Nowe uni - nowe możliwe opcje

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Ankieta ankietą, ale ankieta nie powinna decydować jakie ma być kolejne Unii... Głosowanie nie jest dobrym wyznacznikiem..
      Tak jak zapytano na jednym z Unii czy ma być % z obrony no i większość była na tak a później liczba aktywnych graczy niewielka...
      Ta gra zdobyła popularność nie dzięki 5x szybcniej, 5 x więcej,,, tylko prędkości normalne. Osobiście po czasie uważam, że 1 x flota to optymalne a wydobycie 2 x - 3x maks!!! Bez złomu obrony...
      Gdzie gra najwięcej ludzi? Chyba na 68 lub Draco - bo to optymalne rozwiązanie. Ok - są ludzie co lubią 5x, itd ale jakoś nie widzę tego jak np. w 6 galaktykach lata się 5,6,7 razy szybciej np. 1000 gwiazd śmierci... wydobycie full, procent z obrony itd..
      Zresztą w ankiecie biorą udział raczej gracze co już grają... a szukamy nowych graczy czy liczymy na 500 aktywnych i łączymy???
      Są też pytania w ankiecie na temat wydobycia - co ta za różnica 2x, 3x - dysproporcja jest 1x, 5x - więc jak to oceniać? Pytanie powinno być inne jakie i pozostawiać wypowiedź 1X, 3X 5X - chociaż mi najbardziej odpowiada eko 2X.
      Planety większe i mniejsze zużycie paliwa pokrywa się z tym co pisałem wcześniej.
      p.s. Myślę, że wielu starszych graczy kiedyś powróci czy wraca ale muszą mieć do czego i widzieć sens... A moim zdaniem takie Draco to optymalne parametry, ale kto będzie zaczynał grę przy tak dużej dysproporcji???
    • Robert21 napisał(a):

Ankieta ankietą, ale ankieta nie powinna decydować jakie ma być kolejne Unii... Głosowanie nie jest dobrym wyznacznikiem..
      - a niby co jest dobrą formułą ?
      - Team " widzi " rozwiązania z każdą kolejną ankietą.

Robert21 napisał(a):

p.s. Myślę, że wielu starszych graczy kiedyś powróci czy wraca ale muszą mieć do czego i widzieć sens... A moim zdaniem takie Draco to optymalne parametry, ale kto będzie zaczynał grę przy tak dużej dysproporcji???
      - dla przypomnienia universum 68 oraz Draco są to unie łączone,
      na dodatek optymalne parametry o których piszesz x2/x2 urzędują na serwerze Hyperion [ nie wiadomo czy ktoś tam wgl bierze udział w grze ]

na serwerach niemieckich funkcjonuje konfiguracja x1 x5 i ma się dobrze
      u nas były universa:
      x1/x1
      x1/x2
      x1/x3
      x1/x4
      x2/x1
      x2/x2
      x2/x3
      x2/x4
      x2/x5
      x3/x3
      nie wiem czy było x3/x4 ale na pewno było x4/x3 :P
      ostatnio nawet dla speed’owców x6/x6

x1/x5 na polskich serwerach byłaby to nowość :)
    • Takie głosowanie to nie głosowanie. Takie opcje to nie opcje. Ogame brakuje świeżości.

Dajcie uni eksperymentalne.

BEZ falangi, technologi szpiegowskiej i sond, bez obrony oraz bez rankingu punktów militarnych.

I to jest świeża konfiguracja.

Albo prękość EKO bedzie się różnić na każdej planecie;

Albo takie gdzie są questy? Zezłomuj największą ilość OW, przy tym nie wolno zezłomować ani jednego statku cywilnego.

Albo dajcie Fog of War.

Serio, gra jest od tylu lat a ZERO kreatywności ze strony GF i teamu.

PS. Mnie już prawie straciliście, odchodze za kilka tygodni. Fajni ludzie, ale nudno, skan, lot, spawanie, fs, skan, lot, spawanie... i tak w kółko.
    • DLG napisał(a):

Takie głosowanie to nie głosowanie. Takie opcje to nie opcje. Ogame brakuje świeżości.

Dajcie uni eksperymentalne.

BEZ falangi, technologi szpiegowskiej i sond, bez obrony oraz bez rankingu punktów militarnych.

I to jest świeża konfiguracja.

Albo prękość EKO bedzie się różnić na każdej planecie;

Albo takie gdzie są questy? Zezłomuj największą ilość OW, przy tym nie wolno zezłomować ani jednego statku cywilnego.

Albo dajcie Fog of War.

Serio, gra jest od tylu lat a ZERO kreatywności ze strony GF i teamu.

PS. Mnie już prawie straciliście, odchodze za kilka tygodni. Fajni ludzie, ale nudno, skan, lot, spawanie, fs, skan, lot, spawanie... i tak w kółko.
      To teraz poleciałeś na grubo. To nie u-gAmela kolego, a co do nowego uni. To bez anty nie ma szans, aby coś powstało, iż nie bedzie to opłacalne. Na Tarazed gra dość mało osób ale nie 200, bez przesady, nie popadajmy w skrajność. Według mnie 3-4x eko i x1 flota by było okej, każdy ma swoje zdanie co do tego, jedni chcą mieć ultra szybkie co dla mnie nie ma najmniejszego sensu, iż nawet do WC nie zdązysz dojść, bo już ktoś Ci wleci.
    • tez jestem za spedem x1 prawie cale "pokolenie" sie na tej predkosci wychowalo i mozna bylo w to grac i to dlugo . wiem niektorzy chca x2 x3 albo jeszcze szybsze ale to bez sensu jest. faktycznie tez bylbym za tym by przy wysokim eko byl zlom z obrony moze latwiej byloby wtedy bunkry psuc :)

Najlepsze solo 236944.04%

uHydra -14ST
      uUrsa - 144ST
      uWasat - 35ST
      uUriel -60ST - top 3 solo
      uXanthus - 10ST
      uKalyke - 109ST
    • Ver223 napisał(a):

W czasach ery smartfonów i internetu wszędzie dostępnego 1x uni będzie totalnie bez sensu dla graczy grających strikte flota. totalnie nie będzie to opłacalne
      i co z tego że są smarfony ??
      przy prędkości x 2 floty miedzy godziną 1:00 a 3:30 tracisz wszystkie księżyce w grze !
      nie rób z siebie perpetuum mobile.

jak tylko powstanie universum z flotą x1 i eko x5 z miejsca z kumplem wchodzimy do gry
    • Wydaje mi się że chodzi o coś innego. przy prędkości x1 flot tacy gracze tracą całego skilla, bo potrafią tylko latać na bfsy na wyższym speedzie? zrobi taki jeden z drugim 20 st wszystko na bfs i wielki gracz, mylę się?

na x1 potrzeba czegoś więcej żeby zrobić ST ale cóż nie każdy ma to coś..
    • Pan Mentos napisał(a):

przy prędkości x 2 floty miedzy godziną 1:00 a 3:30 tracisz wszystkie księżyce w grze !
      Mozesz stracic wszystkie ksiezyce nawet bedac na koncie jak nie masz sie czym obronic lub nikogo do pomocy. Podaj lepszy argument.

Pan Mentos napisał(a):

jak tylko powstanie universum z flotą x1 i eko x5 z miejsca z kumplem wchodzimy do gry
      Co z tego, ze flote bedziesz mial x1? Ktos bedzie uparty to wbije Ci w uklad i zrobi z Toba co tylko zechce kiedy bedziesz sobie smacznie spal.
    • Truck driver napisał(a):

Co z tego, ze flote bedziesz mial x1? Ktos bedzie uparty to wbije Ci w uklad i zrobi z Toba co tylko zechce kiedy bedziesz sobie smacznie spal.
      to samo mogę Ci odpowiedzieć
      bedę uparty i napastnik nic nie zrobi
      nie mniej jednak chyba jest różnica prędkośći poruszania się gwiazd z misjąa niszcz co?
      przy flocie x2 lecą 2 h w układzie
      przy prędkości x 1 lecą 4 h - jest szansa na obronę
    • mateuszgg napisał(a):

Zaglosowalem i apeluje do innych graczy. Złom na poziomie 70 % jest do dupy. Teraz gdy obrońca zaloguje sie po złomie moze wybudowac antyrecki i zebrac cały złom, a przy takim % bardzo czeto wyjdzie jeszcze na plus. Wiem mozna robic synchro i recki puscic wczesniej ale nie zawsze jest taka opcja.

"Jak Kali komuś krowa to być dobrze, ale jeśli Kalemu ktoś ukraść krowa to być źle"

Największy "anciarz" Tarazed narzeka na możliwość budowy antyrecków sam latając antyflotą... ŻENADA !!!
      Zbudować flotę za anty na początku uni w takiej skali aby nikt nie mógł jej "ugryźć" i latanie na oślep po wszystkim co stoi aby tylko jakiś % zrobić a potem gorzkie żale że nie udało się zebrać złomu... PARANOJA !!! A jak już pokażą się floty na które gracze rzetelnie pracowali i które mogą kolesia spakować w recki oznajmić że "oddaje" się konto... Zmień lekarza ten Cię OSZUKUJE !!!

Aby nie było offtop-u zgadzam się w 100% z @Ver223. Obecnie nawet stojąc na czerwonym świetle jest możliwość odpalić "srajtfona" i sprawdzić co się dzieje na koncie. Z dużym prawdopodobieństwem mogę zakładać że osoby sugerujące flota x1 a eko x5 są po prostu ludźmi klepiącymi eko, jeśli się mylę to pokażcie swoje "wyczyny" z ST ale po tej właściwej stronie. "Silnikiem" tej gry jest właśnie budowanie flot oraz ich złomowanie a eko to tylko odskocznia która pozwala w miarę szybko zbudować flotę bądź ją odbudować po "złomie". W sumie po około 10 latach rozłąki z tą grą po raz pierwszy zarejestrowałem się na Oberonie gdy uni miało już prawie 3 miechy i w trochę ponad 2 miechy dobiłem do TOP100, czyli gdy się chce i ma się jako takie pojęcie o podstawach tej gry można bez anty coś osiągnąć oczywiście w miarę swoich oczekiwań. Co istotne mimo iż uni miało już prawie pół roku gdy tam kończyłem była nadal możliwość aktywnej gry w odróżnieniu od miesięcznego Tarazed. Na nowym uni dla lepszej zabawy konieczny jest złom z obrony aby Ci Pro-Eko-Bunkrowcy najpierw się zastanowili czy warto w nią inwestować. Moje osobiście wymarzone uni wygląda następująco: flota x3, eko x3, PZ flota 50%, PZ obrona 30%, spalanie 0,5 dex-u... Wiem to tylko marzenia :top1:
    • OldRiddick napisał(a):

mateuszgg napisał(a):

Zaglosowalem i apeluje do innych graczy. Złom na poziomie 70 % jest do dupy. Teraz gdy obrońca zaloguje sie po złomie moze wybudowac antyrecki i zebrac cały złom, a przy takim % bardzo czeto wyjdzie jeszcze na plus. Wiem mozna robic synchro i recki puscic wczesniej ale nie zawsze jest taka opcja.
      "Jak Kali komuś krowa to być dobrze, ale jeśli Kalemu ktoś ukraść krowa to być źle"

Największy "anciarz" Tarazed narzeka na możliwość budowy antyrecków sam latając antyflotą... ŻENADA !!!
      Zbudować flotę za anty na początku uni w takiej skali aby nikt nie mógł jej "ugryźć" i latanie na oślep po wszystkim co stoi aby tylko jakiś % zrobić a potem gorzkie żale że nie udało się zebrać złomu... PARANOJA !!! A jak już pokażą się floty na które gracze rzetelnie pracowali i które mogą kolesia spakować w recki oznajmić że "oddaje" się konto... Zmień lekarza ten Cię OSZUKUJE !!!

Aby nie było offtop-u zgadzam się w 100% z @Ver223. Obecnie nawet stojąc na czerwonym świetle jest możliwość odpalić "srajtfona" i sprawdzić co się dzieje na koncie. Z dużym prawdopodobieństwem mogę zakładać że osoby sugerujące flota x1 a eko x5 są po prostu ludźmi klepiącymi eko, jeśli się mylę to pokażcie swoje "wyczyny" z ST ale po tej właściwej stronie. "Silnikiem" tej gry jest właśnie budowanie flot oraz ich złomowanie a eko to tylko odskocznia która pozwala w miarę szybko zbudować flotę bądź ją odbudować po "złomie". W sumie po około 10 latach rozłąki z tą grą po raz pierwszy zarejestrowałem się na Oberonie gdy uni miało już prawie 3 miechy i w trochę ponad 2 miechy dobiłem do TOP100, czyli gdy się chce i ma się jako takie pojęcie o podstawach tej gry można bez anty coś osiągnąć oczywiście w miarę swoich oczekiwań. Co istotne mimo iż uni miało już prawie pół roku gdy tam kończyłem była nadal możliwość aktywnej gry w odróżnieniu od miesięcznego Tarazed. Na nowym uni dla lepszej zabawy konieczny jest złom z obrony aby Ci Pro-Eko-Bunkrowcy najpierw się zastanowili czy warto w nią inwestować. Moje osobiście wymarzone uni wygląda następująco: flota x3, eko x3, PZ flota 50%, PZ obrona 30%, spalanie 0,5 dex-u... Wiem to tylko marzenia :top1:
      Nie gram na Tarazed i nie wiem jakie tam panują układy - jestem za flotą x1 i eko x4 takie ustawienia miałem kiedyś na Ursie - czy jestem ekowcem ? zdecydowanie nie - chcesz ST po właściwej stronie to życze przyjemnej lektury.
      Flota x3 jest dokladnie dla tych którzy lataja na pozostawiające floty , bo przy x3 dobrze do ata nie wsiądziesz i do pierwszych świateł nie dojedziesz a masz juz po flocie.

uHydra -14ST
      uUrsa - 144ST
      uWasat - 35ST
      uXanthus - 10ST
      uKalyke - 109ST
    • OldRiddick napisał(a):

Obecnie nawet stojąc na czerwonym świetle jest możliwość odpalić "srajtfona" i sprawdzić co się dzieje na koncie. Z dużym prawdopodobieństwem mogę zakładać że osoby sugerujące flota x1 a eko x5 są po prostu ludźmi klepiącymi eko, jeśli się mylę to pokażcie swoje "wyczyny" z ST ale po tej właściwej stronie. "Silnikiem" tej gry jest właśnie budowanie flot oraz ich złomowanie a eko to tylko odskocznia która pozwala w miarę szybko zbudować flotę bądź ją odbudować po "złomie". W sumie po około 10 latach rozłąki z tą grą po raz pierwszy zarejestrowałem się na Oberonie
      tak, Ty odpalasz "srajfona" o 2 w nocy na telefonie będąc na światłach sprawdzając co się dzieje na koncie ;D
      to musiałeś nieźle się naflotować skoro 10 lat przerwy sobie zrobiłeś od Ogame ;D

...raczej nie otworzą uni flotax3 ekox3 , nie dawno takie otworzyli :)
    • OldRiddick napisał(a):

mateuszgg napisał(a):

Odwal sie juz ode mnie skoro gówno wiesz. To ze ktos jest o wiele lepszy od ciebie nie znaczy ze jest najwiekszym anciarzem na uni. Taka przewage zbudowalem głownie dzieki temu ze poswiecilem duzo czasu na gre - zlomowanie. Z wielka checia zagralbym na uni bez antymateri i zbudowalbym jeszcze wieksza przewage - jesli poziom uni bylby taki niski jak na tarazed

A jesli chodzi o ten zlom to gralem na oberonie gdzie zlom z floty wynosil 80 % i bylo to zdecydowanie za duzo. Wszyscy ktorych znam z tamtego uni to potwierdza

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez mateuszgg ().

• pawel1000 napisał(a):

Flota x3 jest dokladnie dla tych którzy lataja na pozostawiające floty , bo przy x3 dobrze do ata nie wsiądziesz i do pierwszych świateł nie dojedziesz a masz juz po flocie.

Raczysz żartować czy masz mylne pojęcie o speed uni. Polecam zagrać na Spic-y tam nawet pomiędzy zmianą świateł możesz dostać złoma ale to Twoja decyzja na jakim uni się rejestrujesz. Nie mając pojęcia o całokształcie tej gry, nie posiadając fundamentalnej wiedzy jak ona wyglądała na początku jej istnienia i bez anty raczej nie wypowiadaj się bo sam z siebie robisz... Z resztą wiesz kogo ;)
    • Nie wiesz gdzie grałem , a gdzie nie , i czy mam pojecie o tej grze , powiem Ci jedno juz kilku na ogejmie zarzucało mi że pojęcia o tej grze nie mam , niejeden z nich tych wielkich "miszczóf" skonczył w moich reckach, i nadal podrzymuje zdanie że duzo łatwiej zezłomować kogoś na uni o speedzie x3 niż x1 , prawda jest taka ze na x1 trzeba się wykazac wiekszymi umiejętnościami.

Co kto lubi

nie wypowiadaj się bo sam z siebie robisz... Z resztą wiesz kogo

Jeżeli nie masz więcej argumentów ja pozwolę sobie zakończyc rozmowę z Tobą . Nie licz na to że zniże swoje wypowiedzi do poziomu jaki tutaj zaprezentowałeś.

uHydra -14ST
      uUrsa - 144ST
      uWasat - 35ST
      uXanthus - 10ST
      uKalyke - 109ST

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez pawel1000 ().

• Skoro nie umiesz się posługiwać nowym interfejsem forum to nie cytuj czegoś co sam napisałeś bo wygląda to co najmniej niechlujnie. Następny który posiadł wiedzę tajemną jak działa "system" a nawet po Polsku nie potrafi tego opisać. Mgg skończ się upokarzać bo na starym uni nawet nie potrafił byś farmić idlerów. Zakładasz się? Robimy Live chat i zakładamy sobie po koncie na uni które nie ma "dopalaczy". Rękawica rzucona tylko ją podnieś jeśli nie wykracza to po za Twoje zwoje myślowe :P