Nowe uni - nowe możliwe opcje

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Jak "Epos Blau" nie powstanie do końca marca to przede wszystkim powinna powstać ANKIETA na MIESIĄC przed PRAWDOPODOBNYM otwarciem uni/wysyłania ofert. Ostatnie uni było wolne i co za tym idzie tragiczne.

A osobiście od siebie dodam, że najlepszym rozwiązaniem dla uni są uni speed więc proponuje:

Flota: x2/x3 (osobiście proponuje x2, to i tak już jest szybkie, ale nie na tyle, aby trzeba było odświeżać stronę co pół godziny)
      Eko: x4/x5
      Debris: 50% (zwiększenie prędkości floty wraz ze zwiększonym debrisem, daje równowagę między graniem flotą a wysokim eko)

Reszta mało istotna. Ważne, żeby speed się zgadzał, bo mało komu chce się grać na uni wolnych obecnie.
      Hear Me Roar!
    • @i love anime :* Tego nie rozumiem, tyle ludzi chciało x1, dostali x1, po czym 90% z nich sobie poszło. Żelazna logika :E

@Lannister z nieznanego mi powodu ankiet nie robią, a szkoda.

___
      Dawno nie było uni min. x4/x4 +duży pz + ew. jakieś tam dodatki Może coś takiego?
      HYPERION OFF

LIBRA OFF

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Jay ().

• Na ogame.org wstawili ciekawego posta a propos rozwoju ogame:
      ŁOOO TUUUTAAAAAJ

Najciekawszy fragment:
      the next update will address lost fleets which is still one of the biggest reasons for players to quit OGame. Don't worry, destroying fleets will always be a part of the game, but we want to soften the impact it has on the affected player.

Czyżby jakieś % straconej floty wraca do gracza ?
    • i love anime :* napisał(a):

Z tą flotą x1 was chyba ponosi. Kallisto to największe badziewie jakie wyszło od jakiegoś czasu a wy chcecie drążyć to dalej. Czekajcie na epic blue a nie tu wprowadzacie zamęt.

nie ma co się dziwić że kallisto to universum nie wypał
      jakbyś poczytał to byś wiedział dlaczego,

a jak chcesz czekać na epic blue to pisz w innym temacie bo póki co to sam zamęt siejesz
    • Biorąc pod uwagę wszystkie nowinki, które są wprowadzane do OGame. Śmiem stwierdzić, że niebawem, nikt nie będzie chciał w to grać... Już teraz można zaobserwować różnicę. Przykładowo, universum Electra, czy Fornax, nie wiem jak dzisiaj, ale jeszcze rok, a może nawet półtora roku temu, osiągały liczbę graczy, powyżej 4k. Porównując te stare universa z nowym Eridanusem, gdzie obecnie gra niecałe 3k graczy, da się zauważyć spadek. Jeszcze półtora roku temu, byłem aktywnym flociarzem, dziś nie wiem nawet, jak skonwertować raport wojenny.. Klikam, bo klikam, z przyzwyczajenia i jest to bardziej gra eko. Zresztą, na przestrzeni tych lat, kiedy OGame się zmieniało w grę, która miała przynieść profit, już wtedy można było zaobserwować spadek. Do czego dążę. Żadna konfiguracja, nie przyniesie skutku. OGame umarło i nigdy już nie wróci. Czym chcecie zamydlić ludziom oczy? Nowym uni, które będzie w stylu starej gry? Jednorazowe universum, nie przywróci jej do życia. Może to czas, żeby rzucić to w cholerę. Pozdrawiam

Post był edytowany 3 razy, ostatnio przez Hellscream. ().

• Otwieranie Uni x1, z takim małym % derbisu to strzał w kolano, widać, że największą popularnością cieszą się speed Uni, ostatnim Uni, grzie po tygodniu dwóch było koło 7k osób był Eridanus, gdzie i tak gra więcej osób niż na tych później otwartych serwerach :D
      Najlepiej zrobić ankietę (jeżeli jest taka możliwość) i niech gracze zdecydują na jakim serwerze chcą zagrać.
      Dobrze ktoś napisał, że przy obecnych smartfonach, tabletach, szmerach, bajerach, gdzie człowiek jest online 24h x1 to masakra.
      :E
    • Starrk napisał(a):

@up - moim zdaniem powinny być otwierane same speed uni, a te "normalne x1" od święta, czyli całkowicie na odwrót, niż jest teraz. Dla mnie "speed" zaczyna się od x4, gdzie trzeba wysłać FSa jak idziesz siusiu :D

człowieku, trzeba mieć swoje życie a nie tylko Ogame :D takie tempo jest dobre dla graczy nolife :D
      U1 - TOP 320 [ OFF ]
      U54- TOP 13 [ OFF ]
      U59 - TOP 19 [ OFF ]
      Izar - TOP 261 [ ON ] - aktualizacja 28.02
      Libra - TOP 246 [ ON ] - aktualizacja 28.02
    • unnamed napisał(a):

Starrk napisał(a):

@up - moim zdaniem powinny być otwierane same speed uni, a te "normalne x1" od święta, czyli całkowicie na odwrót, niż jest teraz. Dla mnie "speed" zaczyna się od x4, gdzie trzeba wysłać FSa jak idziesz siusiu :D

człowieku, trzeba mieć swoje życie a nie tylko Ogame :D takie tempo jest dobre dla graczy nolife :D

Może parę lat temu...w dobie powszechnego internetu i współczesnej technologi nie ma czegoś takiego jak gracz "nolife" w ogame.
      Hear Me Roar!
    • unnamed napisał(a):

Starrk napisał(a):

Jeżeli interesuje Cie topka, to raczej ty nie masz życia.
      Niektórzy grają w te gre z innych powodow

Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez Hellscream. ().

• Ahh, jak ja lubię te historię, że na x5 nie można iść siku bez FSa :P.
      Połowa mojego ogameowego życia to speed uni :P najwięcej czasu spędziłem na Electrze.
      Po tym czasie mogę smiało stwierdzić, że żaden z moich złomów a było ich kilka :( nie wynikało z braku fsa. A teraz mogę się bez bicia przyznać :P nie raz, nie dwa moje floty stały po tyle, że spokojnie by można je zapakować :P.
      Do uni x5 trzeba po prostu się przyzwyczaić. Znać swoją okolicę, nie stać flotą w układzie śmiertelnego wroga. Jeśli już zostawiałem flotę, to na takim księżycu gdzie wiedziałem, że nie masz szans, żeby ktoś w te 20-25 minut doleciał.
      Zresztą, blagam Was w dobie powszechnego dostępu do Internetu na smartfonach, to nie jest duży problem wysłać fsa :P. Szkoda tylko, że dalej nie ma appki na Androida.
      A prawda, jest taka, że uni x1, a nawet x2 nie dają tyle frajdy. Uni x1 być może po paru latach daje wiele satysfakcji z wytrwałości itd. Ale uni x5 daje ogromną frajdę, a dla mnie to w Ogame było najfajniejsze. Kochałem speed uni za to, że jednego dnia, dostajesz złoma, a drugiego już masz tyci-tyci flotę, którą też coś możesz złomnąć.
      kertoip company
      przekręty to nasza specjalność.
    • Na wybór konfiguracji mamy niewiele czasu. Nie da się zorganizować ankiet na miesiąc przed, gdyż sam dowiaduję się o potrzebie nowej konfiguracji na kilka dni wstecz. Tym razem, konfigurację muszę przekazać do poniedziałku.
      Już i bez ankiet widać, że TYLKO SPEED UNI mają wzięcie ;) i to jeszcze z wysokimi współczynnikami. Najtrudniejszy jest jednak wybór tej kolejnej.

Może tym razem Uni x4 (dla obu współczynników) bez zakrzywienia Uni, 50% złomu ?

Community Manager
    • Art nie mówię tego żeby się podlizać, ale moim zdaniem to Ciebie powinni dać głównym szefem Gameforge'u gdyż miałbyś wtedy większe pole do popisu a po drugie znasz opinie polskich graczy o danych usprawnieniach co czyni z Ciebie większego znawce niż ta cała chmara co tam siedzi, to taka moja prywatna opinia.
    • @Art, ja bym zaproponował 7 galaktyk z zakrzywieniem US i bez zakrzywienia galaktyk :)
      E: A dałoby radę zrobić imponujące 10% debrisu z obrony? :E
      Mam na myśli 50% pz z floty i 10% z obrony :E
      Do tego jeszcze uni stopniowo rosnące. Start z x2 aż do docelowego x4? Brak ACS chyba niestety nie przejdzie, a moim zdaniem takie speed uni bez ACS to by było coś rzeczywiście specjalnego :)

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Starrk ().

• Art napisał(a):

Na wybór konfiguracji mamy niewiele czasu. Nie da się zorganizować ankiet na miesiąc przed, gdyż sam dowiaduję się o potrzebie nowej konfiguracji na kilka dni wstecz. Tym razem, konfigurację muszę przekazać do poniedziałku.
      Już i bez ankiet widać, że TYLKO SPEED UNI mają wzięcie ;) i to jeszcze z wysokimi współczynnikami. Najtrudniejszy jest jednak wybór tej kolejnej.

Może tym razem Uni x4 (dla obu współczynników) bez zakrzywienia Uni, 50% złomu ?

Bez jaj stary...Ta ankieta nie ma być w momencie kiedy TY się dowiadujesz o przesłaniu konfiguracji, tylko w każdym dogodnym momencie... Każdą ankietę można by otwierać 2-3 tygodnie po otwarciu uni jako bezpieczne zaplecze, ale problem w tym, że to TRZEBA CHCIEĆ....nawet teraz można by otwierać ankietę jest 5 dni włącznie z weekendem. Każdy zainteresowany wejdzie, zobaczy i zagłosuje. A potem się dziwicie, że głos społeczności mówi, że GF&ekipa ma ich w nosie....

Co do konfiguracji:

Flota x2/ ewentualnie x3
      Eko x4
      Złom 50% (przy prędkości x2)

Duża prędkość floty i wysoki współczynnik złomu w jednym zostawia ekowca z tyłu. Albo, albo...niech będzie balans.

A jak na bogatości bez ograniczeń:

Flota x3
      Eko x5
      Złom 50%
      +25pól

i będą ludzie.
      Hear Me Roar!
    • Wybacz, przeczytalem ze chcesz x3/x3, dopiero teraz zauwazylem ze x3/x5. Mea culpa:)

_____

Ewentualnie przymierxalbym sie do propozycji starrka z rosnacym speedem. Tylko lepiej zrealizowanym niz na antaresie. Tak zeby uni przyspieszylo na czas a nie dwa dni po;)
      Co do braku acsa,po przygodach na antku stwierdzam ze nie jest to dobry pomysl:p
      HYPERION OFF

LIBRA OFF

Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez Jay ().