A może tak by zrobic uni klasyczne bez księżyca ... to by byla zabawa
Nowe uni - nowe możliwe opcje
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
-
profanum napisał(a):
A może tak by zrobic uni klasyczne bez księżyca ... to by byla zabawa
-
Jaki sens by bylo flota grac? Co bys zbudowal 1k lm to zlom
-
...::EviL::... napisał(a):
A na 100% wielu graczy by zagralo na takim uni i na dlugo zostalo ja napewno:)
Ogólnie to dziwię się waszym płaczom. Oczywiście, że GF ma OGame może nie tyle w dupie, co "gdzieś wysoko na półce" i od czasu do czasu je odkurza. OGame było produktem flagowym GF, ale przestało nim być już ładnych parę lat temu. Zyski? Serio? Myślicie, że OGame generuje chociaż wystarczającą ilość hajsu do pokrycia utrzymania serwerów i pensji pracowników? Do tego zauważcie, że od dawna gry przeglądarkowe cieszą się mniejszą i mniejszą popularnością. Rynek gier jest duży. Nie ważne, co by GF z tym zrobiło. Gry przeglądarkowe kuszą ludzi ładnymi kolorami i historią, ale od razu odstraszają realnym czasem czekania i mikropłatnościami. Ludzie wyrośli z tego typu gier. A ci, co ich jeszcze nie odkryli, pewnie kiedyś odkryją i równie szybko z nich zrezygnują. Ja na ten przykład gram tu raz, ze względu na znajomych, dwa, górnicząc, oraz trzy, bo nie umiem zagospodarować własnego czasu wolnego -
...::EviL::... napisał(a):
Gram na quaoar po 4 letniej przerwie, widzicie ile tam jest graczy? 2.5k!!! Nowe uni.
-
To bardzo barzo zle.Za rok przylacza quaoar do quantum i tez zostawie te konto bo bede pinkiem nic nie znaczacym gdzies tam na koncu top.
-
Wasat był w ubiegłym roku łączony z Xalynthem i Ursą. Moje konto top 25 stało się kontem top ~650 Ale coś za coś, przynajmniej przez jakiś czas była zabawa
-
Byłbym za x6 jako że nie mamy jeszcze takiego Uni.Sprzedam metal na Quantum.
Nick w grze: Muniekk -
x4/x4 nadchodzi
powodzenia[OFF] Libra - TOP6
[OFF] Polaris - TOP5
[OFF] Rhea - TOP1
[OFF] Uriel - TOP40
Kiedyś: min.: U1, U4, Rigiel, Deimos, Merkur i kilka innych. -
Najlepsza opcja to
x6 floty
x4 eko - A NIECH MAJA
80% z floty
złom z obrony
50% zużycia deuteru
ACS good
7galaktyk
+25 pól
i NAJLEPIEJ GDYBY TO BYŁO UNI BEZ ANTY
edit A NIECH EKOWCY MAJA X8 - bedzie wiekszy pz z obronyPost był edytowany 1 raz, ostatnio przez Bad Whisky ().
-
popieram:)
-
Tyle że tak gra serio ale wymiera Koszt Fsa na quantum w układzie na stacje kosztuje ponad 100kk grający flota wiedzą co to znaczy...... gdzie chcesz np: nie wiem zrobic podstawkę 10 us 720k pc to 100kk, aż grac sie odechciewa ale zostaly gsy . Niestety coraz wiecej graczy ma U i zapomina o kontac co za tym idzie duuuzo graczy używa powiadomień oraz innych pierdołków bo jak by to powiedzieć idealny przykład z piątku na sobote : poleciał skan w miejsce x okolo 4 rano, 15 godzin później flota stała dalej a żarówka nie znikała ..... co się okazało żarówka gasnie tam na może 15 min do 20 w ciągu dnia.Na tym właśnie polega piękno życia,Że jesteś autorem sytuacji nie do przebicia
-
6 lutego nowe uni w niemcach to niedługo powinno być jakieś info co z PL.
Licze na x6 eko, ale pewnie nikt z adminów nawet tyłka nie ruszył i nie zapytał o konfiguracje. -
Hawok napisał(a):
6 lutego nowe uni w niemcach ; data-verified= "> to niedługo powinno być jakieś info co z PL.
Licze na x6 eko, ale pewnie nikt z adminów nawet tyłka nie ruszył i nie zapytał o konfiguracje.
Pffff ..Co pan,w puklate aniołki wierzy? czas się obudzić!
nasz team to nie ten PRO ELO ELO co w Niemcach
tam oni są dla GRACZY i robia wsio by zrobic dobrze i ekowcom i flociarza
- bo wkoncu po to są:)
a nasz marny team ma w nosie GRACZY
daja bany komu chca - bo maja zły dzien
idziesz sie odwoływac na supporta to tygodniami czekasz az ci łaskawie odpisza
nie robia nowych uni -bo sa za leniwi
lub KUKURYDZE ZBIERAJA i czasu nie maja
-
...a może skoro nie ma informacji dotyczącej konfiguracji nowego uni u nas
nasz Team negocjuje warunki ? -
Hawok napisał(a):
6 lutego nowe uni w niemcach to niedługo powinno być jakieś info co z PL.
Licze na x6 eko, ale pewnie nikt z adminów nawet tyłka nie ruszył i nie zapytał o konfiguracje.
[OFF] Libra - TOP6
[OFF] Polaris - TOP5
[OFF] Rhea - TOP1
[OFF] Uriel - TOP40
Kiedyś: min.: U1, U4, Rigiel, Deimos, Merkur i kilka innych. -
jakkolwiek by nie działało to licze na x6
-
wątpie czy każda konfiguracja nowych uni przyciąganie "nowych" graczy raczej starych weteranów z innych uni gdzie albo się nie powiodło albo spróbować od nowa jeszcze raz lub założyć tylko konto usera by zobaczyć co się dzieje .
Ciekawy pomysł był by gdyby ci starzy wyjadacze co grają już i po woli się nudzą i coraz więcej jest urlopów ? To zrobić konfiguracje do samodzielnego raz w roku czy co kilka miesięcy do UF czyli emigracji sojuszy na życzenie danego sojusza na inne unie ? W tym wszystkim brał by nasz team koordynację i zezwalał lub nie . Przejście z całym sojuszem na wybrane uni brane były by pod uwagę regulacje speedów bo kto emigruje ten się przystosowuje a ze słabszego na mocniejsze uni bez problemów a z mocniejszego na słabsze tylko jak GA się zgodzi i widzi równowagę sojuszu do uni. -
FILU napisał(a):
Przejście z całym sojuszem na wybrane uni brane były by pod uwagę regulacje speedów bo kto emigruje ten się przystosowuje a ze słabszego na mocniejsze uni bez problemów a z mocniejszego na słabsze tylko jak GA się zgodzi i widzi równowagę sojuszu do uni.
theARTur napisał(a):
...a może skoro nie ma informacji dotyczącej konfiguracji nowego uni u nas
nasz Team negocjuje warunki ?
Nowe Unie nie powstanie bo można zauważyć że graczy zostalo mało więc złączcie Uni wszystkie w jedno zmieńcie parametry tak by flociarze i górnicy mieli spoko i możemy się bawić xd <------ ŻartNa tym właśnie polega piękno życia,Że jesteś autorem sytuacji nie do przebicia -
- x6/x6
- 50% zużycie deu
- 70% debris
- 25 dodatkowych pól
- 7 galaktyk
- brak ACS mi pasuje bo nie umiem nawet wysłać dobrze ataku na idlera i to na trzeźwo...ale nie wiem jak to podchodzi flociarząSprzedam metal na Quantum.
Munio_Uni 1 napisał(a):
- x6/x6
- 50% zużycie deu
- 70% debris
- 25 dodatkowych pól
- 7 galaktyk
- brak ACS mi pasuje bo nie umiem nawet wysłać dobrze ataku na idlera i to na trzeźwo...ale nie wiem jak to podchodzi flociarzą
ale!!
za to dodajcie złom z obrony -
każda konfiguracja i następna będzie jak odgrzewany hamburger i zawsze znajdzie się ktoś i coś co nie będzie komuś pasowało ( bo za wolno , bo za szybko, bo bez anty itd...)
Ja bym tego hamburgera spróbował nie odgrzewać bo kto lubi odgrzewanego hamburgera po prostu trzeba się zająć moi zdaniem przyprawieniem go by nabrał na powrót smaku i satysfakcji z jedzenia . Potrzeba nam nowych "przypraw" a szczególnie reformacji uni i częstsze odświeżanie przez migracje . Tak jak napisałem wyżej migracja sojuszy za pozwoleniem GA po wszystkich wybranych uniach.
Też można niektóre pomysły graczy co są podawane dla unowocześnienia ogame brać pod uwagę i przedyskutowywać a nie przeczytać/olać i temat zamknięty -
Whisky - jeżeli będzie 70% debrisu i złom z obrony to nie wiem czy znajdziecie jakąkolwiek obronę do złomowania na takim uni.Sprzedam metal na Quantum.
Vendetta napisał(a):
Tak warunki zbierania kukurydzy by żyło się lepiej........, znaczy nie można powiedzieć że wszyscy w teamie są stuknięci maja ała na głowie, i śpią w pufach nie nie . 99.99 % to ludzie mający pociśnięte w to co się dzieje, o pardone Kruszynka SGO jak dotąd ilekroć razy z nią rozmawiałem zawsze dostawałem sensowna odp a jej hmmmm sposób rozmowy był najbardziej przyjemny z tych wszystkich dzbanów którzy tam siedzą na tym ircu. I nie mowie tego złośliwie tylko mówię jak jest, dostałem wiad na soju idź się zapytaj kruszynki by nie dostać głupiego bana : Poszedłem i co ? I właśnie takich SGO jak Ona nam trzeba. Potrafiących słuchać nie wymądrzających się, i rozmawiać spokojnie a co za tym idzie tak byśmy to zrozumieli.
Bad Whisky napisał(a):
Munio_Uni 1 napisał(a):
- x6/x6
- 50% zużycie deu
- 70% debris
- 25 dodatkowych pól
- 7 galaktyk
- brak ACS mi pasuje bo nie umiem nawet wysłać dobrze ataku na idlera i to na trzeźwo...ale nie wiem jak to podchodzi flociarzą
za to dodajcie złom z obrony
[ tylko żeby gwiazdy leciały ze standardową prędkością x 1 ] <-- ale to tylko moja sugestia -
FILU napisał(a):
każda konfiguracja i następna będzie jak odgrzewany hamburger i zawsze znajdzie się ktoś i coś co nie będzie komuś pasowało ( bo za wolno , bo za szybko, bo bez anty itd...)
Ja bym tego hamburgera spróbował nie odgrzewać bo kto lubi odgrzewanego hamburgera po prostu trzeba się zająć moi zdaniem przyprawieniem go by nabrał na powrót smaku i satysfakcji z jedzenia . Potrzeba nam nowych "przypraw" a szczególnie reformacji uni i częstsze odświeżanie przez migracje . Tak jak napisałem wyżej migracja sojuszy za pozwoleniem GA po wszystkich wybranych uniach.
Też można niektóre pomysły graczy co są podawane dla unowocześnienia ogame brać pod uwagę i przedyskutowywać a nie przeczytać/olać i temat zamknięty
Munio_Uni 1 napisał(a):
Whisky - jeżeli będzie 70% debrisu i złom z obrony to nie wiem czy znajdziecie jakąkolwiek obronę do złomowania na takim uni.
theARTur napisał(a):
Vendetta napisał(a):
Tak warunki zbierania kukurydzy by żyło się lepiej........, znaczy nie można powiedzieć że wszyscy w teamie są stuknięci maja ała na głowie, i śpią w pufach nie nie . 99.99 % to ludzie mający pociśnięte w to co się dzieje, o pardone Kruszynka SGO jak dotąd ilekroć razy z nią rozmawiałem zawsze dostawałem sensowna odp a jej hmmmm sposób rozmowy był najbardziej przyjemny z tych wszystkich dzbanów którzy tam siedzą na tym ircu. I nie mowie tego złośliwie tylko mówię jak jest, dostałem wiad na soju idź się zapytaj kruszynki by nie dostać głupiego bana : Poszedłem i co ? I właśnie takich SGO jak Ona nam trzeba. Potrafiących słuchać nie wymądrzających się, i rozmawiać spokojnie a co za tym idzie tak byśmy to zrozumieli.
Bad Whisky napisał(a):
Munio_Uni 1 napisał(a):
- x6/x6
- 50% zużycie deu
- 70% debris
- 25 dodatkowych pól
- 7 galaktyk
i najlepiej jakby wyczarowali statek ktory niszczy kopalnie oooooooooo.. to by było coś -niech juz kosztuje kkk sury czy tam 300k anty -
Bad Whisky napisał(a):
i najlepiej jakby wyczarowali statek ktory niszczy kopalnie oooooooooo.. to by było coś -niech juz kosztuje kkk sury czy tam 300k anty
-
jak sie grac nie umie - to sie dexu nie ma
a jak sie grac umie to sie dex ma
ps.
gsy nie sluza tylko do niszczenia i zadne tam predkosci x1 lotow:) -
wy tak na serio statki niszczące kopalnie albo w innym dziale jest pomysł by przejmować planety to moze od razu napiszcie precz z górnikami bo kto będzie leciał w ECO przy waszej konfiguracji a w dodatku piszecie o paradoksie by na takiej konfiguracji jeszcze w dodatku znaleźć górnika zabunkrowanego z pz-etem z obrony.
Logicznie myśląc to taki górnik nie dał by rady się zabunkrować ani obronić bo zawsze ktoś by mu zaorał bunkier i posadził brzuski widzę nadzieje na takim uni tylko dla ecowców co z automatu dostawali by bunkier np: równowartość pkt. floty gracza top1 . by mógł spokojnie kopać nikt by mu z łatwościa nie zniszczył kopalni lub przejął planety
Trzeba dążyć do pomysłów dla wszystkich i rozwijać to co się ma a nie marzyć co by bylo gdyby na nowej uni spotkała się małą garstka graczy dla których tylko ona była by skonfigurowana -
Munio_Uni 1 napisał(a):
obawiam się że tak dowaliłeś do pieca że zgasło i w teamowy salonie jest zimno
Munio_Uni 1 napisał(a):
Whisky - jeżeli będzie 70% debrisu i złom z obrony to nie wiem czy znajdziecie jakąkolwiek obronę do złomowania na takim uni.
Stary to powiedz mi tak szczerze jaka siła wjedzie w taki bunkier :
[ciach]
Taaaki tam bunkierek z Quantum co tam........ nie wiem czy wiesz ale chyba ne ma takiej siły by tam wjechać ............ chyba ze dadza acsa na 20 osób to mooooooże ........ To teraz pomyśl chwilę gośc robi bunkier pakuje w to sure jak na te chwile nie ma pzta z defa więc zwisa mu to prawdę mówiąc leci z tym defem i leci, a bunkier rosnie, wkoncu dochodzi do takiego momentu że nie ma siły takiej by wlecieć tam. Teraz np pojawia się taka opcja że pz z defa niby głupie ale swój plus ma, skoro pz to niech bd z wszystkiego wkoncu def to sura w prawdzie ne latajki ale jednak musiałes wydac by postawić, % jest tylko z floty dlaczego
Super Moderator Dziuba:
Upominam za pokazywanie koordów na forumNa tym właśnie polega piękno życia,Że jesteś autorem sytuacji nie do przebicia -
.pl1.. napisał(a):
jak sie grac nie umie - to sie dexu nie ma
a jak sie grac umie to sie dex ma
-
Udostępnij
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0
-
Użytkownicy online 4
4 gości