Na cygnusie (x4/50% pz) sytuacja wygląda podobnie.
HYPERION OFF
LIBRA OFF
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
Art napisał(a):
Na wybór konfiguracji mamy niewiele czasu. Nie da się zorganizować ankiet na miesiąc przed, gdyż sam dowiaduję się o potrzebie nowej konfiguracji na kilka dni wstecz. Tym razem, konfigurację muszę przekazać do poniedziałku.
Już i bez ankiet widać, że TYLKO SPEED UNI mają wzięcie i to jeszcze z wysokimi współczynnikami. Najtrudniejszy jest jednak wybór tej kolejnej.
Może tym razem Uni x4 (dla obu współczynników) bez zakrzywienia Uni, 50% złomu ?
Post był edytowany 3 razy, ostatnio przez i love anime :* ().
i love anime napisał(a):
Zakrzywienie niech zostanie a tak wszystko cacy ewentualnie można jeszcze coś pokombinować propozycją Starrka
EDIT: Ankieta dobry pomysł ale z pominięciem prędkości x1
Lannister napisał(a):
Dopiero co wyszło uni x1 i cieszy się popularnością jak sama cholera... Dajcie sobie siana z tym wolnym badziewiem i zróbmy coś, gdzie będzie grało parę tyś. graczy a nie parę set....
Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Lannister ().
Lannister napisał(a):
Prędkość floty x1 rozproszy bardzo dużą ilość graczy zważając na to, że większość gra flo...
Poważnie, w dobie takich technologii czekanie na flo po 3 godziny to jest nieporozumienie.
Flota musi być przynajmniej x2 i myślę wtedy, że połączenie tego ze złomem 50% da wymierne efekty w postaci, większej niż zazwyczaj, ilości graczy.
Art napisał(a):
Proszę oto link do zbiorczych ankiet: [Ankieta] Jaką konfigurację ma posiadać kolejne Universum? (Styczeń 2016)?
Udało się wyrwać x5 ale przy nowym interfejsie mogą pojawiać się lagi!
DLuGi xD napisał(a):
Hmm jestem ciekaw jak grało by mi sie na takim x2 + x5
Post był edytowany 5 razy, ostatnio przez i love anime :* ().
Lannister napisał(a):
Mnie przeraża ilość głosów za debrisem z obrony i brakiem ACS...poronione.
Samuel9 napisał(a):
Lannister napisał(a):
Mnie przeraża ilość głosów za debrisem z obrony i brakiem ACS...poronione.
Mnie z kolei przeraża że mimo tylu zwolenników ASCa (30%) oraz złomu z obrony (40%) liczba takich universów wynosi odpowiednio 1(!) i 2(!!) na całe 32 universa. Owszem to wyniki dla konkretnego universum ale myślę że zwolenników tego typu ustawień jest wystarczająco wielu że zasługują na więcej niż 1 uniwersum na 10 lat.
ACS był dobry z założenia ale w rzeczywistości służy do unikania kontr oraz podstawek.. Złom z obrony z kolei nakłada nieco wysiłku intelektualnego oraz czasowego na bunkrowników i ekowców bo obecnie nie mają go za dużo. Tutaj co najwyżej pretensje można mieć do GF gdyż chyba wciąż po 10 latach nie oddzielili złomu z obrony od złomu z floty, bo rozumiem że dla większości graczów 30% złomu z floty to za mało, natomiast więcej niż 30% a być może i same 30% złomu z obrony to za dużo.
Starrk napisał(a):
Jakie to niby bzdury? Słusznie pisze. Co i rusz wychodzą uniwersa z większym pz z floty, ACSem, dodatkowymi polami i większą prędkością.
15 gości