Raven [SUICIDE] vs. nikbejbis [LCP] 2952.19%

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Raven [SUICIDE] vs. nikbejbis [LCP] 2952.19%

A tutaj mamy wspomniany lot przez ktory nie moglem pomoc w zbiorce :)
    obronca przy ostatnim pechowym locie napisal ze szkoda zycia ale znalazlem sposob :D
    ladnie pogratulowal takze zycze Szoo :)

Pozdrowienia dla Sojuszu SUICIDE, Buddy, Znajomkow i ekipy z Quaoar :)
    dla Ciebie Szymek osobno, powodzenia na innym Uni :)

Dnia 20-03-2018 --:--:-- następujące floty spotkały się w walce:

Agresor Raven [SUICIDE]

Mały transporter 8.700
    Lekki myśliwiec 22.453
    Okręt wojenny 2.531
    Pancernik 2.479
    Krążownik 6.861
    Niszczyciel 125

Obrońca nikbejbis [LCP]

Mały transporter 167
    Duży transporter 464
    Lekki myśliwiec 8.376
    Krążownik 436
    Okręt wojenny 808
    Recykler 2.063
    Sonda szpiegowska 26.236
    Bombowiec 1.335
    Satelita słoneczny 106
    Gwiazda Śmierci 2
    Pancernik 993
    Wyrzutnia rakiet 151
    Lekkie działo laserowe 3
    Ciężkie działo laserowe 6
    Działo Gaussa 2
    Mała powłoka ochronna 1

Po bitwie...

Agresor Raven [SUICIDE]

Mały transporter 5.854 ( -2.846 )
    Lekki myśliwiec 15.120 ( -7.333 )
    Okręt wojenny 2.430 ( -101 )
    Pancernik 2.399 ( -80 )
    Krążownik 6.052 ( -809 )
    Niszczyciel 121 ( -4 )

Obrońca nikbejbis [LCP]

Zniszczony!

agresor wygrał bitwę!
    Agresor przejął:
    946.553 Metalu, 254.446 Kryształu i 2.269.760 Deuteru

Agresor stracił łącznie 77.537.000 jednostek.
    Obrońca stracił łącznie 389.504.000 jednostek.
    Na polu zniszczeń unosi się 176.086.400 metalu i 119.133.000 kryształu.
    Agresor przejął łącznie 3.470.759 jednostek.

Szansa na powstanie księżyca 20%.

Szczątków zebranych przez agresor(ów):
    30.000.000 Metalu i 30.000.000 Kryształu
    30.000.000 Metalu i 30.000.000 Kryształu
    44.640.000 Metalu i 44.640.000 Kryształu
    37.037.900 Metalu i 14.402.100 Kryształu
    30.000.000 Metalu i 0 Kryształu

Szczątków łącznie zebranych przez agresor(ów):
    171.677.900 Metalu i 119.042.100 Kryształu

Podsumowanie zysków/strat:

Podsumowanie agresor

Metal: 121.568.453
    Kryształ: 95.693.546
    Deuter: -608.240
    agresor zyskał łącznie 216.653.759 jednostek.

Podsumowanie obrońca

Metal: -201.835.053
    Kryształ: -146.894.946
    Deuter: -44.244.760
    obrońca stracił łącznie 392.974.759 jednostek.

Powered by Konwerter RW OGotcha 4.1.4

• Jestem trochę zawiedziony, tylu obserwatorów, fanów, wielbicieli, nawet przedstawicieli nauk ścisłych a dywanu czerwonego brak :) A gdzie czołówka z MGM, gdzie fotoreporterzy, wywiady, autografy ? że przejazdem itp ? Nic nie ma, kompletny brak przygotowania a przecież Oscary tuż tuż.

Jeszcze raz, tym razem oficjalnie, gratuluje wlotu i znalezienia pomysłu :)

Żeby nie przynudzać, było tak:

Fsy zrobione i spac. Rano wstaje a wlasciwie budzi mnie Kirk bo lubi pogadać kiedy normalni ludzie jeszcze śpią, ubieram sie spokojnie, musze zawiezc dzieci szkola/przedszkole, w glowie tli się, ze flota spada kolo 8 wiec luz. Przed wyjsciem sprawdzam jednak czasy na kompie a tu Raven dmucha. Czas dolotu jeszcze ok.27min wiec stwierdzm, ze zdaze z dzieciakami i ogarne to przy kawce. Dziwne tylko bylo, ze leci na planete wiec szybko sprawdzam co tam stoi a tam nic nie ma wiec jeszcze wiekszy luz. Wsiadam do auta, sprawdzam na telu po co on tam leci i co dziwne, dlaczego jest tuz za moja flota i co gorsza, dlaczego moja flota wraca z fsa tez na planete !!??. Szybko dociera do mnie, ze pewnie cos pomieszalem i zrobilem fsa z planety a nie z moona. Czeski błąd. Dobra, mysle sobie reszta floty spadnie za chwilę, to sięteleportuje i podstawie ze wszystkim to tak latwo nie przejdzie, moze jeszcze kirk sie dolaczy to bedzie duzy zlom pod dom. Jade dalej, fura sie trzesie na dziurach, tel maly i niewygodny, okularow nie mam to krece paluchem po ekranie, powiększam i nijak nie moge sie teleportowac. Mowie, co jest do [ciach] nedzy, [ciach] telefon. Ale na szczęscie mam kompa przy sobie wiec szybko sie przelaczam i szukam dalej co jest. Patrze, patrze i nie wierzę, to nie moon, to plama na ekranie. Scieram a tam nic, pusto, nie ma moona. Sprawdzam rw i juz wiem, ze pozamiatane, moon spadl a flota jak bezpanski pies wraca na planete. Dobra, nie z takich opresji się wychodziło, plan B, operacja sprawne palce i szybki net albo jak kto woli dziki zachód, Clint Eastwood i "w samo południe". Zobaczymy, kto jest Billy the Kid ;) Zaparkowalem za poboczu, rece rozgrzane, czekam. Moja flota wraca, Raven 3 sek za nia , ja na fotelu jak pianista przebieram palcami. Adrenalina rośnie, zegar tyka, czas spowalnia. Wreszcie jest moja flota to lece po kolei, zaznacz wszystko, check, pole zniszczen, check, ( mysle sobie i licze ze dopiero 1 sek minela, wiec spoko, szybki jestem, dam rade), dalej, check, wyslij flote i fruuuuuu, czerwony komunikat : NIE MOŻNA WYSŁAĆ FLOTY :)

Matematyk, powiem Ci, ze ostatnio jak na mnie leciales ( bez dwuznacznych skojarzen ;) ) to leżalem na kanapie z kompem na kolanach, akurat robilem fsy i zasnalem. Obudzilem się i patrzylem na te czerwone cyferko literki i pomyslalem, ze jeszcze troche popatrze az zawrocisz albo napisze, ze jestem. Ale znowu zasnalem i pewnie gdyby nie przestraszylo mnie wlasne chrapanie to spalbym dalej i nie zapalil swiatla ;) A tak chcialem popatrzec na te Twoje LMy.

Moderator Neferet:
    Pseudocenzura
  • hhehehe w to,że zobaczyłeś czerwony trójkącik i zasnąłeś to ciężko mi uwierzyć,ale jak piszesz tak było- nie przeczę :P
    Ludzie różne wczutki mają,bo ja bym na przykład z grobu wstał napisałbym ON,wykonał fsy i dalej się położył.
    Logowałeś się kilka minut po powrocie Fs-a i już miałem lecieć w ciemno puścić floty i rece ,pójść z psem pojechać na zakupy...
    Zagrałeś jednak niestandardowo, cały dzień latajki klepałem i rece pod te starcie i byłem pewien,że wbiję się w tą lukę 8-)
    Statystyki do dołu dodatkowo zachęcały i popełniłeś jeden błąd,że fsa z jednego mona robiłeś,o dzieleniu czy stacjonuj nawet nie pisze .
    Robiłem już gwiazdy,ale raven był szybszy, i z tego miejsca jeszcze raz GRATULUJĘ.

Tobie nikbejbis szczere SZO ,widzę zdrowe podejście do gry i poczucie humoru :thumbup:
    Na Sombrero miłości nie ma...
    ...znów mocno zaciskam pięści :E
  • Matematyk DS napisał(a):

hhehehe w to,że zobaczyłeś czerwony trójkącik i zasnąłeś to ciężko mi uwierzyć,ale jak piszesz tak było- nie przeczę :P
    Ludzie różne wczutki mają,bo ja bym na przykład z grobu wstał napisałbym ON,wykonał fsy i dalej się położył.
    Logowałeś się kilka minut po powrocie Fs-a i już miałem lecieć w ciemno puścić floty i rece ,pójść z psem pojechać na zakupy...
    Zagrałeś jednak niestandardowo, cały dzień latajki klepałem i rece pod te starcie i byłem pewien,że wbiję się w tą lukę 8-)
    Statystyki do dołu dodatkowo zachęcały i popełniłeś jeden błąd,że fsa z jednego mona robiłeś,o dzieleniu czy stacjonuj nawet nie pisze .
    Robiłem już gwiazdy,ale raven był szybszy, i z tego miejsca jeszcze raz GRATULUJĘ.

Tobie nikbejbis szczere SZO ,widzę zdrowe podejście do gry i poczucie humoru :thumbup:
    właśnie bardzo standardowo jak 3/4 ekonoobów

siedze, ale nie napisze, niech agresor marnuje czas bo przeciez jest chamem prostakiem gnojem i jest taki nie miły, a to, że na tym ta gra polega to eać to BO JA BUDUJE ELEKTROWNIE I MI SIE NIE ŚPIESZY!

Niestety to normalne w naszych czasach...

A czy to ustawka to łatwe do sprawdzenia przez GO. Mają logi niech sprawdzą w jakich okolicznościach flota zleciała na planetę i czy normalnie latała z planety. Jak to jednorazowe to bym to przetrzepał bardziej :P

Chociaż na tle ostatniego ST 8k% ACS to jest i tak pikuś :D
    For the rest, I have to say to you
    I will dream like the God
    ...And suffer like all the dead children...

Kupie dex i metal uKallisto
    Info priv acc Inarius
  • Co do tego,że obrońca nie pisze to ja osobiście pretensji nie mam.
    Miałem taką sytuację jeszcze jak ajman był w TF,myślał,że znalazł chłopca do bicia skanował i leciał,ale,że ja chłopak wczuta i pilnuje zabawek nawet w pracy czy gdziekolwiek,to piszę ON.
    Kolejny dzień to samo pisze ON ,a kolega na to "twój stary",bo chyba dupka go o deu zabolała.
    80% graczy nie napisze nawet głupie dzięki.
    Nie ma co się dziwić obrońcom potem,że nie piszą,jak mają podobne doświadczenia do moich.Szukajmy kultury najpierw u atakujących,a potem wymagajmy u obrońców.
    Oczywiście jeszcze raz graty starcia co by spamu nie było
    Notowałem logowania i w 3 dzień nagle siedział inaczej-wolne w pracy czy coś -o to mi chodziło .
    Ten jeden lot to tak poleciałem,zobaczyć co wyjdzie,tamta luka to całkiem inne starcie miało być.
    sorry za nieporozumienie,chyba czas już się położyć
    Na Sombrero miłości nie ma...
    ...znów mocno zaciskam pięści :E

Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez Matematyk DS ().

• Nie wstawialem opisu bo jawnie mi sie niechcialo ale obronca napisal wszystko. Latalem na niego kilka razy bez powodzenia wiec odpuscilem loty i postanowilem sciagnac kulke bo wielokrotnie widzialem jak wracala na tego moona. Moon spadl przy 6 fali, 3 gsy do piachu i tak jak przypuszczalem wlasnie tam flotka wracala z fsa :) podpowiem ze fs byl fatalnie zrobiony i potem zalowalem ze troche wiecej nie poswiecilem mu czasu :) w drodze do pracy lecial atak wiec musialem tylko obserwowac jego sojusznika czy sie nie podstawia ale byla cisza nic sie nie dzialo :)
    na Obronce latalem z 10 razy w sumie i na ogol dostawalem pw pod koniec lotu albo sam zauwazylem aktywnosc wiec po prostu taki jest i juz.
    A co do zglaszania, prosze bardzo :D

• @Matematyk, no tak to było, miałem ciężki tydzień na wyjeździe, koleś z pokoju miał polewkę, że gram i zasypiam z palcem na wyślij ;) w sumie to sie dziwił, że komp nie spadał na podłoge. Dzięki za zwrócenie uwagi, postaram się informować, że jestem ;) Może nawet nazwę tak planety - jestem, zaraz wracam, przerwa na papierosa, śpię ale jestem, nie wiem. Też pogratuluje starcia,zeby spamu nie robić ;)

@VampireLord, w sumie to nie bardzo rozumiem co napisałeś. Używasz słow, które tu nigdy nie padły i nie padną w stronę agresora bo po pierwsze to gra, po drugiej stronie kompa siedzi ktos, notuje, sprawdza liczy to jak dobrze to zrobi to nalezy sie nagroda. Ja pretensji nie mam. Czy mi sie nie chciało, czy rutyna, czy nie potrafie fsa czy milion innych powodow to moja sprawa. Bycie bogiem ogame tez mnie nie interesuje.
    Ustawka ? Nie mam nic do ukrycia, Raven pewnie tez nie. Zgłaszaj, sprawdzaj do woli.

@_lord_sith, dzieki ;) doceniam