Chciałam by jak najmniej było do poprawy, ale dziekuję za rady
S&D Universum Uriel Edycja 1 [22.12.2017- 22.01.2018]
- Dyskusje
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
-
Ruda napisał(a):
2. @PaN SlowiaNiN - nie możemy dodawać znaków specjalnych do nagłówka ">" bo po prostu program nam tego nie policzy
4. @PaN SlowiaNiN - nagłówek musi być kompletny > S&D Universum Uriel Edycja 1 [22.12.2017- 22.01.2018] , to samo tyczy się @Reaver > S&D Universum Uriel Edycja 1 [22.12.2017- 22.01.2018]
buleon napisał(a):
Coś mi nie pasowało, ale zasugerowałem się oGotchą Dzięki Ruda Przy okazji dopytam:
1) oGotcha ustawia datę nieregulaminowo, tj. współczynnik {time} jako dd-mm-rrrr, a nie rrrr-mm-dd jak wymaga regulamin. Trzeba to zmieniać ręcznie czy skrypt to łyknie?
2) Skrypt zalicza kropki, przecinki czy jedno i drugie w wyniku?
PaN SlowiaNiN napisał(a):
na przyszłość team powinien wprowadzić jakiś minimalny próg posiadaniej floty... nie żebym narzekał ale 750 lm?
buleon napisał(a):
Obrońca Pan SlowiaNiN [SPACE]
Pokaż spoiler synu ale czym ty się szczycisz że mi w produkcję nocną wleciałeś i satelitki? nie byłeś wstanie rozbić 137niszczarek na 2 razy musiałeś... baaa w 6h (?) nie dałeś rady pozbierać całego złomu:) założe się że zanim skończy się s&D będziesz płakał i żałował tego wlotu stawiam pakiet anty za 50zł przyjmujesz czy cykor obleciał?Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez PaN SlowiaNiN ().
-
Nie potrzebuję się niczym szczycić, zdawałeś się mieć wątpliwości odnośnie możliwości mojej floty, musiałem je jakoś rozwiać Wchodzę, bo mnie bawisz
Lwica jest boska :) -
Wstępne podliczenie gotowe, rano dopiszę brakujące rzeczy. S&D Universum Uriel Edycja 1 [22.12.2017- 22.01.2018]
-
Ruda napisał(a):
Brawurka:
Liczba RW: 25 + 0 (NM) = 25
Zniszczonych Księżyców: 0
Łączny procent: 4826.44%
Średnia: 193.06%
Ruda napisał(a):
Blass:
Liczba RW: 23 + 0 (NM) = 23
Łączny procent: 5872.01%
Średnia: 255.3%
WŁ: 0
W podliczenie wkradł się błąd, cała Brawurka ma mniej % niż jeden z jej członków. Liczbę RW, % i średnią ma tożsamą z moją, więc sądzę, że dwukrotnie wpisałaś jeden wynik Blassowi i mi.
Tak zauważyłam. Wbb4 wstawiło szkic, który poprawiałam wcześniej. Dziękuje.
-
Pan SlowiaNiN:
Liczba RW: 12 + 0 (NM) = 12
Łączny procent: 2738.81%
Średnia: 228.23%
WŁ: 0
Rudzia chyba coś nie tak tylko na 1 stronie mam około 3k %
i w 27 poście % się ukrył -
Świeże podliczenie do wglądu. Gdyby był jakiś błąd pacać pw. > S&D Universum Uriel Edycja 1 [22.12.2017- 22.01.2018]
-
S&D trwa do końca dzisiejszego dnia. Następnie macie jeszcze 4 doby na wstawianie rw
Po tym czasie pojawi się podsumowanie -
za 4 dni będzie ostateczne podliczenie które potrwa dzień dwa trzy i ogłoszenie wyników nastąpi tak?
Następnie ile czasu jest na odpowiedź jaką nagrodę ewentualny zwycięzca się zdecydował?
Następnie ile czasu mija do wysłania listu do gf? -
@Krucjo: Postaram się mieć to podliczenie, zaraz po upłynięciu tych 4 dni.
Zaraz po ogłoszeniu listy zwycięzców, o ile zdarzy się przypadek że ktoś będzie miał do wyboru kilka nagród uprasza się by decyzję podjąć w jak najkrótszym czasie.
Właśnie od tego zależy jak szybko skompletuje listę by potem można było ją przekazać do GF. -
Chciałbym podziękować wszystkim za świetne SnD jakie mogliśmy rozegrać na naszym uniwersum. Walka była wyrównana choć zwycięska drużyna odleciała na prowadzenie już na samym początku.
Gratuluję zwycięskiej drużynie Reaver`a za znalezienie lepszych graczy do zezłomowania i za zgranie wewnątrz drużyny.
Reaverowi za złomiarza Panie to po ile aluminium? puszki po ile teraz chodzą?
PioTro za walecznego łowcę (prawie) Nic nie robić, leniuchować, coca-colę w cieniu pić
Buleon za niszczenie księżyców za to że pokonał nas doświadczeniem (dla mnie przejawem cwaniactwa) ale jakby nie było, było to skuteczne i regulaminowe zdobycie nagrody okraszone doświadczeniami w prowadzeniu forum Gdybyś chociaż jednego małego moona zdjął na początku SnD a nie wszystkie na ostatnią chwilę no ale taka gra więc nie ma to tamto gratuluję.
Sobie za aktywistę pogratuluję również, ale chciałbym podziękować przede wszystkim mojemu sojuszowi który miał w to również duży wkład, dzięki za skany i za cynk wiele razy skorzystałem
Szkoda że tak wyszło na sam koniec bo już miałem zaklepaną nagrodę za niszczenie moonów a aktywistę chciałem oddać halszce która jak mało kto zasuwała na swój fenomenalny wynik a ostatni tydzień musiała zwolnić bo życia niestety nie zwolnimy, zaangażowaniem biła innych na łeb i szyję nagroda należała się jej jak mało komu. Dziękuję za wspólne acs`y i za pewną dawkę zaufania która w naszym teamie się pojawiła.
Wszystkich których nękałem wiadomo było SnD tak normalnie w życiu bym nie wylatywał na 95% tego co tu zamieściłem. Z racji tego że nigdy nie farmiłem, ten miesiąc był dla mnie strasznie męczący. Należy się odpoczynek.
Wiciu za nic nie robienie - skoro tak grasz, że połowę SnD miałeś urlop potem 3 układy obok mnie ze zmienionym nickiem 3małeś flotę na bfs`ach może myśląc że wyeliminujesz mnie gdybym Cię zaatakował? Skład mogłem zmienić, ale losu się nie zmienia, los rozdaje karty trzeba grać tymi które się ma a nie wyjmować z rękawa
Wszystkim innym dzięki i pozdrawiam.
Dziękuję @Ruda za sprawne poprowadzenie tej edycji SnD na naszym uniwersum. -
Przyłączam się do podziękowań .... nie ma tutaj przegranych tylko nagród zabrakło , zabawa była super
Wszyscy wygraliśmy , podnosząc wartość floty czy poziomy fabryk i napędów Niektórzy stali sie aktywni i teraz lataja To wszystko stanowi o naszej wygranej . Do tego nawiazały sie fajne przyjaźnie , bo jako ludzie jednak cywilizowani potrafimy sie dogadywać rownież z konkurencja
A CO NAJWAŻNIEJSZE POKAZALIŚMY , ŻE MOZNA COS ROBIC TUTAJ UCZCIWIE
To prawda, że byliśmy trochę uciążliwi dla graczy z Uriela , zabierając im niewielkie czasem zasoby z planet , ale taka to zabawa , regulamin dopuszczał takie wloty
Wszystkim lataczom gratuluje
Dla Bajki mam kilka słów .... fajnie się z Wami współpracowało , Krucjo zaufanie ważna sprawa , nawet teraz mogę z Tobą polecieć Wielebny takiego ojczulka zawsze trzeba szanować , nawet złom Cie nie powstrzymał , to fajne, że masz taka cechę , nie dajesz się i podnosisz się jak feniks z popiołów .
A teraz zwyczajowo po dla wszystkich -
W sumie warto napisać kilka słów podsumowania. Dziękuję partnerom z drużyny, dzięki którym miło spędziłem świąteczny urlop, każdego niemal dnia latając i szukając (szkoda że nie ma statystyk szpiegowania, bo było tych misji łącznie dobrych kilka, może kilkanaście tysięcy), następnie podsyłając 750 LM do ACS. Przyjemnie też było mieć z kim pogadać o OGame. khzowi, Reaverowi, Pasiemu i 007massive (te cztery nicki z enterami nauczyłem się wpisywać w czasie nieprzekraczającym 5 sekund). Dziękuję również halszce, która motywowała mnie do latania (przez większość zabawy goniłem ją w aktywiście, Krucjo uaktywnił się dopiero znacznie później) oraz Panowi Słowianinowi, który nawet zaproponował pewien zakład Zadowolony jestem, antymaterii nie potrzebuję, a posty zostały skasowane z tego tematu. Jeśli masz cojones, to równowartość przegranego zakładu przekaż na dowolne cele dobroczynne.
Oczywiście moja flota nie nadawała się do większych starć, chociaż jedno chyba nawet przekroczyło 600 % solo, czyli tak jakby łapało się pod ST, którego ostatecznie nie wstawiłem. Zgłaszając tak niewielką flotę liczyłem na dwie rzeczy - jedna to ACS'owe %, druga to nagroda Walecznego Łowcy. Szkoda tylko, że "punkty militarne" nie są wyraźnie zdefiniowane, bo zarówno ja, jak i inne osoby myślały o wartości zgłoszonej floty. Obecny system jest bardziej sprawiedliwy, ale gdybym wiedział, że przy 2,5 kk punktów w obronie nie mam na nią szans, pewnie grałbym inaczej. Tak koło 6 stycznia zorientowałem się, że w aktywiście raczej przegram z halszką, a Ruda napisała mi o WŁ, stwierdziłem, że zostaje albo zadowolić się nagrodą drużynową, albo zainwestować w gęsi. Na początku rozgrywki nie miałem nawet zbadanego rozwoju grawitonów. Zbadałem i zacząłem robić gwiazdy, wiedząc że użyję ich w ciągu ostatnich 4 dni. Nie wiedziałem co zrobi halszka, bo różnica nie była nie do nadrobienia i mogła zrzucić Krucja z aktywisty, muszę też przyznać, że przeceniłem wartość nagrody lub pomysłowość rywali, bo sądziłem, że ktoś jeszcze wpadnie na ten pomysł. Ostatecznie wystarczyło zniszczyć 2 moony albo jeden powyżej 6k (to byłoby cwaniactwo, choć trochę ryzykowne), a padło ich 10, grzebiąc po drodze coś koło 25 GŚ. Nagroda zwróci mi to z nawiązką
Gratuluję pozostałym zwycięzcom, bo w taki czy inny sposób zapracowali na nagrody Do zobaczenia w następnej edycji
Edit: Krucjo, poczytaj FAQ. Nie mógłbyś oddać aktywisty i wziąć nagrody Postrach Księżyców. Wybierać można tylko przy WŁ i pomiędzy drużynową a indywidualną.
Lwica jest boska :)Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez buleon ().
-
Dlatego po przeczytaniu faq się uaktywniłem i z ręką na sercu mogę przyznać że do teraz nie wszystko jest mi jasne
Dobra taktyka robi z Ciebie zawodnika ja miałem szczęście bo miałem aż dwa tygodnie wolnego w pracy a żona przymknęła oczy na moje maratony.
Tak jak buleon mówił, nie liczę kryształu które poszły na sondy szpiegowskie to jakiś koszmar gdy przy moich 16 slotach dostępnych wszystkie były zawalone latającymi sondami, aż żal było coś gdzieś transportować by nie zapychać miejsca.
Jeśli chodzi o nagrody to wiadomo że pewnie część pójdzie na napędy w turbo jak np u mnie, inni dowalą astro 20/21 i te nagrody są na prawdę ogromnym zyskiem materialnym i tak jak halszka mówiła nie ma przegranych tylko nagród za mało.
No i pod koniec już walka o to by te 5% nie przekroczyć więc budowa budowa i budowa
Fajnie że nikt się nie jadł w temacie, z szacunkiem ładnie wstawiane i polubiane raporty. Oby w tym kierunku szedł nasz serwer i jego społeczność. -
No chyba wypada napisać o coś od siebie, trochę fartem(jak większość mojego życia) zdobyłem złomiarza, bo do 17 stycznia miałem 10 rw i było zagrożenie, że ta menda @khz mi i to zabierze, tak więc większość moich rw zrobiłem w ostatnie 5 dni
Pozdrowienia dla wszystkich uczestniczących, zwłaszcza dla buleona za te skany, to jest mecząca praca, a co nie zapytałem to miałeś coś na lot
No i jak Krucjo wspomniał, te nabijanie pkt, by było 5% pod nagrodę było swoistym wyzwaniem
Od siebie dodam, że czasowo strasznie mi te S&D nie pasowało z racji na to, ze mam jeszcze sesję, gdyby to było np w marcu, to pewnie i aktywistę bym zgarnął i 90% serwera by mnie nienawidziło
To może i nawet lepiej wyszło tak jak jest
To widzimy się pewnie na następnym S&D -
Krucjo, aktywista, którego zdobyłeś, jest jedyną nagrodą zawierającą astrofizykę. Nikt inny astrofizyki mieć nie może, ale nagrody z pewnością będą sięgać u Reavera czy khz 800 k punktów, u mnie i u Ciebie 600k.
CO ZROBILIŚCIE Z KHZ ???????????????????
czy zaginął w akcji ?
Leosiu , jak mi się podoba to Twoje analityczne podejście do S@D
Reaver nie jęcz z tym życiem jeszcze nie raz zapragniesz aby te czasy powróciły jest sesja to zarywasz nocki i tyle . a Twoje silniki okazały sie mieć napęd jakiś kosmiczny , że turborece sa wolniejsze od Ciebie
007Massive, Pasi , Wielebny, Krucjo bez Was byłoby NUUUDNO
Czy KHZ właśnie zrzuca komus moona ? sie chłopak przyzwyczaił to teraz bedą moonówki potrzebne
Dla wszystkich S@DownikówPost był edytowany 1 raz, ostatnio przez halszka ().
-
-
-
-
Udostępnij
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0
-
Użytkownicy online 5
5 gości