Po co w ankiecie speed floty i eko x5, jeśli niedawno wyszła Spica x6 x6? Żeby chociaż Ci co głosują to tam pograli dłużej niż 2 tyg
Ostatnie uni - Rigel top 30 ~ off
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
Robert21 napisał(a):
Ankieta ankietą, ale ankieta nie powinna decydować jakie ma być kolejne Unii... Głosowanie nie jest dobrym wyznacznikiem..
Robert21 napisał(a):
p.s. Myślę, że wielu starszych graczy kiedyś powróci czy wraca ale muszą mieć do czego i widzieć sens... A moim zdaniem takie Draco to optymalne parametry, ale kto będzie zaczynał grę przy tak dużej dysproporcji???
DLG napisał(a):
Takie głosowanie to nie głosowanie. Takie opcje to nie opcje. Ogame brakuje świeżości.
Dajcie uni eksperymentalne.
BEZ falangi, technologi szpiegowskiej i sond, bez obrony oraz bez rankingu punktów militarnych.
I to jest świeża konfiguracja.
Albo prękość EKO bedzie się różnić na każdej planecie;
Albo takie gdzie są questy? Zezłomuj największą ilość OW, przy tym nie wolno zezłomować ani jednego statku cywilnego.
Albo dajcie Fog of War.
Serio, gra jest od tylu lat a ZERO kreatywności ze strony GF i teamu.
PS. Mnie już prawie straciliście, odchodze za kilka tygodni. Fajni ludzie, ale nudno, skan, lot, spawanie, fs, skan, lot, spawanie... i tak w kółko.
Ver223 napisał(a):
W czasach ery smartfonów i internetu wszędzie dostępnego 1x uni będzie totalnie bez sensu dla graczy grających strikte flota. totalnie nie będzie to opłacalne
Pan Mentos napisał(a):
przy prędkości x 2 floty miedzy godziną 1:00 a 3:30 tracisz wszystkie księżyce w grze !
Pan Mentos napisał(a):
jak tylko powstanie universum z flotą x1 i eko x5 z miejsca z kumplem wchodzimy do gry
Truck driver napisał(a):
Co z tego, ze flote bedziesz mial x1? Ktos bedzie uparty to wbije Ci w uklad i zrobi z Toba co tylko zechce kiedy bedziesz sobie smacznie spal.
mateuszgg napisał(a):
Zaglosowalem i apeluje do innych graczy. Złom na poziomie 70 % jest do dupy. Teraz gdy obrońca zaloguje sie po złomie moze wybudowac antyrecki i zebrac cały złom, a przy takim % bardzo czeto wyjdzie jeszcze na plus. Wiem mozna robic synchro i recki puscic wczesniej ale nie zawsze jest taka opcja.
Pan Mentos napisał(a):
przy prędkości x 1 lecą 4 h - jest szansa na obronę
OldRiddick napisał(a):
"Jak Kali komuś krowa to być dobrze, ale jeśli Kalemu ktoś ukraść krowa to być źle"mateuszgg napisał(a):
Zaglosowalem i apeluje do innych graczy. Złom na poziomie 70 % jest do dupy. Teraz gdy obrońca zaloguje sie po złomie moze wybudowac antyrecki i zebrac cały złom, a przy takim % bardzo czeto wyjdzie jeszcze na plus. Wiem mozna robic synchro i recki puscic wczesniej ale nie zawsze jest taka opcja.
Największy "anciarz" Tarazed narzeka na możliwość budowy antyrecków sam latając antyflotą... ŻENADA !!!
Zbudować flotę za anty na początku uni w takiej skali aby nikt nie mógł jej "ugryźć" i latanie na oślep po wszystkim co stoi aby tylko jakiś % zrobić a potem gorzkie żale że nie udało się zebrać złomu... PARANOJA !!! A jak już pokażą się floty na które gracze rzetelnie pracowali i które mogą kolesia spakować w recki oznajmić że "oddaje" się konto... Zmień lekarza ten Cię OSZUKUJE !!!
Aby nie było offtop-u zgadzam się w 100% z @Ver223. Obecnie nawet stojąc na czerwonym świetle jest możliwość odpalić "srajtfona" i sprawdzić co się dzieje na koncie. Z dużym prawdopodobieństwem mogę zakładać że osoby sugerujące flota x1 a eko x5 są po prostu ludźmi klepiącymi eko, jeśli się mylę to pokażcie swoje "wyczyny" z ST ale po tej właściwej stronie. "Silnikiem" tej gry jest właśnie budowanie flot oraz ich złomowanie a eko to tylko odskocznia która pozwala w miarę szybko zbudować flotę bądź ją odbudować po "złomie". W sumie po około 10 latach rozłąki z tą grą po raz pierwszy zarejestrowałem się na Oberonie gdy uni miało już prawie 3 miechy i w trochę ponad 2 miechy dobiłem do TOP100, czyli gdy się chce i ma się jako takie pojęcie o podstawach tej gry można bez anty coś osiągnąć oczywiście w miarę swoich oczekiwań. Co istotne mimo iż uni miało już prawie pół roku gdy tam kończyłem była nadal możliwość aktywnej gry w odróżnieniu od miesięcznego Tarazed. Na nowym uni dla lepszej zabawy konieczny jest złom z obrony aby Ci Pro-Eko-Bunkrowcy najpierw się zastanowili czy warto w nią inwestować. Moje osobiście wymarzone uni wygląda następująco: flota x3, eko x3, PZ flota 50%, PZ obrona 30%, spalanie 0,5 dex-u... Wiem to tylko marzenia
OldRiddick napisał(a):
Obecnie nawet stojąc na czerwonym świetle jest możliwość odpalić "srajtfona" i sprawdzić co się dzieje na koncie. Z dużym prawdopodobieństwem mogę zakładać że osoby sugerujące flota x1 a eko x5 są po prostu ludźmi klepiącymi eko, jeśli się mylę to pokażcie swoje "wyczyny" z ST ale po tej właściwej stronie. "Silnikiem" tej gry jest właśnie budowanie flot oraz ich złomowanie a eko to tylko odskocznia która pozwala w miarę szybko zbudować flotę bądź ją odbudować po "złomie". W sumie po około 10 latach rozłąki z tą grą po raz pierwszy zarejestrowałem się na Oberonie
OldRiddick napisał(a):
"Jak Kali komuś krowa to być dobrze, ale jeśli Kalemu ktoś ukraść krowa to być źle"mateuszgg napisał(a):
Największy "anciarz" Tarazed narzeka na możliwość budowy antyrecków sam latając antyflotą... ŻENADA !!!
Zbudować flotę za anty na początku uni w takiej skali aby nikt nie mógł jej "ugryźć" i latanie na oślep po wszystkim co stoi aby tylko jakiś % zrobić a potem gorzkie żale że nie udało się zebrać złomu... PARANOJA !!! A jak już pokażą się floty na które gracze rzetelnie pracowali i które mogą kolesia spakować w recki oznajmić że "oddaje" się konto... Zmień lekarza ten Cię OSZUKUJE !!!
Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez mateuszgg ().
pawel1000 napisał(a):
Flota x3 jest dokladnie dla tych którzy lataja na pozostawiające floty , bo przy x3 dobrze do ata nie wsiądziesz i do pierwszych świateł nie dojedziesz a masz juz po flocie.
Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez pawel1000 ().
10 gości