Na Ogame.org podobnie do hiszpanskiej tyle ze dolozona jest opcja eco x7, dodatkowe pola +30, brak wyboru ladownosci sond.
Nowe uni - nowe możliwe opcje
-
-
I strasznie mylaca jest opcja pz z obrony.
Na polskim uni z tego co widze jest 30% z obrony. Pytanie czy to jest % posredni czy bezposredni na pz?
Na indus.org jest 50% z obrony ale to jest 50% z 30% ktore sie nie odbudowuja po ataku czyli bezposrednio na pz jest tylko 15% z obrony.
Btw. 4x flota, 6x eco, dodatkowe pola, 0.5 zuzycie deu, ladownosc sond, acs, 5 galaktyk, zakrzywienie. Na bank bym zagral na takim polskim uni -
@Profesore zawsze jest podany %pz z obrony nieodbudowanej
-
dlatego uwazam ze powinni/powinno się podawac % bezposredni z obrony na pz.
A nie zeby kazdy sobie musial w glowie liczyc ile to jest 30% z 30% :p.
Btw. A co uwazacie o np. Zmianie stosunku odbudowy obrony? W standardzie mamy 70%/30% (odbudowana/nieodbudowana). Moze 50%/50%? Albo 30%/70%xD -
buleon napisał(a):
Hiszpańska ankieta
Polska ankieta
Macie jakieś inne? Ciekaw jestem czy brak opcji x1 dla floty dotyczy tylko Polski
Ankieta powinna zawierać wszystkie konfiguracje
Bo jak widać po uniwersach prędkości x1 już dawno nie było
The hero is only one Ksanterio
Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Ksanterio ().
-
Konfiguracja, którą wybraliście:
eco x6
flota x4
badania x12,
złom 80%
0.5 wykorzystania deuteru
6 galaktyk
+30 pól,
i dla miłośników ładowności sond mam informację, że ta opcja zwyciężyła -
-
ACS to normalne ustawienie uni. Gdybyście zadecydowali, że ma go nie być, napisałabym o tym
Tak samo nie napisałam o zakrzywieniu bo to też domyślne ustawienie i też nie chcieliście żeby było inaczej -
justvroum napisał(a):
@smoki w ankiecie było również pytanie odnośnie ACS
-
DeeFJot napisał(a):
justvroum napisał(a):
@smoki w ankiecie było również pytanie odnośnie ACS
PZ z obrony domyślnie wyłączone.
Smoki to kobieta :x -
ciap napisał(a):
Włączone ACS jest domyślną opcją.PZ z obrony domyślnie wyłączone.
Smoki to kobieta :x
Powinno być SMOCZYCA w takim razie a nie smoki -
-
smoki napisał(a):
Konfiguracja, którą wybraliście:
eco x6
flota x4
badania x12,
złom 80%
0.5 wykorzystania deuteru
6 galaktyk
+30 pól,
i dla miłośników ładowności sond mam informację, że ta opcja zwyciężyła
-
Nie wiem a jak będzie wiadomo to smoki napisze w dziale
DeeFJot napisał(a):
Powinno być SMOCZYCA w takim razie a nie smoki
-
Profesore napisał(a):
Jeżeli uni będzie otwarte po 5 sierpnia to gram! xD
-
Truck driver napisał(a):
Profesore napisał(a):
Jeżeli uni będzie otwarte po 5 sierpnia to gram!
żeby nie było offtopu...na bank z 4-5 osob wywali po tysiaczka, z 20 po 200 i z 30 po 50 na ogame.org na ostatnim serwerze skromne 25 osob wywalilo po 250 e xD tam to szalenstwo. -
Co ile jest otwieranie nowe uni? 2-3 miechy? Jesli ktos zle nie zarabia badz nie ma nalogow ani duzych wydatkow to te 300zl miesiecznie zaden problem odlozyc
-
Truck driver napisał(a):
Co ile jest otwieranie nowe uni? 2-3 miechy? Jesli ktos zle nie zarabia badz nie ma nalogow ani duzych wydatkow to te 300zl miesiecznie zaden problem odlozyc
Idąc tym tropem nowe uni będzie między 10.08.2019 a 16.08.2019
jak masz żonę i dzieci to cie nie stać nawet na waciki :p -
-
farcik napisał(a):
@buleon uni numer 20? masz te swoje sondy
Lwica jest boska :) -
mnie niestety nie, nie dla mnie takie szybkie uni aczkolwiek będę obserwował17.08.2005r - ...
Zawsze z fartem -
Ciekawe czy z uwagi na fakt iz sa wakacje bedzie 2k kont na uni?
-
Profesore napisał(a):
Ciekawe czy z uwagi na fakt iz sa wakacje bedzie 2k kont na uni?
Co z tego że jest dużo kont skoro większość to szaraki/porzucone konta -
No w grze musi być jakaś eliminacja
W obecnej sytuacji umierania tej gry powinni wymyślić coś w podobie jak w plemionach (chociaż tamta gra nie umiera , ale jak dla mnie jest nudna ) chodzi o to ze planety barbarzyńskie rozwijające się do jakiegoś poziomu robiące fs itp żeby komputer/program zastępował ten brak aktywnych graczy i było po czym latać . Wiem ze spotkam się z fala krytyki ale miedzy Bogiem a prawda takie coś dało by rozwinąć się słabszym graczom/ nowym graczom którzy nie wiedza jeszcze co z czym się je
-
Ogame umiera bo sa ciekawsze projekty i tylko dlatego ogame jeszcze nie zamkneli bo jest to zysk w postaci kasy za anty a zostaja w grze juz tylko starzy wyjadacze co poswiecili kilka/kilkanascie ladnych lat na budowe kont/konta i zwyczajnie sentyment nie pozwala odejsc od tego szajsu.
-
Stanley napisał(a):
W obecnej sytuacji umierania tej gry powinni wymyślić coś w podobie jak w plemionach (chociaż tamta gra nie umiera , ale jak dla mnie jest nudna ) chodzi o to ze planety barbarzyńskie rozwijające się do jakiegoś poziomu robiące fs itp żeby komputer/program zastępował ten brak aktywnych graczy i było po czym latać . Wiem ze spotkam się z fala krytyki ale miedzy Bogiem a prawda takie coś dało by rozwinąć się słabszym graczom/ nowym graczom którzy nie wiedza jeszcze co z czym się je
tak powinno być, od bardzo dawna. GF potrafi jednak tylko dodawać na początku gry konta, które po tygodniu idlują, żeby podbić ilość kont na serwerze. OGame ma coś w sobie, choć może to tylko przyzwyczajenie, sentyment po tylu latach gry, że jednak ja za każdym razem tu wracam.17.08.2005r - ...
Zawsze z fartem -
@Stanley to byłoby wprowadzanie elementu PvE do gry PvP, ciężka sprawa generalnie. W tym momencie idlerzy robią za środowisko i maciupeńka cząstka OGame związana z ekspedycjami i eventami. Poza tym takie rozwiązanie nie wzmocniłoby słabszych, tylko silniejszych jeszcze bardziej.
Czy jest rozwiązanie? Pewnie jest
Po pierwsze zakładać konta.
Po drugie szkolić graczy.
Po trzecie zakładać sojusze, a w sojuszach nie bać się rekrutować
Po czwarte zaakceptować fakt, że nie wszyscy będą grali na super poziomie z super aktywnością
Po piąte na nowym uni zakładać konta... itd.
wiadomo jaka nazwe bedzie mialo nowe uni?
-
Profesore napisał(a):
wiadomo jaka nazwe bedzie mialo nowe uni?
-
Udostępnij
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0
-
Użytkownicy online 1
1 gość