Wersja 7.x - dyskusja

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Muniek napisał(a):

Pytanie od znajomego z gry:

• powiedzmy mam klase zbieracza i mamm statki pioniery,kumpel ma odkrywce,mowi mi gdzie jest pz na 16 pozycji,czyy mogw sobie tymi pionierami ten pzt zebrac ?

tak. wysylajac odp ilosc pionierow bedziesz mogl zebrac cale pz. to ze nie widzisz tej pz bo masz inna klase niz odkrywca nie znaczy ze tego pz tak fizycznie dla cb nie ma, jest one tylko ukryte
      No Sacrifice, No Victory...
      Punish and Enslave

przed zlomem nie ucieknie nikt, nawet Hitler xDDD ---> youtube.com/watch?v=B1v_YTE5dOg
    • kermit napisał(a):

KissOfTheDragoon napisał(a):

tak. wysylajac odp ilosc pionierow bedziesz mogl zebrac cale pz. to ze nie widzisz tej pz bo masz inna klase niz odkrywca nie znaczy ze tego pz tak fizycznie dla cb nie ma, jest one tylko ukryte
      z jaką misją to wysyłasz? ekspedycja? na 16tą pozycję?
      pewnie mając pionierów możesz wysłać na pozycje 16 misję "Zbieraj"
      Rentier
      TOP1 Wezn (po UF)
      TOP1 Oberon
    • kermit napisał(a):

KissOfTheDragoon napisał(a):

z jaką misją to wysyłasz? ekspedycja? na 16tą pozycję?

nie. zeby zebrac pz musisz zrobic misje zbieraj. nie mam informacji jak to dokladnie wyglada bo nie robilem konta na tej badziewnej ledzie ale jeden znajomek robil misje zbieraj z podgladu gali. najedziesz na pz na glebokiej przestrzeni, pojawia sie maly dymek z wyborem misji zbieraj (tak jakbys najechal mysza na planete czy moon masz liste atakuj niszcz transportuj itp) i w taki sposob wysylal. nie wiem czy mozna wybrac opcje zbieraj bezposrednio podczas wysylania flo. musialby sie @Das140 wypowiedziec bo on tam namietnie expy robil ;d ale mysle ze powinna byc taka opcja.

misja ekspedycji jest zupelnie inna odrebna misja gdzie tez mozesz wyslac pioniera ale nie zbierze on pz po walce tak jak kosiarka. pionier ma dwojaka funkcje. zbiera pz (misja zbieraj) lub wyslany wraz z flota w expie daje szanse na lepsze statki i itemka (chodz co do itemka chyba zmienil te opcje w 7.1, nie wiem bo nie czytam calego watku tutaj)
      No Sacrifice, No Victory...
      Punish and Enslave

przed zlomem nie ucieknie nikt, nawet Hitler xDDD ---> youtube.com/watch?v=B1v_YTE5dOg

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez KissOfTheDragoon ().

• Art napisał(a):

Standardowy przelicznik na rynku to: 2.5:1.5:1

Przelicznik może oscylować w zakresie 30% w górę i w dół od standardowej wartości
      To jest cytat z OFICJALNEJ informacji wysłanej na OGame z wersji 7.0. Czytam również drugie OFICJALNE info z wiadomości OGame. Zadna z pierdyliarda wymienionych zmian nie znosi tego co w cytacie.

Moje pozostałe 4 szare komórki nie są w stanie ogarnąć tej informacji wraz z doświadczeniem, że na Ledzie można dalej się wymieniać praktycznie dowolnie 1-1-1-1 albo i weselej.

Pożyczy mi ktoś szarą komórkę na zrozumienie tego co poszło nie tak :D
    • Nonick napisał(a):

Art napisał(a):

Standardowy przelicznik na rynku to: 2.5:1.5:1

Przelicznik może oscylować w zakresie 30% w górę i w dół od standardowej wartości
      To jest cytat z OFICJALNEJ informacji wysłanej na OGame z wersji 7.0. Czytam również drugie OFICJALNE info z wiadomości OGame. Zadna z pierdyliarda wymienionych zmian nie znosi tego co w cytacie.
      Moje pozostałe 4 szare komórki nie są w stanie ogarnąć tej informacji wraz z doświadczeniem, że na Ledzie można dalej się wymieniać praktycznie dowolnie 1-1-1-1 albo i weselej.

Pożyczy mi ktoś szarą komórkę na zrozumienie tego co poszło nie tak :D
      To było na początku zanim powstał kosmos :D znaczy rynek w tym kosmosie teraz nie aktualna wiadomość. Skąd to wygrzebałeś hehe . aktualne widełki podawałem i są zależne od rynku i graczy w danym dniu etc. Taki był zamysł w pierwszej fazie projektu a potem narodził sie wolny rynek i GF stwierdził, że to jest dla nich dobre bo więcej anty będzie hehe i tak zostawi. Koniec

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Apofis ().

• @Apofis no przecież dokładnie to przyszło na OGame dzisiaj. ;) Link do wersji 7.0 i obok link do tysiąca poprawek w v 7.1 ;) To pokazuje, że oni na 12 godzin przed wprowadzeniem wprowadzają w błąd ludzi.

Wolny rynek załatwi ich rykoszetem, ale do tego żeby to zrozumieć GF musiałoby mieć myślenie więcej niż jednowątkowe.Skoro będzie się można dorobić na rynkowym puszu z 10 multi kont, to po co komu antymateria? :)
    • Push konta, które jeszcze niedawno były złomowane na deuter u handlarza, teraz obrócą się w najaktywniejszych handlarzy na rynku. I będą sprzedawać gsy po 8k metalu, lmy po 3k metalu, a czasem nawet dopałkę 30% deuteru za 200k metalu. Taki instynkt handlarza.

Ja tylko zastanawiam się kiedy @Art zarządzi Handlową Niedzielę v 2.0. Myślicie, że jeszcze w tym roku kalendarzowym? Czy jednak ludzie nie będą tak bezczelnie wykorzystywać pięknego narzędzia do legalnego pushu, jakim jest rynek?
      Rentier
      TOP1 Wezn (po UF)
      TOP1 Oberon
    • Apofis napisał(a):

dexPL napisał(a):

Ja tylko zastanawiam się kiedy @Art zarządzi Handlową Niedzielę v 2.0. Myślicie, że jeszcze w tym roku kalendarzowym? Czy jednak ludzie nie będą tak bezczelnie wykorzystywać pięknego narzędzia do legalnego pushu, jakim jest rynek?
      :ocb: Legalne uzyskiwanie przewagi i polak ma nie wykorzystać :ocb: ty serio? 0_o ]:-D No pewnie że będzie jadka.
      To raczej była ironia
      Wystarczy wejść do piekarnika, by twoje życie zmieniło się o 180°
    • dexPL napisał(a):

Push konta, które jeszcze niedawno były złomowane na deuter u handlarza, teraz obrócą się w najaktywniejszych handlarzy na rynku. I będą sprzedawać gsy po 8k metalu, lmy po 3k metalu, a czasem nawet dopałkę 30% deuteru za 200k metalu. Taki instynkt handlarza.

Jutro będzie rekord ilości kont, które jednocześnie zejdą z urlopu. Kto ma urosnąć to urośnie, a administracja zareaguje w lutym jak już będzie pozamiatane. Może się mylę, ale raczej rzadko mnie się to przytrafia.
    • Wiec tak
      @Art - czy ty siebie czytasz?
      wybacz ale brzmisz jaka osmiolatek zagoniony w klatke pomiedzy tygrysem swoim ego ,a tym czego od Ciebie oczekuja.
      Ludzie:) obudzcie sie gra ogame nie jest gra charetaywna z tego co wyczytalem to jeden byl sensowny komentarz do tego co sie tu wyprawia.
      Otoz :
      firma gf polyka inne tytuly robi z nich p2w a potem wysysa do cna i opuszcza i gra upada.
      ta gra tez upadnie. ona zyje tylko dzieki graczom .
      no tak chyba ze gf uznalo ze 99% graczy to puszerzy to sie zgadza . wiec dajmy im rynek niech sie puszuja do woli. - to by bylo logiczne.

i niech sobie tak graja przychylam sie do tej tezy .
      a teraz do konkretow
      ze zmian - klasy jak najbardziej na plus super sprawa fajnie pieknie tylko szkoda ze one sa w glownym punktu obrad - a one sa nie istotne
      wazna zmiana ktora wchodzi tylnymi plecami to rynek:PPP
      ale to malo kto zrozumie .
      otoz narzedzie do legalnego puszu zostalo zakutalizowane przez firme gf .
      co za tym idize rowniez przez ich podwlanych czyli miedzy innmi takiego arta.
      on juz pewnie nie raz widzial ja metin upada i gry kupione przez gf upadaja - ale co go to obchodzi skoro ma z czego wyrzywic swoja rodzine
      za euro niemiaszkow , coz .

@Art
      pare pytan :
      1. jak sie odniesiesz do tego ze mowiles ze odchylenia od 2.5;1.5;1 moga siegnac maxymalnie 30%
      2. czy firma gf niweluje wogole pusz?
      3. czy moge kupic na rynku deter po przeliczniku 1;1;1 i nie dostac za to bana a jednoczsnie zahandlowac z kolega poza przelicznikami (3;2;1 i 2.5;1;5;1 ) i miec blokade?

zatem dlaczego gra pozwala na kupno ( bez premium jak rozumiem) czegos taniej za co karalibyscie wy zgodnie zasadami gry?
      4. czy rynek jest niezgodny z zasadami gry czy tez moze zasady gry niezgodne sa z rynkiem i politka gf?

pare innych pytan jeszcze oczywiscie mam ale te ciekawia mnie najbardziej
      ORAZ
      jak ogarniecie niedziele handlowa 2.0 ?
      bo wyczuwam przyrosty rzedu 324324234 kkkk
      juz nie wspomne ze na rynku oprocz super taniego deuteru moze znalesc sie i konto kolegi:) albo kolezanki z teamu albo kogos

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez cerm3r ().