Zdecydowanie cos jest nie tak, znerfili expy czas wrocic do zbieracza
![:E](https://board.pl.ogame.gameforge.com/wcf/images/smilies/beaten.gif)
![](https://cdn.discordapp.com/attachments/556847251222167579/702626122118201415/ezgif-3-e5387b81d25c.gif)
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
KissOfTheDragoon napisał(a):
czyli wychodzi na to ze czesc osob zauwazyla zmiany a czesc ma tak jakby sie nic nie stalo;d ciekawe zaszeregowanie ludzi;d ciekawe od czego to zalezy? ile kto posmarowal PLN na anty czy co? xD
dexPL napisał(a):
Jak ktoś jest głupi i nie rozumie jak działa statystyka - to pozostanie głupi - i GF nic w tym nie zmieni. Jeden dzień słabsze expy i już leszcze panikują - bo myślą, że te 10% to jest słała wartość ... no nie ... tak statystyka nie działa.KissOfTheDragoon napisał(a):
czyli wychodzi na to ze czesc osob zauwazyla zmiany a czesc ma tak jakby sie nic nie stalo;d ciekawe zaszeregowanie ludzi;d ciekawe od czego to zalezy? ile kto posmarowal PLN na anty czy co?![]()
Ale to tylko dowodzi jednego - byle idiota może puszczać expy .... nie trzeba do tego nawet wiedzieć jak działa statystyka - więc dawanie takiej przewagi tym byle idiotom - jest bez sensu.
Niestety - rozczaruję was - programiści GF pewnie by nawet nie mieli pojęcia w jaki sposób zmienić szansę na piratów (patrząc po ich "osiągnięciach" w modyfikacji kodu) - więc nie ma sensu pokładać w nich wiary, że coś grzebali. To jest zwykła statystyka - raz jest 2, innego dnia 12 piratów - i tyle. Średnio wyjdzie te 6-9, ile powinno - ale to średnio.
Mądrze pisał wyżej crct:
"Just don't look an anything with a smaller sample size than 2 weeks. Even after 2 weeks, your luck could just be an outlier."
Tłumaczenie dla idiotów: "patrzcie na średnia z minimum 2 tygodni".
19dawid45 napisał(a):
Poprę tylko jedno że częstotliwośc piratów na trampkach jest większa niż na bojowej flocie...to fakt obserwowany od wejścia łatki.
W reszcie popieram @dexPL
Wyluzujcie testujcie kordy zmieniajcie (łopatologicznie można wyniki na kartce spisywać jak kto woli)
roermond napisał(a):
Wynik expedycji w dużej mierze musi być oparty o skrypt. Jak on działa wiedzą tylko programiści.Losowosc jest tylko dodatkiem do skryptu. W dalszym ciągu potwierdza mi się reguła, że prxy cywilnych expach częściej trafiają się obcy, piraci niż przy expach bojowych.I to już od jakiegoś czadu, jak zacząłem uważniej się temu przyglądać. Dziś kolejny dzień to potwierdzający. Piraci, obcy 7 razy na flocie cywilnej wliczając expy na noc po 3 rano do godziny 12.Po południu powrót fsa. Wysyłka expa 8 slotów flota bojowa i zero obcych, piratów. Wiem, że zaraz znajdzie się jakiś mądry i powie, że to tylko przypadek.
roermond napisał(a):
Naucz się czytać ze zrozumieniem Wnioski wyciągnąłem z kilku tygodni nie kilku expedycji. Wtedy kiedy grałem aktywnie. Swoje teorie zabierz do swojego tematu i tam udzielaj swoich rad teoretyczny graczu". Ewentualnie podrzuć jakieś RW z piratów, które Ci ktoś na pw podrzuci.I nie wyzywaj nikogo od idiotow, bo nikt cię tutaj nie obraża. Bez odbioru, co za troll forumowy.
dexPL napisał(a):
moje pobieżne obserwacje liczby trafianych piratów / obcych - w ogóle nie potwierdzają waszych nowości o mniejszej liczbie trafien
wampek napisał(a):
Wypowiadaj się na bazie danych z tygodnia, dwóch, a nie podstawie "pobieżnych obserwacji"... a nie sorry, zapomniałem, że nie grasz. Poza tym jeśli uważamy że ktoś nie ma racji to nie upoważnia to nas do wyzywania go od debili. Ludzie tylko dzielą się tu swoimi spostrzeżeniami nad którymi można dyskutować... nie od razu obrażać.dexPL napisał(a):
moje pobieżne obserwacje liczby trafianych piratów / obcych - w ogóle nie potwierdzają waszych nowości o mniejszej liczbie trafien
bobro napisał(a):
A, bo to jest tak jak w życiu:
Bogaty ma łatwiej, biedny trudniej. Ja nie wysyłam lamek, bo mi się to nie opłaca. Duże dla mnie nakłady, zyski niewspółmierne do tych nakładów. Sprawdzam to co jakiś czas i więcej wyciągam z ekspów cywilnych niż wojskowych.
Apofis napisał(a):
Jest zmiana ale napisali, że z x12 na 14 a przecież jest x7 na x14.
dexPL napisał(a):
Zmiana dotyczy wartości maksymalnej, dopuszczalnej w ogam
Apofis napisał(a):
Te uni co miały badania x7 i eko x7 to teraz będą miały x14 badania i x7 ekodexPL napisał(a):
Zmiana dotyczy wartości maksymalnej, dopuszczalnej w ogam
wampek napisał(a):
Pewnie to głupie pytanie, ale jako że nie jestem pewien, czy wzory na czas badań nie są jakoś bardziej rozbudowane niż mi się wydaję, więc dla pewności zapytam... zamiana prędkości badań z x7 na x14 oznacza de facto, że dotychczasowe czasy w laboratorium zostaną po prostu podzielone przez 2?
wampek napisał(a):
Pewnie to głupie pytanie, ale jako że nie jestem pewien, czy wzory na czas badań nie są jakoś bardziej rozbudowane niż mi się wydaję, więc dla pewności zapytam... zamiana prędkości badań z x7 na x14 oznacza de facto, że dotychczasowe czasy w laboratorium zostaną po prostu podzielone przez 2?
dexPL napisał(a):
Generalnie jedyne miejsce, gdzie może coś się mocno popsuć - to skracanie za antyi to z tym, użytym przed, jak i po zmianie konfiguracji. Ale to przekonacie się za tydzień
Absurd napisał(a):
Proszę, oto nowa formuła p2w - board.en.ogame.gameforge.com/i…t=new%2Bitems#post7088540
Dopalacze dostępne tylko w shopie, 90 dni 40% (mniejsze też są, ale chyba pokażecie, że macie hajs?)
4 gości