Muniek napisał(a):
Natomiast 14 minusów i zero plusów w temacie o ogłoszeniu nowego uni wskazuje na poziom zadowolenia
Wersja 7.x - dyskusja
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
-
rynek powiem wam że piekna sprawa. Patrząc co sie dzieje w statystykach i jak gracze skaczą w górę i w dół no coś pięknego!!!! Koleżka z pozycji 240 we flocie po "handlu" na ryneczku lidla w dwie godzinki ląduje we flocie na top 30
@Koloc wspominał o pięknym balansie gry Także jest zachowany
zapodaj.net/3ff84ddc335e4.png.html
zapodaj.net/afccf94b6f7a1.png.html
zapodaj.net/e90b3fb495d3a.png.htmlPost był edytowany 4 razy, ostatnio przez Fatal_Error ().
-
A dlaczego przepraszam zniknal mój post dotyczący umiejętności matematycznych waszmoscia wyzej?
Wprowadzili mechanikę gry i kazdy moze z niej korzystać, szkoda ze widzisz przenoszenie flot na jedno konto, a nie widzisz Fila który przenosi sobie flotę z multikonta
Nic co zrobiliśmy nie jest wbrew zasadom gry była oficjalna wypowiedz na angielskim boardzie, jeśli na polskim bedzie inaczej, a prawo zadziała wstecz to nie bede miał wiecej pytan
Ps sam możesz korzystać z rynku, pozwalam Ci
Ps2 te „dwie godzinki” to trzy-cztery dni handlowania aby to co zrobiliśmy było całkowicie legalne nawet uwzględniając widełki handlowe poza rynkiem ale rozumiem ze moze byc to zbyt trudne do zrozumienia dla gracza pokroju makłowicza
Ps3
Art napisał(a):
Rozwijanie produktu to nie to samo co "zasady gry", także podchodzenie do tego z perspektywy "nie zmienia się zasad gry w trakcie trwania" jest błędne.
Pamiętaj, że nie jesteś pionierem tego typu akcji. Identyczne zrywy były tworzone przez osoby, które myślały, że powstrzymają nowy interfejs OGame :x
Firma Gameforge ma prawo rozwijać swój własny produkt wedle uznania, w żadnym miejscu umowy z użytkownikiem nie ma zapisu, który zabraniałby aktualizacji, bądź co jest bardziej kuriozalne, pozwalał na "wstrzymywanie" aktualizacji przez użytkownika wedle jego własnego uznania.
Pozostaje teraz odnaleźć się w nowej rzeczywistości
Zmęczony całym dniem w pracy? Masz dość baby nad uchem, która narzeka Ci na ogame? Zapraszamy do pizzeri mamma mia na dagmarkowy shocik!
Strzel se dagmarkę!
Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez Wrum ().
-
@justvroum a gdzie ja napisałem, że mam jakiś problem do Ciebie, że zrobiłeś tak a nie inaczej??? Nie obrażam Cię i nie wyzywam więc zachowaj fason i wyluzuj.
Mój post był o balansie gry, a nie o Tobie (z całym szacunkiem do Ciebie)
Więc nie dodawaj sobie, iż jesteś wyśmienity i tylko Ty potrafisz tak super "grać". Nie znam Cię nie znam Filu więc nie odnoszę się personalnie do Waszych matematycznych potyczek
-
Jak rozumiem nikt nie czyni zarzutu graczom, ze korzystają z mechanizmu, tylko GF ze mechanizm istnieje. Większosc graczy woli zeby konta rozwijano w sposób wynikający z tradycyjnej mechaniki gry: wydobycie własne, złomowanie, farmienie, handel (ten tradycyjny sprzed wprowadzenia handlarza). Opor budzą możliwości "handlowego" rozwiniecia konta, przerzucania flot miedzy kontami bez walki itd. Osoby z tego korzystające przez wiekszosc community beda hejtowane. Ale glowny zarzut jest do GF.
-
Można też spojrzeć inaczej bo akurat przykład Wruma to jest słaby. On wyżebrał, to dobre słowo , floty od kolegów z sojuszu znudzonych grą, nie z multi. Zwłaszcza że konta były wyżej w statach. Czemu nie skoro można ? Inna sprawa to Filu który handluje konto-legendę-wieczny-urlop żeby mieć więcej statków na FSie Dwa skrajnie odmienne przypadki, dające podobne efekty.
-
Wykorzystujące tę samą mechanikę - handel. Motywy udostępnienia kont mnie nie interesują, czy ktoś kupił, dostał, wyżebrał...
-
@Piciu napisał(a):
Większosc graczy woli zeby konta rozwijano w sposób wynikający z tradycyjnej mechaniki gry: wydobycie własne, złomowanie, farmienie, handel (ten tradycyjny sprzed wprowadzenia handlarza). Opor budzą możliwości "handlowego" rozwiniecia konta, przerzucania flot miedzy kontami bez walki itd.
A że złomowanie to ustawki, farmienie to bot, to już mało kto widzi, bo nie jest to tak widoczne
Lwica jest boska :) -
Fatal_Error napisał(a):
rynek powiem wam że piekna sprawa. Patrząc co sie dzieje w statystykach i jak gracze skaczą w górę i w dół no coś pięknego!!!! Koleżka z pozycji 240 we flocie po "handlu" na ryneczku lidla w dwie godzinki ląduje we flocie na top 30
@Koloc wspominał o pięknym balansie gry Także jest zachowany
Fakt widać, że ci co handlują statkami to idą w pkt trochę, to widać. Ale jak sprzedają i mają nadwyżkę sury to idą. Ale trzeba umieć handlować. Nie które statki stoją i nie pójdą, jak na giełdzie samochodowej. A o złomiarza jest ok 30 % przy złomowaniu statku czyli jeszcze mniej niż minimal rynku. Gorsze warunki daje złomiarz.Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Apofis ().
-
Bo Uni68 to pionierzy szukania luk w systemie i tworzenia flot z dupy
Dzięki Art że odpowiedziałeś na nasze pytania.
-
Poprawiło się działanie. Nvm.
Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez Poka Bydlaka Smierdziela ().
-
Poka_Bydlaka napisał(a):
Uwaga. Nie polecam transportować sondami.
Nie działa to jak trzeba. Towar jak i sondy znikają w czasie i przestrzeni na jakiś czas.
Ed. Drugi transport zadziałał lepiej. Ale chwilę trzeba było czekać na powrót.
Wystarczy wejść do piekarnika, by twoje życie zmieniło się o 180° -
Moze potrzebowało chwili na rozgrzanie. Już edytowalem post,aby nie siac paniki
-
a wiadomo co z badaniami? Odkrywca miał mieć szybciej a czas nadal pokazuje dłuższy niż miałam wcześniej...
-
Zolka napisał(a):
a wiadomo co z badaniami? Odkrywca miał mieć szybciej a czas nadal pokazuje dłuższy niż miałam wcześniej...
Polecam przeczytać post Arta
-
Mr.Riddler napisał(a):
Zolka napisał(a):
-
Odpowiedź pozostaje taka sama.
Ticket z opisem i screenem.
Miej po prostu wiarę, że Tobie odpiszą szybciej. -
Ja z innej bajki zmiany jak zmiany latał już ktoś rozpruwaczami i pionierami?
Ja wysłałem rozpruwacze są niezłe bo mają dużą ładowność nadają się zarówno na atak na obronę z niszczycielami i bombo jak i do ataku wraz z ow bo są dość szybkie - bajka. -
Apofis napisał(a):
Ja z innej bajki zmiany jak zmiany latał już ktoś rozpruwaczami i pionierami
No Sacrifice, No Victory...
Punish and Enslave
przed zlomem nie ucieknie nikt, nawet Hitler xDDD ---> youtube.com/watch?v=B1v_YTE5dOg -
Ja kilka dni temu zgłosiłem błąd związany z widokiem mobilnym i rozwijanym menu flot, który nie chce się wczytać.
Dostałem odpowiedź zaledwie po dwóch dniach, że muszę się uzbroić w cierpliwość bo ktoś nad tym pracuje.
Osobiście uważam, że dopiero po Nowym Roku będzie to naprawione bo jedyny student pracujący przy kodzie pojechał na Święta i Sylwestra do domu. No cóż- życzę mu radosnych świąt. -
Mordi napisał(a):
Osobiście uważam, że dopiero po Nowym Roku będzie to naprawione bo jedyny student pracujący przy kodzie pojechał na Święta i Sylwestra do domu. No cóż- życzę mu radosnych świąt.
Wystarczy wejść do piekarnika, by twoje życie zmieniło się o 180° -
KissOfTheDragoon napisał(a):
a co chcialbys wiedziec jesli chodzi o te statki?
PS. Może jak się je prowadzi czy nie zarzuca na zakrętach nimi hehe no cokolwiek.
Czy ma ktoś jakieś spostrzeżenia czy opłaca się robić ich dużo ? -
Apofis napisał(a):
KissOfTheDragoon napisał(a):
a co chcialbys wiedziec jesli chodzi o te statki?
PS. Może jak się je prowadzi czy nie zarzuca na zakrętach nimi hehe no cokolwiek.
Czy ma ktoś jakieś spostrzeżenia czy opłaca się robić ich dużo ?
No Sacrifice, No Victory...
Punish and Enslave
przed zlomem nie ucieknie nikt, nawet Hitler xDDD ---> youtube.com/watch?v=B1v_YTE5dOg -
-
Ale ze jak oficjalne.
Przeciez by nie puszczali tej wersji jakby nie była oficjalna. -
spirycik napisał(a):
@Art jak długo mamy czekać na oficjalne stanowisko?? Ten rynek będzie zmieniony, czy obecna wersja jest prawidłowa i ostateczna??
-
Rynek pierwej sort !!!!! Floty rosną i rosną aż galaktyka się załamuje
-
90 % ofert na rynku nie nadaje sie do niczego.Firma prubuje nam narzucic nowe rodzaje przelicznikow.Niestety minie troche czasu zanim to zaakceptujemy.Zawazylem, ze sporo narzekaczy tez wrzucilo zawyzone oferty z nadzieja na szybki zysk.Puki co rynek jak na razie dla pusherow.Bo nikt normalny nie kupi znacznie zawyzonych ofert.A okazje sa juz na ustawkach. No chyba ze ktos po pijaku handlowal.
-
roermond napisał(a):
90 % ofert na rynku nie nadaje sie do niczego.Firma prubuje nam narzucic nowe rodzaje przelicznikow.Niestety minie troche czasu zanim to zaakceptujemy.Zawazylem, ze sporo narzekaczy tez wrzucilo zawyzone oferty z nadzieja na szybki zysk.Puki co rynek jak na razie dla pusherow.Bo nikt normalny nie kupi znacznie zawyzonych ofert.A okazje sa juz na ustawkach. No chyba ze ktos po pijaku handlowal.
PS. @Art Skoro na jednym uni przez wcześniejsze transakcji widełki znacznie odbiegają od standardu oraz od innych uni - to może zapoznasz Niemiaszków z pojęciem DATAFIX. Wystarczy wgrać standardową konfigurację jeszcze raz, co wyrówna przeliczniki do 2.5 / 1.5 / 1 - +/- 30% - czyli takie, jak powinny być wg Ciebie. I tak, DATAFIXy robi się na produkcji ...
@roermond I popraw te błędy ort ... naprawdę, ciężko to się czyta.Rentier
TOP1 Wezn (po UF)
TOP1 OberonPost był edytowany 1 raz, ostatnio przez dexPL ().
-
Fatal_Error napisał(a):
Floty rosną i rosną aż galaktyka się załamuje
roermond napisał(a):
Puki co rynek jak na razie dla pusherow.Bo nikt normalny nie kupi znacznie zawyzonych ofert.A okazje sa juz na ustawkach. No chyba ze ktos po pijaku handlowal.
Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez Apofis ().
-
Udostępnij
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0
-
Użytkownicy online 47
47 gości