CzarnyPan napisał(a):
czytałem, ale zmiana parametrów uni po fuzji jest możliwa, jak to już wcześniej bywało?
Porozmawiajmy na temat UniFusion
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
-
-
I am back napisał(a):
Skiperrson napisał(a):
Na starcie jesteśmy na przegranej pozycji.
nie da się, jak nie masz dominującej pozycji to na uni 5x jesteś zepchnięty do grania urlopem, ja na 4x musiałem grać urlopem, albo nastawiać sobie budzik co 2 godziny
Ale tak naprawdę to wszyscy z tej grupy będą na przegranej pozycji. Bo z kim połączą przy następnej? Myślę że trafimy na quantum z virgo, no chyba że pasiphae z quasarem i coś tam jeszcze nam dołączą
-
CzarnyPan napisał(a):
nie da się, jak nie masz dominującej pozycji to na uni 5x jesteś zepchnięty do grania urlopem, ja na 4x musiałem grać urlopem, albo nastawiać sobie budzik co 2 godziny
Ale tak naprawdę to wszyscy z tej grupy będą na przegranej pozycji. Bo z kim połączą przy następnej? Myślę że trafimy na quantum z virgo, no chyba że pasiphae z quasarem i coś tam jeszcze nam dołączą
mmorpg-stat.eu/base.php?se=1&u…a=1&select_diff_a=&pays=4
ale cios na quantum zrobil top 1 swiatowego eko wiec pokazal, ze sie da. Brac przyklad z takiego gracza zamiast marudzic, ze sie nie da nic ugrac. -
To raczej jasne, że ciężko będzie zmienić ustawienia przed fuzją, ale po łączeniu warto zrobić odpowiedni temat w nowym dziale DiD Waszego uni. (Dodanie ładowności sond np.)
Również tam polecam dopominać się o jakieś bonusy dla uni docelowych - chociaż mam nadzieję, że Team sam coś ogarnie.
@I am back Czytam te Twoje wypociny od dawna, jeden na 10 postów cokolwiek wnosi do dyskusji, resztę ciężko nazwać. Może tanim szukaniem sensacji czy żenujacym trollingiem? Bo nie przyjmuję tego, że jesteś tak głupi i ograniczony. Nie wiem czy Ty kiedykolwiek grałeś w ogóle w ogame patrząc na farmazony jakie tu zazwyczaj wypisujesz. Zrób wszystkim przysługę - usuń konto i przestań zaśmiecać forum - społeczność będzie Ci wdzięczna. -
I am back napisał(a):
CzarnyPan napisał(a):
mmorpg-stat.eu/base.php?se=1&u…a=1&select_diff_a=&pays=4
ale cios na quantum zrobil top 1 swiatowego eko wiec pokazal, ze sie da. Brac przyklad z takiego gracza zamiast marudzic, ze sie nie da nic ugrac.
xDDDDD
To że gra jest skonstruowana tak że farmiący górnicy mogą mieć top1 to juz nie znaczy że taki jesteś kozak. Patrz dobrze że wspomniałeś o Librze.
Pochodzę z wasatu, miałem tam przed fuzją 77kk pkt (top1 i 3x przewaga nad top2). Cisnąłem niezmiernie, top1 z uni o eko 3x i 50% złomu (moje 2x i 30%) miał mniej pkt ode mnie. Po fuzji byłem top16 z 3x stratą do top1. Niestety po fuzji zostało 30% złomu - więc nie było jak gonić topki. Róznica w zyskach tylko pomiędzy 30 a 40% wynosi już 2x i więcej, a przy 70% złomu chyba z 4-5x + masa starć które dopiero stają się zyskowne. Po pól roku wbiłem top11 i znudziło mi się. Gdybym grał dalej to może wbiłbym top5... i przy następnej fuzji z librą i tak byłbym lekko poza top50 wg moich obliczeń
Teraz także po opraniczeniu eksp i wzmocnieniu zbieracza + tanich paczkach mety flociarze mogą sie pakować.
Jedynie przy instant przenoszeniu między uniami ci najlepsi mogą sie wybić.
-
Ruda napisał(a):
Jak już pisała @kasai plan jest ustalony i zmiany nie są możliwe.
@Art @kasai ??? -
Ruda napisał(a):
Jak już pisała @kasai plan jest ustalony i zmiany nie są możliwe.
Antares top10 END
Cygnus top 10 END
Quantum top 50 ON
Himalia top 4 ON
Top 1 ACS uni Himalia ~ 757860.27% -
I am back napisał(a):
ale cios na quantum zrobil top 1 swiatowego eko wiec pokazal, ze sie da. Brac przyklad z takiego gracza zamiast marudzic, ze sie nie da nic ugrac.
Cios gra eko. Gra eko ma to do siebie że eko do wydania zależy od speed. Grając na speed x2 masz do dyspozycji dwa razy więcej surowców niż speed x1. Więc miesiąc gry na speed x1 to dwa miesiące na speed x2. Serwer ciosa był długi czas speed x5 gdy inne serwery były speed x1-2. Siłą rzeczy będzie mocniejszy.
Czyli serwer ale cios przeliczając na speed x1 ma 22.765 dni.
Serwer 68 ma tylko 11.814...
Więc jak on ma nie być w czołówce jeżeli jego serwer jest minimum 2 razy starszy od innych?
PS. Nie wspominając o DOK xd -
zapodaj.net/images/c73ab459d25a8.png
Informacje o przenoszeniu planet
Aktywne przeniesienia planet są transferowane wraz z kontem i będą kontynuowane na Universum docelowym. Jeśli wybrana pozycja na Universum docelowym jest już zajęta, to przeniesienie planety zostanie anulowane.
Wiadomości i znajomi
Podczas migracji przepadną znajomi oraz wiadomości z czatu i gry.
Informacje o sojuszach
Członkostwo w sojuszu przepada w trakcie migracji. Sojusze muszą formować się na nowo w Universum docelowym.
Informacje o rynku
W trakcie przymusowej migracji kont surowce z wiadomości rynkowych zostaną automatycznie odebrane. Aktywne oferty na rynku zostaną usunięte i zwrócone z potrąceniem odpowiednich opłat.
Informacje o aktywnych flotach
W trakcie przymusowej migracji kont aktywne floty zostaną automatycznie teleportowane na swoją domyślną planetę. Niezużyty deuter flot przepadnie.
Informacje o zleceniach budowy i badań
Po migracji czasy budowy i badań zostaną dopasowane do czynników szybkości Universum docelowego, tzn. przyspieszone lub spowolnione.
edit:
wylogowało do lobby
i zaraz mogłam logować na nowym serwerze
Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez powyginany drucik ().
-
kiedy mozna migrowac na swiat ?BOSS OGAME
-
Fuzja Universów - marzec 2021
Zibal (152), Cosmos (155) połączą się z Xanthus (150)
Proces fuzji: od 2.03 10:00 do 9.03 10:00
dla tych serwerów już -
@powyginany drucik
Jak wygląda sytuacja z darmowymi relokacjami? Każda zmiana koordynatów to jedna darmowa relokacja, czy jest jakiś maks? -
Macmichael1 napisał(a):
@powyginany drucik
Jak wygląda sytuacja z darmowymi relokacjami? Każda zmiana koordynatów to jedna darmowa relokacja, czy jest jakiś maks?
... przy ostatniej fuzji też nie było limitu i tutaj nic nie ma mowy o limicie.
przenoszenia sa z cmentarza tyle ile planet Ci zmieni więc... pewnie nie ma limitu -
powyginany drucik napisał(a):
Fuzja Universów - marzec 2021
Zibal (152), Cosmos (155) połączą się z Xanthus (150)
Proces fuzji: od 2.03 10:00 do 9.03 10:00
dla tych serwerów już
Przeciez to nie jest migracja na swiat tylko normalne UF polskie.
Nic tam nie pisze ze mozna przeniesc konto na inne krajeBOSS OGAME -
Twarda fuzja dotyczy tylko polskich serwerów...
-
a coś na temat linku wrzuconego przez Ciap ?
Wiadomo cos o terminie kiedy bedzie mozna iść w świat ?BOSS OGAME -
Nie mamy jeszcze informacji o item merge, więc prosimy o cierpliwość
-
Jeśli jestem uni docelowym to relokacja darmowa nie jest potrzebna bo pozycje planety nam się nie zmieniają.
GF tego nie da.
Mnie to pasuje jak planety mi zostaną to nie potrzebna mi relokacja.
W tej kwestii gracze nie powinni narzekać. Ta relokacja nam się nie należy. Tak było wcześniej i teraz też tak jest.
Natomiast darmowe bonusy i sztab uważam, że to powinien dostać każdy, nawet uni docelowe.
Bo dlaczego mają być poszkodowani. -
Apofis napisał(a):
Jeśli jestem uni docelowym to relokacja darmowa nie jest potrzebna bo pozycje planety nam się nie zmieniają.
GF tego nie da.
Mnie to pasuje jak planety mi zostaną to nie potrzebna mi relokacja.
W tej kwestii gracze nie powinni narzekać. Ta relokacja nam się nie należy. Tak było wcześniej i teraz też tak jest.
-
Darmowe relokacje dla uniwersów docelowych nie będą przyznawane.
-
Apofis napisał(a):
-
Jeśli chodzi o dalsze zmiany w konfiguracjach Universów docleowych, to mogą one być przedmiotem zmiany poprzez ewentualną ankietę. Co do opcji aktywacji ładowności sond szpiegowskich, wpierw się upewnię czy ta opcja wchodzi w grę.
-
Art, ostatnio udało się wywalczyć, w bólach, sztab i 2 relokacje na docelowych, nie da rady się gdzieś uśmiechnąć ?
-
sheaker napisał(a):
Art, ostatnio udało się wywalczyć, w bólach, sztab i 2 relokacje na docelowych, nie da rady się gdzieś uśmiechnąć ?
-
Art napisał(a):
sheaker napisał(a):
-
Muniekk napisał(a):
a coś na temat linku wrzuconego przez Ciap ?
Wiadomo cos o terminie kiedy bedzie mozna iść w świat ?
raczej w trakcie fuzji spodziewałam się pytań o fuzję
przy fuzji wybrać trzeba kraj więc widać mechanizm przenoszenia jakiś jest na świat -
sheaker napisał(a):
Przy ostatniej dali, więc przestań robić ferment człowieku.
-
Apofis napisał(a):
sheaker napisał(a):
Przy ostatniej dali, więc przestań robić ferment człowieku.
A już na pewno te co miały 0 darmowych przeniesień na koncie. Bo miałam 1 i nie dostałam. -
Art napisał(a):
Jeśli chodzi o dalsze zmiany w konfiguracjach Universów docleowych, to mogą one być przedmiotem zmiany poprzez ewentualną ankietę. Co do opcji aktywacji ładowności sond szpiegowskich, wpierw się upewnię czy ta opcja wchodzi w grę.
No właśnie jest opcja że nie wchodzi bo już tego nie dają w żadnym kraju, więc trzeba było dać inne uni docelowe, pisałem o tym 4 miesiące temu.
Ale z tego co widzę to Polacy są uprzywilejowani, np na niemieckim ogame wciąż są uni z eko x1/x3 i to nawet nowe uni tyle miewają, widać że jesteśmy mocna społecznością i zapewniany sporo przychodów więc można coś ponegocjować.
Ogólnie dałbym to na wszystkie uni, byłbym nawet w stanie podzielić się wiedzą z teamem jak rozróżniać graczy od botów
-
Udostępnij
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0
-
Użytkownicy online 11
11 gości