Rising napisał(a):
Śmiało,składaj podanie, popracuj jako GO, nie widzę przeszkód. Jak będziesz dobry to dostaniesz awans na SGO być może i udowodnisz Wszystkim jak bardzo są słabi w byciu GO. Zapraszam
Moje STejki to nie pączki z mefedronem
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
Rising napisał(a):
Śmiało,składaj podanie, popracuj jako GO, nie widzę przeszkód. Jak będziesz dobry to dostaniesz awans na SGO być może i udowodnisz Wszystkim jak bardzo są słabi w byciu GO. Zapraszam
dryDson napisał(a):
No jasne! Jak mogliśmy na to nie wpaść?! Przecież jak idę do fryzjera i on mi skopie fryzurę to kolejnym krokiem jest zrobienie kursu i strzyżenie się samemu. Kurcze kurcze... Nie udana operacja? Nic prostszego, wystarczy ruszyć na akademię medyczną zaliczyć parę lat i machnąć sobię operację. Jak już komuś się za coś płaci lub podejmuje się jakiegoś zadania to liczy się na jego profesjonalizm, a nie gadanie 'zrób to lepiej'Rising napisał(a):
Rising napisał(a):
A jeśli Wam nie odpowiada taki stan rzeczy to macie 3 wyjścia:
1. Usunąć konto, nie grać w gry GameForge.
2. Spamować Niemcom z GF czy to na Origin Boardzie czy też mailowo czy telefonicznie jak lubicie, że Wam się to nie podoba i liczyć na poprawę.
3. Zaakceptować sprawy takie jakie są i nie przejmować się rzeczami, na które nie macie wpływu.
LionKong napisał(a):
@Rising jest jedna podstawowa sprawa jeżeli ktoś decyduje się na zostanie GO, SGO itd to niech wykonuje swoją robotę uczciwie i profesjonalnie
Nie znam mechaniki Waszych możliwości pracy ale mam tylko jedno pytanie :
Czy możecie wykryć coś co się dzieje złego tzn łamane są przepisy tylko podczas ich trwania???
Czy po fakcie już nie????
Czekam na odpowiedź
Vertigo77 napisał(a):
Gracze podchodzą emocjonalnie, trudno im się dziwić, ale jak ktoś ma trochę pojęcia jak to w praktyce może działać, to rozumie, że team nie jest tutaj winny. Problemem jest brak technicznych możliwości złapania sprawcy za rękę oraz fakt, że to co jest obserwowalne od strony informatycznej nie narusza zasad gry.Rising napisał(a):
A jeśli Wam nie odpowiada taki stan rzeczy to macie 3 wyjścia:
1. Usunąć konto, nie grać w gry GameForge.
2. Spamować Niemcom z GF czy to na Origin Boardzie czy też mailowo czy telefonicznie jak lubicie, że Wam się to nie podoba i liczyć na poprawę.
3. Zaakceptować sprawy takie jakie są i nie przejmować się rzeczami, na które nie macie wpływu.
Oprócz tego co napisałeś, jest jeszcze możliwość, by wspólnie przemyśleć aktualne zasady gry w taki sposób, by uniemożliwić graczom pushowanie się. Następnie napisać wielką, ale konstruktywną petycję w tej sprawie do GF, najlepiej w języku niemieckim i angielskim.
Samo tupanie nic nie zmieni. Być może ktoś zaproponuje taką rekonstrukcję zasad gry, by poprawić sytuację.
A zgadzam się, że jest ona niewesoła i to dotyczy wszystkich uniwersów.
LionKong napisał(a):
@Rising jest jedna podstawowa sprawa jeżeli ktoś decyduje się na zostanie GO, SGO itd to niech wykonuje swoją robotę uczciwie i profesjonalnie
Nie znam mechaniki Waszych możliwości pracy ale mam tylko jedno pytanie :
Czy możecie wykryć coś co się dzieje złego tzn łamane są przepisy tylko podczas ich trwania???
Czy po fakcie już nie????
Czekam na odpowiedź
Pinkie Pie napisał(a):
post zawierał temat
propozycja stworzenia uni bez antymaterii na okres 3 miesiecy - oraz dlaczego mody kasują posty
a w nich pytanie i propozycja o stworzenie uni na którym przez 3 pierwsze miesiące nikt nie mógł by kupić antymaterii a potem wedle uznania moderatorów
gdzie tu złamanie regulaminu ?
reasumując - regulamin nie zabrania takich pytań - mody kasowały temat i posty pod zmienoną nazwą tematu - a na ten temat i pushe mają wywalone więc śmieją sie z was pewnei jeszce bardziej niż mnie was żal
Starrk napisał(a):
Zamiast cieszyć się, że macie kogoś takiego jak @Rising, który nieco rozświetli te wasze zaciemnione umysły, to wy dalej wieszacie na nim psy.
Tak lubicie te wasze porównania, bo fryzjer, bo policja, bo się płaci.
A) O ile mi wiadomo, jedynym członkiem Teamu OGame PL, który dostaje pieniądze, jest @Art. Cała reszta teamu to wolontariat.
B) Jeśli fryzjer strzyże cię za darmo (@'Rising' i jego robota jako GO), a ty narzekasz, jak to nieudolnie jest zrobione, to albo dostaniesz w łeb, albo zostaniesz pożegnany niemiłym słowem, albo... fryzjer się zniechęci i zrezygnuje ze swojej funkcji
C) Policja? Patrz ile masz na świecie policji. Czy fakt, że przestępcy istnieją mimo obecności policji świadczy o nieudolności organu ścigania? Prosta lekcja historii dla ciemnego narodu - najpierw pojawili się bandyci, a dopiero potem stróże prawa. Oszuści będą szukali nowych i nowych sposobów na łamanie/omijanie prawa. Policja ich nigdy nie wyprzedzi, może co najwyżej próbować być trzy kroki za nimi.
Tu tak samo. To co ten ktoś, o kim piszecie, robi, jest najzwyczajniej w świecie legalne - a przynajmniej w głównej mierze. Tor, proxy, VPN, kumpel z Włoch - i już masz armię kont, z którymi nie masz żadnych powiązań.
D) Dowody w postaci waszych śmiesznych SMSów, screenów, GG, Discorda, Allegro? Super. Mam nadzieję, że staną się twardym dowodem na winę. W dniu, w którym tak się stanie, gwarantuję wam wszystkim, że na potrzeby tej gry STRATEGICZNEJ sam spreparuję takowe dowody, byle tylko pozbyć się konkurencji z mojego uniwersum. Chamskie, co nie? I kijek w majtkach mnie interesuje, ile byście o tym płakali. Jeszcze nie spotkałem się z posądzeniem kogoś o bycie chamem, bo dobrze blefował w pokerze i ograł przeciwników na dobry hajs
E) Wasz protest jest uzasadniony, ale jego forma jest co najwyżej śmieszna:
- Team OGame PL nie jest nijak rozliczany ze sprzedaży antymaterii
- GameForge nie odczuje spadku przychodów niezależnie od tego, czy całe uni przestanie kupować AM, czy też cała społeczność OGame.pl. Ktoś wpakował dużo ojro? Super. Podpowiem wam tylko, że to nic w porównaniu z tym, ile pakuje się ojro na starcie gier MMORPG pod patronatem GameForge.
elf napisał(a):
Na co dzień też tak gładko akceptujecie że ktoś was ładuje w bambuko na wasz koszt ?
Truck driver napisał(a):
Ta gra to nie prawdziwe zycie. Dostosuj sie lub skoncz grac. Nikt Tobie ani nikomu innemu przeciez nie kaze za nic placic a piszesz o kosztach.elf napisał(a):
Na co dzień też tak gładko akceptujecie że ktoś was ładuje w bambuko na wasz koszt ?
elf napisał(a):
Jak już mówimy co kto ma robić, bo to fajne jest, to idź być zajefajnym gdzie indziej.
Nie będę akceptował oszustw w żadnej sferze życia, czy to w rozrywce czy gdzieś indziej. Miej jaja chłopie powiedzieć że coś jest nie w porządku bo inaczej to marny nasz los i to głównie poza grą.
Twoim kosztem jest czas już tutaj spędzony. To znacznie więcej warte niż pieniądze.
Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez elf ().
elf napisał(a):
Ujawniła się i kolejna frakcja memiczna: 'kierowcy ciężarówek'.
Nie podejmuję dyskusji z wiadomych powodów
elf napisał(a):
Ostatni edit, bo mam wyrzuty sumienia: do kierowców nic nie mam, gorzej z takim stylem myślenia, który jest właśnie memiczny. Brak mi argumentów na bezmyślność, ignorancję i bylejakość.
Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez w0jci3ch ().
Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Ave ().
DUDEUSZ napisał(a):
"Dowody" w postaci linka do aukcji na Allegro nie mają żadnej wartości.
dryDson napisał(a):
No jasne! Jak mogliśmy na to nie wpaść?! Przecież jak idę do fryzjera i on mi skopie fryzurę to kolejnym krokiem jest zrobienie kursu i strzyżenie się samemu. Kurcze kurcze... Nie udana operacja? Nic prostszego, wystarczy ruszyć na akademię medyczną zaliczyć parę lat i machnąć sobię operację. Jak już komuś się za coś płaci lub podejmuje się jakiegoś zadania to liczy się na jego profesjonalizm, a nie gadanie 'zrób to lepiej'