Napisano ogłoszenie że w czwartek będzie nowa wersja i nowość: grawitacja kwantowa. Co to takiego ? Nigdzie nic nie można znaleźć.
Top1 Nusakan, Top1 EKO Nusakan
"NoMoreAngel" napisał(a):
Answer is simple: Find it outWe (the team) won't tell you
![]()
"NoMoreAngel" napisał(a):
*Lass dich überraschen Melodie summ* Dazu wird nichts weiter gesagt von Teamlerseite aus.
Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Mastal ().
Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez Unreal6 ().
Kopik napisał(a):
A ja już rozkminiłem o co chodzi Gra to potwierdza
Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez Kippei ().
kmlody84 napisał(a):
Szansa na zniszczenie moona już teraz jest za duża. Powinny być budynki/badania zmniejszające tą możliwość. Nie po to się tyle surowca inwestuje w kolejne poziomy stacji i falangi, zeby potem ktos sobie wsadzil w uklad lotke za anty i zdal moona przez noc.
Post był edytowany 8 razy, ostatnio przez Kippei ().
Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez john malkowitz007: uzupelnienie wypowiedzi ().
kmlody84 napisał(a):
Gdyby nie to, że większość graczy do zdejmowania moonów używa multikont i koszty (surowca) są nieistotne, to bym się zgodził że szanse są wyrównane. Ale to już temat na inną dyskusję, więc nie drążmy.
Nie zgodzę się, że moona najczęściej siada za 3 razem, bo robiłem już setki prób moonowych w tej grze i najczęściej są próby 5-7 (zdarzają się 1-2, ale bywają też za 23 razem). Więc nie powiedziałbym, że koszt zrobienia moona jest niewielki, bo to zależy na jakim etapie gry i na jakim uni.
A te 1-2% dodatkowe (jeśli to nie błąd), to rzeczywiście jest śmieszne i nie wiem czemu ma służyć. Ale gdyby to miało np dochodzić do tych 40% ZAMIAST eventu, to by było ciekawiej przynajmniej. Pod warunkiem, że nikt by nie wiedział kiedy dokładnie te szanse rosną.
Post był edytowany 3 razy, ostatnio przez Kippei ().
DarthMario. napisał(a):
Dają i energie na moonie i na planecie równocześnie
Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez ASti ().
ASti napisał(a):
Oto co OGame wrzuciło na profil na FB.
Tak jak już było wiadomo, chodzi o cykl księżyca. Natomiast brakuje konkretnego wyjaśnienia mechaniki. Ciekawi mnie też to 5 i 10% poniżej schematu.
A tu podrzucam stronkę z kalendarzem faz księżyca, jakby ktoś chciał sprawdzić kiedy można coś testować.
kalbi.pl/kalendarz-faz-ksiezyca
Art napisał(a):
Ok, nie mogę zbytnio rozwinąć tego opisu, bo ma on związek z nową funkcjonalnością, która wkrótce trafi do gry.
Proszę o cierpliwość, wszystko stanie się dla Was jasne.
Na Waszym miejscu poczytałbym nieco o fazach księżyca na wikipedii
ps. nie chodzi tu o grawitony :x
1 gość