S&D Universum Uriel Edycja 1 [22.12.2017- 22.01.2018]

• Dyskusje

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Ruda napisał(a):

2. @PaN SlowiaNiN - nie możemy dodawać znaków specjalnych do nagłówka ">" bo po prostu program nam tego nie policzy :)

4. @PaN SlowiaNiN - nagłówek musi być kompletny :P > S&D Universum Uriel Edycja 1 [22.12.2017- 22.01.2018] , to samo tyczy się @Reaver > S&D Universum Uriel Edycja 1 [22.12.2017- 22.01.2018]
      Rudzia, Ja dla Ciebie wszystko! poprawione

buleon napisał(a):

Coś mi nie pasowało, ale zasugerowałem się oGotchą :P Dzięki Ruda :) Przy okazji dopytam:
      1) oGotcha ustawia datę nieregulaminowo, tj. współczynnik {time} jako dd-mm-rrrr, a nie rrrr-mm-dd jak wymaga regulamin. Trzeba to zmieniać ręcznie czy skrypt to łyknie?
      2) Skrypt zalicza kropki, przecinki czy jedno i drugie w wyniku?

PaN SlowiaNiN napisał(a):

na przyszłość team powinien wprowadzić jakiś minimalny próg posiadaniej floty... nie żebym narzekał ale 750 lm?

buleon napisał(a):

Obrońca Pan SlowiaNiN [SPACE]

Zniszczony!

Rudzia nie czytaj bo będziesz krzyczała :D

Pokaż spoiler
      synu ale czym ty się szczycisz :) że mi w produkcję nocną wleciałeś i satelitki? nie byłeś wstanie rozbić 137niszczarek na 2 razy musiałeś... baaa w 6h (?) nie dałeś rady pozbierać całego złomu:) założe się że zanim skończy się s&D będziesz płakał i żałował tego wlotu :) stawiam pakiet anty za 50zł przyjmujesz czy cykor obleciał?

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez PaN SlowiaNiN ().

• Ruda napisał(a):

Brawurka:
      Liczba RW: 25 + 0 (NM) = 25
      Zniszczonych Księżyców: 0
      Łączny procent: 4826.44%
      Średnia: 193.06%

Ruda napisał(a):

Blass:
      Liczba RW: 23 + 0 (NM) = 23
      Zniszczonych Księżyców: 0
      Łączny procent: 5872.01%
      Średnia: 255.3%
      WŁ: 0

W podliczenie wkradł się błąd, cała Brawurka ma mniej % niż jeden z jej członków. Liczbę RW, % i średnią ma tożsamą z moją, więc sądzę, że dwukrotnie wpisałaś jeden wynik Blassowi i mi.

Lwica jest boska :)
    • @Krucjo: Postaram się mieć to podliczenie, zaraz po upłynięciu tych 4 dni. ;)
      Zaraz po ogłoszeniu listy zwycięzców, o ile zdarzy się przypadek że ktoś będzie miał do wyboru kilka nagród uprasza się by decyzję podjąć w jak najkrótszym czasie.
      Właśnie od tego zależy jak szybko skompletuje listę by potem można było ją przekazać do GF.

[13:51] <+Mati> Wladza dla moderatorow, precz z GO!

:xfa: Rekrutacja MOD :xfa:
    • Chciałbym podziękować wszystkim za świetne SnD jakie mogliśmy rozegrać na naszym uniwersum. Walka była wyrównana choć zwycięska drużyna odleciała na prowadzenie już na samym początku.

Gratuluję zwycięskiej drużynie Reaver`a za znalezienie lepszych graczy do zezłomowania i za zgranie wewnątrz drużyny.
      Reaverowi za złomiarza :brawo: Panie to po ile aluminium? puszki po ile teraz chodzą?
      PioTro za walecznego łowcę :brawo: (prawie) Nic nie robić, leniuchować, coca-colę w cieniu pić :D
      Buleon za niszczenie księżyców :foch: za to że pokonał nas doświadczeniem (dla mnie przejawem cwaniactwa) ale jakby nie było, było to skuteczne i regulaminowe zdobycie nagrody okraszone doświadczeniami w prowadzeniu forum :) Gdybyś chociaż jednego małego moona zdjął na początku SnD a nie wszystkie na ostatnią chwilę :) no ale taka gra więc nie ma to tamto :bdb: gratuluję.

Sobie za aktywistę pogratuluję również, ale chciałbym podziękować przede wszystkim mojemu sojuszowi który miał w to również duży wkład, dzięki za skany i za cynk wiele razy skorzystałem :)

Szkoda że tak wyszło na sam koniec bo już miałem zaklepaną nagrodę za niszczenie moonów a aktywistę chciałem oddać halszce która jak mało kto zasuwała na swój fenomenalny wynik a ostatni tydzień musiała zwolnić bo życia niestety nie zwolnimy, zaangażowaniem biła innych na łeb i szyję nagroda należała się jej jak mało komu. Dziękuję za wspólne acs`y i za pewną dawkę zaufania która w naszym teamie się pojawiła.

Wszystkich których nękałem wiadomo było SnD tak normalnie w życiu bym nie wylatywał na 95% tego co tu zamieściłem. Z racji tego że nigdy nie farmiłem, ten miesiąc był dla mnie strasznie męczący. Należy się odpoczynek.

Wiciu za nic nie robienie :noob: - skoro tak grasz, że połowę SnD miałeś urlop potem 3 układy obok mnie ze zmienionym nickiem 3małeś flotę na bfs`ach może myśląc że wyeliminujesz mnie gdybym Cię zaatakował? Skład mogłem zmienić, ale losu się nie zmienia, los rozdaje karty trzeba grać tymi które się ma a nie wyjmować z rękawa :)

Wszystkim innym dzięki i pozdrawiam.

Dziękuję @Ruda za sprawne poprowadzenie tej edycji SnD na naszym uniwersum.
    • Przyłączam się do podziękowań .... nie ma tutaj przegranych tylko nagród zabrakło , zabawa była super :)
      Wszyscy wygraliśmy , podnosząc wartość floty czy poziomy fabryk i napędów :) Niektórzy stali sie aktywni i teraz lataja :) To wszystko stanowi o naszej wygranej . Do tego nawiazały sie fajne przyjaźnie , bo jako ludzie jednak cywilizowani potrafimy sie dogadywać rownież z konkurencja :)
      A CO NAJWAŻNIEJSZE POKAZALIŚMY , ŻE MOZNA COS ROBIC TUTAJ UCZCIWIE :)
      To prawda, że byliśmy trochę uciążliwi dla graczy z Uriela , zabierając im niewielkie czasem zasoby z planet , ale taka to zabawa , regulamin dopuszczał takie wloty :)
      Wszystkim lataczom gratuluje :kwiat:
      Dla Bajki mam kilka słów .... fajnie się z Wami współpracowało , Krucjo zaufanie ważna sprawa , nawet teraz mogę z Tobą polecieć :xfa: :) Wielebny takiego ojczulka zawsze trzeba szanować , nawet złom Cie nie powstrzymał , to fajne, że masz taka cechę , nie dajesz się i podnosisz się jak feniks z popiołów :brawo: .

A teraz zwyczajowo po :piwko: dla wszystkich :)
    • W sumie warto napisać kilka słów podsumowania. Dziękuję partnerom z drużyny, dzięki którym miło spędziłem świąteczny urlop, każdego niemal dnia latając i szukając (szkoda że nie ma statystyk szpiegowania, bo było tych misji łącznie dobrych kilka, może kilkanaście tysięcy), następnie podsyłając 750 LM do ACS. Przyjemnie też było mieć z kim pogadać o OGame. khzowi, Reaverowi, Pasiemu i 007massive (te cztery nicki z enterami nauczyłem się wpisywać w czasie nieprzekraczającym 5 sekund). Dziękuję również halszce, która motywowała mnie do latania (przez większość zabawy goniłem ją w aktywiście, Krucjo uaktywnił się dopiero znacznie później) oraz Panowi Słowianinowi, który nawet zaproponował pewien zakład :P Zadowolony jestem, antymaterii nie potrzebuję, a posty zostały skasowane z tego tematu. Jeśli masz cojones, to równowartość przegranego zakładu przekaż na dowolne cele dobroczynne.

Oczywiście moja flota nie nadawała się do większych starć, chociaż jedno chyba nawet przekroczyło 600 % solo, czyli tak jakby łapało się pod ST, którego ostatecznie nie wstawiłem. Zgłaszając tak niewielką flotę liczyłem na dwie rzeczy - jedna to ACS'owe %, druga to nagroda Walecznego Łowcy. Szkoda tylko, że "punkty militarne" nie są wyraźnie zdefiniowane, bo zarówno ja, jak i inne osoby myślały o wartości zgłoszonej floty. Obecny system jest bardziej sprawiedliwy, ale gdybym wiedział, że przy 2,5 kk punktów w obronie nie mam na nią szans, pewnie grałbym inaczej. Tak koło 6 stycznia zorientowałem się, że w aktywiście raczej przegram z halszką, a Ruda napisała mi o WŁ, stwierdziłem, że zostaje albo zadowolić się nagrodą drużynową, albo zainwestować w gęsi. Na początku rozgrywki nie miałem nawet zbadanego rozwoju grawitonów. Zbadałem i zacząłem robić gwiazdy, wiedząc że użyję ich w ciągu ostatnich 4 dni. Nie wiedziałem co zrobi halszka, bo różnica nie była nie do nadrobienia i mogła zrzucić Krucja z aktywisty, muszę też przyznać, że przeceniłem wartość nagrody lub pomysłowość rywali, bo sądziłem, że ktoś jeszcze wpadnie na ten pomysł. Ostatecznie wystarczyło zniszczyć 2 moony albo jeden powyżej 6k (to byłoby cwaniactwo, choć trochę ryzykowne), a padło ich 10, grzebiąc po drodze coś koło 25 GŚ. Nagroda zwróci mi to z nawiązką :)

Gratuluję pozostałym zwycięzcom, bo w taki czy inny sposób zapracowali na nagrody :) Do zobaczenia w następnej edycji :)

Edit: Krucjo, poczytaj FAQ. Nie mógłbyś oddać aktywisty i wziąć nagrody Postrach Księżyców. Wybierać można tylko przy WŁ i pomiędzy drużynową a indywidualną.

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez buleon ().

• Dlatego po przeczytaniu faq się uaktywniłem i z ręką na sercu mogę przyznać że do teraz nie wszystko jest mi jasne :)
      Dobra taktyka robi z Ciebie zawodnika :) ja miałem szczęście bo miałem aż dwa tygodnie wolnego w pracy a żona przymknęła oczy na moje maratony.

Tak jak buleon mówił, nie liczę kryształu które poszły na sondy szpiegowskie ^^ to jakiś koszmar gdy przy moich 16 slotach dostępnych wszystkie były zawalone latającymi sondami, aż żal było coś gdzieś transportować by nie zapychać miejsca.

Jeśli chodzi o nagrody to wiadomo że pewnie część pójdzie na napędy w turbo jak np u mnie, inni dowalą astro 20/21 i te nagrody są na prawdę ogromnym zyskiem materialnym i tak jak halszka mówiła nie ma przegranych tylko nagród za mało.
      No i pod koniec już walka o to by te 5% nie przekroczyć więc budowa budowa i budowa :]

Fajnie że nikt się nie jadł w temacie, z szacunkiem ładnie wstawiane i polubiane raporty. Oby w tym kierunku szedł nasz serwer i jego społeczność.
    • No chyba wypada napisać o coś od siebie, trochę fartem(jak większość mojego życia) zdobyłem złomiarza, bo do 17 stycznia miałem 10 rw i było zagrożenie, że ta menda @khz mi i to zabierze, tak więc większość moich rw zrobiłem w ostatnie 5 dni :E
      Pozdrowienia dla wszystkich uczestniczących, zwłaszcza dla buleona za te skany, to jest mecząca praca, a co nie zapytałem to miałeś coś na lot ;)
      No i jak Krucjo wspomniał, te nabijanie pkt, by było 5% pod nagrodę było swoistym wyzwaniem :E
      Od siebie dodam, że czasowo strasznie mi te S&D nie pasowało z racji na to, ze mam jeszcze sesję, gdyby to było np w marcu, to pewnie i aktywistę bym zgarnął i 90% serwera by mnie nienawidziło :E
      To może i nawet lepiej wyszło tak jak jest :D
      To widzimy się pewnie na następnym S&D

Best Win 107.510,48%
      Best Lost 120.069,42%
      Best ACS 107.510,48%
      Best Solo 12754%
      Zniszczyłem już ~~258? GŚ
    • Krucjo, aktywista, którego zdobyłeś, jest jedyną nagrodą zawierającą astrofizykę. Nikt inny astrofizyki mieć nie może, ale nagrody z pewnością będą sięgać u Reavera czy khz 800 k punktów, u mnie i u Ciebie 600k.

• CO ZROBILIŚCIE Z KHZ ???????????????????
      czy zaginął w akcji ? :)

Leosiu , jak mi się podoba to Twoje analityczne podejście do S@D :brawo:

Reaver nie jęcz z tym życiem :) jeszcze nie raz zapragniesz aby te czasy powróciły :super: jest sesja to zarywasz nocki i tyle . a Twoje silniki okazały sie mieć napęd jakiś kosmiczny , że turborece sa wolniejsze od Ciebie :bdb:
      007Massive, Pasi , Wielebny, Krucjo bez Was byłoby NUUUDNO :fgrin:
      Czy KHZ właśnie zrzuca komus moona ? sie chłopak przyzwyczaił to teraz bedą moonówki potrzebne :kwiat:
      Dla wszystkich S@Downików :xgraty: :xgraty: :xgraty:

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez halszka ().