chcialem zapytac bo doszly mnie sluchy dzisiaj ze po 4 miesiacach recki generala dalej lataja za free, to prawda? tak ma byc?
Wersja 7.x - dyskusja
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
-
Nicky napisał(a):
chcialem zapytac bo doszly mnie sluchy dzisiaj ze po 4 miesiacach recki generala dalej lataja za free, to prawda? tak ma byc?
-
Ruda napisał(a):
Devuriel napisał(a):
zapytam, ale nie wiem czy już wcześniej nie był temat poruszany
chciałem się dowiedzieć czy kiedyś zostanie rynek już tak naprawdę naprawiony? chodzi o to że wcześniej był mnożony deuter, a teraz w dalszym ciągu jest mnożony metal za darmo
a co to zmieni? napewno to już było poruszane bo ja po 2 miesiącach przerwy dowiedziałem się w 3 dni na nowym uni o tym fajnym sposobie, więc pierw były 2 miesiące mnożenia deuteru a teraz pora na metal, teraz już nic nie pomoże wszyscy są napompowani po uszy jak się tylko da
dla mnie już OGame umarło po nowym update, teraz tylko się przyglądam i patrzy jaki cyrk tu się dzieje i kto jakie parcie.# u68 - top16
# uQuasar - top5
offline -
sheaker napisał(a):
Nicky napisał(a):
-
Nicky napisał(a):
sheaker napisał(a):
Nicky napisał(a):
-
Jak Wam się podoba rynek?Art dlaczego pozwalasz administracji forum tj Toadie oraz Ruda kasować temat w DiD Libra o bociarzu Starrk (z którym grają w sojuszu) i który przyznał się w owym temacie do używania bota?
-
129) SOLO; Goku [IRON] vs Ruda [WIP] - 118223,79% TOP 4 SOLO uDraco + PB SOLO
RUDY OSZUST SUPER MODERATOREM FORUM
-
A jak działa to rzekome mnożenie surowców? Nie znałem nawet wcześniejszego
-
Void napisał(a):
A jak działa to rzekome mnożenie surowców? Nie znałem nawet wcześniejszego
-
nowynick napisał(a):
Prosisz o dokładne wytyczne jak wykorzystać błąd gry?
-
Wcześniej też ludzie pisali jak mnoży się deuter:)
-
piink napisał(a):
Dear community,
on Wednesday, 8th of April we will have new items available in the shop.
These energy boosters increase the energy of your colony temporarly.
The following items will be available:
- 40%, 60%, 80%.
- 7 days, 30 days and 90 days.
The 20% version of the items is not available in the shop, but will be available with events.
The 7 days version of the 20%, 40%, 60% and 80% can be found in expeditions, auctioneer, marketplace, etc.
The higher values are exclusively used in the shop.
Celem tej zmiany jest pewnie to, żeby mniej normalnych boosterów wypadało z ekspedycji, eventów itd. Oczywiście jak ktoś używa fuzyjnych, to będzie z nich korzystał, o ile mu wypadną, bo wątpię żeby rzucił się na zakupy. Nie ma co się oszukiwać- nowość kiepska i gdyby news był z pierwszego kwietnia, to pomyślałbym że to żart."Jeśli plan A nie wypali, należy mieć plan B, a nie plan A z odzysku."
COMA - 40%, 60%, 80%.
-
bahahahaArt dlaczego pozwalasz administracji forum tj Toadie oraz Ruda kasować temat w DiD Libra o bociarzu Starrk (z którym grają w sojuszu) i który przyznał się w owym temacie do używania bota?
-
Jaki jest sens podnoszenia energii tylko na pewien czas?
Nie bardzo widzę. Hmm... Ale na pewno są tacy, którzy kupiąAntares top10 END
Cygnus top 10 END
Quantum top 50 ON
Himalia top 4 ON
Top 1 ACS uni Himalia ~ 757860.27% -
Moim zdaniem jest to pomoc dla zbieracza. Szczególnie dla takiego, który ma wysokie poziomy kopalni i planetę na 13,14,15 pozycji.
Czekam na amelioniowy booster 150% do wydobycia.129) SOLO; Goku [IRON] vs Ruda [WIP] - 118223,79% TOP 4 SOLO uDraco + PB SOLO
-
El Baaboollo napisał(a):
Moim zdaniem jest to pomoc dla zbieracza. Szczególnie dla takiego, który ma wysokie poziomy kopalni i planetę na 13,14,15 pozycji.
-
Danek napisał(a):
Celem tej zmiany jest pewnie to, żeby mniej normalnych boosterów wypadało z ekspedycji, eventów itd.
-
Wersja 7.0 - tylko dlatego ją wprowadzili, żeby tak ustawić grę i manipulować tym wszystkim żebyśmy musieli co jakiś czas przestawiać klasy pod trend jaki w danym momencie występuję. Próbują wydoić tyle kasy ile tylko się da oferując w zamian pay to win a nie zdrową rywalizację. Mam nadzieję, że pewne osoby zarzadzajace tą grą obudzą sie za nim zostanie garstka grających w tą jak, że (kiedyś) znaczącą grę strategiczną."Amor Patriae Nostra Lex"
-
guff napisał(a):
Jaki jest sens podnoszenia energii tylko na pewien czas?
Nie bardzo widzę. Hmm... Ale na pewno są tacy, którzy kupią
Ew. drugie rozwiązanie - na czas wojny (z progiem na satki), aby nie odbudowywać satek, które w nocy padną. Wrzucasz dopałkę i już masz energię zapewnioną - a jak wojna się skończy to odbudujesz satki.
I jasne - to jest BARDZO BARDZO słaby booster. Dodatkowo - nikt w zasadzie go nie potrzebuje, niewielki zysk z niego. Wprowadzany dlatego, że programista wyklepie to w 1-2 dni, a PRowcy chwalą się jak to nowe rzeczy do ogame wprowadzają. Plus - ładny obrazek do wrzucenia na FB czy jakąś stronę. A to, że "zawodowi gracze" mają ten booster gdzieś - to już inna sprawa. Na leszczy (nowych graczy) może to zadziałać - nowy, ładny obrazek - bez znaczenia, że nie ma zysku z tego.Rentier
TOP1 Wezn (po UF)
TOP1 Oberon -
Można to też wykorzystać jako trwały bonus do energii, tak jakby był wykupiony geolog. Ale ta gra zmierza w złym kierunku, teraz wszystko można mieć za $$ bez wysiłku.
-
Void napisał(a):
Można to też wykorzystać jako trwały bonus do energii, tak jakby był wykupiony geolog. Ale ta gra zmierza w złym kierunku, teraz wszystko można mieć za $$ bez wysiłku.
A rynek świetna rzecz. Teraz włazisz na konto które było pół roku na urlopie, wystawiasz statki, kupujesz po taniości. Zapinasz urlop i czekasz aż wszystko doleci. Nie trzeba kombinować z wystawieniem floty, historyjkami w ST a najważniejsze stracić czas na lot recki etc. Surowce znów wymienisz na ryneczku albo prześlesz komuś niżej bo można.
Świetna rzecz
Kupujta anty !!!129) SOLO; Goku [IRON] vs Ruda [WIP] - 118223,79% TOP 4 SOLO uDraco + PB SOLO
-
El Baaboollo napisał(a):
póki co jeszcze nie można kupić budynków ani badań
-
Dzisiaj (w sumie to już wczoraj) po raz kolejny zaznałem cudu duplikacji surowców na planecie. Przy czym jestem już praktycznie pewny, że to błąd gry, a nie żadne moje niedopatrzenie. Jeśli ktoś chciałby sprawdzić, czy uda się mu osiągnąć na swoim koncie podobny efekt, to podaję skrócony przepis który wyróżniał w moim przypadku "happy days" od zwykłych dni. Około pierwszej w nocy z księżyców wszystkich planet wysłałem transporty z surowcami (z około 2 dni...typowa zwózka) na jedną docelową planetkę. Rano wszystkie takowe floty zawracałem... popołudniu wracały na swoją bazową lokalizacje (z surowcami). I właśnie w momencie powrotów takich transportów (na księżyc) na od jednej do trzech planet następowało podwojenie aktualnie znajdujących się tam surowców. Błąd zaobserwowałem trzy razy, przy czym mógł występować częściej, tylko nie zwróciłem na to uwagi. Przy normalnych fs i zwózkach nie zauważyłem żadnej anomalii. Jeśli ktoś zaobserwuję coś podobnego niech da znać.Wystarczy wejść do piekarnika, by twoje życie zmieniło się o 180°
-
-
Dokłanie.
Daj więcej szczegółów bo już zaśliniłem sobie klawiaturę129) SOLO; Goku [IRON] vs Ruda [WIP] - 118223,79% TOP 4 SOLO uDraco + PB SOLO
-
Stacjonuj na 10%... błąd zauważyłem tylko przy późno wieczorowych lotach... ale też nie za bardzo testowałem inne.Wystarczy wejść do piekarnika, by twoje życie zmieniło się o 180°
-
wampek napisał(a):
Stacjonuj na 10%... błąd zauważyłem tylko przy późno wieczorowych lotach... ale też nie za bardzo testowałem inne.
Ale i tak jak się okaże, że trzeba wysłać zasoby w transporcie - to macie kolejny sposób na mnożenie zasobów - i znów za to nie będzie kary żadnej (jak przy klonowaniu floty). Więc teraz jedynie kwestia znalezienia reguły (co raczej nie zajmie więcej niż 2-3 dni) - i HAPPY DAYS
Oby tak dalej było - przynajmniej ludzie przestaną marudzić, że Odkrywca jest przegięty - okaże się, że wysyłanie i zawracanie transportów jest sto razy bardziej dochodowe od latania na piratów A za miesiąc (po kolejnej aktualizacji) - że przegięte jest wysyłanie misji Zatrzymaj (bo np flota się dubluje w bitwie). BRAWO GFRentier
TOP1 Wezn (po UF)
TOP1 Oberon -
dexPL napisał(a):
oraz że mnożone jest to co BYŁO na moonie
Wystarczy wejść do piekarnika, by twoje życie zmieniło się o 180° -
Teraz możecie kupić sobie super nowe dopalacze w promocyjnych cenach, tylko się nie pozabijajcie w kolejce :)."Jeśli plan A nie wypali, należy mieć plan B, a nie plan A z odzysku."
COMA -
dexPL napisał(a):
przynajmniej ludzie przestaną marudzić, że Odkrywca jest przegięty
piszesz o sobie dex?
-
Udostępnij
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0
-
Użytkownicy online 6