Nowe uni - nowe możliwe opcje

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Również popieram to co popiera ta lama wyżej !!!

Mam nadzieje że tym razem zrobią wyższy speed dla floty niż x2 :)

PS. Art walcz tam o to jak o swoje życie a uda się :D
      Nie ma nic ważniejszego na tym świecie niż lojalność i miłość, poza lojalnością i miłością miedzy zbirami

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez SaTuK91 ().

• SaTuK91 napisał(a):

Również popieram to co popiera ta lama wyżej !!!

Mam nadzieje że tym razem zrobią wyższy speed dla floty niż x2 :)

PS. Art walcz tam o to jak o swoje życie a uda się :D

Popieram poprzednika i poprzednika poprzednika! Tym razem takie speed z prawdziwego zdarzenia się przyda. Tzn. flota i eko ten sam poziom najwyższy jaki wynegocjujesz (ale wyższy od tych które były do tej pory od pewnego czasu). Do tego jakieś raritaski w postaci złom 70% lub więcej. A reszta to standard 9 gal i ACS!
    • A mało oryginalni jesteście z tymi swoimi propozycjami, ja mam taką, która spowodowałaby, że nowe uni byłoby tak popularne, jak za dawnych pięknych czasów, kiedy po kilku godzinach uni było pełne i rejestracja była zamknięta. A ja byłem piękny i młody :D

Ogólnie proponuję wreszcie uni dla bunkrowników, takim też się coś należy

PZ 100% ( nie było jeszcze tego)
      Brak ACS ( wreszcie coś dla bunkrowników, jestem stary, mam pracę, rodzinę, działkę i jeżdżę na wakacje, chcę się bunkrować, w ogame jestem weteranem, wielu takich by przyszło na uni bez ACS)
      speed eko razy 4 ( żeby była szybciej surka na bunkry i kopalnie do większych ilości surowców na kolejne bunkry)
      speed floty razy 0,25 , żeby to było uni dla takich jak ja weteranów, którzy mają mało czasu, mogą czasem zapomnieć o fs-ie, a jednocześnie jesteśmy dorośli, zarabiamy i stać nas, żeby kupować anty, więc jesteśmy opłacalni

jestem pewien, że uni z taką konfiguracją pobije wszelkie rekordy frekwencyjne oraz rekordy zysku od czasu redesignu. Ja bym z chęcią na takim grał.

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez poznaniak777 ().

• Flota 0,25 to mnie jakiś nie ujmuje za serce, ale PZ 100% jak najbardziej pasuje. Tyle że trzeba być realistą i normalne uni przy speedach wypadają gorzej z frekwencją i nie jestem przekonany czy takie uni podbije ogame.pl ;)
    • Art zabiegaj o jak najlepsze uni w końcu alfabet się skończył :D
      Jak mozesz spytaj się ich o x4 speed floty bo pytać chyba mozna zawsze :)
      Nie ma nic ważniejszego na tym świecie niż lojalność i miłość, poza lojalnością i miłością miedzy zbirami
    • Cry napisał(a):

i możne nie 9 gal a 7 co by było ciaśniej i rozgrywka była ciekawsza? ]:-D

Tu jest taki problem, że jak będzie dużo graczy ( a uni ma być fajne, więc raczej będzie dużo ) to mogą się nie pomieścić, a GF chodzi o ilość graczy ( dużo graczy=dużo hajsu :E )
    • Ninety Six napisał(a):

Cry napisał(a):

i możne nie 9 gal a 7 co by było ciaśniej i rozgrywka była ciekawsza? ]:-D

Tu jest taki problem, że jak będzie dużo graczy ( a uni ma być fajne, więc raczej będzie dużo ) to mogą się nie pomieścić, a GF chodzi o ilość graczy ( dużo graczy=dużo hajsu :E )

Dużo graczy wcale nie znaczy więcej kasy :]
      A co do pomieszczenia się to spokojnie nie było by problemu na 7 galach z "przeludnieniem" i po dłuższym czasie gry te gale nie wiały by takimi pustkami jak na niektórych uniach. ^^
      Uni "Deadmatch" x 4 / x 4 + 70 % złomu + 7 gal jak najbardziej za! ]:-D

<: Uni 43 Top 9 (off) | Drako Top 50 (off) | Quantum Top 60 (off) <:

:juzpotobie: Ogame pl: 281,357 % :juzpotobie:
    • 4x eko 2x flota to przecież xalynth, wiec to nie przejdzie
      Uni 4x eko 1x flota bedzie najnudniejszym uni, bo żaden flociarz tam nie zagra

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Ninety Six ().

• Dokładnie wymyślają jakieś eko x4 flota x1 ja ...... ;/
      Jak już się tak bawimy to dajcie minimum 3x eko i flota ale najlepiej to 4x albo 5x :)

Art pamiętaj ja w Ciebie wierze że ugrasz nam coś wspaniałego na te nową Ere jeżeli chodzi o uniwersa bo literki się skonczyły :D

Administrator Forum Asiaa:
      Wulgaryzm
    • -- Riddick -- napisał(a):

Dokładnie. Skończyły się literki to musi być jakiś mega odpał. 4x , 4x !.
      Art spróbuj wynegocjować taką konfiguracje. SpeedUni cieszy się większym poparciem wśród graczy niż normalne prędkości. Wtedy gra jest atrakcyjniejsza jak są jakieś dodatki w postaci większego PZ etc. Większe zainteresowanie = większa kasa (spójrzcie też z tej strony jeśli chodzi tylko o zysk). Literkowe uni się skończyły wypadało by zapodać naprawdę czymś atrakcyjnym.
    • Zatem tak:

100% PZ odpada, maks to 70%
      Będę zabiegał o prędkość flot x4 (z eko x3), zapytałem tylko o jedną odmianę. Universum ze wzrastającą prędkością... czyli prędkość flot wzrastała by z każdym tygodniem bodajże o 0,5x. To taki odwrócony pomysł z .de, gdzie prędkość im malała.

Szczegóły podam jak tylko coś ugram ;)

Community Manager
    • Zmieniajaca sie prędkosć... tego jeszcze nie było- pomysł ciekawy tyle, że jego atrakcyjność moze być rozumiana dwojako...
      Jednym zależy by prędkosć spadała ( od jakiejś tam przyjętej wartości) aby do minimum skrócić długie monotonne początki i osiągnąć w miare szybko jakąś tam grywalność konta.
      Drugim zależy by prędkość rosła i w szczycie aktywnośći uniwersum była jak najwyższa.

Mój pomysł na specjalne uni :D to: ACS, 50% PZ, i cotygodniowy wzrost prędkość o 0,1x .
      Dałbym tak dlatego, że na początku stosunek wydobycia do ceny kopalni jest wysoki zatem jej koszt jest niski i nie trzeba długo czekać, to samo dotyczy badań niskich levelów.
      Wraz z wyższymi levelami koszty i czas inwestycji są coraz większe a stale zwięszająca sie prędkość w pewien sposób by to zoptymalizowała.
      Początkowo wolne loty przełożą sie na lepsze pilnowanie floty (?) i zatrzymanie przez dłuższy czas graczy.
      Prędkość wzrastałby przez pierwszy rok, (52 tygodnie x0,1 = ostatecznie prędkosc 5,2 x)
      50% PZ - ukłon dla lotników
      Oj gdybym miał władzę to bym kombinował... na szczęście mogę spać spokojnie :baby:
    • Widzę że coraz bardziej karkołomne pomysły :P Zmienna prędkość - to różnicowanie floty i eko wam nie wystarczyło? Jak dla mnie to niewypał jest lekki.
      Przydałoby się jakieś normalne speed uni bez udziwnień. x4 lub x5 ze złomem 70%. Hmmm może bez ACS jako dodatek bo speeda bez ACS chyba nie ma w zadnym kraju na razie.

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Nevski ().

• No na takim speed uni, to chętnie bym pograł. Jednak w tym wypadku ja wolałbym, aby było odwrotnie. Zacząć od speedu x4-5. I zmniejszać nie co tydzień a co miesiąć o x1. Z początku szybszy rozwój, zaś potem kiedy konta są już wypaśne z miesiąca na miesiąc zacząłby się wyścig zbrojeń o jak najwyższe lvl-e napędów, aby utrzymać pomimo spadającego speedu mobilność floty.

Na takim uni nawet dla wyjątku skusiłbym się na gre flotą, aby sprawdzić, czy dam radę mieć w chwili zmniejszenia speeda do x1 taką samą prędkość floty jak na początku.