Jestem za zwiększeniem derbisu z floty do 70% i eko do x7 badania nie ma sensu zwiekszać. Co do derbisu z obrony zgadzam sie z osobami powyżej ze to wyludni uni.
Zmiana konfiguracji uniwersum
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
-
Debris z obrony - nie
Ładowność sond - nie
zwiększenie debrisu - 60-70% jak najbardziej
Jeśli chodzi o eko i badania - póki te drugie robią się mniej niż miesiąc przy sensownych labach, to moim zdaniem nie ma sensu zmieniać, proponuję eko x7 a ewentualnie w późniejszym stadium rozwoju uni powrót do x6 i zwiększenie badań do x12. -
-
Bora 3d napisał(a):
nie dokonca rozumiem wasze podejście do tematu badań x12? skoro inne uni tak maja czemu my mamy nie korzystać z tego przywileju
Badania mogą maksymalnie mieć x12 i być wielokrotnością eko czyli np.
jak masz speed eko 3 to badania mogą być x6 (3x2), x9 (3x3), x12 (3x4)
Większość serwerów w PL ma speed eko x7 więc kolejna wielokrotność to x14 poza maksymalny speed badań.
To wybór między eko x6/badania x12 a eko x7/badania x7.
Diakon1975 napisał(a):
Badania są zmorą tej gry. Nikt z tym nic nie robi. Po za tym suport to banda znajomków którzy nic nie robią a patrzą na kasę. Tyle w temacie
Jeżeli uważasz inaczej to również polecam taki styl życia. -
Złom z obrony - nie
Złom ze statków - 70%
Eko/badania - x7
Ładowność sond - nie -
Złom z obrony - nie
Złom ze statków - 70%
Eko/badania - x7
Ładowność sond - tak -
Jako że nadal posiadam konto na Dorado i w sumie chętnie bym wrócił gdyby uni miało realną szanse trwania a nie agoni
złom z obrony - NIE
złom ze statków - 70%
eko - x7
badania - wg możliwości podnieść choć na x2
ładowność sond - NIESojusz: [SCS] - StarCraft Soldiers
Universum: Wezn
-
-
-
Jak najbardziej za:
Złom z obrony - nie
Złom ze statków - 70%
Eko/badania - x7
Ładowność sond - nie
Uni 43 Top 9 (off) | Drako Top 50 (off) | Quantum Top 60 (off)
Ogame pl: 281,357 % -
Właśnie zmieniono konfigurację uniwersów Aquarius i Bellatrix. U nas nawet nie było ankiety, choć temat bardzo aktywny i ludzie chcą zmian. Także najpierw chyba uni musi paść na dobre, a później będą szminkować trupa (zmiany)
-
kamykmocy napisał(a):
@ciap Czy nasz temat zdobył już dostateczny rozgłos ?
-
ciap napisał(a):
kamykmocy napisał(a):
@ciap Czy nasz temat zdobył już dostateczny rozgłos ?
Ja tak tylko przypominam -
Hefajstos napisał(a):
Ja tak tylko przypominam
Więcej szczegółów dopiero w środę.
//TODO: Potuptać w środę [; -
ciap napisał(a):
Hefajstos napisał(a):
Ja tak tylko przypominam
Więcej szczegółów dopiero w środę.
//TODO: Potuptać w środę [;
-
P Y S I U napisał(a):
ciap napisał(a):
Hefajstos napisał(a):
Ja tak tylko przypominam
//TODO: Potuptać w środę [;
-
-
Idź smierdzieć puszem gdzie indziej.
-
-
-
-
-
DUDEUSZ napisał(a):
W takim wypadku możnaby ankietę i tak przeprowadzić, a zmiany wprowadzić powiedzmy za te kilka miesięcy ( o ile oczywiście gracze wyrażą takie chęci - no ale to akurat dość oczywisty warunek :p)
Proponuję zrobienie ankiety w okolicy połowy czerwca. -
-
Art napisał(a):
sondy odpadaja - o tym pisałem już przy okazji zmian na innych Universach.
Lwica jest boska :) -
buleon napisał(a):
Art napisał(a):
sondy odpadaja - o tym pisałem już przy okazji zmian na innych Universach.
... sondy są parametrem testowy dlatego na razie nie będzie na starym
/me patrzy na @Hefajstos @kamykmocy itd -
Przeszło testy na wielu uniwersach, a gracze pokroju meduzy z Xanthus udowadniają, że ciężką pracą można sporo osiągnąć.
Lwica jest boska :) -
@Art
No to muszę przyznać, że straszna lipa. Od założenia tematu minęło 3 tygodnie i liczba kont w tym czasie zmalała z 1400 do 1200. Ankieta za 3 miesiące (gdzie kilkanaście osób wypowiadających się chce zmian, a jedna napisała, że jej to obojętne - i w zasadzie została wysłuchana), więc zmiany byłyby w okolicach sierpnia. Nie wiem, ile nas zostanie. 500? Co wtedy da podniesienie eko o jedno oczko, jeżeli teraz niewiele? Tym bardziej, że stare i nowe uniwersa mają eko x7. A może teraz jedno oczko i jakiś % z floty i już coś da Po kilkadziesiąt układów w lewo i prawo sami urlopowicze, idlaków jak kot napłakał, a wiadomo - Ci będą kasowani, a Ci niekasowani, wiadomo, że nie będą się rozwijać (do tego dochodzi ograniczenie magazynów). Podniesienie eko o oczko teraz, myślę, że znacznie wydłuży czas przez który będzie się chciało w ogóle na nich latać. Za 3-4 miesiące już niekoniecznie...
Fenrir ma podobne parametry do nas, więc fuzja pewnie będzie z nimi. Tyle, że oni mają 70% złomu i 5000 graczy. Obecnie na Dorado 36 aktywnych, a na Fenirze 280. Prawie x8 więcej. Jakie będziemy mieli z nimi szanse za jakiś rok, w przypadku ewentualnej fuzji? Bez zmian jesteśmy skazani na pożarcie. -
Podpisuję się pod postem @Hefajstos - niestety frekwencja na dorado wypada bardzo kiepsko w porownaniu do Fenrir, Europy czy nawet Cosmos, które jest starszym uni.
Myślę, że zdecydowana większość spośród pozostałych graczy na Dorado apelowałaby o szybszy termin ankiety. Co do prędkości ekonomii to niby jedno oczko wiele nie zmienia, jednak nie jest to bez znaczenia -
Nie ma się też, co oszukiwać. Większość graczy (ja już napewno ) gra tutaj z myślą o przyszłej fuzji - choć uni niby młode, a jednak. Chcemy mieć jakieś szanse - myślę, że to uczciwe. Sam nie gram flotą, ale kto wie, przy 70% debrisu może by mnie podkusiło pospawać trochę latajek a to oczko eko w górę, może by sprawiło, że przyszli idlerzy (którzy jeszcze o tym nie wiedzą) zbudowaliby lepsze eko, a to wydłużyłoby agonię uni
Pozdrawiam
-
Udostępnij
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0