Nowe uni - nowe możliwe opcje

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Na serwerach US, 27 stycznia otwarcie uni Vega - standardowe parametry i +25 pól.
      It’s just if a person doesn’t have a sense of achievement in their real life it’s easy to lose themselves in a virtual world where they get a false sense of accomplishment. Leonard, "The Big Bang Theory"
      [headline][/headline]
    • Niestety, ale wszystkie działy zostaną uaktualnione o nowe uni w momencie, gdy zostanie ono otworzone dla graczy, nie wcześniej - ewentualnie chwilę później, bo jak wiadomo nikt online cały czas nie jest. ;) Nie widzę sensu zakładanie Prezentacji Sojuszu, skoro fizycznie go jeszcze nie ma. :) Zdążymy ze wszystkim, trochę cierpliwości. ;)

• Właśnie dlatego padła propozycja otwarcia działu Prezentacje Sojuszy, żeby nie spamować tutaj. Gdzie w takim razie Wodziu miał zadać to pytanie żeby nie było offtopem? ;)
      Moderator Indestructible:
      Sojusz i tak powstanie dopiero po otwarciu uni. A zgodnie z Regulaminem, użytkownicy maja prawo założyć jeden temat dla każdego uni. ;) Znacie już nazwę nowego univwersum, więc nic nie stoi na przeszkodzie, aby założyć osobny temat z dyskusjami. ;) Tam pozwolę na zadawanie pytań tego typu. ;)
    • W kwietniu będziecie mieli pewnie nowe uni.
      Taka mała podpowiedź dla GF, najlepiej tworzyć ankiety i pytać na jakim uni chcieliby zagrać, bo co z tego, że stworzycie byle jakie uni skoro będzie mało graczy. Ja już swoje uni znalazłem, ale tak patrząc realnie na możliwość zarobienia GF'u to najwięcej zysku przynoszą wolne uni, bo surka nie jest aż tak opłacalna na wyższych prędkościach, aczkolwiek w drugą stronę to działa, czyli na wyższy speedach będzie grało więcej osób tym samym będzie więcej osób wydawało anty.
    • Nowe Uni za pasem, z racji ostatniego universum jubileuszowego, tym razem nie mamy dużych szans na porównywalne prędkości Universum.
      Niemniej jednak są one bardziej grywalne niż zwykłe uni. Zatem zaproponowałem universum z ogólną prędkością x2. Wiem też, że na nowym Universum pojawi się opcja zakrzywionych układów i galaktyk.

Community Manager
    • Chyba nie wolno reklamować innych gier na forum :P
      Poza tym predkosc wieksza niz x5 flot mija sie z celem.... czasem przy x5 ciezko sie ogarnac ze wszystkim... a zrób x7 czy więcej.. przecież to nawet tzw. nolife nie ogarnie tematu, a co dopiero przeciętny normalny człowiek :D
      chociaz mogliby zrobic dla eksperymentu uni z duzym speed eko np. x7 , a flota tylko minimalnie przyspieszona np. x2

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Midas ().

• Nie wiem czy jest zakaz reklamowania innych gier wiec podalem link :P

Co do samej rozgrywki to z ciekawosci zalogowalem sie na najszybszym uni i to co tam zobaczylem to chyba tylko bot potrafilby ogarnac. Zwykly lot kolonizatora przez gale w celu zalozenia koloni to lot kilku/kilkunasto sekundowy. Nie wiem jak mozna tak grac. Grajac na najwolniejszym uni pewnie by bylo ciezko nawet wyjsc po kawe do kuchni, zeby zloma nie dostac wiec o normalnym snie tez raczej mozna zapomniec :)
    • Ja bym chciał zobaczyć uni x10, albo normalne uni x1, ale ze stara zasadą o planetach. Czyli ma się tylko 9 slotów.
      However strong you become, never seek to bear everything alone. If you do, failure is certain. - Uchiha Itachi do Uzumaki Naruto
      “The man once wrote: Do not meddle in the affairs of wizards, for they are subtle and quick to anger. Tolkien had that one mostly right."
      GO - 2015-2016
    • Ta stara zasada ma jedną mocną zaletę, taką, że teraz jak masz coraz więcej planet ciężko przy 12-13 planetach przerzucać codziennie surowce, trochę to zajmuje. A tak jak każdy miał 9 planet to był spokój bo tylko 9 czyli tyle ile mam teraz na Deimosie.
      A z wad to np. że nie możesz mieć więcej planet, co sprawia, że wydobycie zatrzymuje się na pewnym pułapie.

Co do nowego uni to ja już swoje znalazłem, ale śledzę od dawna ten temat i myślę, że teraz czas na jakieś x1.
    • Dokładnie. Już bardzo długo nie było klasycznego uni. Czyli x1
      Być moze boją się, że ta predkosc będzie ceiszyła się małym wzięciem. To można byłoby zrobić ankietę z zapytaniem jak urozmaicić klasyczny speed uni..
      może zrobić speed x1, ale np. pz nie 30 % a 50 lub 60 %,
      mniej galaktyk ( skoro mało graczy na nowych uni ) zamiast 9 zrobic 6 lub 7
      Ciekawe ile teraz chętnych jest na uni x1 :)
    • No na Deimos jest 7 galaktyk i uni ma jeszcze bardzo dużą popularność.
      Co do złomu to można kombinować, ja już swoje uni znalazłem, ale ciekaw jestem czy zrobią ankietę czy może jednak sami wybiorą prędkość uniwersum. Albo jeszcze inaczej, zrobić ankietę czy byłbyś za stworzeniem uniwersum o prędkości x1 i założyć, że jeżeli będzie co najmniej 50% chętnych to wtedy można będzie takie uniwersum wprowadzić.
      Kombinować można do woli, ale kwestia tylko jak GF do tego podejdzie.
    • Szybkich będzie za dużo jak na mój gust. Lepsze będzie albo zwykłe x1, albo x2. Dla mnie zamiast tworzyć nowe uni, większy sens miałoby zrobienie czegoś, co zachęciłoby ludzi do rejestrowania się na tych starych uniach. Np. więcej surowców na start etc.
      However strong you become, never seek to bear everything alone. If you do, failure is certain. - Uchiha Itachi do Uzumaki Naruto
      “The man once wrote: Do not meddle in the affairs of wizards, for they are subtle and quick to anger. Tolkien had that one mostly right."
      GO - 2015-2016
    • Art napisał(a):

Kolejne Uni za pasem.... może być znowu szybkie. Pytanie czy ma być? Prędkość zapewne maks. x4.

znowu szybkie ? dopiero był Eridanus x5, Fidis też jest przecież x2.
      dajcie tym razem może cos x1 flot, jakieś x3-4 eko (jak Deimos) tyle, że więcej złomu na pz ? chociaż 50%.
      kolejne speed uni trochę bez sensu, większość no-lifów gra już na Eridanusie, jeszcze dość aktywnym. ja rozumiem, że takie uni się dobrze sprzedają na początku i że kasa ma się zgadzać...ale może chociaż jakaś ankieta ?
      17.08.2005r - ...
      Zawsze z fartem 8-)
    • Też o takim własnie uni myslalłem, chociaż trochę bardziej w ekstremalnych parametrach tj.
      szybkosc flot x1
      eco x5
      PZ 70%
      +25 pol
      It’s just if a person doesn’t have a sense of achievement in their real life it’s easy to lose themselves in a virtual world where they get a false sense of accomplishment. Leonard, "The Big Bang Theory"
      [headline][/headline]
    • Ewentualnie można by było otworzyć x2 eko i flota.
      Patrząc na Deimos, dość aktywne uni jak na ten czas co jest, więc tak jak Diet Coke mówi, największe wzięcie miało by teraz flota x1 eko x5 pz 50-70%, +25 pól i 8 k antymaterii na start.
      Można dorzucić jeszcze 7 galaktyk, to się dobrze sprawdza.