Zgadzam się. Teraz ten poradnik jest dostępny dla każdego szarego gracza. "Szkoda" mi tych, co się pospieszyli i zmarnowali darmowe relokacje, ja czekałem, ale w moim przypadku nic to nie zmienia. Nie będę uaktualniał poradnika pod kątem kolonizacji 3-poz i dalej..., ponieważ dla mnie stare ogame UMARŁO, tu nie chodzi o strategię, tylko kolejny zastrzyk gotówki od zawarcholonych kont chłonących surowce jak czarna dziura, ale nie taka zwykła, super-masywna, jak w centrum galaktyk. To jak otwarcie nowego wymiaru, a zawinięcie starego - połowa zostaje w starym i już nigdy nie wraca, a druga połowa szarpie tę piętkę chleba niczym ptactwo lub robactwo. Pozostaje tylko modlić się o kolejny strategiczny dodatek - kolejna połowa kont pójdzie na wieczne u, a druga zaślepiona nie zobaczy światełka w tunelu.
Do rzeczy - jeśli chcecie kolonizować piętnastki to nie macie już do pokonania dużych kosztów terraformera i kasacji planet rozbudowanych, więc amortyzacja będzie mniejsza, tym niemniej poradnik w excelu liczy wszystko poprawnie. Wystarczy nie brać pod uwagę przeliczeń na 3-poz i traktować je jako dowolną. Pobierzecie, to sami się przekonacie, a jak coś, to jestem otwarty na pytania. Proszę tylko nie odnosić się do paragrafu 1 mojej wypowiedzi, bo są od tego inne tematy na forum
Do rzeczy - jeśli chcecie kolonizować piętnastki to nie macie już do pokonania dużych kosztów terraformera i kasacji planet rozbudowanych, więc amortyzacja będzie mniejsza, tym niemniej poradnik w excelu liczy wszystko poprawnie. Wystarczy nie brać pod uwagę przeliczeń na 3-poz i traktować je jako dowolną. Pobierzecie, to sami się przekonacie, a jak coś, to jestem otwarty na pytania. Proszę tylko nie odnosić się do paragrafu 1 mojej wypowiedzi, bo są od tego inne tematy na forum