Mililion napisał(a):
Nawet przy moonkillu 40x300% to zaledwie 12k%, każdy złomiarz bez większego problemu powinien zrobić taki %
Ciap Ty jak nie masz nic konstruktywnego do dodania w temacie to może lepiej nie wtrącaj wszędzie swoich 3 groszy
Mililion napisał(a):
Nawet przy moonkillu 40x300% to zaledwie 12k%, każdy złomiarz bez większego problemu powinien zrobić taki %
Vesper91 napisał(a):
A przyznawanie % dla najlepszego złomiarza za zniszczenie moona z którego nie ma pz to przecież absurd...
Vesper91 napisał(a):
Na u69 częstotliwość ST jest bardzo duża w porównaniu z innymi serwerami o prędkości x1
xLORD SITHx
Wskazuję pewną korelację między kategoriami. Druga i trzecia powinny być jasno i wyraźnie rozdzielone jakimś punktem regulaminu.
Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Mililion ().
Vesper91 napisał(a):
Ciap Ty jak nie masz nic konstruktywnego do dodania w temacie to może lepiej nie wtrącaj wszędzie swoich 3 groszy
Próbowaliście tego zapisu:trzecia sprawa Drużyna powinna mieć prawo wymiany lub wyrzucenia gracza ze swojej drużyny po 7 dniach - bez RW z jego strony - w końcu niech team pomyśli jak to zrobić aby niektórzy gracze nie psuli zabawy innym...
?2. Leader drużyny ma prawo wnioskować o wymianę gracza, oraz ubiegać się o zastępstwo za wykluczonego, jednak taka wymiana nie może spowodować zachwiania równowagi wartości flot a ilość graczy musi pozostać taka sama. Zamiana musi być zaakceptowana przez Radę Projektu.
druga sprawa - każde RW minusowe nie powinno być zaliczane do zabawy - gdyż nie widzę sztuki rozbicia pół swojej floty o bunkier pod koniec SD lub poświęcenie jednego gracza - który i tak kończył grę lub coś w ten deseń - RW powinno być zliczone tylko wtedy kiedy jest to rozgrywka plusowa!
We wojnach na u8 często mieliśmy zapisy:czwarta rzecz, która mnie nurtuje to RW gdzie większość procentów jakie uzyskał gracz do zabawy w danym RW jest zrobiona ze swojej floty - nie powinna mieć yo miejsca, dlatego takie RW nie powinno być zaliczone
Post był edytowany 4 razy, ostatnio przez powyginany drucik ().
ZDOBYWCA1 napisał(a):
druga sprawa - każde RW minusowe nie powinno być zaliczane do zabawy - gdyż nie widzę sztuki rozbicia pół swojej floty o bunkier pod koniec SD lub poświęcenie jednego gracza - który i tak kończył grę lub coś w ten deseń - RW powinno być zliczone tylko wtedy kiedy jest to rozgrywka plusowa!
ZDOBYWCA1 napisał(a):
trzecia sprawa Drużyna powinna mieć prawo wymiany lub wyrzucenia gracza ze swojej drużyny po 7 dniach - bez RW z jego strony - w końcu niech team pomyśli jak to zrobić aby niektórzy gracze nie psuli zabawy innym...(przykład Uni69 gdzie gracz dwukrotnie się zgłosił i dwukrotnie nie zrobił nawet pół RW)
ZDOBYWCA1 napisał(a):
czwarta rzecz, która mnie nurtuje to RW gdzie większość procentów jakie uzyskał gracz do zabawy w danym RW jest zrobiona ze swojej floty - nie powinna mieć yo miejsca, dlatego takie RW nie powinno być zaliczone
Mililion napisał(a):
ps.2. Nikt nie broni nikomu niszczenia moonów... Wam też.
ZDOBYWCA1 napisał(a):
popatrz się to może jeszcze niech zrobią procent za prawie udane RW - niszczenie moonów to nie złomiarz czy to tak ciężko pojąć ??
Mililion napisał(a):
Twój żal wynika tylko z tego, że przegrałeś w klasyfikacji złomiarza właśnie przez moon-kille. Nic innego. Ciężko to zrozumieć?
Mililion napisał(a):
Twój żal wynika tylko z tego, że przegrałeś w klasyfikacji złomiarza właśnie przez moon-kille. Nic innego. Ciężko to zrozumieć?
Mililion napisał(a):
ciap napisał(a):
Uuu ale poleciała obraza do jednego z lepszych złomiarzy z u41/u68.
PS, Mili nie lubię Cie
ZDOBYWCA1 napisał(a):
(...) flustrujesz to się TY bo zapewne jedno co potrafisz w tej zabawie to właśnie latać na mony idlerków dlatego tak zacięcie bronisz tego punktu regulaminu - jak byś miał choć odrobinę żyłki bycia flociarzem to byś widział sens w tej dyskusji
bez odbioru
Vesper91 napisał(a):
(...) dyskusja nie ma sensu bo i tak jak każda inna nie zmieni kompletnie nic w zapisach zasad S&D
Trwajmy dalej w chorym systemie a za pewien czas nikt już w tym projekcie nie będzie chciał wziąć udziału tak jak w tej edycji miało to miejsce bodajże na dwóch serwerach...
Mililion napisał(a):
Każda dyskusja ma sens. Tylko tutaj nie chodzi o odbieranie szans, czy logiczne podejście do złomowania, a o wyrównywanie szans graczom którzy są słabsi i nie mogą sobie pozwolić na złomowanie. Takie zniszczenie moona to często być lub nie być w grze dla niektórych. Jedyne czego tutaj potrzeba to wyrównanie szans, żeby każdy mógł się bawić. Ale Wy tego nie widzicie, bo niszczenie źle, bo minus to źle... wszystko żeby ustawić rozgrywkę tak żeby było wygodniej. Moon kille są ok, modyfikacja procentu względem progu ST i jest całkiem fajny bilans rozgrywki w tej kwestii.
Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez ZDOBYWCA1 ().
Mililion napisał(a):
No pewnie... i odebrać czasem jedyną szansę małym flotom na jakąkolwiek walkę o nagrodę/punkty.
Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez xLORD SITHx ().
xLORD SITHx napisał(a):
No i właśnie dlatego powyższa dyskusja nie ma sensu: na siłę stajecie w obronie słabszych flot/graczy.
Problem, który porusza Vesper, Zdobywca i ja, to zapis, który paradoksalnie nie pozwala słabszym coś ugrać, tylko silniejszym na siłę się rozbijać i nabijać procenty do S&D przy własnej stracie 1,5kk punktów podczas edycji. Kto strąci więcej moonów? Konto 10kk, czy 1kk? Odpowiedź jest prosta.
Mam wrażenie, że regulamin S&D to regulamin jakieś organizacji charytatywnej, ale pomagającej tym, którym nie trzeba. Nie umniejszając przy tym zasługom tego rodzaju organizacjom.
Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez Mililion ().
Mililion napisał(a):
Widzę, że pijesz do naszego RW z u68... fakt na -1,5kk, a w perspektywie nagród +2,5kk. Jakbyś się bardziej zainteresował i zobaczył jak powstawały większe RW pod koniec edycji widziałbyś, że to bardzo dobre posunięcie taktyczne. Nie można być tak krótkowzrocznym zarówno w pierwszej kwestii jak i drugiej.
Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez xLORD SITHx ().
Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez ZDOBYWCA1 ().
xLORD SITHx napisał(a):
Źle widzisz. Nie piję do tego RW i nie interesuje mnie u68. Interesuję się jak to ująłeś, swoim podwórkiem. Widać ten minus na 1,5kk pkt to zbieg okoliczności między u68 a u69. Powinieneś się zainteresować tematem zanim posądziłeś mnie o jakieś picie w stosunku do tego Twojego RW; nie bądź tak krótkowzrocznym.
ZDOBYWCA1 napisał(a):
Mililion jak byś przeczytał ze zrozumieniem co napisał Lord Sith to można by było dalej prowadzić tę dyskusje - który słabszy gracz zostanie pseudozłomiarzem za niszczenie moonów do tego trzeba mieć potężne zaplecze Gąsek - także coraz bardziej mi się wydaje że bronisz siebie lub swoich ziomali (a to hipokryzja) bo na bank nie słabszych graczy
ZDOBYWCA1 napisał(a):
i druga sprawa myślałem że Proflociarze na Uni68 mają troszkę większe ambicje
ZDOBYWCA1 napisał(a):
i trzecia sprawa bronisz najgłupszego zapisu w historii tej gry i tak masz racje ja w 3 edycji nie będę brał udziału no chyba że się coś zmieni a i uwierz mi że za niedlugo ten projekt umrze dzięki takim obrońcom głupich punktóew regulaminu
ZDOBYWCA1 napisał(a):
Fajnie jest wypić 5 litrów mleka i dzięki temu wygrać zawody w piciu Wódki
Mililion napisał(a):
Ciapka zaraz napisze, że S&D powoduje to że gracze odchodzą. Tak, ale odchodzą gracze ktorzy i tak w zasadzie są idlerami. Wolę 10 aktywnych flot, niż 50 FSów.
Tez życzę powodzenia xDCytat za "ZDOBYWCA1"
Fajnie jest wypić 5 litrów mleka i dzięki temu wygrać zawody w piciu Wódki
Spróbuj wypić 5l mleka
Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez powyginany drucik ().
u66juras napisał(a):
Głównie rozbijanie sie na 0 jest dla aktywisty, bo robi mase nisko procentowych raportów.
Aktywiste ograniczyc tylko do komputerowej i napedow, i problem rozbijania sie byle astrofizyke dostac jest rozwiazany i mozna zdjac próg procentowy nagrody.
Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez u66juras ().
u66juras napisał(a):
lol, widac ze idziesz sie rozbijac do S&D byle aktywiste miec. Ograniczenie tej nagrody, bo S&D najlepszy zlomiarz i najlepsza druzyna powinny byc najlepsze nagrody, a nie ta oferma, ktora rozbija flote, byle miec badanie.
To tak jakbys za 1 miejsce podczas sezonu skokow narciaskich dal zwyciezcy 100 tysiecy zloty, a temu kto najczesciej skakal dal 1 mln.
ALe wiem ze niektorzy sa za tepi zeby rozroznic roznice miedzy ograniczeniem a likwidacja, wiec nie ma co sie klocic w sumie bo sie nie przegada.
Ciernik [COMA] napisał(a):
jezeli chodzi o inne kategorie to do glowy przychodzi mi tylko jedna sensowna propozycja - gracz ktora zadal najwieksze straty innym uczestnikom sd (moonkil+zlomowanie)
wakat napisał(a):
Jak konkretne te straty chcesz liczyć? Proste sumowanie zdobytych procentów + procenty ze zniszczonych moonów czyli dokładnie to co obecnie jest w przypadku złomiarza?
Ciernik [COMA] napisał(a):
innym wariantem tej rozgrywki jest liczenie raportow zrobionych na graczach z top100 flot choc de facto byloby to dublowanie klasyfikacji zlomiarza
Lightman napisał(a):
Czyli: przed rozpoczęciem S&D opiekun by tworzył tabelę na podstawie ilości punktów i jeżeli do rozgrywki by się zgłosiło 3 graczy:
A: 50kk pkt
B: 5 kk pkt
C: 500k pkt
to za każde rw gracz A by dostawał 1 pkt, B 3,16, a C 10.