[center]~~~~~~~~~~~~~~ Słowo na wstęp~~~~~~~~~~~~~~
Nie tak dawno wspominałem, że fajna sytuacją się robi na UNI. Teraz będzie jeszcze bardziej fajna.
Dzisiaj wyeliminowaliśmy główną siłę Dewiantów. Z jakichkolwiek liczących się ich flot tak naprawdę pozostał chyba tylko kubanczyk (chociaż nie znam floty), którym jakoś nieszczególnie ktokolwiek z nas się przejmuje i ewentualnie bebe. Jedyne jakiekolwiek realne zagrożenie stanowi dla nas w tej chwili tylko DaTe.
Na początek coś od WilQ'a, bo sie uparł:
Tak naprawde te sidła Anunnakiego nie były wymierzone w strone Dewiantów, ale... bywa i tak
~~~~~~~~~~~~~~ O akcji ~~~~~~~~~~~~~~
Z Anunnakim znam sie jakiś czas, nawet zdarzylo sie nam chyba spotkać na realu. Kilka razy usiłowaliśmy już łapać jakieś osoby na jego flote jako przynęte, ale nic z tego nie wychodzilo. Ale on dalej męczył tego swojego ryzykownego FSa. Twierdził, że pewne osoby są nim zainteresowane i bacznie go obserwują. Wczorajszym popołudnio-wieczorem dostałem informacje od niego - "Lecą". Wiosna i loku, zaciekle skanując wszystko dookoła zrobili ogon flocie Anunnakiego lecącej na stacjonuj na kolonie - mieli to na fali. Uznaliśym za wysoce prawdopodobne, że chłopaki będą liczyć zawrócone stacjonuj. Czym prędzej ogarnąłem AFERE, żeby zbierali dex w 2 gali i mieli przygotowane floty. Anunnaki widzial atak dewiantów, jak byla jeszcze godzina do wlotu. Troche myślenic było jak to zrobić, żeby chłopaki nie zlamili i widzieli kiedy kliknie "zawróc" .
Braliśmy pod uwage ryzyko, ze Wiosna z loku nie liczyli nic, a lecieli tylko na nieodebrane stacjonuj, ale... biorąc pod uwage, że koszta lotu nie są zbyt wielkie, a szansa walnięcia ich w obronie jest większa niż jakbyśmy mieli kiedykolwiek wyliczyć ich czy złapać na BFSie, postanowiliśmy akcje przeprowadzić. Bo gdyby Anunnaki dostał złoma a nas by tam nie było, to byśmy sobie chyba pluli w brode do końca roku
Tak czy siak, Anunnaki cofnął, wylogował się.
Ja w tym czasie zacząłem ogarniać wszystko. Czasy, floty, recki, hipotetyczne składy agresorów. Brałem pod uwagę, że Dewianci mogą zaprosić do tańca DaTe - w okolicy był revenge i kajko, jednakże najbardziej prawdopodobną wersję jaką zakładałem to wiosna + loku. Wiedzieliśmy, że Dewianci będą szukać aktywności na naszych kontach, zmian w dexie itd, dlatego wszystko poszło wczesnym rankiem, następnie FSy i logout.
Wszyscy wystartowaliśmy z rana, Anka, ja, Vat. WilQ z małymi problemami, ale też był po chwili w powietrzu. O ile mi wiadomo loku ze skanem pomylił się neiwiele, żeby zobaczyć, że WilQ będzie coś kombinował
Anunnaki zalogował się jakies 40 minut przed wlotem. Skopiował mi to co widzi w podglądzie. Agresorzy wpadali w tej samej sekundzie co powrot anunnakiego, a niektóe nasze floty były ustawione właśnie na ten moment. Troche baliśmy się laga, bo mogło to sie skończyć wtopą niektóych naszych zabawek. Ale - w podglądzie wszystko się zgadzało. Jednak nie tylko to było interesujące w podglądzie. Skład agresorów: Wiosna, loku, SWAT. Chwila zawahania. Mówie - powinniśmy dać rade, ale Anunnaki licz toto, bo nikt od nas się nie będzie logował. Remis, ale z Dewiantów pozostają strzępy. Mnie nie zależy, ale innym? Telefon do WilQ'a - przedstawiam sytuacje - lecimy do końca. Anunnaki wylogował sie kwadrans przed wlotem, zeby nie sprowkowac laga. Po minucie zalogowałem sie...
Przyznam, ze do ostatniej chwili troche się obawiałem, że atakerzy puszczą skana na moment ataku i cofną floty tuż przed wlotem. Tak sie nie stało, a do bitwy doszło.
Na PZcie, loteriada. Aż ciężko ogarnąć te wszystki raporty ze zbiórki, bo nie mogłem dojść ile mamy złomu. Według moich rachunków ktoś (bo niekoneicznie Dewianci) podwędził jakieś 7k recków (z 30k potrzebnych) w tym 50kk szkła.
W strone Dewiantów też trzeba złożyć ukłonik, bo akcje rozplanowali ładną. Policzone zawrócone stacjonuj. Z zaskoczenia wzięta flota Swata. Jedna flota więcej to jednak okazało się za mało. Niemniej jednak - plus za pomysł i wykonanie. Dzięki takim graczom gra jest ciekawsza i prowokuje na przyklad takie akcje jak ta.
~~~~~~~~~~~~~~ Raporty ~~~~~~~~~~~~~~
Zamieszczone RW uwzględnia NASZĄ zbiórkę złomu - zakłądajac, że nigdzie się nie pomyliłem (ale oszczędziłem wam tych wszystkich raportów :P):
Zamieszczam poniżej też wersję z połączonymi flotami, bo według mnie jest troche bardziej przejrzysta, ale NIE UWZGLĘDNIA zbiórki PZ przez nikogo.
~~~~~~~~~~~~~~ Słowo na koniec ~~~~~~~~~~~~~~
Zachowanie pobitych ponoć fajne, aczkolwiek na moje PW nikt nie odpisał. Gratki obrony poszły tylko do topki. "Architekt" akcji został olany
Coś ode mnie:
Coś od Ani:
Cały dzień zmarniony zszedł na to RW
Nie tak dawno wspominałem, że fajna sytuacją się robi na UNI. Teraz będzie jeszcze bardziej fajna.
Dzisiaj wyeliminowaliśmy główną siłę Dewiantów. Z jakichkolwiek liczących się ich flot tak naprawdę pozostał chyba tylko kubanczyk (chociaż nie znam floty), którym jakoś nieszczególnie ktokolwiek z nas się przejmuje i ewentualnie bebe. Jedyne jakiekolwiek realne zagrożenie stanowi dla nas w tej chwili tylko DaTe.
Na początek coś od WilQ'a, bo sie uparł:
[center]Ene due rike fake
To AFERA robi drake
Spore floty dziś simuje
Chyba dexu się zmarnuje
Recki poszły, uhahani
A dewianci skołowani
Bo AFERA zabijaka
Na ich kontry kładzie ptaka
Poszło synchro, floty lecą
Bitwa będzie wielką checą
Troszke czasu uplynelo
I zrobilo sie rodeo
RW zacne wiec powstało
I do topki załapało
AFERA dziś znów odżyła
Bo ostatnio się uśpiła
Ma to związek z urlopami
Ktoś wyjechał z dzieciakami
Reszta chleje, imprezuje
Poper flote fsuje
Wiosna, loku, no i swacik
A po drugiej stronie Vacik
Wrócił do nas, już złomuje
Nikt mu floty nie kontruje
Santo mózgiem się urodził
Niech mu Bozia wynagrodzi
Ania seksi jest dupeczka ;*
Lata, farmi, robi STeczka
Anunnaki był przynętą
Tu zawiłą, a tam krętą
Wszystko wyszło jak tralala
Skrzydła dostał od Dedala
Jeszcze pozdro dla robota
Dobra farma to dziś cnota
Hate też prosił o dwa słowa
Lecz mnie dzisiaj boli głowa
Słów nie będzie, będą dedy
Niechaj Ci urosną dredy
Hate to taka mega lama
Nawet recków nie ma z rana
Złom mu tylko farmy kradną
Pewnie kiedyś go dopadną
A ja WilQ, chylę czoła
Przed sojuszem dookoła
AFERA to bractwo ludzi
Nikt się tutaj wnet nie znudzi
Dzięki również dla Dewiantów
Naszych zacnych nie pedantów
Niech Wam życie lekkie będzie
Stójcie zawsze w pierwszym rzędzie ;)[/center]
Tak naprawde te sidła Anunnakiego nie były wymierzone w strone Dewiantów, ale... bywa i tak
~~~~~~~~~~~~~~ O akcji ~~~~~~~~~~~~~~
Z Anunnakim znam sie jakiś czas, nawet zdarzylo sie nam chyba spotkać na realu. Kilka razy usiłowaliśmy już łapać jakieś osoby na jego flote jako przynęte, ale nic z tego nie wychodzilo. Ale on dalej męczył tego swojego ryzykownego FSa. Twierdził, że pewne osoby są nim zainteresowane i bacznie go obserwują. Wczorajszym popołudnio-wieczorem dostałem informacje od niego - "Lecą". Wiosna i loku, zaciekle skanując wszystko dookoła zrobili ogon flocie Anunnakiego lecącej na stacjonuj na kolonie - mieli to na fali. Uznaliśym za wysoce prawdopodobne, że chłopaki będą liczyć zawrócone stacjonuj. Czym prędzej ogarnąłem AFERE, żeby zbierali dex w 2 gali i mieli przygotowane floty. Anunnaki widzial atak dewiantów, jak byla jeszcze godzina do wlotu. Troche myślenic było jak to zrobić, żeby chłopaki nie zlamili i widzieli kiedy kliknie "zawróc" .
Braliśmy pod uwage ryzyko, ze Wiosna z loku nie liczyli nic, a lecieli tylko na nieodebrane stacjonuj, ale... biorąc pod uwage, że koszta lotu nie są zbyt wielkie, a szansa walnięcia ich w obronie jest większa niż jakbyśmy mieli kiedykolwiek wyliczyć ich czy złapać na BFSie, postanowiliśmy akcje przeprowadzić. Bo gdyby Anunnaki dostał złoma a nas by tam nie było, to byśmy sobie chyba pluli w brode do końca roku
Tak czy siak, Anunnaki cofnął, wylogował się.
Ja w tym czasie zacząłem ogarniać wszystko. Czasy, floty, recki, hipotetyczne składy agresorów. Brałem pod uwagę, że Dewianci mogą zaprosić do tańca DaTe - w okolicy był revenge i kajko, jednakże najbardziej prawdopodobną wersję jaką zakładałem to wiosna + loku. Wiedzieliśmy, że Dewianci będą szukać aktywności na naszych kontach, zmian w dexie itd, dlatego wszystko poszło wczesnym rankiem, następnie FSy i logout.
Wszyscy wystartowaliśmy z rana, Anka, ja, Vat. WilQ z małymi problemami, ale też był po chwili w powietrzu. O ile mi wiadomo loku ze skanem pomylił się neiwiele, żeby zobaczyć, że WilQ będzie coś kombinował
Anunnaki zalogował się jakies 40 minut przed wlotem. Skopiował mi to co widzi w podglądzie. Agresorzy wpadali w tej samej sekundzie co powrot anunnakiego, a niektóe nasze floty były ustawione właśnie na ten moment. Troche baliśmy się laga, bo mogło to sie skończyć wtopą niektóych naszych zabawek. Ale - w podglądzie wszystko się zgadzało. Jednak nie tylko to było interesujące w podglądzie. Skład agresorów: Wiosna, loku, SWAT. Chwila zawahania. Mówie - powinniśmy dać rade, ale Anunnaki licz toto, bo nikt od nas się nie będzie logował. Remis, ale z Dewiantów pozostają strzępy. Mnie nie zależy, ale innym? Telefon do WilQ'a - przedstawiam sytuacje - lecimy do końca. Anunnaki wylogował sie kwadrans przed wlotem, zeby nie sprowkowac laga. Po minucie zalogowałem sie...
Przyznam, ze do ostatniej chwili troche się obawiałem, że atakerzy puszczą skana na moment ataku i cofną floty tuż przed wlotem. Tak sie nie stało, a do bitwy doszło.
Na PZcie, loteriada. Aż ciężko ogarnąć te wszystki raporty ze zbiórki, bo nie mogłem dojść ile mamy złomu. Według moich rachunków ktoś (bo niekoneicznie Dewianci) podwędził jakieś 7k recków (z 30k potrzebnych) w tym 50kk szkła.
W strone Dewiantów też trzeba złożyć ukłonik, bo akcje rozplanowali ładną. Policzone zawrócone stacjonuj. Z zaskoczenia wzięta flota Swata. Jedna flota więcej to jednak okazało się za mało. Niemniej jednak - plus za pomysł i wykonanie. Dzięki takim graczom gra jest ciekawsza i prowokuje na przyklad takie akcje jak ta.
~~~~~~~~~~~~~~ Raporty ~~~~~~~~~~~~~~
Zamieszczone RW uwzględnia NASZĄ zbiórkę złomu - zakłądajac, że nigdzie się nie pomyliłem (ale oszczędziłem wam tych wszystkich raportów :P):
Zamieszczam poniżej też wersję z połączonymi flotami, bo według mnie jest troche bardziej przejrzysta, ale NIE UWZGLĘDNIA zbiórki PZ przez nikogo.
[center]Starcie następujących flot:
Agresor loku (x;xxx;xx)
Broń xxx% Tarcza xxx% Osłona xxx%
Flota:
M.transp. 190
L.myśliw. 33.001
Krazownik 4.603
O.wojenny. 571
Panc. 2.777
Agresor SWAT4 (x;xxx;xx)
Flota:
L.myśliw. 40.127
Krazownik 7.407
Panc. 3.003
Agresor Wiosna (x;xxx;xx)
Flota:
L.myśliw. 35.690
C.mysliw. 590
Krazownik 2.529
O.wojenny. 301
Panc. 2.001
Niszcz. 10
Obrońca Anunnaki (x;xxx;xx)
Flota:
M.transp. 383
D.transp. 493
L.myśliw. 17.662
C.mysliw. 130
Krazownik 2.363
O.wojenny. 791
Recykler 2.560
So.szpieg. 62
St.kolon. 3
Bombowiec 27
Panc. 1.024
Niszcz. 318
Obrońca HellGirl (x;xxx;xx)
Flota:
L.myśliw. 62.867
Panc. 4.512
Obrońca santo (x;xxx;xx)
Flota:
L.myśliw. 22.513
C.mysliw. 36
Krazownik 1.601
O.wojenny. 1.530
Panc. 1.199
Niszcz. 261
Obrońca Vat (x;xxx;xx)
Flota:
Krazownik 5.000
Panc. 4.345
Obrońca WilQ (x;xxx;xx)
Flota:
L.myśliw. 41.000
Krazownik 5.000
Panc. 3.100
...po 6 rundach:
Agresor loku (x;xxx;xx)
Flota:
Krazownik 1 -4.602
O.wojenny. 2 -569
Panc. 45 -2.732
Agresor SWAT4 (x;xxx;xx)
Flota:
Panc. 25 -2.978
Agresor Wiosna (x;xxx;xx)
Flota:
O.wojenny. 1 -300
Panc. 30 -1.971
Obrońca Anunnaki (x;xxx;xx)
Flota:
M.transp. 53 -330
D.transp. 184 -309
L.myśliw. 3.249 -14.413
C.mysliw. 39 -91
Krazownik 1.754 -609
O.wojenny. 775 -16
Recykler 1.260 -1.300
So.szpieg. 4 -58
St.kolon. 3
Bombowiec 27
Panc. 1.023 -1
Niszcz. 318
Obrońca HellGirl (x;xxx;xx)
Flota:
L.myśliw. 12.172 -50.695
Panc. 4.509 -3
Obrońca santo (x;xxx;xx)
Flota:
L.myśliw. 4.058 -18.455
C.mysliw. 18 -18
Krazownik 1.177 -424
O.wojenny. 1.502 -28
Panc. 1.199
Niszcz. 261
Obrońca Vat (x;xxx;xx)
Flota:
Krazownik 3.828 -1.172
Panc. 4.341 -4
Obrońca WilQ (x;xxx;xx)
Flota:
L.myśliw. 7.553 -33.447
Krazownik 3.854 -1.146
Panc. 3.097 -3
Bitwa zakończyła się bez rozstrzygnięcia, obie floty wracają na swoje ojczyste planety.
Agresor stracił łącznie 1.569.809.000 jednostek.
Obrońca stracił łącznie 598.370.000 jednostek.
Na tych współrzędnych znajduje się teraz 398.339.100 metalu i 205.942.200 kryształu.
Szansa na powstanie księżyca wynosi 6042,81%
* Bitwa odbyła się na księżycu.
Bilans agresora (M: -891.269.000, K: -534.099.000, D: -144.441.000, P: -1.569.809).
Bilans obrońcy (M: -133.169.800, K: -893.200, D: -9.467.000, P: -143.530).
*Oparty na raportach ze zbiórki pola zniszczeń.
[/center]
[center]
Starcie z następujących flot:
Agresor loku, SWAT4, Wiosna (x;xxx;xx)
Broń: xxx% Tarcza: xxx% Osłona: xxx%
Flota:
M.transp.: 190
L.myśliw.: 108.818
C.mysliw.: 590
Krazownik: 14.539
O.wojenny.: 872
Niszcz.: 10
Panc.: 7.781
Obrońca Anunnaki, HellGirl, santo, Vat, WilQ (x;xxx;xx)
Broń: xxx% Tarcza: xxx% Osłona: xxx%
Flota:
M.transp.: 383
D.transp.: 493
L.myśliw.: 144.042
C.mysliw.: 166
Krazownik: 13.964
O.wojenny.: 2.321
St.kolon.: 3
Recykler: 2.560
So.szpieg.: 62
Bombowiec: 27
Niszcz.: 579
Panc.: 14.180
...po 6 zaciekłych rundach:
Agresor loku, SWAT4, Wiosna
Flota:
Krazownik: 1 -14.538
O.wojenny.: 3 -869
Panc.: 100 -7.681
Obrońca Anunnaki, HellGirl, santo, Vat, WilQ
Flota:
M.transp.: 53 -330
D.transp.: 184 -309
L.myśliw.: 27.032 -117.010
C.mysliw.: 57 -109
Krazownik: 10.613 -3.351
O.wojenny.: 2.277 -44
St.kolon.: 3
Recykler: 1.260 -1.300
So.szpieg.: 4 -58
Bombowiec: 27
Niszcz.: 579
Panc.: 14.169 -11
Bitwa zakończyła się bez rozstrzygnięcia.
Agresor stracił 1.569.809.000 jednostek.
Obrońca stracił 598.370.000 jednostek.
Na tych współrzędnych znajduje się teraz 398.339.100 metalu i 205.942.200 kryształu.
Szansa na powstanie księżyca wynosi 6 042,81%
Bilans agresora (M: -891.269.000 K: -534.099.000 D: -144.441.000) (suma: -1.569.809.000)
Bilans obrońcy (M: -436.528.000 K: -152.375.000 D: -9.467.000) (suma: -598.370.000)
*przy założeniu, że PZ nie zostało zebrane przez agresora ani obrońcę
SmartRW 2.5 - Konwerter RW[/center]
~~~~~~~~~~~~~~ Słowo na koniec ~~~~~~~~~~~~~~
Zachowanie pobitych ponoć fajne, aczkolwiek na moje PW nikt nie odpisał. Gratki obrony poszły tylko do topki. "Architekt" akcji został olany
Coś ode mnie:
Cóż Muszę podziękować za ten lot. Wyszło całkiem fajnie. Może to niegrzeczne chwalić samych siebie, jednak nawet najbardziej zatwardziali przeciwnicy AFERY muszą oddać nam co cesarskie. W ciągu kilku godzin udało się nam zebrać 4 silne floty i zorganizować akcje, jakiej to UNI nie widziało i długo długo raczej nie zobaczy. Poprzeczke zawiesiliśmy wysoko.
WilQa może i nie każdy lubi, ale sojusz stworzył porządny. Grając w Roninie na U12 czuło się siłę, ale juz nie zgranie. WilQowi udało się połączyć i siłę i zgranie. Jest moc
Nigdy nie czułem się jakims super - świetnym złomairzem, a za wzór stawiałem sobie starą gwardie Ronina z U12. Tymbardziej słowa Vata:
"santo respect za akcje" mile połechtało moje ego
Jeszcze pare słów ode mnie do Anunnakiego. Bo pochwalilem AFERE, siebie, a nawet pokonanych, a zapomnialem o nim. Słowa uznania, bo przypilnował, a poza tym trzeba mieć jaja, żeby latać takim FSem licząc, że znajdzie się jakaś dobra dusza, która wykorzysta to do zrobienia pułapki.
Coś od Ani:
Pozdrowionka > Venga , Cobra , Grand , Papciu , Rafcio , Loona, Grabarz , Thun dzieki jeszcze raz
MOją Kochaną AFERKĘ
Cały dzień zmarniony zszedł na to RW
Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez santo ().