O to się caaały czas rozchodzi. Albo grasz odkrywcą albo wypadasz z obiegu i tyle w temacie. Nawet pushe się nie opłacają tak jak gra odkrywcą
Wersja 7.x - dyskusja
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
-
Pojawiły się nowe dopalacze na 90 i 30 dni do kupienia
40 % na okres 7 dni można znaleźć. -
Już strona 160 a przy stronie 247 na tym samym etapie rozmowa będzie. Odkrywca fuj be i wgl brak równowagi. To może dla równowagi zrobimy tak generałowi raz na tydzień będą zabierać 50 % dexu z konta a zbieraczom pokasuja kilka kopalń, bo jakby nie patrzeć odkrywca może stracić flotę na ekspie i mieć plecy z tego powodu a zbieracz i General co tracą? Formę?
-
W sumie... jeśli ktoś gra dla rankingu, niech bierze odkrywcę. Jeśli chce sobie polatać, niech bierze generała. Jeśli chce sobie budować, niech bierze zbieracza. Walka o top 1 jest zarezerwowana dla odkrywców. Zrozumiała to ciap, zrozumiał ale cios, Shade, Lemur. I inni. Ciekaw jestem kto jest najwyżej w top i nie ma odkrywcy Jakieś dane?
Lwica jest boska :) -
@buleon z małym zastrzeżeniem - niedługo generał nie polata - bo floty odkrywców będą tak duże, że nawet przez resztki generał się nie przebije.
A poza tym - pełna zgoda. Po prostu obecnie dla rankingu - tylko i wyłącznie odkrywca. A na nowych uni - szczególnie (ja przewidywałem - 48/50 odkrywców w topce dla nowych uni - aż sprawdzę pewnego dnia )
Dla starych uni może być inaczej - ktoś wybrał generała, wbił urlop i tyle - ale przed klasami miał taką przewagę, że nikt go nie dogoni jeszcze przez rok ... może tak być. Ale to tylko kwestia czasu ... jak nic się nie zmieni w klasach - to tylko i wyłącznie odkrywcy będą w topkach.
Pytanie tylko, czy tak powinno być, że jedna klasa ma wielokrotnie większe zyski niż pozostałe klasy - i to bez względu na aktywność (przy czym - jak porównujemy - to taką samą aktywność).Rentier
TOP1 Wezn (po UF)
TOP1 Oberon -
Crvt napisał(a):
@Wrum @Muniek
This certainly does not apply to everyone, but I'm hitting 12 billion profit per small pirate already.
My fleet only recently exceeded economy points, and not by a lot.
That is about 22 days of mine production from a...single.small.pirate.
Yes, there are black hole losses. There's deuterium consumption. Does it matter? No.
The main problem is that @dexPL argument of 'more profit' covers everything. It is just that much profit
If the lack of limit persists, I'm sure active explorers will get to this point soon enough, and ruin the game for others. It is a simple case of be active explorer or you are out of any competition.
Dude we all know thats its the most profit way to play, simple math, no mystic-magical knowledge here...
Unfortunately numbers are one aspect...time and being online every 30 min + looking for Your ships 24h is another.Sprzedam metal na Quantum.
Nick w grze: Muniekk -
dexPL napisał(a):
@buleon z małym zastrzeżeniem - niedługo generał nie polata - bo floty odkrywców będą tak duże, że nawet przez resztki generał się nie przebije.
dexPL napisał(a):
Pytanie tylko, czy tak powinno być, że jedna klasa ma wielokrotnie większe zyski niż pozostałe klasy - i to bez względu na aktywność (przy czym - jak porównujemy - to taką samą aktywność).
Czy dla zbieracza jest tak ważne czy jest top 20 czy 70? Nie wydaje mi się. Ewentualnie jak będzie stypa i się zdemotywują, to... podniosą zbieraczom wydobycie. Np. technologią laserową, co pośrednio było zapowiadane w filmiku. Dla zbieraczy zakapiorów dali już platyny. Żeby płacili.
Generałów i tak ma być mało, bo są agresywni i niszczą zbieraczy, którzy płacą. Ale że coś tam czasem przeniosą i zapłacą, coś skrócą i zapłacą, to dostali szybsze statki i ciut mocniejsze. Jak będzie stypa, to... dadzą jeszcze +2 poziomy do techów. Np. technologią laserową, co było zapowiadane w filmiku Co im szkodzi, to tylko liczby
Generalnie dla tej gry jest najlepiej, gdy gracze budują, ścigają się i nie niszczą się za bardzo między sobą. A jeśli nawet niszczą, to powinni mieć możliwość szybkiej odbudowy. Ich system nagrody jest stale zaspokajany - co i rusz coś znajdują, kogoś pokonują, jest bajkowo, kolorowo, a surowce przylatują same. Czasami wszystko stracą, ale... na tym polega przyjemność z hazardu - możesz stracić. To całkiem miła gra jest teraz Nie taka ciężka jak OGame 6.0, która zmuszała graczy do aktywności. Jest znacznie łatwiejsza, ale nadal jest to OGame, tylko takie OGame, gdzie walczymy ramię w ramię. Z piratami
Czekam na ACS-y na bazy Obcych
buleon napisał(a):
W sumie... jeśli ktoś gra dla rankingu, niech bierze odkrywcę. Jeśli chce sobie polatać, niech bierze generała. Jeśli chce sobie budować, niech bierze zbieracza. Walka o top 1 jest zarezerwowana dla odkrywców. Zrozumiała to ciap, zrozumiał ale cios, Shade, Lemur. I inni. Ciekaw jestem kto jest najwyżej w top i nie ma odkrywcy Jakieś dane?
Czy moderatorom płacą za każdy usunięty post?? -
Rusek poszedł po całości.Sprzedam metal na Quantum.
buleon napisał(a):
Może tu nie chodziło o balans. Może mieliśmy grać odkrywcami, bo GF wiedziało, że za dużo nowych graczy do starej gry nie przybędzie. Dla graczy niedzielnych stworzyli zbieracza, dali mu bonus i niech sobie buduje. Dla tych co mają 2 h czasu raz na tydzień zrobili generała, żeby miał jakieś szanse i mógł sobie latać.
O tym, że odkrywca ma bonus z ekspedycji ale również bonus z pełzaczy i może zbierać pzety Rozpruwaczem po rw. Tam samo zbieracz ma plus do wydobycia ale może śmigać na ekspedycje z pionierem. Tak samo generał. To wszystko można mieszać ze sobą. Nie możesz wybudować statków zastrzeżonych dla innych klas to kup je sobie na rynku - niech Ci znajomy wystawi po kosztach.
Porównywanie klas tylko na podstawie jej cech szczególnych jest trochę bez sensu.
Czyli i tak odkrywca ma dalej najlepiej - lata szybciej, lata na ekspy, ma bonus do kopalni. A odkrywca z mocnym eko i dużą flotą to już w ogóle miód malina.129) SOLO; Goku [IRON] vs Ruda [WIP] - 118223,79% TOP 4 SOLO uDraco + PB SOLO
RUDY OSZUST SUPER MODERATOREM FORUM
-
El Baaboollo napisał(a):
lata szybciej
-
El Baaboollo napisał(a):
Racja ale porównując klasy zapominasz o jednym.
O tym, że odkrywca ma bonus z ekspedycji ale również bonus z pełzaczy i może zbierać pzety Rozpruwaczem po rw. Tam samo zbieracz ma plus do wydobycia ale może śmigać na ekspedycje z pionierem. Tak samo generał. To wszystko można mieszać ze sobą. Nie możesz wybudować statków zastrzeżonych dla innych klas to kup je sobie na rynku - niech Ci znajomy wystawi po kosztach.
Porównywanie klas tylko na podstawie jej cech szczególnych jest trochę bez sensu.
Jedni mają mało czasu, ale regularny tryb życia. Robią zwózkę raz dziennie, raz na dwa dni. Zbieracze, górnicy.
Inni mają czasu mało i w dodatku nieregularny tryb życia, ale gdy już go mają, to np. mają cały dzień. Flociarze, generałowie.
Jeszcze inni mają czasu mało, ale mogą sobie zrobić kilka-kilkanaście dwuminutowych przerw w ciągu dnia - odkrywcy cywilni.
Inni rządzą swoim czasem, sami decydują o tym, co robią w danej chwili - to są odkrywcy wojskowi.
Wiadomo, że ktoś, kto często chodzi na urlopy nie weźmie zbieracza, on weźmie generała lub odkrywcę i będzie bił się z piratami. Wiadomo też, że ktoś, kogo w każdej chwili mogą zawołać i zniknie na kilka godzin, nie wybierze odkrywcy czy też generała. Generała od odkrywcy odróżnia głównie ilość wolnego czasu.
Ja trochę z innej beczki... czy komuś pojawiają się dodatkowe surowce na planetach? Raz się już mi to zdarzyło, ale problem chyba powrócił... na dwóch planetach mam około 2x więcej surowców niż powinienem (ponad pojemność magazynu)... prześledziłem wszystkie wiadomości, transporty i inne ruchy flot, ale ani śladu źródła nadmiaru. Z rynku ostatnio nie korzystam, ataków żadnych również nie przeprowadzam... ktoś się z tym spotkał?Wystarczy wejść do piekarnika, by twoje życie zmieniło się o 180°
-
Ja dzisiaj dwa razy ale nie wiem czy po prostu nie miałem ładownosci floty przekroczonej i moze czesc sury została.
Ciezko powiedziec bo kwarantanna wirusa to człowiek nie siedzi o suchym pyskuSprzedam metal na Quantum.
Jak tak się zastanowić to wychodzi na to, że w moim przypadku surowce się zdublowały... ostatnio to modne w ogameWystarczy wejść do piekarnika, by twoje życie zmieniło się o 180°
-
ja mam taki przypadek na minus juz 2 razy zawsze na tych samych planetech loguje sie rano okolo 8mej a tu po ostatniej zsylce sury minelo 12h a na planecie 6kk mety (przy wydobyciu 1,3kk/h)
-
kermit napisał(a):
przy wydobyciu 1,3kk/h)
-
Apofis napisał(a):
1,3 mln masz na godzinę? chyba ci się coś pomieliło
imgur.com/q5l6j1w
chyba, że coś źle czytamPost był edytowany 2 razy, ostatnio przez kermit ().
-
wampek napisał(a):
Jak tak się zastanowić to wychodzi na to, że w moim przypadku surowce się zdublowały... ostatnio to modne w ogame
Czy moderatorom płacą za każdy usunięty post?? -
Ja 2 dni wcześniej również przeprowadzałem zsyłkę, ale według raportów cała dotarła tam gdzie powinna... poza tym w takiej sytuacji wydobycie zatrzymałoby się wraz z końcem miejsca w magazynie. U mnie metal oraz deuter na planecie znacznie przewyższał dopuszczalny limit. Po zabawie z kalkulatorem wychodzi że do ewentualnego "zdublowania" doszło około 16 bo na takim poziomie wówczas były surowce by ich pomnożenie dało aktualny stan.Wystarczy wejść do piekarnika, by twoje życie zmieniło się o 180°
Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez wampek ().
-
wampek napisał(a):
Ja trochę z innej beczki... czy komuś pojawiają się dodatkowe surowce na planetach? Raz się już mi to zdarzyło, ale problem chyba powrócił... na dwóch planetach mam około 2x więcej surowców niż powinienem (ponad pojemność magazynu)... prześledziłem wszystkie wiadomości, transporty i inne ruchy flot, ale ani śladu źródła nadmiaru. Z rynku ostatnio nie korzystam, ataków żadnych również nie przeprowadzam... ktoś się z tym spotkał?
Po za tym to się Tobie po prostu należało -
kermit napisał(a):
Apofis napisał(a):
1,3 mln masz na godzinę? chyba ci się coś pomieliło
chyba, że coś źle czytam
Co do tematu odkrywcy wydaje mi się, że jest to dokładne taki sam błąd jak z rynkiem - ktoś nie wziął pod uwagę pewnych scenariuszy i nie nałożył capa na PZ z piratów. Z tym że o tyle, o ile błąd rynku był ewidentnym niedopatrzeniem, tak błąd z odkrywcą okazał się być żyłą złota (czy tam antymaterii), bo 500k za zmianę klasy piechotą nie chodzi. Wg mnie dlatego właśnie GF tego błędu nie naprawiło i nie naprawi, dopóki odpowiednia liczba osób nie zapłaci za zmianę klasy. Wytłumaczą to oczywiście wielomiesięcznymi obserwacjami i takie tam.
Jeżeli chodzi o dopalacze 40% na 30/90 dni, to tylko się to opłaca za "turecką Anty". Tutaj @buleon śmiem się z Tobą nie zgodzić, bo od 14 lat gram jako górnik i gram głównie dla cyferek - lepsze kopalnie, lepsze wydobycie, lepszy top. Jestem górnikiem z typu tych aktywnych - latam na ekspy, farmię. Zastanawiałem się nad przejściem na odkrywcę, ale budowanie floty i pilnowanie jej na powrotach trochę przekracza mój margines czasu poświęcanego na OGame. Jestem Zbieraczem z top 50 na uni (gdyby nie 2 lata przerwy byłoby pewnie top 15) i nadal szanuję swój czas na tyle, żeby być zbieraczem, a nie odkrywcą.
Ja od zawsze, w grach internetowych w które grałem, płaciłem za granie. Kupowałem opcje premium itp., ale obecny poziom chciwości GF wg mnie przekroczył już Rubikon."The circus is gone, all that's left is the clowns..."
Robbie Williams "Ego a go go " -
By to wyrównać to dla zbieracza:
powinno nie być limitu pełzaczy.
handlarz wymiany surowców zawsze 2k anty
A co do odkrywcy i latania na piratów i obcych to raczej jest to celowy zabieg bo inaczej już dawno by coś z tym zrobili. -
UKM-2 napisał(a):
A co do odkrywcy i latania na piratów i obcych to raczej jest to celowy zabieg bo inaczej już dawno by coś z tym zrobili.
Rentier
TOP1 Wezn (po UF)
TOP1 Oberon -
Ten Keyra napisał(a):
Jeżeli chodzi o dopalacze 40% na 30/90 dni, to tylko się to opłaca za "turecką Anty". Tutaj @buleon śmiem się z Tobą nie zgodzić, bo od 14 lat gram jako górnik i gram głównie dla cyferek - lepsze kopalnie, lepsze wydobycie, lepszy top. Jestem górnikiem z typu tych aktywnych - latam na ekspy, farmię. Zastanawiałem się nad przejściem na odkrywcę, ale budowanie floty i pilnowanie jej na powrotach trochę przekracza mój margines czasu poświęcanego na OGame. Jestem Zbieraczem z top 50 na uni (gdyby nie 2 lata przerwy byłoby pewnie top 15) i nadal szanuję swój czas na tyle, żeby być zbieraczem, a nie odkrywcą.
UKM-2 napisał(a):
By to wyrównać to dla zbieracza:
powinno nie być limitu pełzaczy.
handlarz wymiany surowców zawsze 2k anty
podaka ten ogame2 .. odkrywanie expow strasznie głupie, meczące, tylko dla maniakow jak rusek ,tudzież dla ludzi z botem ... echh w co ja bede klikał na starość (prosze o skladanie cv)...
nie zmusza mnie by w to tak grac i wydawac hajsy na anty... nie ukrywajmy szybki rozwój to duzo anty 10x wiecej jak wczesniej ... GF rączki zaciera
a dla graczy daajcie fuzje chociaż ,GF już sie nachapałopadaka nie ogame ../...
top1 wydobycia świata
graczu z Quantum kupie tanio deuPost był edytowany 1 raz, ostatnio przez ale cios antynazista ().
-
ale cios antynazista napisał(a):
podaka ten ogame2 .. odkrywanie expow strasznie głupie, meczące, tylko dla maniakow jak rusek ,tudzież dla ludzi z botem ... echh w co ja bede klikał na starość (prosze o skladanie cv)...
nie zmusza mnie by w to tak grac i wydawac hajsy na anty... nie ukrywajmy szybki rozwój to duzo anty 10x wiecej jak wczesniej ... GF rączki zaciera
a dla graczy daajcie fuzje chociaż ,GF już sie nachapało
Do roku czasu zrobią fuzję bo i zyski spadną\
Na starośc zawsze możemy wrócić do gier typu Diablo Heroes itd bo tu przyszłości nie ma.. lata gry zmarnowane -
Nie takie do końca zmarnowane. Kilka lat jednak dobrej zabawy było Ja się cieszę, że nie byłem po prawej stronie całą flotę, byłem kilka razy w TOP10 na kilku uni, zrobiłem ST na ponad 100k %.
Teraz pozostaje rozbić resztę floty i oddać konto
Pozdrawiam
Wisior -
19dawid45 napisał(a):
Na starośc zawsze możemy wrócić do gier typu Diablo Heroes itd bo tu przyszłości nie ma.. lata gry zmarnowane
-
-
Udostępnij
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0
-
Użytkownicy online 32
32 gości