Nowe uni - nowe możliwe opcje

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Vendetta tu się z tobą zgodzę z tymi bunkrami są na każdym uni jakieś Mega żelbetony ale nie którz nie łapią że jak by od początku był pz z obrony to nikt by nie zdołał wybudować bunkra takiego bo każdy pozwalał by na budowe do jakiegoś stopnia bunkru i tylko z boku by flociarze liczyli by ile mają juz zarobku na debunkracji :D i czekali by do pewnego pułapu zysku i lot ----> boom obrońca zaczyna odbudowę ^^ i teraz pytanie ile mu starczy sił i ile razy się będzie odbudowywał by nie zrezygnować X( .
      a ile flociarzy stało by zboku i liczyli tylko kiedy pz z obrony przekroczy wpis do działu ST :D :D :D i lot ---> boom i ma ST i może zaistnieć w dziale ST :thumbsup:
    • FILU napisał(a):

wy tak na serio 8o statki niszczące kopalnie ?( albo w innym dziale jest pomysł by przejmować planety ?( to moze od razu napiszcie precz z górnikami bo kto będzie leciał w ECO przy waszej konfiguracji 8o a w dodatku piszecie o paradoksie by na takiej konfiguracji jeszcze w dodatku znaleźć górnika zabunkrowanego z pz-etem z obrony.
      Logicznie myśląc to taki górnik nie dał by rady się zabunkrować ani obronić bo zawsze ktoś by mu zaorał bunkier i posadził brzuski :D :D :D widzę nadzieje na takim uni tylko dla ecowców co z automatu dostawali by bunkier np: równowartość pkt. floty gracza top1 . by mógł spokojnie kopać nikt by mu z łatwościa nie zniszczył kopalni lub przejął planety 8o
      Trzeba dążyć do pomysłów dla wszystkich i rozwijać to co się ma a nie marzyć co by bylo gdyby na nowej uni spotkała się małą garstka graczy dla których tylko ona była by skonfigurowana
      No my tak serio serio :fgrin:
      pomysł z "przejmowaniem planety (najlepiej z moonem) tez nie jest głupim pomysłem :fgrin:
      -wrecz sie juz nim podjarałam :}

Vendetta napisał(a):

Munio_Uni 1 napisał(a):

- brak ACS mi pasuje bo nie umiem nawet wysłać dobrze ataku na idlera i to na trzeźwo...ale nie wiem jak to podchodzi flociarzą
      Stary nie wiem jakiego grzyba zjadłeś ale musiał byc konkretny XD obawiam się że tak dowaliłeś do pieca że zgasło XD i w teamowy salonie jest zimno

Munio_Uni 1 napisał(a):

Whisky - jeżeli będzie 70% debrisu i złom z obrony to nie wiem czy znajdziecie jakąkolwiek obronę do złomowania na takim uni.
      Stary to powiedz mi tak szczerze jaka siła wjedzie w taki bunkier :
      [ciach]
      Taaaki tam bunkierek z Quantum co tam........ nie wiem czy wiesz ale chyba ne ma takiej siły by tam wjechać ............ chyba ze dadza acsa na 20 osób to mooooooże ........ To teraz pomyśl chwilę gośc robi bunkier pakuje w to sure jak na te chwile nie ma pzta z defa więc zwisa mu to prawdę mówiąc leci z tym defem i leci, a bunkier rosnie, wkoncu dochodzi do takiego momentu że nie ma siły takiej by wlecieć tam. Teraz np pojawia się taka opcja że pz z defa niby głupie ale swój plus ma, skoro pz to niech bd z wszystkiego wkoncu def to sura w prawdzie ne latajki ale jednak musiałes wydac by postawić, % jest tylko z floty dlaczego?
      Drogi sojuszniku Vendetta :fgrin:
      gdybyś czytał WS to byś wiedział ze
      ten [ciach] bunkierek ma juz swoja "DATE" :fgrin:
      Pozdrawiam SZEFOWA :bicz1:

Truck driver napisał(a):

.pl1.. napisał(a):

jak sie grac nie umie - to sie dexu nie ma
      a jak sie grac umie to sie dex ma
      Hehe ciekawe :) ja jakos dex ciagle mam a jestem tylko eko noobem :P a flociarze kupujacy dex od gornikow na moim uni mam rozumiec, ze grac nie umieja bo nie maja swojego tylko na cudzym musza latac? :)
      wole tego nie komentowac :E

Super Moderator Dziuba:
      Upominam za pokazywanie koordów i wulgaryzmy
    • Vendetta

1) Tak jestem za uni bez ACS, dużo graczy eko chciałoby takie uni. Na pewno niektórzy flociarze też widzą w tym plusy. Mówię za siebię. Gdybym miał teraz wybrać czy z ACS czy bez - wybieram bez.

Co do 2 części wypowiedzi to nie wiem co tam powypisywałeś, musiałbyś to na jakieś zdania podzielić.
      Wolałbym tylko żebyś nie wklejał koordów bunkra który dobrze znam, grałem z tym graczem w sojuszu.
      Nie pisałbym też że nikt takiego bunkra nie ruszy w temacie gdzie "pl1" wypowiada się dwa posty nad Tobą.
      Sprzedam metal na Quantum.
      Nick w grze: Muniekk
    • nie wiem czy sobie jaja robicie :D ale pomyślcie wasza konfiguracja bez ACS to rak jak byście wymyślili PROTECT silniejszych graczy :P bo kto by przy zdrowych zmysłach i miał jakim kół wiek szanse zaatakować i zezłomować silniejszego gracza we flocie lub w obronie ?( przecież nikt by z mniejszą ilością floty i pkt. nie zaatakował mocniejszego konta.
      A silniejsi latali by jak chcieli bez ograniczeń po słabszych jeszcze uwzględniając że słabszy nie może nawet zorganizować podstawki :thumbsup: .
      Po prostu może stworzyć uniwersum o nazwie " TOP1 bez FS-a " :D :D :D .
      BRAWO TY
    • Wszyscy to wiemy i właśnie dlatego część graczy chce brak ACS.
      Ty się tego boisz a część właśnie tego chce.

Swoją drogą pamiętam akcję gdzie takiego gracza, który jest nie do ruszenia - jednak ruszyli (na brak ACS, brak FS top 1). Najpierw rozbiło się o niego dwóch graczy - jeden za drugim...osłabiając go lekko. Na koniec wleciał trzeci już nieco mocniejszy - i gracz pozamiatany.

Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez Muniek ().

• Ja nie chce uni bez floty.
      Ja chce uni z 70% pz, 50% palenia deu, 7 gal dla zagęszczenia graczy i flotą x6, brak ACS, prędkość GS również x6.

Górnicy często atakują falami po 20 slotów idlerów i da się z tego zrobić przyjemne (jak dla górników) zyski.
    • ciężko to widzę bo kto na takim uni przeciwstawić się typowym flotom ? Topowe floty będą po zasięgiem złomowania a top1 będzie robił co chciał :) nawet nie będzie fs-ów robił .
      Poprustu lubisz górniczych i mieć jak najwięcej ochrony antyfarmingowej ale zauważyć że o to są flociarze żeby właśnie bybalans na uni :)
    • Chce jak najwięcej flociarzy - byleby bez ACS. Na górnikach mi nie zależy. Sam jestem górnikiem i nie mam zysku z innych górników więc uni z samymi górnikami nie jest dla mnie atrakcyjne :) To że bez ACS nie da się ruszyć TOP 1 - życie...

Tak czy siak uni bez ACS raczej nie powstanie...chociaż w US dało się to zrobić i to w połączeniu z x6
    • Rozumiem cie ale zawsze będzie ACS bo to więcej zabawy no i jest zawsze szansa że zbierze cie taki ACS że w końcu największe bunkry padają.
      Dla tego każdybgórnik się tego obawia i to jest fakt ale zamiast zakazu ACS i pozbycia się zabawy w końcu może GF dał by nowe działo do obrony i też w końcu do tego działa ożywić sens którejś martwej i nie potrzeb nie rozwijającej się technologi :D .
      Np działo typu " jonizator" który wystrzelił by wiązkę jonów i na drodze ACS powstawała by chmura jonów co tak jak przy ściąganiu Moona było by loteria ze jest możliwość rozproszenia ASC np. Jedna flota odpada zboczyła z kursu :D . i czym większy poziom tej technologi tym czestrze strzelanie do ACS np.co 10 min.
      Możliwość obrony i rozproszenia AVD była by wtedy gdy obrońca był by na koncie w czasie ataku bo jak ktoś jest wylogowany to atak w ACS jest bez zmian po prostu wpada i robi rzeź ^^ .
      Tak mogło by być i fajnie było by ze strony górników gdyby mogli się bronić gdy są na koncie a leci madakralna flota na nich
    • propozycja x6 predkosc ?czy ktorys z pelikanow to policzyl ile bedzie trwal lot?
      Polowa z Was jak nie wiecej przestala by grac po pierwszym zlomie bo poszliby sie wysrac i stracili satki czy cala flote...
      [OFF] Libra - TOP6
      [OFF] Polaris - TOP5

[OFF] Rhea - TOP1
      [OFF] Uriel - TOP40

Kiedyś: min.: U1, U4, Rigiel, Deimos, Merkur i kilka innych.
    • A Ty filu to grasz w ogóle flotą, że takie herezje opowiadasz ? :D
      Brak acs to nic strasznego. A po drugie, munio ma rację, każdą flotkę można złomnąć,a czy jest 2x czy 3x większa od Twojej, co z tego... ? Ale ja grać nie umiem i w ogóle. :D Brawo ja.

A i coś mi się przypomniało, czasami górnik może zostawić "miłą" niespodziankę, także ten tego. pozdro :)
    • Kolega wyżej chyba nie srał dziś co ?
      Podejrzewam ze gdybym miał zatwardzenie i bym przeczytał tego posta wyzej na kiblu, momentalnie by ze mnie zleciało.

Jaka kolwiek propozycja by ne padła zawsze bedzie zle :/ zróbcie tych wszystkich uni które są 3 do 4 takich dużych skróćcie gale do 7 by był większy tłok i dziękuje. Dodatkowo do tego coś extra dla floty coś extra dla górników by żyło się wszystkim lepiej i żegnajcie :D
      Na tym właśnie polega piękno życia,Że jesteś autorem sytuacji nie do przebicia :!: :!:
    • Vendetta tak to już bywa że inni nie kumają jak to jest z konfiguracjami i każdy by chciał unie inwidualną pod siebie a kolega DarthMario. chyba popłynął z emocjami DarthMario nie wyzywaj od heretyków kogoś kogo nie rozumiesz a herezje jakie tu widzę to tylko twoje bo jak ti się ma że piszesz ze są sposoby i może jeszcze byś umiał zezłomowac flotę 3x wiekszą :E najpierw policz siły na zamiary a później pisz herezje i nie tłumacz ze jest sposób bo ktoś podzieli flotę z flociarzy na kilka części i pozostawia je osobno a ty będziesz latał i po trochu złomował aż zezłomujesz flociarza 3x silniejszego.
      NIkt nie zrobi konfiguracji inwidualnej dla kogoś są dla wszystkich i tak robione by każdy znalazł coś dla siebie Ruda dobrze to ujęła . A mój pomysł na stworzenie migracji sojuszowych to nie herazja tylko nowy motor dla graczy