O to się caaały czas rozchodzi. Albo grasz odkrywcą albo wypadasz z obiegu i tyle w temacie. Nawet pushe się nie opłacają tak jak gra odkrywcą

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
Crvt napisał(a):
@Wrum @Muniek
This certainly does not apply to everyone, but I'm hitting 12 billion profit per small pirate already.
My fleet only recently exceeded economy points, and not by a lot.
That is about 22 days of mine production from a...single.small.pirate.
Yes, there are black hole losses. There's deuterium consumption. Does it matter? No.
The main problem is that @dexPL argument of 'more profit' covers everything. It is just that much profit![]()
If the lack of limit persists, I'm sure active explorers will get to this point soon enough, and ruin the game for others. It is a simple case of be active explorer or you are out of any competition.
dexPL napisał(a):
@buleon z małym zastrzeżeniem - niedługo generał nie polata - bo floty odkrywców będą tak duże, że nawet przez resztki generał się nie przebije.
dexPL napisał(a):
Pytanie tylko, czy tak powinno być, że jedna klasa ma wielokrotnie większe zyski niż pozostałe klasy - i to bez względu na aktywność (przy czym - jak porównujemy - to taką samą aktywność).
buleon napisał(a):
W sumie... jeśli ktoś gra dla rankingu, niech bierze odkrywcę. Jeśli chce sobie polatać, niech bierze generała. Jeśli chce sobie budować, niech bierze zbieracza. Walka o top 1 jest zarezerwowana dla odkrywców. Zrozumiała to ciap, zrozumiał ale cios, Shade, Lemur. I inni. Ciekaw jestem kto jest najwyżej w top i nie ma odkrywcyJakieś dane?
buleon napisał(a):
Może tu nie chodziło o balans. Może mieliśmy grać odkrywcami, bo GF wiedziało, że za dużo nowych graczy do starej gry nie przybędzie. Dla graczy niedzielnych stworzyli zbieracza, dali mu bonus i niech sobie buduje. Dla tych co mają 2 h czasu raz na tydzień zrobili generała, żeby miał jakieś szanse i mógł sobie latać.
El Baaboollo napisał(a):
lata szybciej
El Baaboollo napisał(a):
Racja ale porównując klasy zapominasz o jednym.
O tym, że odkrywca ma bonus z ekspedycji ale również bonus z pełzaczy i może zbierać pzety Rozpruwaczem po rw. Tam samo zbieracz ma plus do wydobycia ale może śmigać na ekspedycje z pionierem. Tak samo generał. To wszystko można mieszać ze sobą. Nie możesz wybudować statków zastrzeżonych dla innych klas to kup je sobie na rynku - niech Ci znajomy wystawi po kosztach.
Porównywanie klas tylko na podstawie jej cech szczególnych jest trochę bez sensu.
kermit napisał(a):
przy wydobyciu 1,3kk/h)
Apofis napisał(a):
1,3 mln masz na godzinę? chyba ci się coś pomieliło
Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez kermit ().
wampek napisał(a):
Jak tak się zastanowić to wychodzi na to, że w moim przypadku surowce się zdublowały... ostatnio to modne w ogame
Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez wampek ().
wampek napisał(a):
Ja trochę z innej beczki... czy komuś pojawiają się dodatkowe surowce na planetach? Raz się już mi to zdarzyło, ale problem chyba powrócił... na dwóch planetach mam około 2x więcej surowców niż powinienem (ponad pojemność magazynu)... prześledziłem wszystkie wiadomości, transporty i inne ruchy flot, ale ani śladu źródła nadmiaru. Z rynku ostatnio nie korzystam, ataków żadnych również nie przeprowadzam... ktoś się z tym spotkał?
kermit napisał(a):
chyba nieimgur.com/q5l6j1wApofis napisał(a):
1,3 mln masz na godzinę? chyba ci się coś pomieliło
chyba, że coś źle czytam
UKM-2 napisał(a):
A co do odkrywcy i latania na piratów i obcych to raczej jest to celowy zabieg bo inaczej już dawno by coś z tym zrobili.
Ten Keyra napisał(a):
Jeżeli chodzi o dopalacze 40% na 30/90 dni, to tylko się to opłaca za "turecką Anty". Tutaj @buleon śmiem się z Tobą nie zgodzić, bo od 14 lat gram jako górnik i gram głównie dla cyferek - lepsze kopalnie, lepsze wydobycie, lepszy top. Jestem górnikiem z typu tych aktywnych - latam na ekspy, farmię. Zastanawiałem się nad przejściem na odkrywcę, ale budowanie floty i pilnowanie jej na powrotach trochę przekracza mój margines czasu poświęcanego na OGame. Jestem Zbieraczem z top 50 na uni (gdyby nie 2 lata przerwy byłoby pewnie top 15) i nadal szanuję swój czas na tyle, żeby być zbieraczem, a nie odkrywcą.
UKM-2 napisał(a):
By to wyrównać to dla zbieracza:
powinno nie być limitu pełzaczy.
handlarz wymiany surowców zawsze 2k anty
Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez ale cios antynazista ().
ale cios antynazista napisał(a):
podaka ten ogame2 .. odkrywanie expow strasznie głupie, meczące, tylko dla maniakow jak rusek ,tudzież dla ludzi z botem ... echh w co ja bede klikał na starość (prosze o skladanie cv)...
nie zmusza mnie by w to tak grac i wydawac hajsy na anty... nie ukrywajmy szybki rozwój to duzo anty 10x wiecej jak wczesniej ... GF rączki zaciera
a dla graczy daajcie fuzje chociaż ,GF już sie nachapało
19dawid45 napisał(a):
Na starośc zawsze możemy wrócić do gier typu Diablo Heroes itd bo tu przyszłości nie ma.. lata gry zmarnowane
47 gości