zielu75 [Heheheee] & Kuropatwa [Heheheee] & mad max [Heheheee] & Levyx [Heheheee] & Lady Fireball [Heheheee] vs Bandit Lama 27189.03% TOP 1 ACS i Pożegnanie Z Klasą !

• zielu75 [Heheheee] & Kuropatwa [Heheheee] & mad max [Heheheee] & Levyx [Heheheee] & Lady Fireball [Heheheee] vs Bandit Lama 27189.03% TOP 1 ACS i Pożegnanie Z Klasą !

Witam.

Cóż na każdego kiedyś przychodzi pora z różnych przyczyn. Tutaj przyczyna jak najbardziej zrozumiała .
    Cóż mogę dodać . Ogólnie to ubolewam nad tym ,że tracimy kolejnego gracza na wysokim poziomie zarówno ,gry , kultury jak i zachowania i jak pokazuje to ST klasy.
    Śmiem twierdzić , że bardzo mało osób ze społeczności ogame odeszło by w taki sposób świadomie. 8-)

Pamiętam jak w pierwszych tygodniach gry napisał do mnie Bandit.
    Coś czy rzucę mu jakiejś surki na start. A , że wiadomości takich miałem kilka dziennie olałem to. Cóż jak się spotkamy na następnym uni ( a liczę , że to się wydarzy bo znam ogame i wiem z własnego doświadczenia , że się wraca ) obiecuje poprawę :P Nie wiadomo kiedy urósł do takich rozmiarów , że aż uważać trzeba było :)

Złomu zebraliśmy tyle ile rec mieliśmy. Nikt albo nie mógł albo nie chciał pożyczyć . Albo chciał zagarnąć dla siebie :D Źle nie jest bo starcie nasze co zresztą było oczywiste , że tak będzie a ze zbiórką się liczyliśmy.

Dobra nagadałem się starczy. Teraz pozdrowienia i coś od każdego :)

Z mojej strony dziękuję za lot i pozdrawiam Ciebie i całą Twoją rodzinę (bo to dla nich kończysz ) . Odchodzisz z klasą na którą stać niewiele osób. A do tego fajna ta zabawa w DiD. Tylko mogła być trudniejsza trochę ta zagadka biorąc pod uwagę ilość Twojej floty i czas jaki było potrzeba na jej rozgryzienie .

Pozdro i do usłyszenia kiedyś na jakimś uni !

Max Max napisał(a):

Odemnie podziekuj obroncy za event i odejdcie z klasą i sojusznikom za lot

Kuropatwa napisał(a):

Ja chcę podziękować za fajną grę i ładnie zaćwierkać.

Levyx napisał(a):

Kiełbasa

Dnia 19-02-2018 --:--:-- następujące floty spotkały się w walce:

Agresor zielu75 [Heheheee]

Recykler 1
    Mały transporter 19.271
    Lekki myśliwiec 157.354
    Ciężki myśliwiec 96
    Krążownik 12.517
    Okręt wojenny 1.302
    Sonda szpiegowska 76.927
    Pancernik 9.289

Agresor Kuropatwa [Heheheee]

Lekki myśliwiec 40.083
    Ciężki myśliwiec 739
    Krążownik 8.162
    Mały transporter 1.976
    Okręt wojenny 1.877
    Sonda szpiegowska 1.050
    Pancernik 3.154

Agresor mad max [Heheheee]

Mały transporter 1.820
    Lekki myśliwiec 28.262
    Ciężki myśliwiec 1
    Krążownik 9.279
    Sonda szpiegowska 72.000
    Pancernik 2.814

Agresor Levyx [Heheheee]

Mały transporter 27.511
    Pancernik 3.000
    Lekki myśliwiec 4.295
    Ciężki myśliwiec 16
    Krążownik 5.392
    Sonda szpiegowska 71.444

Agresor Lady Fireball [Heheheee]

Mały transporter 1.157
    Lekki myśliwiec 20.843
    Ciężki myśliwiec 248
    Krążownik 8.536
    Okręt wojenny 2.032
    Sonda szpiegowska 19.322
    Pancernik 2.267

Obrońca Bandit Lama

Mały transporter 27.403
    Duży transporter 20
    Lekki myśliwiec 402.151
    Ciężki myśliwiec 642
    Krążownik 18.614
    Okręt wojenny 8
    Statek kolonizacyjny 1
    Recykler 21.430
    Sonda szpiegowska 110.571
    Pancernik 2.969

Po bitwie...

Agresor zielu75 [Heheheee]

Recykler 1 ( -0 )
    Mały transporter 7.702 ( -11.569 )
    Lekki myśliwiec 62.650 ( -94.704 )
    Ciężki myśliwiec 65 ( -31 )
    Krążownik 12.116 ( -401 )
    Okręt wojenny 1.302 ( -0 )
    Sonda szpiegowska 5.816 ( -71.111 )
    Pancernik 9.289 ( -0 )

Agresor Kuropatwa [Heheheee]

Lekki myśliwiec 15.877 ( -24.206 )
    Ciężki myśliwiec 518 ( -221 )
    Krążownik 7.884 ( -278 )
    Mały transporter 786 ( -1.190 )
    Okręt wojenny 1.877 ( -0 )
    Sonda szpiegowska 85 ( -965 )
    Pancernik 3.154 ( -0 )

Agresor mad max [Heheheee]

Mały transporter 742 ( -1.078 )
    Lekki myśliwiec 11.388 ( -16.874 )
    Ciężki myśliwiec 0 ( -1 )
    Krążownik 8.958 ( -321 )
    Sonda szpiegowska 5.634 ( -66.366 )
    Pancernik 2.814 ( -0 )

Agresor Levyx [Heheheee]

Mały transporter 10.784 ( -16.727 )
    Pancernik 3.000 ( -0 )
    Lekki myśliwiec 1.690 ( -2.605 )
    Ciężki myśliwiec 9 ( -7 )
    Krążownik 5.203 ( -189 )
    Sonda szpiegowska 5.153 ( -66.291 )

Agresor Lady Fireball [Heheheee]

Mały transporter 461 ( -696 )
    Lekki myśliwiec 8.264 ( -12.579 )
    Ciężki myśliwiec 163 ( -85 )
    Krążownik 8.246 ( -290 )
    Okręt wojenny 2.032 ( -0 )
    Sonda szpiegowska 1.448 ( -17.874 )
    Pancernik 2.267 ( -0 )

Obrońca Bandit Lama

Zniszczony!

agresor wygrał bitwę!
    Agresor przejął:
    330.023 Metalu, 59.596 Kryształu i 23.275.105 Deuteru

Agresor stracił łącznie 997.860.000 jednostek.
    Obrońca stracił łącznie 3.013.878.000 jednostek.
    Na polu zniszczeń unosi się 1.741.827.500 metalu i 977.075.400 kryształu.
    Agresor przejął łącznie 23.664.724 jednostek.

Szansa na powstanie księżyca 20%.

Szczątków zebranych przez agresor(ów):
    418.300.000 Metalu i 418.300.000 Kryształu
    102.170.000 Metalu i 102.170.000 Kryształu
    70.170.000 Metalu i 70.170.000 Kryształu
    102.840.000 Metalu i 102.840.000 Kryształu
    53.450.000 Metalu i 53.450.000 Kryształu

Szczątków łącznie zebranych przez agresor(ów):
    746.930.000 Metalu i 746.930.000 Kryształu

Podsumowanie zysków/strat:

Podsumowanie agresor

Metal: 200.186.023
    Kryształ: 299.161.596
    Deuter: 20.317.105
    agresor zyskał łącznie 519.664.724 jednostek.
    Agresor zdobył 277.611 punktów honoru.

Podsumowanie obrońca

Metal: -1.941.581.023
    Kryształ: -948.053.596
    Deuter: -147.908.105
    obrońca stracił łącznie 3.037.542.724 jednostek.
    Obrońca zyskał 85.457 punktów honoru.

Powered by Konwerter RW OGotcha 4.1.4
    Emerytura

• Bandit dzieki za gre razem w ostatnim miesiacu, bylo fajnie a moglo byc jeszcze lepiej (moze na innym uni).
    Powodzenia w realu z zona :)
    Pewnie jeszcze cie zobaczymy na jakims innym uni.
    Pozdro i trzymaj sie, najlepiej piwa :P

kuropatwa napisał(a):

Wszystkiego dobrego Panie Lamo, jeszcze raz pochwalę pomysł na grę i na 100% przy moim zakończoniu go spapuguję :)

Czy teraz możemy się dowiedzieć kto jeszcze leciał?:P
    Na pewno LSD lecialo tuz za wami a o 3 grupie nic nie wiem. Wyszlo jak wyszlo co widac po tym stejku :) Gratuluje wam.
    Zlom rozkradziony przez pol uni pewnie, niestety moje puste, wiec nie bijcie.
  • Szacunek dla obrońcy, powodzenia w realu, słuszna decyzja :)
    Oryginalne odejście, dałeś innym szansę wykazania się i zabawienia..
    Fajna rywalizacja wyszła, coś ciekawszego niż lot na bfs ;) Recków zabrakło, zysk byłby masakryczny. Ale 520kk przytulone na otarcie łez, top 1 ACS sojuszowo dla heheheee pewnie długo nie do pobicia. Gratulacje dla was :)
    Wraz z wprowadzeniem nowego hasła "Palce lizać" personel KFC wycofał papier toaletowy z firmowych ubikacji.

Gdy masz doła, pomyśl sobie, że jesteś tym plemnikiem, który wygrał.
    Uni 33 - KoU <3
    Uni 58 - A.o.D <3
    Uni Ursa - BWOLF/MNS <3
    Uni Xanthus - Wraith/N-D <3
  • Ale zaszamotałem w Waszych reckach, aż miło. Miło słyszeć też, że brakowało Wam walizeczek żeby mnie spakować. Zgrubłem trochę :P
    Dziękuję Wam wszystkim za grę i dla ekip próbująco-złomujących w składzie:

Pierwsza ekipa podana na obrazku,
    Druga ekipa: Perezini, defo, Raa, Ozyrys, GoHard
    Trzecia: Dzik, Puszer, grusss, Angelina i Ziutek :D

Był jeszcze jeden tajemniczy lotnik pod którym spodziewałem się może SoS-a, ale jednak nie

He he, zacząłem grę z ponad miesięcznym opóźnieniem i faktycznie zagadałem do Ziela o trochę surki bo miałem go w układzie. On też później zaczął bo wtedy był około 200 miejsca.

Gratki chłopaki Top Łan.

W DiD jeszcze coś na poszę, a teraz idę rozkoszować się realem :P

Pozdrawiam, a obrońcy nie życzę SzO, bo taki lamerski atak wykonał :P
    Oberon - piwofil [OLD]
    Spice - piwofil [SITH]

Przed RW: youtube.com/watch?v=CfI3eGXkZH8
    No i jak znowu się spartoliło atak: youtube.com/watch?v=6yOboz1rN8M
  • Bardzo dziękuje za zaproszenie do zabawy :)

(9300) recyklerów ma całkowitą ładowność równą 186.000.000. Na polu zniszczeń xxx znajduje się 169.921.800 jednostek metalu i 0 jednostek kryształu. Flota odzyskała 169.921.800 jednostek metalu i 0 jednostek kryształu.

Szkoda, że jako trzecia ekipa ale ślepej kurze coś tam spadło ;)

Pozdrawiam,

PS
    400k LM :D robi wrażenie
  • graty lecielismy wszyscy na to samo zaważył nie sekundy ale mili sekudny ! graty wam, graty nam trzeba mieć jaja zeby na cos takiego polecieć bo różne rzeczy mogąsie podziać ,ciesze sie ze tyle zebraliście nam sie nie udało leciałą 3 ekpiy , szczęscie dupków brakło każdy wie o kogo chodzi xD pewnie tylko recki wysłali
    Bandit lamo dzięki za wszystko dobra z ciebie lama jako sojusznik pokazałeś klase szkoda ze nie mam ostanio duzo czasu ... ale moze na innej uni , powodzenia w realu , a my ku twojej chwale będziemy robić floty :D
    graty panowie stacia i tobie zwierzaku hehe :)

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Raa ().

• Odejść z taką klasą w szczycie popularności i wspaniałych osiągnięć to niespotykane w Ogame zjawisko.

To było nietuzinkowe odejście, na które nie wszystkich stać.

Pełne humoru, dystansu i wielu miłych i życzliwych słów.

Warto również pochwalić wszystkich biorących udział w zabawie ,

ale też mi przykro że nie udało mi się wziąść w niej udziału ;P

Warto również pamiętać , że to tylko gra i są sprawy ważne i WAŻNIEJSZE :)

Ps: Dużo zdrówka i miłości w Rlu Lamko :)

Ps2: Dla hejterów ,których nie brakło jak zawsze i pewnie nie braknie
    „Jak się całe życie odbija piłkę, to merytoryka nie może być na zbyt wysokim poziomie…”
  • Perez_Uni_38 napisał(a):

zielu75 napisał(a):

Źle nie jest bo starcie nasze co zresztą było oczywiste , że tak będzie a ze zbiórką się liczyliśmy
    Takie pytanie poboczne? Skąd zielu wiedziales ze starcie bedzie wasze ? Masz dostep do milisekund z servera ogame ?
    algorytm_ogame__mathematician_ str 17 tabela nr 2 :D
    Uni 27 Off
    Uni 32 Off
    Uni Cygnus Off
    Uni Rigiel Off
    Uni Libra Off
    Uni Xanthus Opfff
    Uni Europa Off
    Uni Janice On
  • Brawa za decyzje, widac ze wiosna idzie :) i nie zganiaj tu na zonke!
    To ze polecieli to sam w to nie dowierzam... Gdyby ktos podstawil sie to bylo by wiecej cyferek :D
    Powodzenia w rl :D pewnie do pazdziernika :) i znow zacznie sie bajlando w cyfry.

[ciach]

Moderator Neferet:
    Obraza oraz piosenka z wulgaryzmami

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Mily Ziutek ().

• Witam, gratuluje nowego TOP 1, jeżeli macie wątpliwości co do czystości starcia proszę napisać do moderatora: board.pl.ogame.gameforge.com/index.php/User/357949-Neferet/ , a tymczasem Bandit powodzenia w realu, zawsze byłeś kozak gość, pamiętam jak graliśmy razem w HSR to wszyscy mieli szacun za to jak szybko doszedłeś ciężką pracą do topowej floty.
    Starcie wpisane w TOP 10 SOLO & ACS Xanthus

Pozdrawiam wszystkich :D
  • Sorki, że podbijam topic (karny jeżyk mi się należy), ale ważne info

Dostałem trochę pytań co z moim dokiem :P. No i były też zdania, że trochę niefajnie, że "wsparłem" tylko silnych (chociaż, każdy mógł wysłać przecież recki i ponad 1kkk trafił do szczęśliwców, którzy nie brali udział w rozbijaniu)

Jutro w DiD (w wątku już obecnym) podam regulamin dodatkowych mniejszych konkursów, na zdobycze z dok-u. Trzy nagrody do zebrania :D

p.s. Proszę modów o niekasowanie wątka (dziękuję Wam)
    Oberon - piwofil [OLD]
    Spice - piwofil [SITH]

Przed RW: youtube.com/watch?v=CfI3eGXkZH8
    No i jak znowu się spartoliło atak: youtube.com/watch?v=6yOboz1rN8M
  • piwofil napisał(a):

Sorki, że podbijam topic (karny jeżyk mi się należy), ale ważne info

Dostałem trochę pytań co z moim dokiem :P. No i były też zdania, że trochę niefajnie, że "wsparłem" tylko silnych (chociaż, każdy mógł wysłać przecież recki i ponad 1kkk trafił do szczęśliwców, którzy nie brali udział w rozbijaniu)

Jutro w DiD (w wątku już obecnym) podam regulamin dodatkowych mniejszych konkursów, na zdobycze z dok-u. Trzy nagrody do zebrania :D

p.s. Proszę modów o niekasowanie wątka (dziękuję Wam)

Wszyscy tak pisza ze odejscie z klasa itp.
    Tak brava za nie sprzedanie konta, hmmm bardziej floty...
    Z klasa to zrobic konkret st, lecz to tylko moje zdanie...
    A co do Twojego doku to na Twoim miejscu bym dal cos dla ludzi co dostali ostatnio zloma, a graja dalej. Rozbij flotke u siebie, pozbieraj i wyslij tam komus.

Ogolnie dopiero po Tym st sie dowiedzialem jaki Ty masz nick w gierce
    Pozdrawiam
    Ziutek.
  • Zielu napisał(a):

Źle nie jest bo starcie nasze co zresztą było oczywiste.
    Po czym wnosisz?

Sadze, ze jest zle, z tego co moi liczyli wychodzilo okolo 101k recy a wy zrobiliscie starcie na 135k recy. nie chce juz tutaj liczyc ile % wyszlo z waszych flot :E :E Zebyscie nie dorzucili na koniec tych sond to wgl pewnie bylby remis :E :E :E

Starcie wasze to fakt. Nie mialem czasu zajmowac sie ogame, zeby wiedziec co w trawie piszczy, dlatego na koniec sie dowiedzialem, zeby tylko recki dograc. Jestescie na +520kk sury. + jeszcze kto komu musi odeslac ile czego bo mial wieksze straty itp. Moim zdaniej wiecej zachodu w rozliczeniach niz tego zysku za starcie. Powiem wam pany jeszcze, ze z tego starcia wyszedlem na 150kk mety i krychy (lacznie 300kk) bo recy wiecej nie mialem, wiec smiem twierdzic, ze blefujesz z tym, ze nie jest zle i starcie wasze. hee

Szacun dla Bandit Lamy za konkurs i wgl fajnie postapil. Wszystkiego najlepszego, zdrowia, szczescia i slodyczy ;)

Kazdy cos wyrwal, dla mnie tez cos wpadlo i miloby bylo jakby reszta sie wpisala ile wpadlo :D

Niej mniej jednak GRATULACJE starcia. :)

Pozdrawiam.
    Kassiopeia

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez tomee ().

• tomee napisał(a):

Zielu napisał(a):

Po czym wnosisz?
    Sadze, ze jest zle, z tego co moi liczyli wychodzilo okolo 101k recy a wy zrobiliscie starcie na 135k recy. nie chce juz tutaj liczyc ile % wyszlo z waszych flot :E :E Zebyscie nie dorzucili na koniec tych sond to wgl pewnie bylby remis :E :E :E

Starcie wasze to fakt. Nie mialem czasu zajmowac sie ogame, zeby wiedziec co w trawie piszczy, dlatego na koniec sie dowiedzialem, zeby tylko recki dograc. Jestescie na +520kk sury. + jeszcze kto komu musi odeslac ile czego bo mial wieksze straty itp. Moim zdaniej wiecej zachodu w rozliczeniach niz tego zysku za starcie. Powiem wam pany jeszcze, ze z tego starcia wyszedlem na 150kk mety i krychy (lacznie 300kk) bo recy wiecej nie mialem, wiec smiem twierdzic, ze blefujesz z tym, ze nie jest zle i starcie wasze. hee

Szacun dla Bandit Lamy za konkurs i wgl fajnie postapil. Wszystkiego najlepszego, zdrowia, szczescia i slodyczy ;)

Kazdy cos wyrwal, dla mnie tez cos wpadlo i miloby bylo jakby reszta sie wpisala ile wpadlo :D

Pozdrawiam.
    Dzięki za gratulacje, ale do rzeczy.

Po pierwsze, czy wam wychodziło 100k recy czy 200k recy to jest teraz tylko gadanie. Było zrobić starcie wtedy byśmy zobaczyli ile wam wyszło. Zwróć uwagę na fakt, że obrońca część floty ukrył więc poza liczbą statków w statach nie było nic pewnego.

Po drugie, prawie wszystkie nasze sondy leciały od początku i taki był plan żeby ich wysłac jak najwięcej.

Po trzecie, masz problem z rozliczaniem acsów ? I dlatego zrezygnowaliście ze starcia na 101k recy? Ułatwię Ci grę, są proste kalkulatory podziału zysku z acs, wklejasz api starcia, api zbiórek, zakreślasz opcje podziału i w 3 minuty po robocie. Dam Ci nawet linka:
    lordsyrio.comastuff.com/Ogame/…rtizione_acs.php?lang=POL
    Teraz jak już umiesz policzyć podział debrisu z acs możesz już śmiało zrobić st na 101k recy, ale jesteś mi winien dedy ;)

Po czwarte, wg mnie lepiej zrobić starcie z mniejszym zyskiem, niż nie zrobić go wcale i tylko podebrać złom z pezeta.

Na koniec jeszcze raz podziękowanie dla obrońcy za ciekawe, oryginalne zakończenie gry. Teraz większość poprostu "oddaje" konta, które potem są złomowane.
  • tomee napisał(a):

Zielu napisał(a):

Po czym wnosisz?

Pozdrawiam.
    Aż się nie mogłem powstrzymać , Tomee ty jedynie po prawej potrafisz uczestniczyć w wiekszych st i na twoim miejscu bym się nie wypowiadał .
    Pięknie skończyłes piwofil ;] , Dałeś mi fajny przykład co zrobić z kontem które wisi na urlopie od roku.

ps. Że ludzie jeszcze wierza w milisekundy na ogame :] , pozdro dla nich nie ułatwiajcie im dajac linki :D
    UNI TARAZED - ZBOCZKI NAJLEPSZA EKIPA
  • Perez_Uni_38 napisał(a):

a co jest jak nie milisekundy ? dlaczego mozna poslac 50 flot w 1 sekundzie ? i od czego zalezy kotra pierwsza ?

Jeżeli 10 flot przylatuje na tą samą sekunde to prawidłowa kolejność jest taka, jak czas wysłania flot *

* - gdyż doświadczenie wskazuje na to, że:
    a) czasem zdarzają się lagi i kolejkę szlag trafia
    b) kliknięcie w acs i dołączenie floty do acs resetuje czas - liczy się jak dla dołączonej floty - ALE (tu nie mam pewności) dołączenie floty do już lecącego acs - nic nie zmienia.

Dlatego jak widzisz flotę wracającą z fsa to teoretycznie powinno się robić tak:
    - wysłać pilota na dokładnie tą samą sekunde
    - zrobić acs
    - dołączyć wszystkie potrzebne floty
    - wysłać recki na dokładnie tą samą sekunde.

W teorii - zadziała. Flota wroci z fs, rozwalisz ją i zbierzesz - wszystko w tej samej sekundzie. Bo zgodnie z algorytmem.
    A praktyka pokazuje - że w zależności od wielkości flot oraz generowanego ruchu (skany ;) ) - flota potrafi liczyć się jakby wróciła sekunde później, a recki nic nie zbiorą (nawet te, co lecą sekunde po powrocie floty z fsa)

Moderator Neferet:
    Skrócone drzewko z cytatów
    Rentier
    TOP1 Wezn (po UF)
    TOP1 Oberon