Kippei napisał(a):
Prędkości flot powyżej x1 są typowo dla ludzi bez zycia :E,
Pozdrawiam.
OldR
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
Kippei napisał(a):
Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez john malkowitz007 ().
john malkowitz007 napisał(a):
Litek.i OldRiddik
Jakie macie lev napedu nadprzestrzennego ???
john malkowitz007 napisał(a):
Litek.i OldRiddik
Jakie macie lev napedu nadprzestrzennego ???
Wg mnie tak jak napisal Kippei , przy szybkosci flot 2 ...3 nie da sie normalnie grac , o wyzszych nie wspominam
Jak bedziecie mieli naped nadprzestrzenny na 15 lev lub wyzej to moze zmienicie zdanie
OldRiddick napisał(a):
A matematykę na poziomie podstawówki to kolega skończył? 2,5h lotu na x1 jest mniej czasochłonne niż załóżmy 40 min na x3 zakładając że mimo speed-u obowiązuje ten sam mechanizm gry? I kto tu traci życie... Doprawdy (i tu nie użyję epitetu). Obecne czasy wymuszają szybki tryb życia a co za tym idzie właśnie gdy mam wolne 1-2h czasu to na x3 coś mogę "podziałać" a na x1 nawet nie zobaczę czy puszczony farming coś przyniósł czy też padł na antyobronie bo następną wolną chwilę będę miał załóżmy za 6h. Następne uni powinno właśnie być typowo pod "latawców", flota x2, x3, EKO x1, zero dodatkowych pól i pełne spalanie dex-u że o złomie z obrony nie wspomnę. Wiem... Dla "anciarzy" miód na ich portfel ale idąc tym tropem wcześniej czy też później i tak ziarno oddzieli się od plew biorąc na ten przykład kolejny popis 01-go i jego TOP1 ST po raz kolejny... Oczywiście po złej stronie RW Szanujmy się na wzajem i miejmy z tyłu głowy fakt że następny serwer i tak w 99% będzie tak skonstruowany aby przyniósł jak największy zysk w oparciu o dotychczasowe statystyki dochodu GFKippei napisał(a):
Pozdrawiam.
OldR
Post był edytowany 3 razy, ostatnio przez Kippei ().
Starrk napisał(a):
@FILU pamiętam, że mówili o tym, że zajmą się uf, ale nie przypominam sobie, aby dali konkretne info "w tym roku"
litek. napisał(a):
@john malkowitz007 tak, twierdzę że grając w taki sposób jak obecnie i przy flo x2 mam czas na pracę, rodzinę i co kto woli jeszcze, ponad to nawet nie muszę logować co dzień.
Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Kippei ().
Kippei napisał(a):
Spróbuj być notorycznie ten jeden dzień off-line przy universum z obrona na PZ, to wtedy pogadamylitek. napisał(a):
@john malkowitz007 tak, twierdzę że grając w taki sposób jak obecnie i przy flo x2 mam czas na pracę, rodzinę i co kto woli jeszcze, ponad to nawet nie muszę logować co dzień.
Moim marzeniem jest taka specyfikacja:
Eko X 10
Flota X 1
50-60 % złomu z floty
25-30 % złomu z obrony
ACS
Bo więcej jest aktywnych i idąc oglądać serial nie rozwodzą się nad tym, że do czasu przerwy na reklamę, mogą stracić cały swój dobytek w grze...DarthMario. napisał(a):
o czy zostaniesz przyfarmiony czy nie to już Twoja brocha. Z tego co zauważyłem więcej pada st na x1 niż na x5. Dlaczego?
Czatując na okazję na subkoncie lub akcyjnie schodząc z ufs'a, rzeczywiście nie ma problemu z pilnowaniem (na U68 topka złomiarzy tak cały czas robiła i chyba robi dalej). Spróbuj pograć 3 lata bez urlopu 24/7, może wtedy zauważysz subtelną różnice...DarthMario. napisał(a):
Taa właśnie to udowodniłeś jakie masz pojęcie.. 2-3h? Tak często to nawet na x5 się nie loguja.
Szkoda, że żadne, znane znane mi strony do statystyk, nie oferują możliwości łatwego sortowania danych, gdyż musiałbym ślęczeć godzinami i jeszcze tworzyć wnioski do analiz (sorry, ale za free nigdy tego nie zrobię).DarthMario. napisał(a):
Taaa? Daj no mi jakaś tabelkę z liczbami albo jakiś inny dowód.
Obecnie jest 5 universów. Przy obronie na PZ, logowanie się raz na dwa dni może być bardzo kosztowne. Tak więc "bunkrownik", raczej wybierze universum bez obrony na PZ, a chcąc grać z takim speedem musiałby logować się codziennie ( kwestia wyborów).DarthMario. napisał(a):
A ilejest takich uniwersow z obrona na pz?
Super opcja dla ekonoba który chcę pograć w demo tej gry. Zabunkrowac się i zwozix sobie surke co 2 dni
Grałem miesiąc i typowo przez zdarzenie losowe zapomniałem o wracającym fs'ie (tylko 10-15 minut zapomnienia i game over) . Grałem jeszcze 8 miesiecy temu na u68 i przez 3-3,5 roku, nie miałem ani jednego dnia urlopu (wyłączając okresy fuzji) i posiadałem przy tym flotę stanowiąca 50 %. Nadmienię, że grałem z rozkładem bez udogodnienia w postaci dwóch moonów w układzie :E...DarthMario. napisał(a):
Uważam że nie grałeś na dużym speedzie, albo byłeś dobra farma i masz uprzedzenia. Gram kiedy mi pasuje, nie ma czasu wciskam urlop. Nie muszę czekać niewiadomo ile czasu, żeby mi wrócił farming czy gs. Wyprzedzając pytanie - tak mam pracę, 5 dni w tygodniu 7-15. Weekendy rządzą się swoimi prawami, co nie @Terry? Do tego dochodzą służbowki, integry, campy.
Post był edytowany 4 razy, ostatnio przez Kippei ().
Kippei napisał(a):
Bo więcej jest aktywnych i idąc oglądać serial nie rozwodzą się nad tym, że do czasu przerwy na reklamę, mogą stracić cały swój dobytek w grze...
Spróbuj pograć 3 lata bez urlopu 24/7, może wtedy zauważysz subtelną różnice...
Ostatnie pół roku (kojarzysz coś ?)
Grałem miesiąc i typowo przez zdarzenie losowe zapomniałem o wracającym fs'ie (tylko 10-15 minut zapomnienia i game over) . Grałem jeszcze 8 miesiecy temu na u68 i przez 3-3,5 roku, nie miałem ani jednego dnia urlopu (wyłączając okresy fuzji) i posiadałem przy tym flotę stanowiąca 50 %. Nadmienię, że grałem z rozkładem bez udogodnienia w postaci dwóch moonów w układzie :E...
Kippei napisał(a):
Spróbuj być notorycznie ten jeden dzień off-line przy universum z obrona na PZ, to wtedy pogadamy (Yakini , Quantum i Libra - nie maja tego "boostu"). Jestem przekonany, ze w przeciwnym wypadku inaczej byś ćwierkał ...litek. napisał(a):
Jak kończyłem grę byłem bliziutko 30 KK i to na prędkości X1 (budowałem od zera). Zdaje sobie sprawę,ze to nie 600 kk, ale różnica rozwojowa pomiędzy Quantum, a U68/U67 była ogromna i to co dla Ciebie jest podestem, dla innych stanowi sufit. Mówisz mi o braku wytrwałości ? Osobie, która grała w tą grę przynajmniej od 2006 roku do końca 2017 ?DarthMario. napisał(a):
A od czego jest fs? Krótki, długi, nieważne, nie ma Cię na koncie, floty też nie powinno być.
Nie widzę żadnego racjonalnego powodu, żeby tyle czasu tracić na ogejma.. no moŻe gdyby była rywalizacja i x10 więcej aktywnych osób...
Ten screen to o mnie? O tobie czy o kim? Bo.ja tam.nie zapisuje kiedy jestem bez urlopu I o czym to świadczy jakiś komentarz do tego?
Skoro tak łatwo się poddales to nie mamy o czym rozmawiać..
50% konta, czyli ile, podaj liczbę. 5kk 15kk 60kk? Do takiego czegoś nie trzeba mieć 2 moonow w us..
litek. napisał(a):
Nie ćwierkam bo cały czas piszę o flo x2 ale że nie potrafisz czytać to Twoja sprawa.. Hejtujesz wszystko co jest powyżej x1, bezpodstawnie zresztą, nie dajesz sposobności nawet przedstawić argumentów od razu negując, nie wiem jak mam Ci wytłumaczyć że ja grając na librze czy yakini jestem w stanie ogarnąć życie i przyjemności bez zarywania nocek, bez przerywanych stosunków, czy innych takich i nie jest to nic nadzwyczajnego! Dodam jeszcze że ponad rok prowadziłem konto na flo x1 i NA SERIO NIE DA SIĘ TAK GRAĆ!!! Ale nie przetłumaczysz komuś co dekadę wali tylko x1..
Pzdr Kipej i Dżony ale nie pindolcie żeście wyjadacze bo w nogach śpicie i gówno wiecie.
Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez Kippei ().
Starrk napisał(a):
Ale Ty rozumiesz, że jeżeli rzucasz tekstami "luksus dwóch moonów w układzie" lub "dobowe FSy na zatrzymaj" świadczą tylko o tym, żeś jest pospolity noob, który rzeczywiście w nogach śpi i gówno wie. Taki z niego weteran 2006-2017 co nie zna podstaw FSa. Ale to już norma - na forum sami "weterani" się wypowiadają, ale piszą takie bzdury, że czasami zastanawiam się, czy dalej moimi o tej samej grze.
Topka Libry nie urlopuje ani nie gra UFSem,wiec nie mów, że topki tak robią
Post był edytowany 9 razy, ostatnio przez Kippei ().
litek. napisał(a):
Panie Kippei ja latam na pzty
Starrk napisał(a):
Póki co nie wyjaśniasz i nie łapiesz za słówka, a jedynie się pogrążasz
Rozkłady flotowe są dwa:
a) grasz ufs i masz wszystkie planety w innych miejscach (niezależnie od speed)
b) grasz fsem i masz dwie planety w układzie
I tu właśnie sam sobie strzeliłeś w kolano. Nie padłeś na x1, ponieważ organizacja czegokolwiek na x1 wymaga poświęcenia multum czasu, zatem... wracając do początkowych postów tej śmiesznej dyskusji: na x1 potrzebujesz poświęcić więcej życia niż na x2-5
Post był edytowany 13 razy, ostatnio przez Kippei ().
9 gości