Jestem odrębną osobą i moim celem jest gra pod kogoś handlem 2:1:1. Nie dlatego, że daje mi to radość, tylko dlatego, że mogę i kij wam wszystkim w oczy
![:)](https://board.pl.ogame.gameforge.com/wcf/images/smilies/smile.png)
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez john malkowitz007 ().
Nie, poprostu kryształowi myśleli, że pojeżdżą sobie po Milim i zmienią temat - a tu klops i jak było 10 oskarżających tak teraz nie ma ani jednego żeby przeprosić ot cała filozofia.Chyba_TY napisał(a):
a kogo obchodz ban mili ??
30 postów o banie. Jakiś idiotyzm. Czy zdjety czy nie o ktorej itp. Jeden przez drugiego. Hehe
A Mili to jakiś wyznacznik dobra czy zła ?? Że tak to roztrząsacie??
Grajcie!!! S&d jest
Krwawy Tapicer napisał(a):
Nie, poprostu kryształowi myśleli, że pojeżdżą sobie po Milim i zmienią temat - a tu klops i jak było 10 oskarżających tak teraz nie ma ani jednego żeby przeprosić ot cała filozofia.Chyba_TY napisał(a):
a kogo obchodz ban mili ??
30 postów o banie. Jakiś idiotyzm. Czy zdjety czy nie o ktorej itp. Jeden przez drugiego. Hehe
A Mili to jakiś wyznacznik dobra czy zła ?? Że tak to roztrząsacie??
Grajcie!!! S&d jest![]()
ciap napisał(a):
Chcesz się bawić w Jamnika? Szantażował ludzi "sprzedaj mi dex albo Cie rozwalę". A że nikt mu nie chciał sprzedawać to rozwalał.Chyba_TY napisał(a):
Na fali widać dostawców dla Ciap. Skoro paru graczy uważa że to są jej konta to dlaczego ich nie rozwalą ??
Nie jestem jedynym ekowcem kupującym dex. Deuter skupuje jeszcze paru górników. I robią to całkiem dobrze bo mają zyski większe niż ja (od przyrostów dobowych odliczyłam przyrost powstały z wydobycia).
Pisałam to chyba 1000 razy już. I widzę nadal jest z tym problem:
Pamiętam czasy gdy nie było handlarza. Jak sprzedawałam deuter to minimalny przelicznik, jak poprosiłam o mix jakiś konkretny (proporcje 2:1) to dostałam na 1kk kryształu 10kk metalu. Sprzedać dex? Był problem z sprzedaniem, ludzie nie budowali wysoko deuteru. Kryształu za to brakowało na uni. Gra była ciężka. Od tamtej pory zmieniło się sporo np. jest więcej rzeczy wymagających kryształu w grze eko - plazma, astro. Sprzedawanie deuteru napędza rozwój gry eko. Jest po prostu ciekawiej.
Ciekawe jest to że każdy pisze "ciap się pushuje". Każdy kto kupuje deuter na nim zarabia. Gracz eko bo handuje u handlarza, gracz flociarz bo ma dex na ataki. Co ciekawe jak się zeskanuje flociarzy to połowa z nich ma magazyny wysoko metal, kryształ i nisko deuter np. 19 19 12. Flociarze też wymieniają deuter u hadnalrza ale u nich jest to ok po przecież kupili na loty.![]()
Lecimy dalej. Zarabia na tym również osoba sprzedająca deuter. Po 1. budując deuter ma równomierny rozwój - rozwija się szybciej. Po 2. ma przyjemniejszą grę - sprzedaje dex za to czego aktualnie brakuje.
To sprzedający deuter decyduje o tym komu sprzeda. Górnikowi (co nie ma floty i używa handlarza) czy flociarzowi (który flotę ma i również używa handlarza!!!).
Miałam tego nie pisać bo znowu będzie burza. Możecie zostawić to bez komentarza.
Ostatnio jakiś gracz kliknął do mnie że wie że XX i YY to moje push i multi konta. Był tego tak pewny że w jakiś amok wpadł.
W 11 miesięcy jedno konto miało przyrost 57,7kk (+1 planeta, 1,4kkk dexu) drugie 55kk (+2 planety, 2kkk dexu). Jakiś gracz pyka sobie normalnie i jest oskarżany o bycie czyimś multi pomimo normalnych przyrostów.
Teraz prześwietlimy konta które ostatnim czasy dostały bany:
Jedno konto ma 30kk punktów, 10kkk surowców, w ostatnich 11 miesiącach ok 20 dni gry i tyle samo wejść i zejść z urlopu (program niestety raz dziennie sprawdza urlopy więc pewnie nie wszystkie zostały wykryte). Przyrost? Miało. Zbudowało 870k DT.
Inne konto? Przyrost dobowy na poziomie eko 27/23/23, koszt 21.196 (przyrost liczyłam na podstawie tylko dodatnich np jeżeli dziś mam 100k punktów, jutro mam 80k punktów, kolejnego dnia mam 100k to przyrost normalnie wnosi 0, jednak licząc dodatnie przyrosty wychodzi że zrobiłam 20k puntów). Gdzie reszta punktów ekonomicznych? Astro? W ciągu 11 miesięcy z eko x5/x7?![]()
Jeżeli ktoś nie widzi różnicy między graczem (jest fizyczną osobą gdzieś w świecie) i pyka sobie w ogame dla siebie (robi co chce, gra jak chce) a graczem którego jedynym celem jest wspomaganie innych... Oczywiście jakiś gracz może być odrębną osobą i jego celem będzie gra pod kogoś (np. handel 2:1:1) - bo mu to daje radość. Jednak po co wtedy łamie zasady gry i dostaje bana?![]()
Pa
Selene napisał(a):
No i życzę powodzenia bo mnie nikt nigdy nie przeprosił za insynuacje a nawet bana nie było.
Elmo[Wieiworak] napisał(a):
Tak samo jak ARO nikt nie przeprosilSelene napisał(a):
No i życzę powodzenia bo mnie nikt nigdy nie przeprosił za insynuacje a nawet bana nie było.
skislem xD
Selene napisał(a):
Także sam pomysł przeprosin w tej grze jest chyba nietrafiony bo trzebaby poprzepraszać masę ludzi.I w tym momencie doceniam przeprosiny Filu.
FILU napisał(a):
można, możnaSelene napisał(a):
Także sam pomysł przeprosin w tej grze jest chyba nietrafiony bo trzebaby poprzepraszać masę ludzi.I w tym momencie doceniam przeprosiny Filu.
Nie jest głupio przepraszać a wręcz przeciwnie jest ulga.
Ps: to ja też czekam na przeprosiny za stwierdzenie że ja to Panciorek chociaż wszyscy wiedzą że nie ale niechcą w to uwierzyć
Selene napisał(a):
... osobie która była odpowiedzialna za rakietowanie nas i puszczanie dziwnych ataków - czyli tobie.
Selene napisał(a):
I w tym momencie doceniam przeprosiny Filu .
FILU napisał(a):
no i po co ten ping-pong![]()
ja wiem swoje Ty wiesz swoje.
Ty się mylisz a ja nie potrafi ci wytłumaczyć![]()
i nie dochodzi do mnie ze jest zdziwienie ze byłemu sojusznikowi robiliśmy moona![]()
To takim razie ATM nie ma żadnego moona sklejonego za pomocą PN /
psyyyyyyyyyyyy nie uśmiechaj się jak piszesz bo widzę cie że się śmiejeszże każdą teorię można naciągnąć na swoją stronę nawet jak stanę po stronie, że Kopernik nie żyję chociaż nie byłem na jego pogrzebie
kto mi w to uwierzy chociaż to logiczne
FILU napisał(a):
i co ? jak wiem że on niebawem wróci z nowym kontem i pisał że z braćmito też będziecie się rakietować i każdego kto mu lub im moona postawi
proszę cie Selene
.
Załatwiajcie sobie następnym razem z nim sami chyba potraficie pisać ? bo bo postach widać że taka nie potrzebujecie łącznika
![]()
dobra koniec
skanować i złomować nie klikać tutaj teorii czeskich filmów
Calipso napisał(a):
[...]
Ps.: Leonidas, ty jestes z uni1 (ja nie), to powinienes lepiej wiedziec, ze osoby ktore probowaly, czy zaczely grac nieuczciwie, byly z PN usuwane i takich tez tam nie przyjmowano i takie zasady w PN pozostaly do dzisiaj. Ja rozumiem cala ta niechec, wywolana rywalizacja Templars z PN na uni1, ale bez przesady z tymi zlosliwosciami.
skar napisał(a):
serio przez tyle stron sie klocicie z puszerami o to kto sie bardziej puszuje?
KKS napisał(a):
Jeżeli chodzi o mnie tak dostałem jak sie robi zapych z jednego IP tak się kończy ale mam doświadczenie na przyszłość
FILU napisał(a):
ale ja mam naprawdę gdzieś kogo rakietował i tych co trzeba czy nie.
Ważne ze ja musiałem interweniować i pisać jednym i drugim ze to co wy robicie to zwykłe chamskie zagrania
i co ? jak wiem że on niebawem wróci z nowym kontem i pisał że z braćmi to też będziecie się rakietować i każdego kto mu lub im moona postawi proszę cie Selene .
Załatwiajcie sobie następnym razem z nim sami chyba potraficie pisać ? bo bo postach widać że tak a nie potrzebujecie łącznika
dobra koniec
skanować i złomować nie klikać tutaj teorii czeskich filmów
Caterpillar napisał(a):
Cześć.
Na początek chciałem pogratulować Atakującym bo naprawdę fajnie Wam wyszło.
Moja przygoda z grą dobiegła końca dlatego z tego miejsca chciałem przeprosić wszystkich, którym wyrządziłem przykrość swoimi wpisami tutaj na forum oraz w grze. Szczere PRZEPRASZAM.
Fakt jest taki, że za dużo czasu poświęcałem na forum, a za mało w grze.
Niestety takie są koleje losu, Atakujący już bodajże 3 raz mnie trafili i już 4 razu nie będzie bo to KONIEC mojej przygody z tą grą.
Pamiętam moje początki i wspinanie się w statystykach na różnych kontach, moje sojusze i ludzi których poznałem. DZIĘKUJĘ, ŻE MOGŁEM WAS POZNAĆ I SPĘDZIĆ Z WAMI KAWAŁ CZASU. Dziękuję Także Komornikom za mobilizację mnie do GRY i Przepraszam Was za moje obraźliwe wpisy (przepraszam Cię Zygunia !! ).
Zawsze chciałem grać w sojuszu, który "lata" i właśnie taki sojusz, a bardziej koalicja PN i Komornik mnie poskładali. Moim marzeniem było grać w takim sojuszu lub w takiej koalicji. Zazdroszczę Wam tego, że potraficie tak fajnie grać i mobilizować siebie do tego, aby wykręcić fajny procent !! Szczere gratulacje !!!
Raz jeszcze Dziękuję Wszystkim Wam i powodzenia w grze i w życiu prywatnym
Pozdrawiam Panciorek !!!!