamem. -
Tak faktycznie temat jest ale raportów brak to to faktycznie są ta jasne raporty z piratów bez raportów hehe
-
Void napisał(a):
-
Apofis napisał(a):
Tak faktycznie temat jest ale raportów brak to to faktycznie są ta jasne raporty z piratów bez raportów hehe
Na nowych uni było trochę raportów wrzucanych dla beki - popatrz, można się uśmiechnąć. I tak - takie coś ma sens
silver88 napisał(a):
Void napisał(a):
-
cokolwiek napisał(a):
A jaki sens ma wrzucanie raportów? P
-
cokolwiek napisał(a):
Przecież już sa. Nie widziałeś? Widzisz @Ruda, tworzysz tematy specjalnie, a tu nawet nie szanują twojej pracy
Wystarczy wejść do piekarnika, by twoje życie zmieniło się o 180° -
No tak nie do końca. FAQ ST o tym mówi, więc jeżeli ktoś jest chętny do wstawienia takiego rw to ma przygotowany do tego temat.
A to czy rw są czy nie to już inna sprawa. -
cokolwiek napisał(a):
Apofis napisał(a):
Na nowych uni było trochę raportów wrzucanych dla beki - popatrz, można się uśmiechnąć. I tak - takie coś ma sens
silver88 napisał(a):
Void napisał(a):
-
cokolwiek napisał(a):
Apofis napisał(a):
.
Wytłumacz mi łopatologicznie, co takiego mam obserwować przez kilka godzin, żeby na podstawie pola zniszczeń obliczyć skład floty ekspedycyjnej i zysk ze starcia. Chyba prościej po prostu obejrzeć raport, więc wrzucanie raportów ma jakiś sens. -
Nie wlicza, bo komandora masz tylko na konkretnym uni, a grać możesz na każdym. Natomiast reklamy w lobby likwiduje adblock. Sorry GF, ale nie zamierzam grać w Metina. Raz nawet spróbowałem za namową kolegi, ale ta gra jest stara, brzydka i nie wiem o co tam chodzi. Ze wszystkich gier Gameforge lubię właściwie tylko Ogame z powodu moich zamiłowań do kosmosu. Oprócz Ogame gram też w Everspace, Star Conflict, Elite Dangerous, EVE, Endless Space, Sins of a Solar Empire i wiele innych w klimacie latania po kosmosie. I wśród moich zainteresowań nie ma Metina ani jemu podobnych, ta reklama tylko mnie denerwuje, czasami przypadkowo w nią kliknę i mi się otwiera strona, którą muszę po prostu zamknąć. W ogóle nie rozumiem czym GF się kieruje reklamując Metina w Ogame. Przecież GF ma w repertuarze wiele gier w różnych klimatach, aby każdy zainteresowany znalazł coś dla siebie. Są fani Metina, są fani Ogame, są fani Bitefight, każda gra ma swoich fanów. Ale naprawdę wątpię, żeby gracze mieli tak bardzo różne zainteresowania i stwierdzili "dobra tutaj fs siada za 2h, farmy lecą, a pobiegam sobie z mieczem po jakiejś wsi". To nie ten target, jak to się mówi w korpobełkocie. Mówię to w oparciu o własne doświadczenia i jest to moja opinia, jeśli ktoś się zgadza lub nie, proszę o ocenę tego komentarza i zobaczymy jak sprawa wygląda.
-
Forumowy As napisał(a):
cokolwiek napisał(a):
Apofis napisał(a):
Co do obserwacji:
1. Były tak naprawdę tylko trzy rodzaje składów: lm+dt / lm+mt / pance. Teoretycznie także cm+dt.
a) jak ktoś lata lmy = to w złomie masz więcej metalu.
b) jak ktoś lata pancami = to w zlomie masz więcej kr
c) licząc stosunek metalu do kr (w opcji a) mniej więcej znasz także liczbę wysyłanych dt/mt
2. Wielkość floty.
ogolnie mały pirat daje ok 6% wysłanej floty na pz. Średni pirat daje ok 8-9%.
Obcy mały - gdzieś pomiędzy tym. Duży pirat i średni obcy ok 10-13% floty na pz.
Więc wystarczy przejrzeć statystyki (MD/ML) albo patrzeć na wielkość zlomu. I już masz pierwsze szacunki wielkości floty ekspedycyjnej. Tylko szacunki, bo musisz patrzeć co występuje najczesciej - to będzie wlasnie wielkość pojedynczego małego pirata.
Jak masz ustaloną wielkość małego pirata - to mnożysz to przez (17 dla lm / 20 dla panca) - i masz wartość floty expredycyjnej.
3. Mając wartość floty ekspedycyjnej i skład złomu - łatwo oszacujesz czym dokładniej gość lata. I to wszystko bez nawet jednego skanowania.
Oczywiscie nie musisz widzieć zlomu (jak klasa inna) - możesz patrzeć wielkość floty na podstawie statystyk - plus puscic kilka skanów - i bedziesz wiedział czy gość lata pancami, czy lm. Lata (no, latał) tym, czego ma duzo. I czego brakuje, jak poleciał na expy.
I na koniec - to wszystko są szacunki. Zgrubne szacunki. Chcesz znać dokładne wartości to zapytaj gracza.
@silver88
Zainstaluj Adblocka także na telefonie i po sprawie -
Miałem dziś piękny sen,
zalogowałem na Og na serwer bez anty, bez rynku, bez klas, bez bash, prędkość floty x3, PZ 50%, pz z obrony, eko jak trzeba, badania też, sondy bez ładunku ...
zalogowałem żeby powiększyć szerokość uśmiechu, a tam... niestety po staremu czyli v7 z anty ... eeeh u-wykrzyknik i strajkuje dalej
pozwolę sobie tutaj pozdrowić emerytów (już jest nas więcej niż aktywnych graczy ) -
Zechciałbym Ciebie poinformować młody człowieku/graczu, że dawno dawno temu na wszystkich serwerach sondy miały ładowność. I jak usuwano tą opcję, to można było SS zezłomować za 100% wartości, więc...... może teraz dla wszystkich odkrywców darmowy złomiarz 100% ??
-
Miałem tak samo jak blablacar wprowadził płatne konta. Ten świat jest niesprawiedliwy. Też uważam, że wszystko powinno być dobrze, szybko i tanio! Tfu! ...szybko i za darmo!
-
NowyLolek napisał(a):
Zechciałbym Ciebie poinformować młody człowieku/graczu, że dawno dawno temu na wszystkich serwerach sondy miały ładowność. I jak usuwano tą opcję, to można było SS zezłomować za 100% wartości, więc...... może teraz dla wszystkich odkrywców darmowy złomiarz 100% ??
-
Coś poszło nie tak czy GF idzie po swoje?
-
i jeszcze na nowym nie da rady kupić anty? git
-
BonDziorno napisał(a):
Miałem dziś piękny sen,
zalogowałem na Og na serwer bez anty, bez rynku, bez klas, bez bash, prędkość floty x3, PZ 50%, pz z obrony, eko jak trzeba, badania też, sondy bez ładunku ...
zalogowałem żeby powiększyć szerokość uśmiechu, a tam... niestety po staremu czyli v7 z anty ... eeeh u-wykrzyknik i strajkuje dalej
pozwolę sobie tutaj pozdrowić emerytów (już jest nas więcej niż aktywnych graczy )
-
Udostępnij
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0
-
Użytkownicy online 32
32 gości