Wersja 7.x - dyskusja

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• To Ci niespodzianka
      jak nie pisać bzdurnych postów jak wychodzi Patch który ma usunąć wszyyyyystkie zgłaszane bolączki rynku a okazuje się, że 'psuje' ładnie to ujmując co innego. I pomyśleć, że gra przeglądarkowa może mieć takie problemy o zgrozo. Ja ciągle mam z tyłu głowy obraz osób(zespołu) który nie testując wrzuca te aktualizacje i nie wiem czemu ale mnie to bawi hahah cóż mi pozostało :thumbsup:
      u4/u10/u12/u14/U34!/45/FORNAX/Virgo # Argo/G.O.T.U - SHINTO/IFA/TeSMURFY/SMURFS/TWD
      Janice TOP20[OFF] | Quantum[ON]
      Z OGame od 2005r | Stary SowaBezOka na forum

• prawdopodobnie taką, nie wiem czy sgo w ogóle czyta zgłoszenia, czy może po prostu są idiotami i nie potrafią liczyć... tak tak zbanujcie mnie, ale ja założe co najwyżej nowe konto, a wy nadal bedziecie... :thumbup:
      Zmęczony całym dniem w pracy? Masz dość baby nad uchem, która narzeka Ci na ogame? Zapraszamy do pizzeri mamma mia na dagmarkowy shocik!
      Strzel se dagmarkę!
    • Nie dziw się - bo tam idzie trzecia opcja. SGO i GA nie mają pojęcia jak działa gra - co innego im powiedziano, inaczej działa. Więc co robią - odpisują cokolwiek z listy standardowej odpowiedzi. Oni przecież nie są od tego, aby znać błędy gry, czy realnego działania gry. Na zasoby nie masz co liczyć - przecież ci powiedzą, że tak działa rynek - najwyżej nie korzystaj z niego.

Pisałem już - obecnie tylko idiota korzysta z rynku, aby sprzedać cokolwiek w normalnej cenie. Korzystają tylko pushówki (wystawiając za cenę średnią - ładnie to wygląda - a kupi kumaty poniżej minimalu) oraz kumaci (właśnie kupując od pushówek albo od leszczy, co nie wiedzą jak działa rynek i wystawiają nawet za maxa). Czyli w sumie - dokładnie tak samo, jak od wprowadzenia rynku w grudniu :) nic się nie zmieniło.

I raczej nie ma szansy, że coś się zmieni - przecież widać, że jakiś manager uparł się, że będą tolerancje - mimo, że programiści nie potrafią od pół roku tego zrobić. I albo manager przyzna się do błędu (co nie nastąpi na 100%) albo programiści kiedyś się nauczą (szanse minimalne - ale w tym chaosie - może kiedyś przez przypadek im się to uda). A ty zasobów nie dostaniesz nigdy - bo to by oznaczało, że a) Team przyzna rację graczowi b) Team stwierdzi, że za błędy gry graczowi należy się rekompensata. A to również nie nastąpi :)
      Rentier
      TOP1 Wezn (po UF)
      TOP1 Oberon
    • Mirmir napisał(a):

dexPL napisał(a):

Czyli w sumie - dokładnie tak samo, jak od wprowadzenia rynku w grudniu nic się nie zmieniło.
      Owszem zmieniło się ,wtedy mógł ściągnąć max 25 % i było to ryzyko wliczone coś się na tym jeszcze zarobiło, teraz ściąga 40%
      Ale ciągle ściaga nie tyle, ile ustawiasz wystawiając oferte / zapytanie 0%. To powinna być świętość - ostateczna cena nie może wykraczać poza tolerancję każdego z oferentów - to jest świętość. A tutaj tolerancja służy tylko przy ustaleniu parowania ofert - natomiast przy ustalaniu ceny jest totalnie ignorowana (jest brane minimum z możliwych cen, bez patrzenia na stratę jednego gracza). Błędy rynku co chwila inne - ale od grudnia ani przez jeden dzień nie działało to prawidłowo.
      Rentier
      TOP1 Wezn (po UF)
      TOP1 Oberon
    • dexPL napisał(a):

ale od grudnia ani przez jeden dzień nie działało to prawidłowo.
      No nie wiem przed zmianą 7.2 moim zdaniem działało dużo lepiej niż teraz,przynajmniej tak jak napisałeś ustawiona oferta /zapytanie to był pewnik.Teraz nie tylko że zmniejsza to jeszcze robi to na 40% czego nie było w grudniu ,więc jest jeszcze gorzej niż było w najgorszym okresie zmian.Idą z poprawkami nie w tym kierunku co trzeba ,zawracają do wcześniejszych błędów i dają im bonus x2.
      Następna wersja wróci do mnożenia towarów tylko będzie robić to jeszcze lepiej.
      Czekamy z niecierpliwością.
    • Poprzednia wersja działała dokładnie tak samo - tylko jedynie dla autozapytań i autoofert (choć jedna strona handlu musiała być AUTO). Jedyne co się zmieniło - to przenieśli mechanikę AUTO do zwykłych ofert / zapytań (a więc nie da się już wystawić oferty tak, aby cena była nieruszona - jak wcześniej oferta + zapytanie).
      Inna sprawa, że wcześniej wystawiałeś ofertę - a ktoś autozapytaniem zdejmował to 25% taniej :D

Jedyny plus - nie ma juz na rynku ukrytych autoofert / autozapytan - więc masz szansę przejrzeć wszystko przed wystawieniem. Natomiast samo działanie - równie złe jak przed 7.2
      Rentier
      TOP1 Wezn (po UF)
      TOP1 Oberon

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez dexPL ().

• dexPL napisał(a):

Poprzednia wersja działała dokładnie tak samo
      Trzeci raz napiszę to samo .Nie prawda nie działała tak samo. Wydaje mi się ,że jest olbrzymia różnica jak ściąga -25% wtedy a -40% jak ściąga teraz
      Co mi z tego że widzę oferty,wstawiam ,nie ma żadnej oferty ,idę spać oferta się pojawia i ściąga towar ode mnie z minus 40%
      W wersji przed 7.2 jak wstawiałem towar za określoną kwotę to za tą kwotę ten towar dostawałem i nikt nie ściągał mi haraczu -25% naprawili to ,a teraz z powrotem zepsuli.
    • Mirmir napisał(a):

dexPL napisał(a):

Poprzednia wersja działała dokładnie tak samo
      Trzeci raz napiszę to samo .Nie prawda nie działała tak samo. Wydaje mi się ,że jest olbrzymia różnica jak ściąga -25% wtedy a -40% jak ściąga terazCo mi z tego że widzę oferty,wstawiam ,nie ma żadnej oferty ,idę spać oferta się pojawia i ściąga towar ode mnie z minus 40%
      W wersji przed 7.2 jak wstawiałem towar za określoną kwotę to za tą kwotę ten towar dostawałem i nikt nie ściągał mi haraczu -25% naprawili to ,a teraz z powrotem zepsuli.
      Zmartwię cię - każdą wystawioną ofertę czy zapytanie dało się ściągnąć 25% taniej autozapytaniem / autoofertą. Niestety.
      Rentier
      TOP1 Wezn (po UF)
      TOP1 Oberon
    • dexPL.... wlasnie od jakiegos czasu juz nie

wczesniej autozapytania parowaly oferty za ustalony przelicznik np. 2,1/1 za metal i szlo. 2,56/1 tez lecialo

teraz przy widelkach 2,1-2,56/1 ( czyli tak samo jak mialem ustawione wczesniej) za metal.... leci 1,68/1

jako kupujacy nie narzekam, ale....

tak mialo byc ?

mapi

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez majapi ().

• dexPL napisał(a):

Zmartwię cię - każdą wystawioną ofertę czy zapytanie dało się ściągnąć 25% taniej autozapytaniem / autoofertą. Niestety.
      U mnie jakoś autozapytania ,nie ściągały 25% ,a przedtem zdarzało się to nagminnie ,śmiem więc twierdzić ,że naprawili to .Wątpię żeby kupujący u mnie goście nagle zrezygnowali z tej okazji tak z dobroci serca ,a teraz nagle po wprowadzeniu 7,2 dobroć serca im minęła.
      I powtórzę 25 % to nie to samo co 40%
    • siema. dawno mnie tu nie bylo;d

czytam wasze wypracowania od 2 stron i mialem nie pisac nic ale... no nie da sie nie skomentowac;d

powiedzcie mi po cholere wszyscy prowadzicie te rozmowy? dla wygadania sie komus jakie ogame jest zle? to juz wiemy wszyscy. pisanie na forum czegokolwiek nie ma sensu i to juz od dawna. "Team" za dyszke spod kiosku ruchu ma wywalone kompletnie na nas (was). myslicie ze ktokolwiek czyta to wszystko zeby zaproponowac jakies sugestie deweloperowi czy cos? zreszta... jakiemu "deweloperowi"... ale odp na to rowniez znacie:) dajcie juz spokoj z tymi zalami. nie ma sensu sie denerwowacg piedolami i durna przegladarkowa gierka ktora w swojej prostocie jest tak banalnie prosta ze az za trudna do obsugi i prawidlowego dzialania. GF to jedno z najwiekszych scierw deweloperskich na rynku gameingowym a potwierdza to fakt ze nawet z durna gra przegladarkowa sobie nie potrafia poradzic...

serio panowie (i panie)... juz lepiej w tetris grac niz w ten badziew. zrobcie to co ja:) odejdzcie z tej smieciowej gry i cieszcie sie radoscia z gry w innych produkcjach bo szkoda nerwow na jakis podrzedny shit...

sciagnijcie w koncu te klapki nastawione tylko na ogame. jest tyle tytulow... a wy nadal grzazniecie w tej lawinie absurdow. internet nie konczy sie na ogej. otrzasnijcie sie w koncu z tej hipnozy i wyjdzie z waszej strefy komfortu:) zwalczcie to uzaleznienie:) przydalaby sie wam jakas terapia, np Dark Orbit jak chcecie zostac dalej w kosmosie. goraco polecam - Kiss:)

tak, namawiam do bojkotu gry :E :E :E czy dostane za to bana na forum?;p
      No Sacrifice, No Victory...
      Punish and Enslave

przed zlomem nie ucieknie nikt, nawet Hitler xDDD ---> youtube.com/watch?v=B1v_YTE5dOg

Post był edytowany 3 razy, ostatnio przez KissOfTheDragoon ().

• Narzekamy i wytykamy wady i błędy jak się one pojawiają .
      Jakby nam gra nie odpowiadała to byśmy w nią nie grali.Pisałem już parę razy ,że mnie osobiście zmiany się podobają ,ale nie mam zamiaru przymykać oczu na błędy i siedzieć cicho jak się one pojawiają.
      Piać z zachwytu nie ma nad czym poza tym nie leży to w naszej Polskiej naturze.
    • ja to rozumiem. ale widzisz ze to nie przynosi zadnego efeku? cos poprawia to 5 innych rzeczy popsuja. piszecie, krzyczycie, obrazacie a i tak nic z tego nie wynika. samobojstwa byscie zaczeli popelniac i to tez by nic nie zmienilo. ta gra jest juz stracona. dajcie jej odejsc w spokoju. czy warto w takie cos grac usilnie trzymajac sie tylko "sentymentu"? badz powazny. mnie tez jest zal tej gry i kilku innych w ktore gralem a zostaly usmiercone przez kretynow i ich lekcewazace podejscie go gry. osobiscie wole dac odejsc danej grze z jakim tam "honorem" i w miare milymi wspomnieniami niz byc masochista. wole czerpac radosc z innych lepszych produkcji niz marnowac czas na nerwy
      No Sacrifice, No Victory...
      Punish and Enslave

przed zlomem nie ucieknie nikt, nawet Hitler xDDD ---> youtube.com/watch?v=B1v_YTE5dOg
    • Mirmir napisał(a):

Mnie się fajnie gra ,pojawiają się błędy ,które mam nadzieję prędzej czy później naprawią ,a i ponarzekać sobie mogę do woli. Same plusy , nie kumam o co Ci chodzi.
      Zapewne chodzi o możliwość uczciwej rywalizacji - co obecnie zostało odebrane - i raczej mała szansa, że zostanie to naprawione. Naprawienie błędu gry nic nie zmienia, jeżeli gracz korzystający z błędu gry zachowa zasoby czy flotę, uzyskane za darmo z błędu gry. A uczciwy gracz stoi z boku i jedyne co może zrobić to zakończyć granie albo pogodzić się z tym, że nie ma szansy na uczciwą rywalizację i grać dalej.
      Rentier
      TOP1 Wezn (po UF)
      TOP1 Oberon
    • dexPL napisał(a):

co obecnie zostało odebrane
      Obecnie ,zostało odebrane ,żartujesz sobie.Nie od wersji 7 skończyła się możliwość uczciwej rywalizacji ,o handlowej niedzieli to już się zapomniało ,a o tym co działo się przed nią .
      Mimo nieuczciwości części graczy ,większość gra uczciwie i całkiem dobrze sobie radzi ,a że GF stara się jak może ułatwić tym nieuczciwym grę i machlojki to już inna bajka.
    • Mirmir napisał(a):

dexPL napisał(a):

co obecnie zostało odebrane
      Obecnie ,zostało odebrane ,żartujesz sobie.Nie od wersji 7 skończyła się możliwość uczciwej rywalizacji ,o handlowej niedzieli to już się zapomniało ,a o tym co działo się przed nią .Mimo nieuczciwości części graczy ,większość gra uczciwie i całkiem dobrze sobie radzi ,a że GF stara się jak może ułatwić tym nieuczciwym grę i machlojki to już inna bajka.
      Skala handlowej niedzieli a klonowanie floty? Do handlowej niedzieli potrzebowałeś kupić konto - zapłacić realną kasę. Musiałeś mieć sprzedawcę konta.

A klonowanie - jedyne wymaganie - dopałki do stoczni. Ew. magazyn / anty / dopałki - jak chciałeś robić kombo i klonować jeszcze mocniej.

Plus - pamiętaj, że za handlową niedzielę choć część graczy dostała kary (wiadomo, nie ci powiązani z Teamem - ale jednak ktoś dostał odsyłkę).

@@@@@@@@@@@@

Są natomiast cechy wspólne tych wszystkich przegięć - gra to umożliwia (czy to z zasady - czy z powodu błędu) - a Team nie pilnuje (czy to z powodu kolesiostwa, korzystania samemu - czytaj handel po minimalu - czy też z powodu niekompetencji - czytaj klonowanie floty).

Tak czy inaczej - od 7.0 skończyła się w miarę uczciwa rywalizacja. Wiele osób się wstrzymywało - mając nadzieję, że GF to ogarnie, a Team także coś zrobi - ale dni mijają - i nic. Cóż, ja granie skończyłem i tyle - bo nie widzę szans na uczciwą rywalizację. Niech się tłuką oszuści między sobą. Powodzenia.
      Rentier
      TOP1 Wezn (po UF)
      TOP1 Oberon
    • Void napisał(a):

Tradycyjnie nowa aktualizacja - nowe problemy. Teraz na PZ na 16 pozycji jest całe 0 metalu i 0 kryształu do zebrania. Mieści się zaledwie w jednym pionierze. Naprawdę?
      To już było pisane. Od 7.2 pzy na pozycji 16 zachowują się tak, jak pzy normalne (poza tym - że nie wiem czy znikają w niedzielę o 3 w nocy). Jeżeli był jakiś złom na pozycji 16 - to zostanie "ślad" (choć widoczny dla Odkrywcy), który możesz wykorzystać - możesz wysłać pioniery w ciemno (np jako fs, np jako próba podebrania złomu). Ot, zmiana zachowania ukryta jako jeden z dwudziestu punktów w liście zmian 7.2 - nic groźnego, musisz o tym wiedzieć i tyle.
      Rentier
      TOP1 Wezn (po UF)
      TOP1 Oberon
    • Tyle, że.... niewidoczny zwykły PZ po wyczyszczeniu go jest NIEWIDOCZNY "gołym okiem". Żeby sprawdzić czy faktycznie on jest musisz spróbować wysłać reca. A z 16tkami jest tak, że te puste pzty tylko irytują ot cała tajemnica :E
      To już wolałabym w gali widzieć tego zwykłego pustego pzta :D

'Czasami człowiek sądzi, że ujrzał już dno studni ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna...

S. King
    • Mnie bardzo wkurza, bo tylko tracę czas na takie rzeczy. Wcześniej PZ na 16 pojawiały się tylko, jeśli coś na nich było, teraz w większości są to puste pola. Co będzie następne? Odwrotna kolejność planet w podglądzie galaktyki? Ujemne wydobycie? Znając możliwości GF to całkiem możliwe.