Napisałem, że różnice czasowe dotyczą obu narodowości - co do tego nie ma nikt wątpliwości. Chodzi o to, że na takim uni się gra bardziej komfortowo, bo nie trzeba nocek zarywać a można złomować w dzień. A to czy amerykańce będą złomować to mnie to nie interesuje, wyraziłem jedynie opinie że jest to bardziej komfortowe niż gra na uni PL bo łatwiej się złomuje. Chyba lepiej złomować o 11:00 niż o 04:00?
Nowe uni - nowe możliwe opcje
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
-
-
W O L F napisał(a):
jaka będzie przybliżona godzina startu uniwersum Merkur , jutro
Swoją drogą, czy obowiązują już nowe rozmiary kolonizowanych planet?Każdy dobry gitarzysta wszystkie pauzy wykorzysta.
-
A gdzie widnieje jakaś wzmianka o nowych wielkościach?Juve per sempre sarà! 01.11.1897! 120 anni!
UNII 64 PLAYER
UNII Mizar / top 77
UNII Rigel / top 34
UNII Fidis / top 58
UNII Libra / top 31 -
Na naszym forum nie uraczysz informacji o zmianach wprowadzonych w najnowszej aktualizacji, która weszła zresztą w życie.
board.en.ogame.gameforge.com/b…e/805507-update-to-6-1-5/offline -
Mistrz ivan napisał(a):
Swoją drogą, czy obowiązują już nowe rozmiary kolonizowanych planet?
No właśnie, ciekawe pytanie.
Istnieją wyraźne różnice pomiędzy opisami zmian w poszczególnych wersjach 6.1.x na forum Orgin i na niemieckim forum Ogame.
Na forum Orgin żadnej wzmianki o zmianie rozmiarów planet nie ma, ale za to na niemieckim forum, w opisie wersji 6.1.0 znajdziemy: (Feature) Neue Planetenfelderverteilung für die Randplaneten (1,2,3,13,14,15).
Przychylałbym się jednak do wersji, że zmiany w rozmiarach zostały jednak wprowadzone, ponieważ wcześniej były zapowiadane właśnie na wersję 6.1.0 i zdziwiło mnie, że na Orgin nie było ich ujętych w zmianach dla tej wersji.
Tabelę z nowymi rozmiarami można znaleźć tutaj: board.origin.ogame.gameforge.c…net-sizes-in-version-6-1/
Tak dla przypomnienia dodam tylko, że planetę z pozycji 3 można sobie później relokować na pozycję 15
Top2 badań PL & World (na uni x1x7), top6 badań PL (wszystkie prędkości) oraz top19 badań World (wszystkie prędkości)
Badania stanowią 88,17 % wartości kontaPost był edytowany 1 raz, ostatnio przez zefir ().
-
Zamierza ktoś startować na jakimś zagranicznym uniwersum ?
-
Wodziu napisał(a):
Ja po długim czasie na angielskim bo idealnie pasuje mi konfiguracja.- My name is Riddick... and i remember everything -
Wasat - [top 3 flot] - (off)
Yakini - [top 11 flot] - (off)
Ponad 70 starć tytanów. -
-- Riddick -- napisał(a):
Wodziu napisał(a):
Ja po długim czasie na angielskim bo idealnie pasuje mi konfiguracja. ;)
-
-
Wodziu napisał(a):
Grałem na którymś .us i to nie było ciekawe doświadczenie. Tak, słabi są w te klocki Nie zamierzam wracać, wolę już poklikać sobie eko na Merkurze Swoją drogą, jako że chcę pograć full eko to konfiguracja mi wybitnie odpowiada
-
aVV napisał(a):
Uni głównie dla ekowców.
Myślę że zawitamRigel OFF - Montes
Vega, Antares ON - ManWithBeard
-
Szczerze zastanawiam się nad powrotem do gry czekam na jakąś fajną konfigurację najlepiej w 2 połowie lipca bo chyba wcześniej i tak nie będziecie nowego uni otwierać proponuję konfigurację jak na uni fidis tylko ze zmianą pól i tych gali tzn
* prędkość ekonomii 2x (produkcja surowców, budowa budynków, badania, stocznie)
• prędkość flot 2x (czas lotu, czas użycia teleportu, rakiety międzyplanetarne)
• 7 galaktyk
• 30% złomu ze zniszczonych statków trafi na pole zniszczeń
•+25 więcej pól na planecie
według mnie najlepsze parametry uni jakie mogą być nie za szybkie nie za wolne :D
pozdrawiam wszystkich i czekam właśnie na takie uni dobre zarówno dla flociarzy jak i ekowców ;P może właśnie do połowy lipca się doczekam dlatego też piszę wcześniej 8-)UNI - Fidis - OFF top 30
UNI - Nusakan - OFF top 60 -
eko to minimum x4 ... a najlepiej 5 już na kazdym nowopowstałym uni
a nowe universum w kwetniu/maju -
BLADE NOCNY ŁOWCA napisał(a):
Szczerze zastanawiam się nad powrotem do gry czekam na jakąś fajną konfigurację najlepiej w 2 połowie lipca bo chyba wcześniej i tak nie będziecie nowego uni otwierać proponuję konfigurację jak na uni fidis tylko ze zmianą pól i tych gali tzn
* prędkość ekonomii 2x (produkcja surowców, budowa budynków, badania, stocznie)
• prędkość flot 2x (czas lotu, czas użycia teleportu, rakiety międzyplanetarne)
• 7 galaktyk
• 30% złomu ze zniszczonych statków trafi na pole zniszczeń
•+25 więcej pól na planecie
Szczerze mówiąc to mało kto już chce grać na speedzie x2, szczególnie jeśli mowa o eko. O ile czas loty x2 to rewelacyjne, chyba najlepsze ustawienie to eko... hmm... Wasat z analogicznymi ustawieniami (nie licząc zakrzywienia i +25 pól) się jednak nie utrzymał.
-
akurat ja bym grał flota ale też nie ma co przesadzać w prędkości floty grałem na fidisie na takich parametrach i grało sie bardzo fajnie nie było za łatwo coś ustrzelić ale też nie traciło się pół dnia wiec wygłaszam tylko swoje zdanie że czekam na tego typu uni lub nie dużo szybszeUNI - Fidis - OFF top 30
UNI - Nusakan - OFF top 60 -
-
-
Nie rozumiem dlaczego w ogóle w propozycjach jest opcja x5, skoro powoduje to lagi, wywalanie z OGame itd.Juve per sempre sarà! 01.11.1897! 120 anni!
UNII 64 PLAYER
UNII Mizar / top 77
UNII Rigel / top 34
UNII Fidis / top 58
UNII Libra / top 31 -
Hawok napisał(a):
Licze, że zaakceptują speed eko i floty x5 + dodatkowe pola i 70% z floty
było by mega uni
Nie podniecaj się tak, bo Ci żyłka pęknie . Zacznij grać na Quantum to ta sama konfiguracja -
DLuGi xD napisał(a):
Nie rozumiem dlaczego w ogóle w propozycjach jest opcja x5, skoro powoduje to lagi, wywalanie z OGame itd.
Chcą wyciągnąć kase od ciebie -
Nie dalo by rady tego ewentualnie zredukować do x4/x4? Z racji że konfiguracja x5 jest zlagowana?To nie jest już bardzo duża różnica w prędkościach, i tak trzeba dostosować styl gry w charakterystyczny sposób,a jednak lagów będzie mniejHYPERION OFF
LIBRA OFF -
sporadyczne lagi sa na x5 prawie zadne...
żadnych obniżana konfiguracji -
Poczytaj sobie co sie dzialo na librze przy prędkości x5 samego eko a x2 floty. Tu będzie duzo gorzej.
Rzucilem tylko propozycje,jako że między x4 a x5 duzej roznicy w speedzie nie ma, a jednak mozna w ten sposob zapobiec minutowym opóźnieniom przy powrocie floty.
Ale spoko Tylko pamiętaj, że tracisz w tym momencie jakiekolwiek prawo do narzekania na lagi jeśli będę miał rację.HYPERION OFF
LIBRA OFFPost był edytowany 1 raz, ostatnio przez Jay ().
-
Hawok napisał(a):
sporadyczne lagi sa na x5 prawie zadne...
żadnych obniżana konfiguracji
Sporadyczne? Na Librze wywalało nawet podczas przeglądania galaktyki.. Nie wspominając o niedochodzących raportach, wiadomościach, flotach latających mimo pobytu na planecie itp itdJuve per sempre sarà! 01.11.1897! 120 anni!
UNII 64 PLAYER
UNII Mizar / top 77
UNII Rigel / top 34
UNII Fidis / top 58
UNII Libra / top 31 -
DLuGi xD napisał(a):
Sporadyczne? Na Librze wywalało nawet podczas przeglądania galaktyki.. Nie wspominając o niedochodzących raportach, wiadomościach, flotach latających mimo pobytu na planecie itp itd
Takie rzeczy to akurat wszędzie się pojawiają bez względu na speed x1 czy x5.
Brawo GFoffline -
@up Na x2/x2 takich problemów nie miałem.:PHYPERION OFF
LIBRA OFF -
Widocznie zbyt często nie skanujesz całej galaktyki.offline
-
No to wywalanie to norma-> ale bledow ktore byly na przytoczonej librze, typu wiadomość o powrocie floty po 5 minutach od powrotu nie mialemHYPERION OFF
LIBRA OFF -
Wywala na każdej prędkości czy to na x1 czy na x5. A co do lagów, to jeśli konfiguracja nie przejdzie to przystałbym na pomysł Jaya ze zmniejszeniem prędkości do x4, różnica nie będzie aż tak odczuwalna.
-
Udostępnij
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0
-
Użytkownicy online 23
23 gości